Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:16:28 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 170 171 [172] 173 174 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133378 times)
0 Members and 100 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2565 on: January 28, 2015, 11:20:06 AM »

Лошото е, че след 3-4 години я камилата - я камиларя.
go6o_lud
Full Member

« Reply #2566 on: January 28, 2015, 17:08:53 PM »

Ако може да попитам, на колко месеца кучето се води напълно достигнало зрялост? confused В такъв смисъл, че размерите му да се водят за окончателни за развитието му?

Георги Кънчев
rex
Hero Member

« Reply #2567 on: January 28, 2015, 18:06:31 PM »

Размерите не са единствения параметър в развитието на кучето. При нормалните кучета, каквито гледат ASKAR и NAPALM, мъжките се развиват до 4-годишна възраст, примерно. Но това не значи, че до 48 месеца растат на височина и дължина. Кучето буквално грубее и придобива окончателен вид - главата става по-масивна, пуска "гердани" по врата, примерно. Но в най-общ смисъл, ако те интересува височина и дължина, общо- взето до възраст от 18 м.  тези неща се фиксират. От там нататък и да има промени, биха били несъществени.
С уговорката, че всяко животно е индивидуален организъм и се развива по предначертания си инвидивуален път.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #2568 on: January 28, 2015, 18:18:14 PM »

Ако питаш за женско куче - повечето мнения са, че кучката се дооформя окончателно след като роди. Повечето развъдчици предпочитат това да стане след като животното навърши 18-24 месеца.
По въпроса за развитието на мъжкарите - можеш да видиш снимки на Хранитель Гор Бархан на ASKAR - как изглеждаше на примерно година, година и половина, и как изглежда сега. Скоро не съм го виждал наживо, но като го гледам е към 80 килограма и е много, много масивен. Но той сега завършва развитието си и е много различен от визията, която демонстрираше на възраст от 1-1,5 години. Та тъй.

go6o_lud
Full Member

« Reply #2569 on: January 28, 2015, 20:57:40 PM »

Мерси, значи общо взето разтежа е до 18 месеца, това ме интересуваше  cheers

Георги Кънчев
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2570 on: January 29, 2015, 19:16:13 PM »

Какъв е инбридинга назад и какъв идва при тях?
Честно казано направо не знам как да ги смятам  точно,но като цяло го смятам 3-3-4 на Дато за кучило от Елбо и Ала,но от там се почва ...Чон Мазар е син на Леший и Боярина,която пък е сестра от същото кучило на Банга-маиката на Дато,Химера е дъщеря на Рахим-полубрат на Дато и самите Елбо и Ала са инбридни ,но от едната страна на Демон ,от другата на Тигар и Бэра,по скоро ме притеснява инбридингът на Леший  които е от Дато и Джина- брат и сестра от едно кучило  и после на Седой от Дато и Дора -пак брата и сестра  от едно кучило и това се среща и при кучило от Ала и Елбо,а това ще се засили или за добро или за лошо според мен,може и да излязат кученца един път ,но може и да се получат проблеми.Лично аз ще го обмислям това още.
« Last Edit: January 29, 2015, 19:17:56 PM by ASKAR » Logged
rex
Hero Member

« Reply #2571 on: January 30, 2015, 18:09:15 PM »

Да, развъдната "подкова" е такава, че мъжкари вадени на инцест, са съчетани със женски, при които е търсен опресняване на кръвта, с като цяло аутбредни връзки. При това по моето странично наблюдение, женските са подбирани много умело - Ванга за сина на Леший и Химера за Сибур. Съвсем целенасочено е търсен тип формат, тип глава. Като ключовите кучета в тези връзки са според мен ХГ Ванга и ХГ Седой Кавказ, но точно в комбинациите с Чон-Мазар и ХГ Химера.
После беше направена връзката Ванга х Леший, от която резултатите никак не са лоши. А там инбридинга е инбридинг, та дрънчи. ХГ Турина, на която скоро бяха качили снимки, изглежда много добре.
Аз лично не харесвам Леший, но той Е производител. И сам по себе си  е доказателство, че Дато практически не предава  големи дефекти или пороци. Сибур е още по-доброто доказателство в тази насока. Така мисля аз де.

NAPALM
Hero Member

« Reply #2572 on: February 01, 2015, 07:58:05 AM »

Малко снимки на Алания и Ярка от гостуването ми при Радо вчера.....

Ariman
Hero Member

« Reply #2573 on: February 05, 2015, 18:14:41 PM »

Търся да закупя кавказец или бартеросвам прекрасна боксониера в Люлин 6 - та част за него. След ремонт. В отлично състояние. Напълно обзаведена с всичко необходимо. Съвременни мебели и нови електроуреди.Подходящ за един или двама души. Ако някой продава кавказец на тия пари или е склонен на бартера да ми пише!  lol
« Last Edit: February 05, 2015, 18:15:14 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #2574 on: February 05, 2015, 21:04:26 PM »

Е те това ме израдва!  clap кажи честно как ти хрумна?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Ariman
Hero Member

« Reply #2575 on: February 05, 2015, 22:17:37 PM »

Не би могло да ми хрумне подобно нещо, с този ми трезви мозък дето имам, принудих се след като се натъкнах на хора, които явно знаят добре що е цена, но не и стойност. no

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2576 on: February 06, 2015, 07:48:15 AM »

Познат преди нова година си купи кавказец от Италия за 2000 евро и Дого Арженито за 3000 евро. Десет бона за 2ве кутрета.  Huh?
Ама както се казва  "Имал-дал"...
« Last Edit: February 06, 2015, 07:50:40 AM by Khagan » Logged

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
NAPALM
Hero Member

« Reply #2577 on: February 06, 2015, 08:20:07 AM »

Търся да закупя кавказец или бартеросвам прекрасна боксониера в Люлин 6 - та част за него. След ремонт. В отлично състояние. Напълно обзаведена с всичко необходимо. Съвременни мебели и нови електроуреди.Подходящ за един или двама души. Ако някой продава кавказец на тия пари или е склонен на бартера да ми пише!  lol
Може да се уреди, само че ще се наложи да прибавиш и един голф петица и ще говорим  lol
NAPALM
Hero Member

« Reply #2578 on: February 06, 2015, 08:40:15 AM »

Може да се уреди, само че ще се наложи да прибавиш и един голф петица и ще говорим  lol
Пропуснах да отбележа, че в момента има подходящ кавказец, почти отговарящ на предложеното бартеросване. Остава само да видим какво правим с голфа.
kotrag
Newbie
*

« Reply #2579 on: February 06, 2015, 09:57:58 AM »

lol светнаха ти очичките нали  $$$  naughty
Pages: 1 ... 170 171 [172] 173 174 ... 197
  Print  

Jump to: