Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:33:57 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 135 136 [137] 138 139 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131078 times)
0 Members and 56 Guests are viewing this topic.
Ivanov
Full Member

« Reply #2040 on: December 01, 2013, 11:28:42 AM »

Инвестицията във куче е голяма, това е време, внимание, възпитание. Парите за куче от който и да е радвъдник за мен са след десетичната запетая, но това не прави кучето евтино и покупката не може да е безотговорна.

Ако е за германска овчарка, знам правилните хора, живях години в Прага и познавам сериозни развъдчици на полицейските им кучета, за кавказката сега се уча сега. Мисля, вке пак че за нашите условия каракачанката е също много добре адаптирана и има повече избор като става въпрос за работни животни.

rex
Hero Member

« Reply #2041 on: December 01, 2013, 12:39:41 PM »

За кавказка овчарка сега се учиш, ама си отчайващо лош ученик. С капаци, с голямо его - което мислиш, че само по себе си е достойно за уважение. Ако смяташ, че достоен за уважение е факта, че продължаваш да бълваш глупости, след като сто пъти ти се казва че са глупости - ами не е. Прочети си последните 30 поустинга и виж колко са разхвърляни, лишени от смисъл и как не връзват никаква логика помежду си. Ако ти харесва това, как на моменти го даваш компетент, на моменти се изчервяваш като хиперинфантил, за твоя сметка е. Ако наистина си зрял мъж - язък ти за годините!
Когато нещо хубаво се роди, то е достойно за адмирации. Тук са се събрали хора, които са отвратени от мастиофидните лигочи, мелезите които си стъпват на лактите, които тежат по 100 килограма и не са годни за грам работа. Същите тези хора адмирират кучета, които са по-близо до аборигенните кавказки овчарки и като визия, и като психика. Ти и затова си тук - щото точно в сайтовете за мелези и мастифоиди, щяха да ти теглят десет майни на майка и нямаше да пристъпиш повече. Тука усети някаква толерантност и си паразитираш на воля вече втори месец. И пак заради това не обелваш дума за мелезовъдите и самите мелези, щото те са с готов репертоар по темата и ще те изпържат на минутата.
А най-вече тук се адмирира чистоплътното мислене и чистоплътната работа. Както видя, ужасно сбърка опитайки се да набеждаваш Божо и Радо като хора, които въобще имат някаква допирна точка с търговските нагласи в кинологията.
Обиждали те, не те харесвали - как да те уважава някой, като се държиш като абсолютен гъз, без да зачиташ труда и мнението на хората, натрапвайки необоснованите си фантазии?
Обаче знаеш ли, продължавайки да се държиш по този начин, все повече се разкриваш пред пишещите тук. Аз лично силно се съмнявам, свестен развъдчик на каквато и да е било порода овчарски кучета в Бг да ти продаде животно. Ако не си премълчиш кой си де.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ivanov
Full Member

« Reply #2042 on: December 01, 2013, 14:35:59 PM »

Чакай, нека да отсортираме малко нещата. За какво говорим, за няколко кучета внесени от ХГ през 2011?

Например тук имаш едно, на което половината родословие е от Шамхал, другата от Демон на Ягодкина откъдето влизаме в Червена Звезда,  и накрая няколко липсващи данни THERE IS NO INFORMATION
http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/dikivinka_baykala.html

Или другото куче - http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/hg_elibek.html
което е инбредно на Демон на Лвова, което пък си е куче от Червена Звезда.

Кви аборигени, кви пет лева?
Какъв труд да не уважавам - на Червена Звезда ли? Уважавам го и още как!

NAPALM
Hero Member

« Reply #2043 on: December 01, 2013, 16:04:40 PM »

Иванов, тъпо недоразумение! Бий си сам един шут в гъза и се омитай от тук!
Пиша ти го за последно!
1. Никой не те кара да харесваш кучетата ни и техния произход!
2. Никой не те кара да си взимаш куче от нас!
3. Никой не те кара да уважаваш това, което правим!
4. Никой не ти иска малоумното мнение!
След като се извъртя на 180 градуса и простащината и малоумието ти лъснаха, всички разбраха, че изведнъж се оказа, че не харесваш нито кучетата ни, нито техния произход, нито това, което правим, защо по дяволите циклиш на едно и също място. Нито ние ще престанем да правим това, което правим, нито кучетата ни ще станат по-лоши, или по-добри, а и ти самият по малоумен от това няма накъде повече да станеш.
Ходи и си търси поле за изява другаде, купи си овце, кучета, каквото там искаш още и си живей шибания живот! Стой на страна от моя комплексиран откачалник!
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2044 on: December 01, 2013, 16:50:21 PM »

Чакай, нека да отсортираме малко нещата. За какво говорим, за няколко кучета внесени от ХГ през 2011?

Например тук имаш едно, на което половината родословие е от Шамхал, другата от Демон на Ягодкина откъдето влизаме в Червена Звезда,  и накрая няколко липсващи данни THERE IS NO INFORMATION
http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/dikivinka_baykala.html

Или другото куче - http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/hg_elibek.html
което е инбредно на Демон на Лвова, което пък си е куче от Червена Звезда.

Иванов,ястно че сме ти анти а и кучетата ни,но никога не сме твърдяли че са аборигенни или че са работни-съвсем ястно ти бе обяснено и по телефона ,че нито нашите кучета ,нито техните родители са работни,сестра на Ала работи при стадо в Италия,но ние все още не сме направили каквито и да е заключения за техните работни качества,а само за реакциите им при различни изпитания и ситуаций.Незнам защо избягваш определени въпроси които ти се задават ,както и на следният едва ли ще намериш как да отговориш,но-КЪДЕ В БГ СИ ВИДЯЛ КО РАБОТНА ИЛИ БЛИЗКО ДО АБОРИГЕНЕН ПРОИЗХОД,да нашите са много по близо до аборигенните и такива присъстват в родословията им до 3 коляно,но има и такива с шоу произход.ПОКАЖИ НИ ИСТИНСКА КО ОТ БГ,СЪРБИЯ, ГЪРЦИЯ,МАКЕДОНИЯ,РУМЪНИЯ и ни сподели произходът и и качествата,може и от русия да ни покажеш ,да видим кои е  този развъдник с работните кучета .
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2045 on: December 01, 2013, 17:00:11 PM »

Наистина държа да ни покажеш твоят представа за КО в БГ-вече на всички ни е ястно че си запознат достатъчно добре с БГ поголовието,управдания от сорта че не разбираш са глупави ,защото е ястно че си изчел всички форуми и си достатъчно запознат с произход и линий в БГ.
Ayvazz
Newbie
*

« Reply #2046 on: December 01, 2013, 17:04:22 PM »

Gospodin Ivanov, kazah ti be 4ovek tvoito mnenie ne ni kasae po nikakav na4in.Zapazi go za sebe si.Nikoi ot nas ne go izntersuva tova kakvo 6te kaje6, ne beri grija za nas dali 6te se razviqt ili ne ku4etata i dali imat ili nqmat pa4i krak ili kakto go nari4a6e tam.I ako obi4a6 ne sravnqvai ku4eta koito nqmat ni6to ob6to (Ayvaz s tvoeto ku4e).
Ivanov
Full Member

« Reply #2047 on: December 01, 2013, 18:54:34 PM »

Нима оскърбих някой като зададох въпрос? Кое е обидното на това което попитах и защо тази паника? Не, нямам представа за поголовието във България, не съм изчел форумите, но ако ми кажете какво и къде да изчета ще го направя. По малко чета от тук и от там. Повечето съм чел от този форум и доста неща научих от тук. Преди малко ми казахте, че съм пълен игнорант, сега съм обвинен, че се правя на недоразбрал, айде стига вече!

И ми писна да се оправдавам, но по принцип само приветствам вашия ентусиазъм към идеята да внесете кучета от ХГ и да ги продавате тук! Няма лошо, само по себе си ТЪРГОВИЯТА НЕ Е ГРЯХ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Но какво лошо има във въпроса как смесвайки Светлий Дом, Ягодкина и Ладо се стигна до поголовие по-близо до аборигенното и по-жизнено и по-способно да поеме някакви натоварвания? Какъв вид селекция и какви  изпитания са приложени в процеса на развъждане да се получат по-добрите резултати описани по-горе? Вие знаете ли отговора на този въпрос?

Или друг въпрос - това куче е късокосместо нали така  -
http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/pg_banga.html

Ако е късокосместо защо е кръстосано с това
http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/demon_lvova.html
което е дългокосместо - греша ли? Това е въпрос просто, не е заяждане! Каква е тази практика да се смесват късокосмести и дългокосмести и какво се получана - среднокосмести ли?

Държа да спазвате тон, който подобава на разумни хора и да не се излагате както по-горе.

Ayvazz, държиш моето мнение да бъде запазено в тайна? Защо? Как е възможно да бъдат изказвани свободно мнения от типа на горното за мастифоподобните прасета (в същността на което аз съм съгласен) а моето мнение някак да не е добро за изказване. Защо?

ASKAR
Sr. Member

« Reply #2048 on: December 01, 2013, 19:16:02 PM »

Нима за теб това не  е оскърбително и обидно?И не излизаи с номера че не знаеш за други КО в БГ ,защото си адски добре запознат с нашите,или искаш да кажеш че няма други КО в БГ.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2049 on: December 01, 2013, 19:25:54 PM »

И ми писна да се оправдавам, но по принцип само приветствам вашия ентусиазъм към идеята да внесете кучета от ХГ и да ги продавате тук! Няма лошо, само по себе си ТЪРГОВИЯТА НЕ Е ГРЯХ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Това също не е оскърбително и обидно.Ако беше за пари щяхме да си вземем шоу КО ,които са по 1000 лв в БГ и хората пак ги продават за по 1000 лв малките им и има търсене.
Ivanov
Full Member

« Reply #2050 on: December 01, 2013, 19:37:54 PM »

Ок, много съжалявам ако съм те засетнал Радо,

преформулирам цитатите, въпреки че не знам кое точно те е обидило.

Quote from: Преди
Кви аборигени, кви пет лева? Какъв труд да не уважавам - на Червена Звезда ли? Уважавам го и още как!
Quote from: Сега
Не разбирам защо се говори за аборигени, уважавам селекционните усилия в Ч. Звезда и виждам, че ХГ също я уважава и се базира на нея

Quote from: Преди
Quote from: Сега
Поздравявам ви за ентусиазма ви, смятам, че ако са доволни купувачите то всички са доволни със забележката ако не са били подведени

« Last Edit: December 01, 2013, 19:38:28 PM by Ivanov » Logged
ASKAR
Sr. Member

« Reply #2051 on: December 01, 2013, 19:58:18 PM »

Голяма редакция направи.ястно  е че имаш и регистрация даже в мартенският форум,не само че си попрочел там-пиши къде има в БГ КО ,които отговарят на изискванията ти,да разберем какво по точно търсиш ,защото дотук нищо не се разбра.
NAPALM
Hero Member

« Reply #2052 on: December 01, 2013, 20:05:12 PM »

Иванов, ти или си душевно болен или си просто дебил!
Ivanov
Full Member

« Reply #2053 on: December 01, 2013, 21:14:30 PM »

Не познавам българските развъдчици до подробности, тепърва ми предстои удоволствието да поразледам и да се запозная с вашите колеги.

Ivanov
Full Member

« Reply #2054 on: December 01, 2013, 21:16:39 PM »

Божо, важното е че ти си наред  lol Помисли ли какво ще отговориш на директните ми въпроси към теб  blush
Pages: 1 ... 135 136 [137] 138 139 ... 197
  Print  

Jump to: