Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:48:09 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 182 183 [184] 185 186 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131585 times)
0 Members and 98 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2745 on: May 12, 2015, 17:09:53 PM »

Много е глупаво човек да повтори една и съща грешка два пъти, при това без да има нужда от пари, или друга подобна причина. Така сторих, продавайки и Девил, и Викинг. При Викинг поне не ме е яд чак толкова, защото попадна при нормален човек с нормални кучета. За беда шанса отново да се получи такова животно не е никак голям, но това е положението. Виж, за Девил ще ме е яд винаги на себе си, защото не се вслушах в отправените безброй съвети и предупреждения.
Zahari
Hero Member

« Reply #2746 on: May 12, 2015, 17:41:01 PM »

Глупавото понякога граничи с умното,но за съжаление не знаем кога точно!
Аз на драго сърце бих дал хубаво животно на човек който ще милее или развъжда по правилен начин с него.Но,не знаем таиничкото мислене на отсрещната страна.А,в повечето случай благодарноста е доста кратка!
И все пак,неможем да гледаме всички кучета излизащи от дворовете ни.
« Last Edit: May 12, 2015, 17:46:09 PM by Zahari » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #2747 on: May 12, 2015, 18:11:11 PM »

Глупавото понякога граничи с умното,но за съжаление не знаем кога точно!
Аз на драго сърце бих дал хубаво животно на човек който ще милее или развъжда по правилен начин с него.Но,не знаем таиничкото мислене на отсрещната страна.А,в повечето случай благодарноста е доста кратка!
И все пак,неможем да гледаме всички кучета излизащи от дворовете ни.
Уви, това е самата истина. Аз също на драго сърце бих дал и дори дарил хубаво животно(и) на човек, който би развъждал по правилен начин с него(тях). Лошото е, че като се опариш веднъж-дваж, започваш да ставаш малко по-мнителен към околните, което не бих отчел като съвсем правилно. Винаги ще се надявам да успея да се свържа поне с един сериозен човек, занимаващ се с отглеждането на овце или кози, който би пожелал да гледа наши животни, и които разбира се би получил даром. Честно казано, това би ме направило много щастлив, защото би придало смисъл на нашето занимание с тази порода.
Zahari
Hero Member

« Reply #2748 on: May 12, 2015, 18:20:30 PM »

Сигурен съм,че ще стане,просто изисква повече време и упоритост.А,както  е видно на хора като теб не им липсва,желая искрен успех!
rex
Hero Member

« Reply #2749 on: May 12, 2015, 18:22:08 PM »

Божо, за Викинг винаги ще ме е яд и мене. След като ми направи впечатление още като кутре, и след като толкова пъти ти ми предлага да ми го подариш. И след като толкова се чесах по главата и се чудих дали има смисъл да го затворя в апартамент ...
Дано се повтори куче с неговата класа в следваща връзка.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #2750 on: May 13, 2015, 08:43:54 AM »

Сигурен съм,че ще стане,просто изисква повече време и упоритост.А,както  е видно на хора като теб не им липсва,желая искрен успех!
Благодаря за добрите думи! Ще дерзаем, докато можем, пък каквото стане. Поне ще сме опитали.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2751 on: May 13, 2015, 08:47:12 AM »

Божо, за Викинг винаги ще ме е яд и мене. След като ми направи впечатление още като кутре, и след като толкова пъти ти ми предлага да ми го подариш. И след като толкова се чесах по главата и се чудих дали има смисъл да го затворя в апартамент ...
Дано се повтори куче с неговата класа в следваща връзка.
Ники, надявам се следващия път да не му мислиш много  cheers
rex
Hero Member

« Reply #2752 on: May 13, 2015, 16:53:00 PM »

Викинг е при свестен човек явно, защото изглежда в много добра форма. По отношение на израстването му, както си говорихме, той наистина е като баща си - пропорционален във всяка фаза на растежа си, без период на "грозното патенце". Надявам се и по характер да е същото умно и уравновесено животно.
Относно другото, знаеш че продължавам да размишлявам по въпроса. Надявам се разума да (не) надделее и да си повярвам за втори път, че три часа на ден (колкото мога да отделя)  са достатъчно за такова животно. Отдавна ми липсва контакта с мислещото и умно овчарско куче и знаеш колко ме сърбят ръцете отново да усетя тягата на повода в тях.

NAPALM
Hero Member

« Reply #2753 on: May 14, 2015, 07:38:47 AM »

Викинг е при свестен човек явно, защото изглежда в много добра форма. По отношение на израстването му, както си говорихме, той наистина е като баща си - пропорционален във всяка фаза на растежа си, без период на "грозното патенце". Надявам се и по характер да е същото умно и уравновесено животно.
Относно другото, знаеш че продължавам да размишлявам по въпроса. Надявам се разума да (не) надделее и да си повярвам за втори път, че три часа на ден (колкото мога да отделя)  са достатъчно за такова животно. Отдавна ми липсва контакта с мислещото и умно овчарско куче и знаеш колко ме сърбят ръцете отново да усетя тягата на повода в тях.
Да, за щастие Викинг попадна при свестен човек, който оценява много добре какво куче има в двора си. Като поведение също е абсолютно адекватен, което много ме радва.
Касателно тягата на повода си мисля, че няма нужда човек да я усеща. Всяко едно от кучетата ми има абсолютно нормално(според моите разбирания) поведение, когато е на повод. Може да се каже, че дори не усещам, че на повода има куче.....а и не се налага да изглеждам нелепо, погледнат отстрани(знаеш по какъв повод го пиша  Wink)
rex
Hero Member

« Reply #2754 on: May 14, 2015, 17:18:45 PM »

А, за повода знаеш, че философията ми е като твоята и хич не ми минават такива мераци за дърпане.
Ако кучетата ми ме влачеха като пръскачка из лозе, виж досега да бях станал поне заместник-председател на клуба по някоя порода. За жалост не съм толкова пластичен, че да докато кучето ме дрифти, да успея с крак да заключа някой стълб на енергото. Има и по-лесен начин с предугаждащо връзване за същия стълб, ама предполагам, че с практиката са се научили. lol
Прекрасно те разбрах по какъв повод пишеш  cheers

NAPALM
Hero Member

« Reply #2755 on: May 15, 2015, 04:26:23 AM »

Ники, ти по-добре виж какво съм ти пратил на лични. Вече дори сме задминали руснаците по деградантщина на кучетата. Насоката е вярната на клуба е вярна явно. И другарката Киркитская щом го е потвърдила, значи всичко е наред и можем да продължим да се правим на дръж ми шапката. Нека съсипем всичко, а пък после друг ще му мисли......когато нас няма вече да ни има сред живите. Това е новото верую на тези безумци!
Zahari
Hero Member

« Reply #2756 on: May 15, 2015, 06:48:31 AM »

За съжаление явлението омелезяване се шири с пълна сила в почти всички родни породи,от родните ни "родолюбци",рубладжии и гъзомииници!
NAPALM
Hero Member

« Reply #2757 on: May 15, 2015, 09:00:31 AM »

За съжаление явлението омелезяване се шири с пълна сила в почти всички родни породи,от родните ни "родолюбци",рубладжии и гъзомииници!
Дори не знам дали с времето подобни индивиди биха еволюирали(образно казано) поне в степен, че да могат да осмислят и очевадни и елементарни неща.....Може би по-скоро не!
Zahari
Hero Member

« Reply #2758 on: May 15, 2015, 11:01:03 AM »

Категорично НЕ!
NAPALM
Hero Member

« Reply #2759 on: May 15, 2015, 15:19:26 PM »

Pages: 1 ... 182 183 [184] 185 186 ... 197
  Print  

Jump to: