Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:45:56 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 158 159 [160] 161 162 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131519 times)
0 Members and 91 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2385 on: September 18, 2014, 08:59:19 AM »

Здравейте,
Малко ще се мушна между дразгите с един въпрос -
Докато се ровех по сайтовете попаднах на един форум с представени кавказки вълкодави от България.  Имат ли общо с тези от Хранител Гор или за вземани от други хора? Ще ми е интересно да чуя мнението ви за тях, изглеждат много сериозни кучета с много награди и успехи.

http://www.kv-av.com/index.php?/topic/469-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D1%8B-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B8/page-2?hl=%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2
Превет Khagan, кучетата представени в приложеният от тебе линк са придобити от други развъдници. Лично аз се въздържам от всякакъв коментар. Не веднъж съм изказвал мението си за кучешките боеве и хората, които си падат по тях.
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2386 on: September 18, 2014, 10:18:27 AM »

Аз не съм вътре в ТИ, но не съм и против до колкото съм чел из нета това е спорт има рехламентирани турнири, правила методология и тнт. Нещо като ММА К1 при хората - и там е  кръв и болка, но там са и на коравите бойци. А и ако всеки си сложи ръка на сърцето ще признае, че му се иска да има куче което може да се справи със всяко друго излязо му на среща.

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
NAPALM
Hero Member

« Reply #2387 on: September 18, 2014, 10:38:17 AM »

Аз не съм вътре в ТИ, но не съм и против до колкото съм чел из нета това е спорт има рехламентирани турнири, правила методология и тнт. Нещо като ММА К1 при хората - и там е  кръв и болка, но там са и на коравите бойци. А и ако всеки си сложи ръка на сърцето ще признае, че му се иска да има куче което може да се справи със всяко друго излязо му на среща.
Khagan, ето аз например и без да си слагам ръка на сърцето си признавам, че ми е абсолютно все едно дали кучето ми ще се справи с всяко друго куче излязло му насреща. Предполагам е редно да се прави разлика между куче притежаващо работни качества и биткаджийско куче(Не помня точно кой съфорумник съвсем удачно беше нарекъл тези кучета "кучедави". Моля да ме извини! По-точно не би могло да бъде формулирано). Мисля и на тази тема има изписано много по-назад.
vano
Guest
« Reply #2388 on: September 18, 2014, 11:30:03 AM »

Само с една малка разлика  - В ММА човек сам си избира да се млати за пари, докато при кучешките боеве, човек печели на гърба на животните, възползвайки се и развивайки само тези им качества.
rex
Hero Member

« Reply #2389 on: September 18, 2014, 13:42:00 PM »

Хм, в този форум даже има тема за каракачанските кучета. Където Китан е определен като "чемпион боевъйх рингов 90-тъйх". Промоутър на бойните подвизи на Китан - г-жа Кристина Матева - иначе тъй ревностен противник на кучешките боеве. Явно е намерен нов гостоприемник ...

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2390 on: September 18, 2014, 14:32:51 PM »

Незнам хора... Видях, че назад има доста писано, общо взето едно и също, че не стават за работа, но при нас овчарски кучета винаги са се пуска ли и да се по дявят по съборите и пак си ходеха с овцете.  Ето и Рекс казва, че и Китан са го пускали и е станал шампион.  Мнението тук ще ми е, че на едно куче това, че го пускат да се дави не му пречи да си работи с овцете. То там си знае глутницата и тия около него, но на чуждите не прощава...

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2391 on: September 18, 2014, 14:48:48 PM »

Аз не съм вътре в ТИ, но не съм и против до колкото съм чел из нета това е спорт има рехламентирани турнири, правила методология и тнт. Нещо като ММА К1 при хората - и там е  кръв и болка, но там са и на коравите бойци. А и ако всеки си сложи ръка на сърцето ще признае, че му се иска да има куче което може да се справи със всяко друго излязо му на среща.

Само с една малка разлика  - В ММА човек сам си избира да се млати за пари, докато при кучешките боеве, човек печели на гърба на животните, възползвайки се и развивайки само тези им качества.
То по тая логика всички домашни животни вършат нещо по волята на човека. Човека ги е вкара да му пазят стадата и моделирал за това и печели от това. Пак и страдат заради него като ги млатят хишници и хора.
« Last Edit: September 18, 2014, 14:53:29 PM by Khagan » Logged

rex
Hero Member

« Reply #2392 on: September 18, 2014, 15:09:35 PM »

Ето и Рекс казва, че и Китан са го пускали и е станал шампион. 
Рекс не казва нищо подобно,  нещо не разчиташ контекста.

CECI_PL
Jr. Member
**

« Reply #2393 on: September 23, 2014, 21:56:38 PM »

Божо ме нарича търговец на кучешко във  фейсбук понеже се опитвам да продам ГЕРДА и пишат ли пишат под публикациите че е била брак и кво ли не. notworthy БОЖО НА ТЕБ ВСИЧКИТЕ ТИ КУЧЕТА СА ПОДАРЪК ОТ НАТАЛИЯ ДОРИ И КЕФИР ТИ Е ПОДАРЪК. А ТИ ПРОДАВАШ ДОРИ БРАКЪТ КОЙТО ПРОИЗВЕЖДАШ  clap. НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ? Все говориш че ще подаряваш куче а продаваш и бракът.Кой е търговеца на кучешко? ВСИЧКИТЕ ТИ КУЧЕТА СА ПОДАРЪК КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА ИСКАШ ПАРИ? И МЕН ДА НАРИЧАШ ТЪРГОВЕЦ. ХУБАВО ОПИСАНИЕ ЩЕ ТИ СЛОЖА В ФЕЙСБУК  cheers ЩОМ ТОЛКОВА ПИШЕШ НЕКА И ДРУГИТЕ ТЕ РЗБЕРАТ !!! И нищо несте произвели с Радо само сте влошили качеството на куетата който ТИ ПОДАРИ Наталия но продължавай в същия дух 2 кучета имам от АСПАРДУХОВО И ДВЕТЕ СА БРАК. eek А единствената причина да взема кучета от вас е че са кучета на Наталия толкова ли не можете да се сетите .ЧАК ПЪК ВАШЕ ПРОИЗВОДСТО АЛА БАЛА .  lol lol lol ха ха ха
« Last Edit: September 23, 2014, 22:00:29 PM by CECI_PL » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #2394 on: September 23, 2014, 22:32:45 PM »

CECI_PL, отново реакцията ти показва, че реално си търговец на кучета и не успяваш да разбереш идеята, как определена група хора , обединени от една обща кауза, работят за постигането ѝ, чрез помощ помежду си. Как честа практика в подобна група са подаръците, размяната на животни ,че ако щеш и наема на определени разплодници, като съответно този цикъл се завърта, разбирам те - ламтежа за пари не ти е дал възможност да прогледнеш от този ъгъл на нещата.

На следващо място се чудя къде точно стоиш ти между Божо и Наталия или Анна ?!
Присъствал ли си на всичките им разговори, за да знаеш какви договорености има между тях?!
И след като не си, защото знам че не си, как си позволяваш, въобще да говориш по този начин, за лични взаимоотношение, в които ти дори не познаваш всички участници лично?!

Късно е за срам, защото ти вече добре показа що за стока си, но поне спри с глупостите и губенето на времето на умните хора пишещи тук.
« Last Edit: September 23, 2014, 22:39:33 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
CECI_PL
Jr. Member
**

« Reply #2395 on: September 23, 2014, 23:31:27 PM »

ПИШЕШ МИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ В СТРЕМЕЖА СИ ДА ЗАМАЖЕШ ПОЛОЖЕНИЕТО САМО ЧЕ СЕ ЧУДЯ КАКВО ТИ ВЛИЗА В РАБОТАТА? ТИ ДА НЕ СИ И НЯКАКВА СЕКРЕТАРКА ИЛИ СИ БИЛ ПОСРЕДНИК МЕЖДУ ТЯХ И НАТАЛИЯ.И ПАК НЕ МОГА ДА СИ ОДГОВОРЯ НА ВЪПРОСА ЩОМ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДАРЯВАТ КУЧЕТА И ТОВА ИМ Е ИДЕЯА ЗАЩО ПРОДАВАТ ДОРИ БРАКУВАНИТЕ ОТ ТЯХ? И НЕМИ ОДГОВАРЯЙ ОТ ТЯХНО ИМЕ АКО МЕ ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО ТИ ЩЕ ПИТАМ ТЕБ.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2396 on: September 24, 2014, 04:28:47 AM »

Цецо,ще ти го напиша за последно. Приеми нещата така - ти си неодушевен предмет за мен. Нямам нито време, нито желание да си губя времето с теб и такива като теб. Все ми е едно какви коментари ще бълваш по мой адрес, или по адрес на Радо. Показа колко ти е умствения багаж, както и завидни качества, характерни повече за една част от нежния пол. Пожелавам ти да си намериш място, където да се чувстваш добре, както и подходяща ниша като търговец на кучешко.

p.s. За малко да пропусна smile Междувремено се погрижих никога да не получиш куче от никой от развъдчиците извън България, с които съм приятел, или просто си контактувам. А наше куче от тук насетне ще видиш само през крив макарон smile
« Last Edit: September 24, 2014, 04:34:52 AM by NAPALM » Logged
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2397 on: September 24, 2014, 04:53:35 AM »

Цецо ,за теб просто всичко е пари,важно е търговията да върви -и ти сам го написа в предните си постове,Девил ти се даде на преферциална цена уж като на приятел за 300 лв ,от момента в които попадна при теб ти взе да го ПРОДАВАШ за 1500 евро-е това не е търговия,Герда и искаш 500 евро,преди това си взел и 500 лв -тя ти излиза 1500 лева-не си дал и стотинка.Зула ти се донесе заради Божо на много нисък транспорт,Мгелим също-защото неговата майка щеше да идва пак при нас-докато Божо си плати реалният транспорт и цената и за Елбо и за Бея(неколкократно по висока от твоите),докато аз си платих също реалната цена за кучетата и транспор за които ти не си и чувал,ти направи проблем за транспорта на Зула нали ,при все че ти се гледа без пари кучето до 4-ти месец,за да ти излезе евтин транспорта,защото Наталия доиде да гости тук заради Божидар,толкова си неблагодарен че няма и на къде повече,още като взе кучета от Наталия и стана голямата работа и почна да плюеш по нас.Аз лично отдавна съм забелязал що за човек си ,след постъпките ти спряма Графа,Тошко, и др.,но Божо все още имаше вяра в теб, и все още се разминаваше между капките,но този път всички те разбраха що за стока си,и ако си мислиш,че ни пука какво ще пишеш във Феисбук или където и да е грешиш,повечето хора вече  знаят що за стока си  и доколко могат да вярват на писанията ти,а това какво и на кого сме подарили ти не си наястно за да говориш,при нас се подаряват качествени кучета ,а не просто такива които да не ги храним,на непознати не се подаряват,Герда се даде на цена като за бракувано куче-толковаче и повече струват в БГ и кучета с неясен произход,на които родителите им не са внос за няколко хиляди,това че ти искаш да я продадеш на цена като за супер куче си е твои проблем,ама кво ти пука нали каза че си хуманен и ще я храниш ,без да я плодиш.
rex
Hero Member

« Reply #2398 on: September 24, 2014, 07:29:13 AM »

Фактът, че големи имена в породата подаряват някому кучета е повече от комплимент. Такива жестове далеч не се правят за всеки. Това говори, че такъв човек е оценен и като морал, и като потенциал да постигне нещо. Подарените кучета са едни от най-ценните в развъдната програма на големия питомник. Те затова и не попадат в случайни ръце, защото са по-важни от парите, които могат да им се вземат.
А още по-голям комплимент е именно такъв голям развъдчик да поиска куче твое производство.
От тука на сетне, всеки може да си направи извода кой с какви животи разполага, как ги използва, а и той самия с какво име се ползва в средите на истинските развъдчици.

Ariman
Hero Member

« Reply #2399 on: September 24, 2014, 08:23:56 AM »

lol CECI_PL, не си от позицията , че да правиш такива "стойки на отворко", огледай се и виж къде стоиш момче, омазването е от самия теб, аз само се смея! Отново и много внимателно прочети какво съм написал. Тогава няма да задаваш глупави въпроси и да се чудиш къде се намираш, както и KaraKitan вече каза - хора, които дори не могат да пишат правилно на български са се взели наистина на сериозно и пълнят форума с "безценните" си мнения, не го забравяй това!

Така че без повече да шикалкавиш, оТговори ми на трите маркираните в черно въпроса, от предния ми пост!
« Last Edit: September 24, 2014, 08:29:56 AM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pages: 1 ... 158 159 [160] 161 162 ... 197
  Print  

Jump to: