Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:30:50 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 131 132 [133] 134 135 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133691 times)
0 Members and 236 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1980 on: November 29, 2013, 10:05:01 AM »

Абе от снимката ли от сняг ли ама си е бая къдраво.
Казват, че някои се оправят след смяната на косъма, дано и това се оправи.

П.П. Единственото по-къдраво КК куче, което съм виждал, също се води породисто и при това е от инбридинг Wink

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ivanov
Full Member

« Reply #1981 on: November 29, 2013, 11:53:44 AM »

А, благодаря за мненията... аз не знаех че е къдрав  eek , мислех че само му е спластена козината малко. Ама вярвам че е така - щом казвате...Ще видим дали ще се промени като хвърли козинката. Иначе е много пухкав smile

Ariman
Hero Member

« Reply #1982 on: November 29, 2013, 12:05:46 PM »

Ivanov, сега разбрахте ли защо Ви накарах да качите тези снимки?
« Last Edit: November 29, 2013, 12:06:00 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #1983 on: November 29, 2013, 13:26:27 PM »

И така гусин Ivanov - ти нямаш очи собственото си куче да видиш, ама иначе си тръгнал хорските песовете да обсъждаш. Но както се казва - с твоите камъни, по твоята глава.

ПП Според мене тва, че кучето ти е пухкаво не следва да те радва, ами да те притеснява.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ivanov
Full Member

« Reply #1984 on: November 29, 2013, 15:47:02 PM »

Аз не съм твърдял, че кучето е добро. Нямам проблем да приема, че има недостатъци...  това ните ме депресира, нито ме притеснява, пък ако и да трябва  smile Даже се радвам, че ги знам  excl

Ariman
Hero Member

« Reply #1985 on: November 29, 2013, 16:01:41 PM »

Нищо, явно не сте разбрал, Ivanov. Никой не говори за кучето Ви конкретно, визията за голямата картина търсете.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
ACAB
Newbie
*

« Reply #1986 on: November 29, 2013, 16:54:02 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=Bep14h2oGyI

горд собственик на малката Аира

rex
Hero Member

« Reply #1987 on: November 29, 2013, 17:37:23 PM »

Гусин Ivanov, знаеш ли - тука си попаднал на много софт-версия форум.
По всички бордове, на които се пише за овчарски кучета в Бг, вече щеше да си определен като идиот, невменяем, кретен, малоумен, тъпигьоз и нататък както му се полага. И щеше да си пратен в бек-офиса на кинологията, дето слънце нивгаш не огрява.
Тука никой няма да ти каже такова нещо, защото хората са културни и възпитани. Ако и да разбират колко ти е багажа.
На няколко пъти фрапиращо демонстрира колко ти е гола водата, общо - взето никой нищо не каза по въпроса. Защо продължаваш да ангажираш вниманието на пишещите тук с неща, които измъчват самия тебе? Ами оцени най-накрая снихождението на хората от този форум и ни отърви от присъствието си! Освен ако нямаш нещо градивно, което да споделиш. Но лично аз се съмнявам, защото досега говориш само глупости, с изключение на времето в което объркано откриваш очевадни истини, които те бодат по носа.

Попътен вятър ти пожелавам аз!

Ivanov
Full Member

« Reply #1988 on: November 29, 2013, 18:02:05 PM »

Тук съм попаднал във форум в който няколко човека си пляскат и виках Ах-Браво! И обидите които си ги изброил съм ги чувал вече от теб, не ме мръдват нито милиметър, те са само свидетелство за културата ти на общуване.

Освен това чакъм да метаморфозирам във Брат Пит или в абориген  lol мейд-ин Хранител Гор naughty Ако пачия крак се оправя на 10 месеца аз чакам да стана на танцьор!

ACAB, голяма симпатяга, да ти е жива и здрава!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1989 on: November 29, 2013, 18:11:06 PM »

Тук съм попаднал във форум в който няколко човека си пляскат и виках Ах-Браво! И обидите които си ги изброил съм ги чувал вече от теб, не ме мръдват нито милиметър, те са само свидетелство за културата ти на общуване.

Освен това чакъм да метаморфозирам във Брат Пит или в абориген  lol мейд-ин Хранител Гор naughty Ако пачия крак се оправя на 10 месеца аз чакам да стана на танцьор!

ACAB, голяма симпатяга, да ти е жива и здрава!

Ех Иванов, Иванов......Не ме карай да търся адреса на психо диспансера, където се намираш и да посъветвам лекарите да ти забранят достъпа до интернет.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1990 on: November 29, 2013, 18:13:20 PM »

горд собственик на малката Аира
Честито! Дано да Ви кара да се гордеете с нея и за напред!
rex
Hero Member

« Reply #1991 on: November 29, 2013, 18:15:35 PM »

Културата ми на общуване е далеч по-висока от тази, която заслужаваш, а явно и от тази която можеш да асимилираш. А това, че горните определения не те мръдват нито на милиметър, означава че съвсем точно очертават екзестенциалния ти периметър, жалко - но факт!
Ти може да чакЪш, ама едва ли. А да станеш танцьор вярвам, че ще ти е далеч по-лесно, отколкото да анализираш кучетата на хората. Това крещящо не ти се отдава. Факт.
Не знам каква ценностна система трябва да има човек, за да се държи така дебелашки. И да "покрива" собствените си киноложки "достойнства" с оплюване на чужди кучета.
Ти си объркан човек, не знам как може да ти се помогне. Не можеш да оцениш куче, което е двора ти и всеки ден ти е пред очите, излагаш се пред всички, а накрая пак си голям (първата част ще я пропусна).
На тебе драги ти липсва явно поле за изява "тет-а-тет", та си решил, че тука някой ти е длъжен. За чий си го решил това?

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1992 on: November 29, 2013, 18:40:17 PM »

Иване,колкото и да си мислиш кучето за пухкаво ,то си е къдраво,а и минали са няколко и по дългокосмести от товето кучета КК и КО през двора ми-и никое не се е накъдряло от дъжд или сняг,виж пуделите ми се къдреха и без сняг ,просто трябваше да им порастне достатъчно козината.Така скосена задница не ми е много типична за породата,имах една работна германка със същият постав на задницата,но може и да греша,вече те виждам как се извърташ и както преди няколко поста ти написах -убеден съм че след година ,това ще е второто най-добро куче,да е живо и здраво само-гледаи си го с кеф,пък Хранител горчетата ги остави на хора,които са ги виждали на живо.
Ivanov
Full Member

« Reply #1993 on: November 29, 2013, 19:44:29 PM »

Да, задницата не е типична, но аз си мислех, че проблема е изцяло фенотипен, че *моето* кученце си има такъв екстериорен недостатък. Не съм смятал, че причината е генотипна, защото нито родителите, нито у прародителите няма такъв дефект. Дали има германска овчарка - не мисля, но откъде ще знам, поне в характера нищо общо няма.

За козината съм се заглеждал, че е различна от другите овчарски кучета, но не съм гледал до сега каракачанка и приех, че това е нормално в тази възраст. Ако не е така, чесно казано не ми пречи защото ми се струва че достатъчно добре си му служи за да го пази от студа и горещината. Нито лятото имаше затруднение, нито сега, значи няма защо да ми пука толкова, не се лепят по него тръни и не мирише лошо, за друго не знам.

Рексчо, сега пък взе да ми оправяш правописа. Онзи пък ми преписва психиатър, не знам само какво чакате да намесите и Хитлер в дискусията.  confused  Аз не съм нито филолог, нито развъдчик  excl
NAPALM
Hero Member

« Reply #1994 on: November 29, 2013, 19:53:12 PM »

Онзи пък ми преписва психиатър, не знам само какво чакате да намесите и Хитлер в дискусията.  confused  Аз не съм нито филолог, нито развъдчик  excl
Пенчо, почти намерих лекуващите ти лекари и ще им препоръчам каквото написах по-рано.
Pages: 1 ... 131 132 [133] 134 135 ... 197
  Print  

Jump to: