Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:28:24 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 123 124 [125] 126 127 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133624 times)
0 Members and 232 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1860 on: November 03, 2013, 18:21:18 PM »

Аз също останах доста доволен и от двете кучета. Да са живи и здрави на собствениците си!
rex
Hero Member

« Reply #1861 on: November 04, 2013, 06:24:57 AM »

Аскар, който определено  е в типа на кучетата по майка си, вече започва да се оформя лека-полека. Като по-приземист за момента изглежда по-масивен, поне по снимки де.
За Ариман продължавам да си мисля, че ще се оформи по-бавно. Той е видно и по-ръстов, но също има хубава глава със сухи черти, без следи от влажност. За него интересното е, че в главата е взел като че ли типа на майка си, а тялото е наследил от баща си. Интересна комбинация.
В това кучило още от малки, кутретата си бяха на три двойки - по бащата (Айваз и Алиса), по майката (Аскар и Арлина) и междинна комбинация (Ариман и забравих и името smile). Така си и вървят и досега - тези по Бархан с по-бавно развитие и доста метаморфози, тези по Бея с изчистен тип от малки и без съществени промени при израстване, а Ариман фиксира главата от малък, но тялото му се променя доста интензивно с растежа. Предполагам, че и сестра му е така.

ПП Въпреки мнението ми, че по снимки не може на 100% да се определи едно куче, от снимковия материал предоставен от Радо няма  индикации кутретата да имат някакви проблеми с постановка на крайници или отклонения от породния тип. Това го казвам за да се види от всички колко безпочвени са глупостите на гусин Ivanov и колко може да се изложи човек, в стремежа си да изложи някой друг. Но пак ще кажа, че 100%-ви попадения при развъждането на каквото и да е било, няма. Няма и да има. Животни с проблеми излизат във всеки развъдник и ще продължават да излизат. Важното е да се направи разлика между истинския стремеж за запазване на една порода в максимално близък тип до първоизточника и целенасоченото миксиране на различни породи с цел постигане на по-добри продажби.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1862 on: November 04, 2013, 10:04:13 AM »

Девил aka Шарко(Елбо+Ярка), собств. Цветан Генов
NAPALM
Hero Member

« Reply #1863 on: November 04, 2013, 11:14:32 AM »

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1864 on: November 04, 2013, 14:27:17 PM »

Много здраво кутре cheers
На колко месеца е?

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
NAPALM
Hero Member

« Reply #1865 on: November 04, 2013, 14:40:40 PM »

Много здраво кутре cheers
На колко месеца е?
Радвам се, че ти харесва  cheers
Май станаха на 7 месеца вече....
rex
Hero Member

« Reply #1866 on: November 04, 2013, 14:48:39 PM »

Божо, то много по тези снимки не може да се види цялото кутре, но едно е сигурно - взел е темерутестия поглед на баща си!   smile

NAPALM
Hero Member

« Reply #1867 on: November 04, 2013, 14:57:26 PM »

Божо, то много по тези снимки не може да се види цялото кутре, но едно е сигурно - взел е темерутестия поглед на баща си!   smile
Така е, не може да се види кой знае какво, но с това разполагам. А за погледа си абсолютно прав  smile
Ivanov
Full Member

« Reply #1868 on: November 05, 2013, 09:17:28 AM »

Това кутре е симпатяга, но аз бих го определил като САО, тоест азиатец, най-общо казано. Наистина, ако се твърди, че тези кучета ще зарадват щоу-любителите, казано-сторено, нека ги видим на някоя елитна изложба.

Така ще имаме по-обективни аргументи, не само моето гардже е най-хубаво.

Quote from: Ayvazz
Г-н Иванов. Не се познаваме лично така, че ще те помоля да не ме наричаш (Петре). Относно снимките на Айваз са направени без да заема определени позиций и т.н. За оценки и критика Божо може да каже само. Не мисля, че човек може да даде оценка за куче без да го е виждал. Също не ми харесва и че го сравняваш с каракачанка. Ще те помоля да запазиш коментарите  за себе си.

Айваз, няма проблем, нека не бъде прието като опит за фамилиарничене, че се обрънах към теб с малкото ти име.

Кучето на снимките, въпреки че ти се струва перфектно, няма да се развъжда от Божо, защото въпреки че сте съсобственици, не ти, а той има думата по въпроса. И той знае че съм прав. А ти можеш да му се радваш, това е най-важното и затова сме се събрали тук.

Ariman
Hero Member

« Reply #1869 on: November 05, 2013, 09:48:52 AM »

Ще оставя на страна това, че не доумиявам как за пореден път се определя породност по снимка! confused
След като сам казахте, че не сте виждал, кучетата на Львова, на Божо и Радо, не сте виждали и производните им на живо!
Тогава защо Вие трябва да го определяте?Кой сте Вие? Каква точно е Вашата компетенция, Ivanov?!

На тази снимка на куче Шаро, се вижда какво точно? Седнало, светло, младо куче в анфас... четири крака,опашката и пишката му?! По това ли определяте породопринадлежност, честно?! Или сме седнали тук да си правим гаргара?!

И като оставим по- горе написаното, искам ама така хубаво, аргументирано да опишете 7 месечното кутренце по ТЕЗИ снимки, и кое аджеба Ви кара да му приписвате друго породно изражение?!

Щях да забравя, нека Ви подсетя, все още искам да видя онова сиво куче, което показвахте в началото, направете му актуални снимки... а ако вече го няма,което подозирам... поне нащракайте КК - то да видим как точно изглежда проблемната му задница, за да може да правим паралел.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Ivanov
Full Member

« Reply #1870 on: November 05, 2013, 10:24:45 AM »

Дано да не се заяждате с мен, а само така да ми се струва  confused

Добре, ще направя снимки на мойто каракачанче, но няма да са в тази тема да не спамя. Говорих с развъдчика, неговите кучета нямат такива проблеми, той ме увери, че няма нищо нередно. Нека да му дадем месец-два да видим. А иначе мойто добре че е по-дребничко, бащата и майката са огромни и яки кучета.

Ariman
Hero Member

« Reply #1871 on: November 05, 2013, 10:31:46 AM »

Говоря изцяло във Вашия тон, не зная какво Ви се струва. И след като чудесно се разбрахме за каракачанчето, бихте ли ми отговорили и на другите по - горе зададени въпроси?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
NAPALM
Hero Member

« Reply #1872 on: November 05, 2013, 11:29:09 AM »

Ivanov, моля те да посочиш мой пост, или пост на Радостин, в който някой от нас изтъква нашите кучета.
Тук вече ще ме накараш да прибегна до тона, с който ти боравиш. Баба ти е азиатец на тебе! Излезе доста дребнаво, хлъзгаво и злобено дървено професорче! Най-малко ти си човека, който ще ни дава тон в живота! Елитните изложби са за търговците на кучешко. Нас там не ни търси! А и като знам какво се случва по тези изложби, не виждам смисъл да си губя времето с малоумщини. Намери си занимавка и ни спести лишените си от смисъл постове!
rex
Hero Member

« Reply #1873 on: November 05, 2013, 11:45:36 AM »

Той по пишката го е познал гусин Ivanov . На седеммесечните азиатчета пишките им винаги сочат надясно, пък на кавказчетата - наляво.
Абе който може, го може!  lol

Ivanov
Full Member

« Reply #1874 on: November 05, 2013, 12:30:35 PM »

Аз нямам представа какво родословно дърво има това куче, но и за много други животни нямам и пак се вижда, леонберг, нюф, и т.н и т.н.

Тези неща не мога да докажа, но като видя физиономията на нюфа мисля, че нямам и нужда. Това куче има азиатец във корените си, ако имате родители и баби, снимки, разгледайте ги подробно, не може да не се види като се потърси няколко поколения назад.

И какво от това? Ами нищо, не е станало кой знае какво, просто констатация, и да, това куче няма криви предни крака! И на мен лично ми харесва, аз не мога да разбера ако си го харесваш какъв е проблема???  saddam
Pages: 1 ... 123 124 [125] 126 127 ... 197
  Print  

Jump to: