Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 20:14:26 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 172 173 [174] 175 176 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1132046 times)
0 Members and 83 Guests are viewing this topic.
Ivanov
Full Member

« Reply #2595 on: February 21, 2015, 14:55:14 PM »

Азамат ми харесва, но не бих купил от търговец на кучета. Само от развъдчик с традиции и име!

Ivanov
Full Member

« Reply #2596 on: February 21, 2015, 15:14:32 PM »

Кавказка овчарка

NAPALM
Hero Member

« Reply #2597 on: February 21, 2015, 15:37:54 PM »

Азамат ми харесва, но не бих купил от търговец на кучета. Само от развъдчик с традиции и име!
Както казах - разбрало пате от трита ряпа. На теб ти дай да плямпаш щуротии и да гледаш картинки. Търговец на кучета ли ме наричаш? Надявам се да попаднеш един ден на развъдчик с традиции и име(как гръмко звучи само!!!) и тогава ще разбереш съвсем добре що е то търговец на кучета. Между другото, никак не ти личи, че си живял 20 години извън България да знаеш.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2598 on: February 21, 2015, 15:38:46 PM »

Кавказка овчарка
Сигурен ли си? Я пак си помисли  lol
« Last Edit: February 21, 2015, 15:39:17 PM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #2599 on: February 21, 2015, 15:55:38 PM »

Ivanov, не се беше появявал от известно време, което евентуално би могло да означава, че си намерил вътрешно равновесие....ама не би. Ако имаш проблеми, е редно да си пиеш редовно хапчетата, нали знаеш? След всяка следваща криза, изтърваш влака все повече и повече. Помисли над това.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2600 on: February 21, 2015, 15:58:16 PM »

"Иванов",ти не би си ЗАКУПИЛ куче,такива като теб само гледат как да прекарат някои и да вземат нещо без пари.От години те чакаме да закупиш от Украина куче-ама такива като теб само като разберат за стоиността на транспорта пък да не говорим за стоиността на кучето и и вече гроздето е кисело.А това за Франция ме разсмя много,да не се окаже че сега живееш в едно село близо до Варна...
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2601 on: February 21, 2015, 16:02:39 PM »

Ако беше такъв човек какъвто се изкарваш и парадираш- никога не би се крил зад анонимни никове,не само тук а и в други форуми,лесно е да даваш съвети  и съдиш като не си показваш лицето ,виж да излезеш с истинското си име и кучета е малко по друга работа,пък било то и с кучета за които дори не си платил една стотинка.
rex
Hero Member

« Reply #2602 on: February 21, 2015, 16:11:49 PM »

Интересна еволюция - сега галски благородник, преди пък беше от Острова ...
Винету, ти ли си?

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ariman
Hero Member

« Reply #2603 on: February 21, 2015, 18:01:26 PM »

Тъй като, ако въобще някога съм знаел, явно паметта ми го е сметнала за незначителен, и се е отървала от него... Припомни ми твоя принос какъв е ?

Не отговаряй избирателно, имаш въпроси, които стоят.
« Last Edit: February 21, 2015, 18:01:50 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
go6o_lud
Full Member

« Reply #2604 on: February 22, 2015, 20:56:56 PM »

Тове е първото нещо, което аз бих нарекъл тест за териториалност на моето куче, тук е на 11 месеца и половина, никога не е тормозено, бито или не е имало каквото и да било малтретиращо отношение към него. Мисля, че ще стане отличен пазач след като достигне зрялостта си. А ето го и клипчето Smiley Дано да не предизвикам отрицателни реакции  smile

http://vbox7.com/play:09abd5093e

Георги Кънчев
sicak
Newbie
*

« Reply #2605 on: February 22, 2015, 22:48:35 PM »

Много итересно ,Котраг изчезна и Иванов изникна Huh?
Само едно ми е чудно, що са ми така еднакви Huh?
 clap clap clap clap clap clap
sicak
Newbie
*

« Reply #2606 on: February 22, 2015, 22:55:59 PM »

Тове е първото нещо, което аз бих нарекъл тест за териториалност на моето куче, тук е на 11 месеца и половина, никога не е тормозено, бито или не е имало каквото и да било малтретиращо отношение към него. Мисля, че ще стане отличен пазач след като достигне зрялостта си. А ето го и клипчето Smiley Дано да не предизвикам отрицателни реакции  smile

Този тест за какво ?
Винаги съм се чудил, зщото и на Джак Ръсел териер да риташ по оградата ответната реакцията, ще е същата.
« Last Edit: February 22, 2015, 22:57:02 PM by sicak » Logged
sicak
Newbie
*

« Reply #2607 on: February 22, 2015, 23:05:48 PM »

Този тест за какво ?
Винаги съм се чудил, зщото? и на Джак Ръсел териер да риташ по оградата ответната реакцията, ще е същата.
Ivanov
Full Member

« Reply #2608 on: February 22, 2015, 23:55:14 PM »

Здравей Гошо, кучето е чудесно! Още в самото началио показа много ясно, че твърдо е решено да отклни опасността. Със стигането си до оградата тестът трябваше да приключи.

Тъй като кучето е на 11 месеца не може да бъде тренирано и дори излагано на дефанцивен стрес от такъв вид за да не нанесеш поражения върху псипиката му. Вижда се че не е малтретирано животното, не ме разбирай неправилно. Кучето е много интелигентно, според мен го подценявате с такъв вид упражнене в което липсва всякаква нормална психическа динамика. Така няколко пъти и ще стане първо хапе, после пита - а това никак не е желателно за кавказец.

Ето предложение как да тестваш дефанзивно кучето на тази възраст - кучето е вързано, във двора ти. Влиза помощника, спокойно и уверено, отваря вратата и се насочва право към кучето, застава лице в лице на няколко метра от него и започва да се вторачва във него, приведен леко напред. Постепено се приближава към кучето без да престава да го фиксира с поглед.  Според поведението на кучето, ти следиш да не му дойде много стреса - тона с който лае не трябва да е променлив  - намесваш се като взимаш кучето на повод и гоните заедно помощника вън от двора. Повтаряте упражнението няколко пъти, кучето научава да интерпретира какво е провокация, как да реагира на нея и какво е победа.

Идеята, най-общо казано е че не може да има дефанзивен тест, който да не прерастне във преследване и винаги трябва да завършва по начин, който кучето да разбира като победа. Защо това е така - много просто - кавказците имат силна охрана, те инстинктивно реагират дефанзивно, но за да имаш стабилно куче ва което да разчиташ се налага да търсиш това ескалиране за което споменах по-горе.

Поздрави, ще се радвам да споделиш твоето мнение,
Иван

go6o_lud
Full Member

« Reply #2609 on: February 23, 2015, 04:59:17 AM »

Здравей Гошо, кучето е чудесно! Още в самото началио показа много ясно, че твърдо е решено да отклни опасността. Със стигането си до оградата тестът трябваше да приключи.

Тъй като кучето е на 11 месеца не може да бъде тренирано и дори излагано на дефанцивен стрес от такъв вид за да не нанесеш поражения върху псипиката му. Вижда се че не е малтретирано животното, не ме разбирай неправилно. Кучето е много интелигентно, според мен го подценявате с такъв вид упражнене в което липсва всякаква нормална психическа динамика. Така няколко пъти и ще стане първо хапе, после пита - а това никак не е желателно за кавказец.

Ето предложение как да тестваш дефанзивно кучето на тази възраст - кучето е вързано, във двора ти. Влиза помощника, спокойно и уверено, отваря вратата и се насочва право към кучето, застава лице в лице на няколко метра от него и започва да се вторачва във него, приведен леко напред. Постепено се приближава към кучето без да престава да го фиксира с поглед.  Според поведението на кучето, ти следиш да не му дойде много стреса - тона с който лае не трябва да е променлив  - намесваш се като взимаш кучето на повод и гоните заедно помощника вън от двора. Повтаряте упражнението няколко пъти, кучето научава да интерпретира какво е провокация, как да реагира на нея и какво е победа.

Идеята, най-общо казано е че не може да има дефанзивен тест, който да не прерастне във преследване и винаги трябва да завършва по начин, който кучето да разбира като победа. Защо това е така - много просто - кавказците имат силна охрана, те инстинктивно реагират дефанзивно, но за да имаш стабилно куче ва което да разчиташ се налага да търсиш това ескалиране за което споменах по-горе.

Поздрави, ще се радвам да споделиш твоето мнение,
Иван

Здравей, разбирам напълно написаното по-горе от теб и ще го взема в предвид. Също така не мисля скоро да има подобни провокации отново. Аз наблюдавам кучето ежедневно, как реагира когато мине някой покрай вратата на двора, когато някой доближи спокойно и когато някой вика и тропа отвън. Наистина кучето е много интелигентно и прекомерна агресия в него няма. Когато стане на година и половина примерно, ще опитам теста с повода и прогонването на човек от територията на двора. Пак искам да кажа, кучето не го провокирам или тормозя и т.н. и нямам опит в подобни тестове, гледал съм само в интернет клипове и съм чел статии и мнения.

Мерси и поздрави

Георги Кънчев
Pages: 1 ... 172 173 [174] 175 176 ... 197
  Print  

Jump to: