Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:38:39 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131296 times)
0 Members and 89 Guests are viewing this topic.
Ivanov
Full Member

« Reply #1905 on: November 05, 2013, 21:36:06 PM »

Не съм отговорил? На кое? Защо смятам, че кучето Девил има азиатска кръв?

CAO

Както вече казах, от родословието на майката и бащата и ще разберем...

Ariman
Hero Member

« Reply #1906 on: November 05, 2013, 22:09:12 PM »

Там е въпроса, че нищо не казахте! Пак се разсейвате!Не се правете на отнесен от азиатски вятър!
Искам факт, къде в родословието си кучето има чужда кръв? Недоказано твърдение не е редно да се изтъква като доказан факт!
До тогава всичко написано или показано от Вас е без стойност.Отправеният към Вас въпрос продължава да стои.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #1907 on: November 06, 2013, 06:43:14 AM »

Не съм отговорил? На кое? Защо смятам, че кучето Девил има азиатска кръв?
Както вече казах, от родословието на майката и бащата и ще разберем...
Тези две кучета си приличат единствено по това, че са кучета. Това, че правиш елементарно сравнение по окраса им, си е твой проблем. И отново показваш колко си в гъбите.
Имаш изключително неприятна  дебелашка логика - не те било срам да си изказваш мнението. Знаеш ли колко головодници има, дето си изказват мнението по всякакви теми без да ги е срам?  И какво искаш, да ти пляскаме ли?
Ти първо си направи труда да прочетеш стандартите и да си запишеш на едно листче основните породни белези на двете породи и по-скоро какви са разликите между тях. Прочети при коя порода муцуната е правоъгълник, при коя трапец, каква е разликата постава на ушите, на очите, какви са съотношенията лицев-черепен дял при двете.
После като ще сравняваш намери някоя САО, ама да е наистина САО, с породни белези, отговарящи на стандарта. Имаш ли идея каква част от съвременната пополуция на породната група Средноазиатска овчарка е с белези точно на Кавказка овчарка? Ако ще правиш сравнение се позапознай със снимков материал (щото вече не са живи) на по-известните аборигенни кучета от Кавказ (има доста късокосмести) и виж дали имат сходство със старите САО. Неслучайно кучетата КО са представени в този раздел на този форум - "Сродни породи". Като сродни на Каракачанското куче, Средноазиатската овчарка и други породи овчарски кучета. Задай си и въпроса, защо са определени като сродни.
Относно Шамхал Ладо (където юнашки се омаза), най-ясно си пролича колко си бос. Това е едно от малкото кучета в породата КО, за което и двете основни течения в развъждането и нямат спорове относно породност, излъчване и т.н., както ти написа Ariman. Но ти освен, че явно нямаш око и усет за нещата, отказваш да четеш и какво ти се пише. Здраво си надянал конските капаци и дрънкаш простотия след простотия.
Честно казано не виждам как може да ти се помогне. Както и не разбирам защо продължаваш да занимаваш хората тук с обърканите си мисли. Пак ще ти кажа – те и пичовете от чистотата сигурно имат свое мнение относно последните постижения в ядрената физика, но длъжен ли е някой да го слуша?

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ivanov
Full Member

« Reply #1908 on: November 06, 2013, 08:56:00 AM »

ЦСКА, спокойно, няма вампири и зли духове.

Очевидно е че във Шамхал Ладо има шпиц. И е очевидно, че има някои несъответствия за да може и той де е стандарт, и това долу да е в същия стандарт.

Аз не се занимавам точно с физика, математик съм по професия, но най си обичам селската логика. И тя ми казва,  че Шамхал Ладо е куче което няма да може да върши и грам полезно действие, а пуснат на мойто поле сигурно ще слънчаса и умре.
rex
Hero Member

« Reply #1909 on: November 06, 2013, 09:04:35 AM »

Съжалявам, че трябва да го кажа, но си ..., ай по-добре да не ти казвам, че ще се обидиш.

Но иначе продължавай. Това, че никой няма да ти отговаря, не значи че хората не се забавляват искрено.  lol lol lol

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1910 on: November 06, 2013, 09:23:11 AM »

Ivanov, то и по отношиние на твоята персона много неща станаха очевидни, ама нейсе.....
Ariman
Hero Member

« Reply #1911 on: November 06, 2013, 09:40:53 AM »

Феноменалният мисловен титан Ivanov!
Сериозните неща се вършат и говорят от хора, които не се вземат на сериозно, Вие сте се взел твърде много и ангажирахте вниманието на твърде много и умни хора. Но поне е весело за останалите, дето пък се знаем. Просто не сте на нивото, на което мнозина очакват да се води дискусията тук.
Затова си мисля, че като грамотен човек е разумно да потърсите друга трибуна за изява.
Порадвайте се като нормален любител на животни, чиято компетентност се изчерпва до " ибаааааах кво готино т'ва куче..!!!" и не се напъвайте да разсъждавате върху специфични казуси като порода, чистопородност, кръстосване и т.н.
И не на последно място, що не вземете да хванете къра от дето сте, та никой повече да не чуе за Вас,  ни за още някое от биологичните и  научните Ви кавказки недоразумения!

Предлагам ви колеги, както и rex спомена, нека да оставим Ivanov на спокойствие вече, тъй като му обърнахме предостатъчно внимание, което той по никакъв начин не е заслужил, единствено нека му благодарим, че успя да раздвижи темата, макар и с небивалици!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
NAPALM
Hero Member

« Reply #1912 on: November 06, 2013, 09:49:44 AM »

Смятам да сложа своеобразен край на случващата се нелепица с публикация в стил Ivanov. Хубаво е и самия той да погледне как изглеждат писанията му от страни.....И така!
Това са снимки на известните астронавти - индонезийските братя близнаци Йохан и Илайджа Бийн. Утре сутринта двамата братя ще стъпят на луната със своите свръх модерни рикши, където ще засадят градина от зюмбюли в памет на своя пра-вуйчо Мич Бюканън. От днес на пазара излиза тяхната книга "Кой кой е в дресурата на тикви цигулки"

Ivanov
Full Member

« Reply #1913 on: November 06, 2013, 10:01:36 AM »

Моята скромна персона не говори с недомлъвки.

И не съм нито преднамерен, нито се крия за друг никнейм, не спасявам застрашен генотип или вид, нямам претенции за експерт. Не обиждам хората с различно мнение, не съм със специална мисия и не се боря с гигантски мелници.

Просто коментирам, качвам снимки и нека както се казва непреднамерения гост да види какво става и сам да реши кой има право.

Никой не те лишава от право да защитиш своята гледна точка, да кажеш каквото имаш, не да намекваш и да дедомлъвкваш, а и да обясниш защо не съм прав. И защо моята селска логика не бие достатъчно далеч за да хване идеята ти.

Ivanov
Full Member

« Reply #1914 on: November 06, 2013, 16:00:13 PM »

Ето как започва стандарта на породата -

http://www.rarebreed.com/breeds/caucasian/caucasian_ukc_std.html

HISTORY
The Caucasian Mountain Dog, also known as the Caucasian Ovcharka, is a guardian breed from the Caucasus Mountain area. The breed's origin is shrouded in antiquity. Some claim the breed is a domestication of the wolves of this region, others that the breed developed from Mastiff-Spitz crosses

Превод лично от Джеки Чан -
Някои твърдят, че породата е произлезла с опитомяването на вълците от този регион, а други, че породата се е развила от чрез смесване на мастиф с шпиц.

За мен е леко трудно да проумея как от вълк получаваш кавказец, бая опитомяване ще да е било, но как от шпиц и мастиф получаваш Шамхал Ладо мога да си представя по-лесно.  biggrin Изглежда, че не било толкова невъзможно, гледай ти!

« Last Edit: November 06, 2013, 16:02:41 PM by Ivanov » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1915 on: November 06, 2013, 16:48:15 PM »

Хубаво де, но това е само твърдение/предположение, доколкото разбирам, нищо повече. А дори и да е вярно, и реално да е така, нали се сещате преди колко години се е случило това? Няма как да се твърди, че приличат на шпицове, защото са произлезли, преди Бог знае колко години, от тях. Все едно да кажем, че като произлизаме от прабългарите и сегашните българи приличаме на тях - приличаме ама не точно. На мен лично тая теория за шпицовете ми звучи, меко казано, странно и малко ме съмнява да е така, но не съм се интересувал много от произхода на КО и ще следя с интерес мненията по въпроса.

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1916 on: November 06, 2013, 17:34:38 PM »

Ето как започва стандарта на породата -

http://www.rarebreed.com/breeds/caucasian/caucasian_ukc_std.html

HISTORY
The Caucasian Mountain Dog, also known as the Caucasian Ovcharka, is a guardian breed from the Caucasus Mountain area. The breed's origin is shrouded in antiquity. Some claim the breed is a domestication of the wolves of this region, others that the breed developed from Mastiff-Spitz crosses

Превод лично от Джеки Чан -
Някои твърдят, че породата е произлезла с опитомяването на вълците от този регион, а други, че породата се е развила от чрез смесване на мастиф с шпиц.

За мен е леко трудно да проумея как от вълк получаваш кавказец, бая опитомяване ще да е било, но как от шпиц и мастиф получаваш Шамхал Ладо мога да си представя по-лесно.  biggrin Изглежда, че не било толкова невъзможно, гледай ти!

Съжалявам,че ще те разочаровам ,но този стандарт не е по РКФ и ФЦИ,а всички се ръководим от РКФ ,има специална тема със стандарти,от първия до последния-прочети ги.Разбери какво е ДОСАФ  и кои и как е описал стандарта.
« Last Edit: November 06, 2013, 17:39:19 PM by ASKAR » Logged
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #1917 on: November 06, 2013, 17:39:36 PM »

Игнорирайте го този дървен философ. Wink
Ivanov
Full Member

« Reply #1918 on: November 06, 2013, 21:07:26 PM »

ОК, благодаря Радо за инфото, утре ще погледна за какво става въпрос. excl

Джонка, правехме се на силно разгневени и възмутени - не помогна. Обвинявахме се че сме агенти под друг ник, викахме демоните от отвъдното, ама мина им модата. Бяха съвети къде да се дяна, и кога да си тръгвам, и те не свършиха работа. После минахме в ролята на забавното, викаха ми да продължавам, че много съм забавен, не се получи, и тва го оставихме. През цялото време подигравателни обръщения, госин, без мозък, и тази тактика не заработи. Много промени в настроенията, много тактики наведнъж и много нетърпеливо сменяне на едно с друго. confused

Та ти предлагаш игнориране. Съгласен, нека да видим, може да си на прав път. Дано ти помогне  hmm

Имам обаче един въпрос, не пишеше ли в книгите, че стопанина на кучето трябва да е улегнал и уравновесен човек? И че кавказката овчарка, като всяко куче с характер има нужда от стабилен водач. Не им завиждам на кучетата ви.  no

Ayvazz
Newbie
*

« Reply #1919 on: November 07, 2013, 16:54:29 PM »

g-n Ivanov nali Bojo ti kaza, 4e nikoi ne te kara da haresva6 na6ite ku4eta, a za tova Ayvaz kak 6te go raznojavam si e na6a rabota s Bojo ne beri grija za tova.Nqma 4ovek koito da go e vidql i da ne go e haresal.A  tvoite rasajdeniq za nego si gi zapazi za sebe si.
Pages: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 197
  Print  

Jump to: