Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:39:39 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 148 149 [150] 151 152 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131334 times)
0 Members and 94 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2235 on: March 09, 2014, 19:44:55 PM »

Бархан и Елбо

Александър Христов
Hero Member

« Reply #2236 on: March 09, 2014, 20:09:35 PM »

Ейй, това куче от последната снимка е уникално! Как да обясня на един приятел че гиганта в двора му не е истински!?!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
NAPALM
Hero Member

« Reply #2237 on: March 10, 2014, 13:42:27 PM »

Ейй, това куче от последната снимка е уникално! Как да обясня на един приятел че гиганта в двора му не е истински!?!
Привет Александър, радвам се, че Елбо Ви харесва!  cheers
.....Що се отнася до това, как да обясните на приятеля си, може би е по-добре да не го правите....Човек е най-добре сам да си обясни някои неща....
rex
Hero Member

« Reply #2238 on: March 10, 2014, 14:20:21 PM »

Божо, не бях виждал скоро пресни снимки. Бархан е нагрубял още.
А Елбо, Елбо е пантера.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #2239 on: March 10, 2014, 14:30:47 PM »

Бархан е нагрубял още.
Бархан наистина е нагрубял. Кучето се разви постепенно, както си му е реда. Няма да забравя как беше обект на присмех и подигравки като беше на година и половина. Напълно съм уверен, че хората, които тогава бълваха помия, сега биха погледнали със съвсем друго око на кучето. Гледайки на Бархан, се замислям за Ариман. Какъв ли ще е той на три годишна възраст?.......
NAPALM
Hero Member

« Reply #2240 on: March 10, 2014, 14:34:25 PM »

А Елбо, Елбо е пантера.
Така е! Да е жив и здрав!
rex
Hero Member

« Reply #2241 on: March 11, 2014, 10:28:24 AM »

Дамм, Бархан го изкарваха кенгуру и какво ли още не когато беше юноша бледен. И явно не вярваха, че ще се оформи и развие бавно и постепенно. Както си и трябва да бъде, за разликата от кучетата с "набухватели", които за жалост в по-късен етап често  плащат със здравето си за бързия старт. Както и да е, Бархан е едно хубаво куче.
Както си говорихме, напълно съм съгласен с тебе, че Елибек ще е дори с още по-късно развитие и дооформяне. Той има поне още 2 години за тази цел. Да сме живи и здрави, страшно съм любопитен как ще изглежда тогава. За него винаги ми е било най-интересно как от съвсем малко кутре, та до сега, винаги е бил изключително пропорционален и хармоничен, без изобщо да му проличи фазата "грозното патенце" или други диспропорции при растежа.

NAPALM
Hero Member

« Reply #2242 on: March 11, 2014, 10:37:47 AM »

Дамм, Бархан го изкарваха кенгуру и какво ли още не когато беше юноша бледен. И явно не вярваха, че ще се оформи и развие бавно и постепенно. Както си и трябва да бъде, за разликата от кучетата с "набухватели", които за жалост в по-късен етап често  плащат със здравето си за бързия старт. Както и да е, Бархан е едно хубаво куче.
Както си говорихме, напълно съм съгласен с тебе, че Елибек ще е дори с още по-късно развитие и дооформяне. Той има поне още 2 години за тази цел. Да сме живи и здрави, страшно съм любопитен как ще изглежда тогава. За него винаги ми е било най-интересно как от съвсем малко кутре, та до сега, винаги е бил изключително пропорционален и хармоничен, без изобщо да му проличи фазата "грозното патенце" или други диспропорции при растежа.
По повод изказванията за Бархан преди известно време с пълна сила важи поговорката: "Който се смее последен, се смее най добре!"
Относно Елбо, аз също нямам търпение да го видя напълно развит и оформен, но както правилно си отбелязал, ще се наложи да се поизчака около две години. Нищо. Аз бърза работа нямам  Wink
NAPALM
Hero Member

« Reply #2243 on: March 11, 2014, 10:43:00 AM »

Айна, по домашному Чара/Бархан+Беа/, собств. Моника Кошарова

« Last Edit: March 11, 2014, 10:44:08 AM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #2244 on: March 11, 2014, 17:10:36 PM »

Арлина(Бархан Х Беа), собств. Владимир Христов

rex
Hero Member

« Reply #2245 on: March 12, 2014, 16:58:44 PM »

Божо, за жалост надочните дъги на Арлина са все така изразени. И докато  Аскар ги "надрастна" може би поради факта, че като мъжко куче е с по-тежка и груба глава, при нея това явно се фиксира. За радост обаче, това е единственото нещо, което лично на мен не ми харесва в нея.
В крайна сметка всяко куче трябва да се оценява в комплекс, а не да се фокусираме само в един детайл, когато той не е елиминиращ по отношение на една бъдеща селекция.
Аз смятам, че в една аутбредна връзка по отношение на Демон на Н. Львова - примерно с твоя Кифир, това ще се коригира.

NAPALM
Hero Member

« Reply #2246 on: March 12, 2014, 17:26:54 PM »

Божо, за жалост надочните дъги на Арлина са все така изразени. И докато  Аскар ги "надрастна" може би поради факта, че като мъжко куче е с по-тежка и груба глава, при нея това явно се фиксира. За радост обаче, това е единственото нещо, което лично на мен не ми харесва в нея.
В крайна сметка всяко куче трябва да се оценява в комплекс, а не да се фокусираме само в един детайл, когато той не е елиминиращ по отношение на една бъдеща селекция.
Аз смятам, че в една аутбредна връзка по отношение на Демон на Н. Львова - примерно с твоя Кифир, това ще се коригира.
Напълно си прав Ники! Тези надочни дъги ми бодат очите много здраво и ако ги нямаше, Арлина щеше да е направо идеална(поне за мен). Може би Кифир би изиграл ролята на добър коректив в това отношение.....Докато не пробваме, няма как да разберем за съжаление. Айна за мен е по-добра като линии на главата, но пък тя се получи доста висока за женско куче. Въобще, имаме материал за анализиране. Важното е да не се гледа с розови очила на развъждането, а и не само. Преди време тръгнахме с едно мъжко и две женски кучета и общо взето партньора за Беа и за Алания бе само един. Сега разполагаме с три женски и три мъжки кучета и имаме възможност за връзки, преценявайки плюсовете и минусите на всяко едно от животните ни. Така или иначе според мен идеални кучета няма, или ако има, то те са нищожно малко на фона на цялостното поголовие от дадена порода. Мисля си, че в процеса на работата винаги ще изкачат животни с определени недостатъци. Няма как да го избегнем и това не е извинение от моя страна. Просто така стоят нещата.
Благодаря ти за обективното мнение!

Ariman
Hero Member

« Reply #2247 on: March 12, 2014, 18:37:18 PM »

Изпреварили сте ме момчета и сте казали, каквото има да се казва, относно прехода и тъй изразените надочни дъги на кучето.
Факт и същевременно адмирации за прямотата в позицията, относно лично произведените животни - нещата трябва да се наричат с истинските им имена, а не да хвърчат само суперлативи, от които в крайна сметка лъжем само себе си!
Да добавя, че не бива едно животно да се съди по един породен маркер, както в случая насочихме фокуса, а както споменахте животното би следвало да се гледа в комплекс, а Арлина определено печели там.
Както и съм абсолютно съгласен с мнението, че при евентуално влизане в развъдната ви програма и правилен подбор на партньор този кусур, ще отпадне още в получените приплоди. Също внимателно трябва да се подбират бъдещите партньорки на Бархан, след като вече можем да съдим получените резултати от първо произведените кучила.Поздрави!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #2248 on: March 12, 2014, 18:40:32 PM »

Така е, в крайна сметка сме се събрали тук да си говорим истината в очите, за другото - предостатъчно други форуми има.
По отношение на Арлина - ами има излъчване кучето, каквото и да говорим. Видимите и лигавици са силно пигментирани в черно (въпреки светлия и цвят), което според някои запознати е признак на крепко здраве. Широка и здрава кучка е, ръста и е до колкото виждам в желаните от тебе и Радо норми. Аз лично бих я включил в развъдните си планове без да се замислям.

NAPALM
Hero Member

« Reply #2249 on: March 13, 2014, 10:54:09 AM »

Така е, в крайна сметка сме се събрали тук да си говорим истината в очите.....
Така е, и така трябва да бъде!
Pages: 1 ... 148 149 [150] 151 152 ... 197
  Print  

Jump to: