Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:14:13 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 143 144 [145] 146 147 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133333 times)
0 Members and 63 Guests are viewing this topic.
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2160 on: January 09, 2014, 18:25:11 PM »

Честно казано не намирам чак кой знае каква като изключим че май последното не е кавказка. Нема значение разбрах че много питам няма проблем.

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2161 on: January 09, 2014, 18:28:13 PM »

Тук имаше снимка на куче, която коментирах, толкоз. Рекс, за височината на крупата си има стандарт, които казва, че не трябва да надвишава холката, нали сме съгласни по този въпрос? За идеализация не става и въпрос, дори спестих някои други забележки за този сладък Чипоноско.  Wink 

Като казах Чипоноско, имате ли снимка на КО, изключае родствениците на този сладур, които да има чипа муцуна? Според стандарта това е сериозен недостатък, нали така? На коя от снимките по-горе виждате куче с чипа муцунка , че веднага го наредихте барабар Петко с мъжете.  naughty

И що за аргумент е това, че не мога да критикувам на някой кучето, ако и моето има недостатъци  confused И как така съм искал да купя куче Божо от теб, пък не съм могъл  confused и как това се вързва със модерирането на форума  confused Модераторът може да види във моята кутия договора, който предложи да подпиша. И да реши, човек който уважава себе си би ли сложил подписа си на такъв договор. Знаеш ли, изписъл съм много химикали да подписвам нотариални договори, смяташ ли че мога да бъда твоя противострана? Адвокат някога виждал ли е това?

Като начало кучето не е чипо,мога да пусна снимки на чипи кучета и то минаващи за най-елитните,но някои хора ще ревнат много,а и не ми се намесват трети лица.Критикуваш чуждите кучета ,но след десетки приканвания да пуснеш снимки на твоите си пуснал само по една.Нашите ги разнищи до десето коляно ,но за произходът на твоите нищо така и не се чу,да не излезе че имат общи предци с нашите?  
 И сега за договорът-Да така сме се опитали да го направим,че да си защитим вижданията,заради  това неудобство  сме намалили цената достатъчно,все едно си купуваш куче без родословие и на такава цена де,но ако имаш желание си го водиш по изложби а и в клубен разплод може да влезе ,но след консултация с нас за партньорът.Да договорът няма вратичка да се заобиколят нещата и тарикати които само мислят как да го избегнат не го харесват,но това е практика в цял свят-никои не си дава току така най-добрите кучета ,те остават в развъдникът и това е начин хем да са докоснат до тях и други хора ,хем и развъдникът да си ги ползва.Това е по образец на БРФК и ФЦИ ,този договор ни защитава пред тези организаций.
Ariman
Hero Member

« Reply #2162 on: January 09, 2014, 18:37:54 PM »

Честно казано не намирам чак кой знае каква като изключим че май последното не е кавказка. Нема значение разбрах че много питам няма проблем.

Какво те навежда на мисълта, че последното не е кавказка?
Нека започнем с най - лесното, щом се интересуваш от кучета, значи си чувал израз, който свързва породността с главата на едно куче.
Да захванем от главите и изражението. Кое според теб е породното изражение?
« Last Edit: January 09, 2014, 18:43:02 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2163 on: January 10, 2014, 08:48:09 AM »

ха ха удари училищния звънец  smile Малко ще се пообяснавам сега какво ми е нивото  smile интереса ми е тук от 2-3 месеца от както попаднах на кучешките форуми. Иначе незнам колко кучета са ми минали през ръцете безброй са. Знаеш как е по селата стока  л-на кучета и тнт ама никой не им гледа подробностите опашки крака носове.  smile  И аз така докато не разбрах че си е цяла наука и почвам да се захласвам по тея неща. Чета за крупа седловиден гръб разплод отлични оценки договори и нормално незнам за какво иде реч. За това и чат пат по некой въпрос.
А кучето от последната снимка ми прилича на кучета където един приятел гледаше на една хижа преди години не им помня породата но имаха същите тикви и много дебели муцуни. Заради това казах че може да не е кавказка иначе точно защо не е няма как да ти отговоря още съм на етап - това ми прилича а това не. И още нещо това дето е до оня с цигарата е обработена снимка нали нема как да е толкова големо кучето а?

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
Ariman
Hero Member

« Reply #2164 on: January 10, 2014, 11:43:44 AM »

За жалост снимката не е обработена Khagan, кучето се казва Тайсън, по Риск, Демон и Басмач, на Ягодкина.
И наместо да четеш разприте ни в последно време, от които надали може да се извади нещо добро, има подтема "Статии", виж там първо.
Виж първия стандарт от 31 година и какво пише за главите и кажи дали някои от показаните от Божо кучета, отговарят на това описание.
И в крайна сметка защо избра КО, в наше село няма ли да вирее по - добре КК?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2165 on: January 10, 2014, 13:55:09 PM »

При овците има овчарски от наще кое става кое не - мотат се там нещо. Но  се запалих по тия даже мислех и за там да зема едно КО но много цифра  цените.  Ама съм се навил живот и здрав след време ако посъбера некой лев да си взема кавказка или азиатец.

Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2166 on: January 10, 2014, 15:16:07 PM »

разприте ги чета ама нещо немога да ги схвана, нещо се плювате ама защо още не ми е ясно. но то такова си ни е племето последните 50тина год. съберат ли се повече от двама и се почват, С руския съм много зле и вобще никаквъв  шанс да го разбера това
Голова
Имеет догообразную форму, средней величины; череп широкий, с хорошо заметной бороздкой посередине. Переход от
хорошо развитой надбровной части лба к щипцу незаметен. Щипец мощный, короткий, тупой. Щеки мускулистые, скулы
резко выражены. Нос хорошо развит, широкий, с пропорциональными его величине ноздрями, черного цвета. Губы
плотно прилегающие, зубы крепкие, белые. Длина черепа от линии бровей до затылочного бугра равняется ширине
черепа между корнями ушных раковин; длина черепа от затылочного бугра до конца носа - длине шеи от затылочного
бугра до холки.

а и според мен като ги четох тея стандарти си помислих че са написани така че всеки може да си ги тълкува по собствено жлание и напасва според кучетата. използват се термини като масивна широка неголямо малки големи ама колко точно не се знае кой как ги приеме

rex
Hero Member

« Reply #2167 on: January 10, 2014, 17:15:30 PM »

разприте ги чета ама нещо немога да ги схвана, нещо се плювате ама защо още не ми е ясно. но то такова си ни е племето последните 50тина год. съберат ли се повече от двама и се почват, С руския съм много зле и вобще никаквъв  шанс да го разбера това
а и според мен като ги четох тея стандарти си помислих че са написани така че всеки може да си ги тълкува по собствено жлание и напасва според кучетата. използват се термини като масивна широка неголямо малки големи ама колко точно не се знае кой как ги приеме
Дончо, навярно не знаеш колко си прав, Дончо! Относно стандартите де...
ПП Абе къде е гусин Ivanov да разчепкаме произхода, физическото стояние (не състояние) и прочее подробности касателно неговото куче?! Като човек, който е изписал десетки кофи с мастило под нотариални актове, прилича му да се включи пак, навярно.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #2168 on: January 10, 2014, 18:01:39 PM »

Между другото, изкефих се, че се си сложил аватара на Дан Колов. На времето пра-дядо ми, който се е увличал много по борбата, си е дал всичките спестени пари, за да отиде от село в Русе, за да види как се бори Дан Колов наживо.
На дядката цял живот са му викали "Борчо",  щото често се е пускал на борби като млад, а и по принцип много е тачил този спорт. Единият му внук е кръстен на него - Борислав, при положение, че истинското име на пра-дядо ми е Тодор.  smile

vano
Guest
« Reply #2169 on: January 10, 2014, 18:11:57 PM »

Ми за да не си го тълкува кой как знае, при някои породи,  клубовете, които отговарят за тяхното развитие, са написали така нареченото тълкуване на стандарта, където подробно се описва какво трябва да се разбира под всяко описание в него. Не знам как е при КО, но може и да има подобно тълкувание, както и евентуално илюстрован стандарт, където с рисунки е онагледено как трябва да изглежда едно типично куче и как изглеждат недостатъците. Ето един подобен за породата бигъл:

http://bkkbeagle.com/forum/index.php?topic=4.msg5#msg5
« Last Edit: January 10, 2014, 18:13:13 PM by vano » Logged
rex
Hero Member

« Reply #2170 on: January 10, 2014, 18:19:51 PM »

vano, ти предполагам си бил  на отсъждане на изложба на БРФК, щот аз бях на метър от съдията, като съдеше ХГ Алания.  smile

vano
Guest
« Reply #2171 on: January 10, 2014, 18:23:38 PM »

vano, ти предполагам си бил  на отсъждане на изложба на БРФК, щот аз бях на метър от съдията, като съдеше ХГ Алания.  smile

В повечето случаи на нашите изложби съдят олраунд съдии, а моето мнение за тях е че оценките им са безполезни. Няма как един съдия да отсъжда всички породи кучета и да знае спецификите на всяка една от тях. Те съдят на принципа най-малкото общо кратно от всички породи в групата и общо взето оценките им са от типа - породна глава, добра горна и долна линия, правилни ъгли, ПЗФ, отлични движения, оценка отличен Smiley Smiley Smiley

За мен стойност имат само оценки дадени от съдия специалист по дадена порода, който е отглеждал и съдил многократно кучета от нея.
« Last Edit: January 10, 2014, 18:25:26 PM by vano » Logged
rex
Hero Member

« Reply #2172 on: January 10, 2014, 18:30:05 PM »

Ами да ти кажа, миналата година (разбирай 2013-та) на Албена беше някаква лудница - трябваше със свещ да търсиш съдия, та да ти отсъди кучето. Щото днеска бил един, пък за две оценки ти трябват двама различни. Центърът им за подаване на заявления/заплащане на такси от кога работи, до колко работи, Божа работа.
Завалията съдия, не беше виждал късокосместа КО, убеден съм. Кучето не е мое, повече коментари не е етично да правя.  smile

Khagan
Jr. Member
**

« Reply #2173 on: January 10, 2014, 19:48:03 PM »

Между другото, изкефих се, че се си сложил аватара на Дан Колов. На времето пра-дядо ми, който се е увличал много по борбата, си е дал всичките спестени пари, за да отиде от село в Русе, за да види как се бори Дан Колов наживо.
На дядката цял живот са му викали "Борчо",  щото често се е пускал на борби като млад, а и по принцип много е тачил този спорт. Единият му внук е кръстен на него - Борислав, при положение, че истинското име на пра-дядо ми е Тодор.  smile
Мерси Рex просто носталгия към миналото и хората от миналото. Такива като Дан Колов и прадедоти - хора и нрави одавна изчезнали от деградацията дето ни обикаля.

Само ще задам още един въпрос само да не се обиди некой щото няма лоши чуства в него.  Защо кавказките като тези на напалм и аскар са по добри в много отношения - в целата страна само двама човека гледат от тоя тип. Или може и други да има ама да ги няма в интернет порстранството. Поне аз като се разрових из мрежата за развъдници и сайтове за КО не съм попадал на други подобни.

rex
Hero Member

« Reply #2174 on: January 10, 2014, 20:21:28 PM »

Ами истински туркменски алабаи в България примерно имат Христо Костадинов, Кристина Матева (не знам дали Киро Стоев се занимава в момента) и още няколко човека. Примерно 5-6 души общо. Най-вероятно (без да съм запознат в подробности), ако се разровиш по-детайлно, при повечето породи ще е така. Без значение дали са такива, които днес се наричат "аборигенни" или "заводски".
От представените по-горе снимки на т.нар. "старотипни кавказки овчарки", има кучета и на Петьо Генов от Граф Игнатиево, известен като Петьо Графа - човек, който знае много, ама много за породата. И може би човека, който в 90-те години на миналия век е най-навътре в материята. Ако ти попадне контакт с него, можеш да го питаш какво мисли за кучетата на Божидар и Радостин. Понеже аз знам много добре какво мисли, ще ти кажа, че е на моето мнение и далече от такива като на гусин Ivanovsmile
Виж и колко са хората, които равъждат каракачанското куче в чистия му тип. Те пишат тук и не са толкова много. Може би и точно това е опазило породата (тези породи) в типа, в който са се отглеждали преди. Масовизацията води до по-големи продажби, но не и до по-високо качество.

Pages: 1 ... 143 144 [145] 146 147 ... 197
  Print  

Jump to: