Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:59:26 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 173 174 [175] 176 177 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131790 times)
0 Members and 97 Guests are viewing this topic.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2610 on: February 23, 2015, 17:53:30 PM »

"Иванов" някаква еволюция ли наблюдаваме-без критики и заяждане се дават съвети-много рязко нещо,тя при кавказците трая цели 10 години еволюцията при теб за два дни.

Като цяло съм съгласен с написаното от "Иванов",само че за мен това куче ще стане машина за хапене,и то отчасти благодарение на този тест заради възрастта.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2611 on: February 23, 2015, 18:07:58 PM »

Между другото най-много се кефя на клипове на уж тестове на кучета ,как им се блъска с пръчка по клетката ,или някои дрънчи на нещо по оградата на двора-е с тези тестове се чудя какво се цели да се покаже.
Ariman
Hero Member

« Reply #2612 on: February 23, 2015, 18:54:14 PM »

Тъй като, ако въобще някога съм знаел, явно паметта ми го е сметнала за незначителен, и се е отървала от него... Припомни ми твоя принос какъв е ?

Не отговаряй избирателно, имаш въпроси, които стоят.

Чисто нова страничка за Ваня, а въпроса му си стои.

ПС. Няма как да си съгласен с един лаик и дефанзивното му приклякане напред, Радо.

Я, каква интересна и безсмислена дискусийка се е спретнала... пичове, това че момчето е викнало комшията да подразни кучето и по детски да си кажем "бах' кв'о е яко", не е болка за умиране. Такива прояви (не тестове) са по - скоро атрактивни демонстрации за впечатляване на " лаишка публика", но те нямат стойностна на професионален тест, от  който да успеем да извадим издържани изводи. sicak го каза, казвам го и аз ,оставете куче и при крава в обор да влезете да дразните ще ви нападне, а далеч няма да и секне млекото.
Така че едно е ясно go6o_lud, ако искаш да стане като кучетата от клиповете, които си гледал - вдигаш телефона, слагаш сухата пара на джоб и заедно с кученцето ти отивате на училище при някой професионален треньор, всичко друго е локум.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
go6o_lud
Full Member

« Reply #2613 on: February 23, 2015, 23:10:54 PM »

Ама много сте ми интересни Вие, освен да се заяждате, да философствате и да проваляте темата с вашите лични глупости, започнахте и да съдите за целия живот на кучето от 1 клип 30 секунди, който му е 1ви за 11 месеца и половина. За ваше сведение след това друг човек влезе спокойно, без да го дразни и кучето никаква агресия не прояви, хората които са спокойни ги приема спокойно и реагира само на провокация, кучето е пуснато постоянно и стои в клетка по 1 час на ден докато се храни.

П.П. г-н Ариман, къде пише , че има някаква стойност на "професионален тест" ? ? Комшията съм бил викнал, безсмислена дискусия било ц, ц, ц.. съчиненията са на 6  clap

Г-н Аскар,

Между другото най-много се кефя на клипове на уж тестове на кучета ,как им се блъска с пръчка по клетката ,или някои дрънчи на нещо по оградата на двора-е с тези тестове се чудя какво се цели да се покаже.
Явно не четете какво съм написал в отговор на първичния пост с клипа, не целя нищо а и вече съм далече от мисълта да публикувам каквото и да е в тази част от форума. Кучето е много младо, а няма капка страх в него, това се вижда с просто око.

Хайде това беше с коментарите и постовете от мен, мерете си пи*ките и се карайте за някакви глупости тука, все ми е тая, на мен си ми харесва кучето, платил съм си го, ще си го гледам както преценя, бил съм винаги учтив и съм приемал критика, ама вие прекалявате с вашите подигравателно-поучителни приказки!

Георги Кънчев
NAPALM
Hero Member

« Reply #2614 on: February 24, 2015, 05:35:14 AM »

Ама много сте ми интересни Вие, освен да се заяждате, да философствате и да проваляте темата с вашите лични глупости, започнахте и да съдите за целия живот на кучето от 1 клип 30 секунди, който му е 1ви за 11 месеца и половина. За ваше сведение след това друг човек влезе спокойно, без да го дразни и кучето никаква агресия не прояви, хората които са спокойни ги приема спокойно и реагира само на провокация, кучето е пуснато постоянно и стои в клетка по 1 час на ден докато се храни.

П.П. г-н Ариман, къде пише , че има някаква стойност на "професионален тест" ? ? Комшията съм бил викнал, безсмислена дискусия било ц, ц, ц.. съчиненията са на 6  clap

Г-н Аскар,

Явно не четете какво съм написал в отговор на първичния пост с клипа, не целя нищо а и вече съм далече от мисълта да публикувам каквото и да е в тази част от форума. Кучето е много младо, а няма капка страх в него, това се вижда с просто око.

Хайде това беше с коментарите и постовете от мен, мерете си пи*ките и се карайте за някакви глупости тука, все ми е тая, на мен си ми харесва кучето, платил съм си го, ще си го гледам както преценя, бил съм винаги учтив и съм приемал критика, ама вие прекалявате с вашите подигравателно-поучителни приказки!
Грешиш.
rex
Hero Member

« Reply #2615 on: February 24, 2015, 06:12:47 AM »

go6o_lud, явно ти е трудно да се ориентираш кой е добронамерен и кой не, обаче.  smile
От 30-секундния клип напълно разбираш и приемаш адмирациите на мосю Ви, обаче по-различните мнения по-надолу ги отричаш.
Всеки има правото да си показва кучетата, както и да си изразява мнението върху конкретно животно, група, порода и т.н. И ако си забелязал това тук се уважава.
Относно клипа ти - личното ми мнение е, че такъв вид упражнение нищо не може да покаже, нито да развие у кучето. А за капката страх - знаеш ли колко кучета има, дето вързани/затворени се пенявят като ненормални, обаче пуснати срещу човек даже и не захапват. Не казвам, че твоето куче е такова, но "теста" от този клип аз не бих взел за реален измерител нито за характер, нито за поведение.

ПП С какви родители и произход като цяло ти е кучето?

Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
go6o_lud
Full Member

« Reply #2616 on: February 24, 2015, 07:04:10 AM »

rex, адмирациите бяха от 2 думи, че кучето е хубаво (не мисля, че съм се захласнал). Всичко останало беше съвети до някаква степен и подигравателни вмятания. Аз знам колко кучета са смели само на синджир или в клетка (гледал съм над 20 кучета), моето нито е било на синджир нито стои в клетка повече от 1 час на ден. Относно мнението за порода, куче и т.н съм съгласен, но 1 е да напишеш примерно грешиш в еди кое си и еди кое си, направи това и това- друго е да започнеш със сравнения с джак ръсел, тропане от комшията, било за впечатляване на "лаишка публика" и т.н. За да Ви убедя в обратното трябва да извикам човек с предпазен костюм за да видите, че кучето захапва  и ще захапе, има такъв костюм под ръка, на мой приятел кучкар и след като стане поне на 18-20 месеца кучето ще кача такъв клип.

ПП. Пак казвам кучето живее свободно в територията си и не съдя по смелостта му, заради това, че е на синджир или в клетка, виждам реакциите му в ежедневието към случайни хора, към животни, към дразнители, към хора от семейството.

Аз не мисля, че някога съм се подиграл с кучето или мнението на който и да било, нека правим разлика между съвет и градивно мнение и подигравка и насмешка. Ако по някакъв начин някой съм засегнал мога да се извиня.

Не искам да водя словесна война или спорове с никой тук.

ППП. Майката на кучето ми няма родословие, бащата е по линия на развъдника тера тангра. Само това знам. Купил съм го за 600 лв. на 45-50 дневна възраст.

NAPALM ти знаеш, че приемам всякакви съвети и каквото не знам питам, не е ли така?

Георги Кънчев
rex
Hero Member

« Reply #2617 on: February 24, 2015, 07:23:15 AM »

Не мисля, че някой е имал за цел да те обиди тук. Няма нужда и никой да убеждаваш, просто всеки си изрази мнението относно смисъла от подобен тип тестове, това е всичко. За никакви спорове, войни и сражения не става въпрос.

go6o_lud
Full Member

« Reply #2618 on: February 24, 2015, 07:25:15 AM »

Не мисля, че някой е имал за цел да те обиди тук. Няма нужда и никой да убеждаваш, просто всеки си изрази мнението относно смисъла от подобен тип тестове, това е всичко. За никакви спорове, войни и сражения не става въпрос.
Пак казвам мога да се извиня, ако съм сгрешил и подкрепям добрия тон на общуване.

Поздрави

Георги Кънчев
Ariman
Hero Member

« Reply #2619 on: February 24, 2015, 07:58:11 AM »

go6o_lud, преди да побързаш да се разсърдиш, че даже да се извиняваш, се убеди че си разбрал написаното. rex e прав, все още трудно да се ориентираш кой е добронамерен и кой не, но мисля че ще свикнеш. А това че не разбираш чувството ми за хумор далеч не е мой проблем.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
go6o_lud
Full Member

« Reply #2620 on: February 24, 2015, 08:26:26 AM »

Добре така да е, ще свикна сигурно, само че пише, че МОГА да се извиня, а не, че се извинявам  smile

Георги Кънчев
rex
Hero Member

« Reply #2621 on: February 24, 2015, 14:22:50 PM »

...
Майката на кучето ми няма родословие, бащата е по линия на развъдника тера тангра. Само това знам. Купил съм го за 600 лв. на 45-50 дневна възраст.
Добре бе човек, как си дал 600 лв. за куче, без да се поинтересуваш от произхода  му? В смисъл такъв, че правиш впечатление на човек, който с интерес следи поведението и развитието на кучетата си. Не те ли вълнува и родословието на кучето ти наравно с другите неща?

ПП Интересно ми е какво ти е мнението за кавказците на Божидар и Радостин (NAPALM и ASKAR), особено късокосместите как ти се струват?

ASKAR
Sr. Member

« Reply #2622 on: February 24, 2015, 18:25:48 PM »

Г-н Аскар,

И с какво по точно моите думи са свързани с вашият клип?Тези неща ги пиша като общо ,защото е пълно с такива клипове-как някои дрънка по клетката или оградата и кучето се пени,ако за вас това е нещо интерестно няма лошо ,но за мен е безмисленно. и сега за вашият клип-След като сте сигурни че кучето ви не е страхливо какво ви притеснява нечие мнение за 30 секунди клип,а тои според мен показва куче искащо да захапе на 11 месечна възраст,всички други обяснения колко е кротък ,уравновесен и т.н.аз не ги видях за да ги знам ,те идват в последствие от обясненията ви.А аз на кучета които просто искат да лаят и хапят и друго не знаят  и да-не дават назад съм се нагледал.   И ето ви го и съветът -аз моите ги тествах за първи път на 18 месеца и то само им се посегна веднъж ,после си правих изводи и знам  кокво от кого да очаквам.
go6o_lud
Full Member

« Reply #2623 on: February 24, 2015, 21:10:11 PM »

...
Майката на кучето ми няма родословие, бащата е по линия на развъдника тера тангра. Само това знам. Купил съм го за 600 лв. на 45-50 дневна възраст.
Добре бе човек, как си дал 600 лв. за куче, без да се поинтересуваш от произхода  му? В смисъл такъв, че правиш впечатление на човек, който с интерес следи поведението и развитието на кучетата си. Не те ли вълнува и родословието на кучето ти наравно с другите неща?

ПП Интересно ми е какво ти е мнението за кавказците на Божидар и Радостин (NAPALM и ASKAR), особено късокосместите как ти се струват?

Историята е много дълга.. Започнах да гледам питбули 2003 година, много запален.. следях всички линии, родословия и т.н. купувах кучета за по 800-1000 лева, имал съм доста и различни по характер от тази порода. 2009 година имах само 1 питбул и взех малко САО, след 1 година гледане заедно те се сбиха и си нанесоха сериозни поражения, а бяха неразделни то този момент. Ядосах се много, женското САО подарих на приятел, а питбула (купен за 900лв) продадох за 300. Исках куче което да е пазач. Тази кавказка овчарка бе първата която ми попадна, на следващия ден след като махнах другите 2, дори не се бях интересувал от цените на тези кучета до тогава, по телефона ми казаха, че имало уж родословие, аз бързах отидох и го купих. В последствие се поинтересувах от тази порода и т.н.
ПП. Харесват ми късокосмести КО, чел съм за Наталия  и хранител гор мисля че беше (ако не се лъжа). Имам планове да си купя хубава женска родословна КО, както и мъжко КК за да си ги направя по двойки, но това е др въпрос.

[/quote]И с какво по точно моите думи са свързани с вашият клип?Тези неща ги пиша като общо ,защото е пълно с такива клипове-как някои дрънка по клетката или оградата и кучето се пени,ако за вас това е нещо интерестно няма лошо ,но за мен е безмисленно. и сега за вашият клип-След като сте сигурни че кучето ви не е страхливо какво ви притеснява нечие мнение за 30 секунди клип,а тои според мен показва куче искащо да захапе на 11 месечна възраст,всички други обяснения колко е кротък ,уравновесен и т.н.аз не ги видях за да ги знам ,те идват в последствие от обясненията ви.А аз на кучета които просто искат да лаят и хапят и друго не знаят  и да-не дават назад съм се нагледал.   И ето ви го и съветът -аз моите ги тествах за първи път на 18 месеца и то само им се посегна веднъж ,после си правих изводи и знам  кaкво от кого да очаквам.[/quote]

Разбирам и както казах нямам опит с тази порода, но имам представа от кучета. Ще послушам съвета Ви и на 18 месеца ще пробваме с костюма. Гледал съм клипове на водещи производители на охраняващи кучета и честно казано, човек с костюм и пръчка дразни кучето, а собственика му е хванал повода... не ми се вижда кой знае колко професионално занятие или трудно изпълнимо  hmm

Георги Кънчев
go6o_lud
Full Member

« Reply #2624 on: February 24, 2015, 21:28:47 PM »

Не съм се изразил правилно.. 2009 останах само с 1 питбул и беше така до 2013, тогава взех малкото САО, гледах ги заедно година и т.н. и т.н. и 2014 купих Мечо... за да съм по точен с фактите  biggrin

Георги Кънчев
Pages: 1 ... 173 174 [175] 176 177 ... 197
  Print  

Jump to: