Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 20:02:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 174 175 [176] 177 178 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131871 times)
0 Members and 86 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #2625 on: February 25, 2015, 07:41:19 AM »

...
Имам планове да си купя хубава женска родословна КО, както и мъжко КК за да си ги направя по двойки, но това е др въпрос.
Ами остава ти да се  заинтересуваш сериозно по въпроса, за да направиш правилния за теб избор. Без значение дали ще избереш КО-заводско развъждане или от тези, които са определяни по-близо до аборигенния тип кучета. Всеки си има вкусове, за всеки влак пътници и т.н. Но е хубаво да се знае, че има и такива, и онакива. Със съответните разлики помежду им, както и липсата на смисъл (истински) да се смесват.
Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #2626 on: February 25, 2015, 08:09:47 AM »

Гошо, каквото и да решиш да правиш по отношение на кавказките овчарки, го прави от позицията на интелигентен, знаещ и образован човек. Сториш ли го, има шанс резултата ще е положителен. Така мисля аз.
Желая ти хубав ден.
go6o_lud
Full Member

« Reply #2627 on: February 25, 2015, 08:37:27 AM »

Гошо, каквото и да решиш да правиш по отношение на кавказките овчарки, го прави от позицията на интелигентен, знаещ и образован човек. Сториш ли го, има шанс резултата ще е положителен. Така мисля аз.
Желая ти хубав ден.
...
Имам планове да си купя хубава женска родословна КО, както и мъжко КК за да си ги направя по двойки, но това е др въпрос.
Ами остава ти да се  заинтересуваш сериозно по въпроса, за да направиш правилния за теб избор. Без значение дали ще избереш КО-заводско развъждане или от тези, които са определяни по-близо до аборигенния тип кучета. Всеки си има вкусове, за всеки влак пътници и т.н. Но е хубаво да се знае, че има и такива, и онакива. Със съответните разлики помежду им, както и липсата на смисъл (истински) да се смесват.
Поздрави,

Разбирам ви напълно и двамата и благодаря за насоките. Имам 1 въпрос, ако купя родословна женска, а мъжкото ми няма родословие и искам да си произвеждам кученца, това лошо ли е, и от коя гледна точка?

Георги Кънчев
Ariman
Hero Member

« Reply #2628 on: February 25, 2015, 08:55:03 AM »

Разбирам ви напълно и двамата и благодаря за насоките. Имам 1 въпрос, ако купя родословна женска, а мъжкото ми няма родословие и искам да си произвеждам кученца, това лошо ли е, и от коя гледна точка?

go6o_lud, дефинирай първо какво значи "искам да си произвеждам кученца"?
А след това нека изясним какъв би бил смисъл и целта на подобно начинание да възпоризвеждаш родословни с неродословни животни?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #2629 on: February 25, 2015, 09:00:13 AM »

Ами то кучета се развъждат най-основно по две причини –  за пари (продажби) най-често . Или защото някой е преценил, че нещо си заслужава да бъде продължено. Твоята движеща сила каква е в случая?

go6o_lud
Full Member

« Reply #2630 on: February 25, 2015, 09:04:41 AM »

Добре, казано по друг начин, ако цената на напълно родословно кученце е 1000 лв, колко би струвало кученце от гореспоменатите родители. Сигурен съм, че би имало хора които ще купят и такива кученца, както има такива (като мен), които купуват и неродословни. А и според мен ще си станат хубави кученца   confused

Ами то кучета се развъждат най-основно по две причини –  за пари (продажби) най-често . Или защото някой е преценил, че нещо си заслужава да бъде продължено. Твоята движеща сила каква е в случая?

Естествено, че за пари, че на кой не му трябват допълнителни доходи?  cheers

Георги Кънчев
Ariman
Hero Member

« Reply #2631 on: February 25, 2015, 09:07:24 AM »

hmm no

rex
Hero Member

« Reply #2632 on: February 25, 2015, 09:08:42 AM »

Ако това ти е основния мотив, нищо няма да направиш според мен. Съжалявам, че имаш такова виждане за нещата, но в крайна сметка всеки сам решава как да действа.

go6o_lud
Full Member

« Reply #2633 on: February 25, 2015, 09:12:46 AM »

Добре де, как се продават неродословни кученца за по 300 лв. и то доста бързо? Това означава, че има търсене?

Георги Кънчев
Ivanov
Full Member

« Reply #2634 on: February 25, 2015, 09:52:07 AM »

Гошо,  правилното развъждане на кучета не е печеливш бизнес.

Не може да бъде считано за бизнес изобщо, тъй-като то не може да се впише дори в груби линии във бизнес план.

Има разбира се всякакви измамници, които могат и печелят пари. Продават митологии, аборигени, огромни глави и специални късокосмести линии и тигрови украски.

За жалост обаче търгашеството и правилната селекция вървят в различни посоки. Затова и добрите кучета и развъдници са такива които се занимават дълги години с развъждането на работни животни, тъй-като те всъщност имат друг бизнес в който тази развъдната дейност допринася само като добавена стойност.

Работейки с такива хора ще имаш генетичен материал с бъдеще, а шоу-ринговете и декоративните линии са път, който не води никьде.  Работните и декоративните линии нямат нищо общо и не може да се смесват. Това са различни породи всъщност, нямат нищо общо.
go6o_lud
Full Member

« Reply #2635 on: February 25, 2015, 12:58:21 PM »

Да, така е, а и едва ли може да се нарече бизнес 1 кучило на година примерно.. ама както и да е, аз си мисля, че дори и на местно ниво ще мога да продавам по 1 кучило на година.   

Георги Кънчев
rex
Hero Member

« Reply #2636 on: February 25, 2015, 14:01:12 PM »

Аве Гошо - ти въртиш, сучеш, все на продажби те избива. От тука нататък очевадно няма никакъв смисъл да се говори по други теми с теб. Явно не те вълнуват параметри като качество, произход и други такива.

И все пак профилактично можеш да се обърнеш към компетента (мосю Ви) да ти обясни какво означават термини като "аборигени", "специални късокосмести линии" и "тигрови украски". Аз съм сигурен, че той самия е наясно, колкото знае каква е разликата между мастиф и молос, но все пак може да опиташ. Той и на други въпроси има да отговаря, така че да се надяваме избирателната амнезия скоро да го отпусне.

go6o_lud
Full Member

« Reply #2637 on: February 25, 2015, 14:09:31 PM »

Аве Гошо - ти въртиш, сучеш, все на продажби те избива. От тука нататък очевадно няма никакъв смисъл да се говори по други теми с теб. Явно не те вълнуват параметри като качество, произход и други такива.

И все пак профилактично можеш да се обърнеш към компетента (мосю Ви) да ти обясни какво означават термини като "аборигени", "специални късокосмести линии" и "тигрови украски". Аз съм сигурен, че той самия е наясно, колкото знае каква е разликата между мастиф и молос, но все пак може да опиташ. Той и на други въпроси има да отговаря, така че да се надяваме избирателната амнезия скоро да го отпусне.
Това ми беше първоначалния въпрос де  confused за продажба, нали се уточнихме вече? Естествено , че ме вълнуват тези параметри! Не виждам какво е лошото, човек да иска да си избие някаква инвестиция? Да не би вие да не сте продавали кучета никога? А вече споровете, които имате с други хора си ги уточнявайте без да ме въвличате мен! Аз както виждаш отговарям на всички, не избирателно.
ПП. Какво повече да ме вълнува за моето куче примерно, развъдника за кучета от който го купих продава всякакви породи, не само КО, човека ми показа майката която е купил (хубаво куче, с подобен цвят на моето) и каза, че бащата е на негов приятел, който го е купил от тера тангра. Това е! За бъдещото ми женско куче, ще се поинтересувам повече  smile

Георги Кънчев
Ariman
Hero Member

« Reply #2638 on: February 25, 2015, 14:23:17 PM »

hmm no

Ivanov
Full Member

« Reply #2639 on: February 25, 2015, 14:41:15 PM »

Аз мисля, че може да се развъжда и така, но само като част от по-мащабна развъдна програма. И не за пари.

Във бизнеса част от стратегията е да преодолееш конкуренцията. Тук не можеш, защото тя може със няколко стотин лева  да си купи продукта на дългогодишния ти труд. И не искаш, защото успеха на другите ти помага и в твоят бизнес. Това е съвсем друга игра. 

Вероятността е голяма, в дългосрочен план, самоувереният индивидуалист да изпадне в ситуацията на жаба в морето. И да квака по форумите после, и морето да му е виновно...
Pages: 1 ... 174 175 [176] 177 178 ... 197
  Print  

Jump to: