Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:23:01 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 121 122 [123] 124 125 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133509 times)
0 Members and 198 Guests are viewing this topic.
Ivanov
Full Member

« Reply #1830 on: October 28, 2013, 11:06:08 AM »

Е, всеки добросъвестен развъдчик си показва резултатите, нали така, нека все пак да видим какви са резултатите от Аспарухово.

Нека да не продължаваме с критиките към едно симпатично иначе куче, след месец.два нека пак да го видим, няма да е подрастващо дълго още снимката е от септември.

Не съм преднамерен, нека да видим повече материал и да говорим тогава.

« Last Edit: October 28, 2013, 11:08:49 AM by Ivanov » Logged
rex
Hero Member

« Reply #1831 on: October 28, 2013, 11:16:38 AM »

Включи на задна - така и не ми отговори какво те кара да мислиш, че кучето е със слаба крупа и задни крайници, и както в последствие добави - криво. Явно няма да отговориш, то няма и какво де.
Кучето ще расте, докато се оформи окончателно. Има животни, които се оформят рано, други бавно.  Понеже аз съм виждал баща му (чието пълно копие е Айваз) ти казвам, че няма основание да се прогнозират глупостите, които говориш. Още повече, че Айваз ще е доста по-нисък. 

ПП Градивната критика винаги е нещо полезно. Както е вярна и максимата, че идеални кучета няма. Има породни и непородни. Но в конкретния случай ти се изложи. Факт.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1832 on: October 28, 2013, 12:17:44 PM »

Така и не отговори на въпросите, зададени от Ники и от мен. На тема породност за дадената порода си видимо неподготвен. Относно съветите, бих ти препоръчал отново да си вървиш по пътя и да не се занимаваш с неща, за които явно нямаш нужните знания. За работните качества не си разбрал нищо, защото нищо не съм писал. Когато имаме куче(та), които сме успели да дадем на подхящи хора, занимаващи се с животновъдство и те останат доволни от животните, тогава и ще пиша за работни качества. До тогава не бих си позволил да изпиша и сричка по темата, защото рискувам да изпадна в ситуацията в която си ти в момента.
Ariman
Hero Member

« Reply #1833 on: October 28, 2013, 12:37:04 PM »

Иначе ако забележката ми, основана върху очевиден факт, ви кара да ми ровите историята на мненията, значи сте ме приели насериозно. Значи и други неща, но тях ще ги спестя.

Нищо против това, което пишете, не ме вълнува. Но забавлява определено.А и не ми коства нищо, когато се забавлявам с коментари по повод поредната изсмукана от пръстите на краката история.
Лошото само е, че ми напомняте за един друг с подобно име, който също имаше желания за изява, но не знаеше как и може би къде.И възрадва се той и започна да пише идиотизми и си вярваше. И други също му повярваха и му се зарадваха дважди защото мислеха, че е саркастичен, а не идиот какъвто всъщност беше.

Хубавото е ако греша и съм Ви припознал, тогава ме прощавайте.
Лошото за Вас е ако съм познал, тогава определено трябва да усъвършенствате режима „инкогнито“.

Ще се радвам да нащракате онова сиво кутре дето показахте преди, за да видим как изглежда сега - повече КК или повече КО.
« Last Edit: October 28, 2013, 12:42:17 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
NAPALM
Hero Member

« Reply #1834 on: October 28, 2013, 14:12:12 PM »

Арлина почти на година. Поредното наше куче за брак като братята, сестрите и родителите си. Но така е, когато едно куче е потомък на самоделки......На мен понякога ми се иска да мога да бракувам хора, които не използват умствения си капацитет....

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1835 on: October 28, 2013, 18:29:06 PM »

Крупата на кучето е слаба и задните крака също. Предните лакти са извъртяни навътре и съответно предните лапи са отворени навън (като на пате) и тясно поставени така че не позваляват на кучето да има ловки и повратливи движения.

Иване,аз това куче го видях на живо преди 2-3 месеца някъде,кучето е със завидно прави и здрави задни крака(нещо което в днешно време знаеш колко трудно се вижда),лактите също не са навътре,крупата сие съвсем в нормите ,единственото което на тези снимки се вижда (защото за тези месеци може и да има промяна)е може би лек размет на предните крака,но пак снимките може да лъжат,лично за мен е рано да го бракуваме,но повярваи кучето няма да влезе в разплод преди лично да сме го видели завършено,много добре знаеш и затова се отказа да имаш Хранител горчета че при нас работата е малко по сложна.Засега само мога да кажа че от това кучило има две добре развиващи се кучета едното е Арлина другото Аскар-на които може този уикенд  да направя снимки ,както смятам и Ариман да заснема-всички кучета ги има 2-3 страници назад,Алиса също е това кучило-гледаи  търси им слабите места,пиши ги тук ,но според мен си преувеличил с критиката към Айваз ,а и с изводите.
Ivanov
Full Member

« Reply #1836 on: October 29, 2013, 04:10:20 AM »

Божо, мечтата ти е да бракуваш хора?  eek Какво означава това и как се прави? Не бях чувал за подобна практика, разясни ако обичаш.

Радо, на последната снимка пак се вижда патешкото предно краче, но по-скоро въпроса е дали пречи на движенията, не толкова дали го има защото то се вижда. Разгледах назад и с изключение на Багира 4м. всичките потомци на Бархан го имат този недостатък. Аскар също го има.

Потомците на Елбо обаче нямат такъв дефект, разгледах пак кучетата на Хранител Гор и единствено при Дато се забелязва слаба предница, но не и пачи крак. Все пак някъде си го имат в гените за да излиза в поколенията.

Рекс, имам куче, каракачанка, на 7 месеца, което изглежда във крупата подобно на това (поне според впечатлението) от снимката. Реших, че е слаба защото ми се вижда мека, къса, тънка и задните крака не са поставени в синхрон с фигурата на кучето. Предните крака са набити във раменете, задните са със една заоблена крупа. Ако тези неща се решаваха с времето аз черпя!  blush

rex
Hero Member

« Reply #1837 on: October 29, 2013, 05:31:54 AM »

След като вчера обсъди "предните лакти" на Айваз, очаквах да кажеш нещо и за задните му лакти, но както и да е. Задните крака на кучето са си съвсем, съвсем нормални. А това за меката крупа, особено ми хареса.
Не знаех, че си правил проучване по снимки на всички кучета от Хранитель Гор, но особено ме потресе това, че Дато бил със слаба предница.
Ти наистина колко кучета от този развъдник си виждал наживо? Дори от тези, които са в България?
На Елбо потомците нямали "този проблем" - от Елбо има само две кутрета, на които са пуснати 5 снимки, на 4 от които са легнали. Там пък как ги прецени, явно само ти си знаеш.
Пич, правиш огромната глупост да даваш някакви генерални изводи за кучета по снимки. Такива изводи по фото могат да се правят за главата на куче (и пак с относителен успех) или ако то е с някакъв фрапиращ и очеваден проблем.
Не ти ща черпенето, но понеже както ти казах съм следил израстването на Бархан и за разлика от тебе съм го виждал наживо, за Айваз не бих прогнозирал меки, къси и слаби крупи, както и набити (сигурно с чук) "в рамената предни крака". Неща, които и към момента кучето няма.

NAPALM
Hero Member

« Reply #1838 on: October 29, 2013, 05:39:55 AM »

Отново си позволяваш да генерализираш по снимка и без да си виждал кучето на живо, нито пък имайки представа как се движи самото то, какъв характер притежава и прочее. Повтаряш една и съща сериозна грешка постоянно, а не бива! Явно се имаш за голям спец, но за твое огромно съжаление,  лично аз не мога да те взема на сериозно, колкото и да искам.
При Дато се забелязва слаба предница.......Ти виждал ли си това куче с очите си, че да плещиш врели не кипели! Все едно аз без да съм те виждал да те обявя за душевно болен, съдейки единствено по телефонния разговор, проведен с теб преди известно време. Еднакво нелепо е, не мислиш ли?
Ще ти напиша за Н-ти път! Никой не те кара да си взимаш от нашите кучета, нито да ги харесваш. Има достатъчно развъдници в България и извън нея, от където би могъл да се сдобиеш с каквото искаш...Както се казва: "Кеф ти риба, кеф ти паламуд."
А само преди половин година се обаждаше да искаш куче първо от мен, а после от Радо....Като разбра какви са ни условията се отдръпна на бърза ръка и изведнъж се обърна на 180 градуса. Няма проблеми. Така си сметнал за редно. И тъй като нашите кучета, както и техните предци не са достойни за твоя изтънчен вкус и набито око, забелязващо проблемите в двигателния апарат на всяко животно дори и по нескопосна снимка, ще те помоля да си намериш поле за изява другаде. Мисля, че толкова спам е пре достатъчен. Благодаря ти все пак.
Знам форум, където ще си направо като у дома си. Пробвай www.martenbg.com
Мисля, че ще намериш доста единомишленици там, даже може дружно да си правите разбори на кучетата ни, разбира се без да са виждани на живо....Това го можеш най-добре ти в крайна сметка! Може да предадеш от своя опит и на други, а желаещи определено ще има!
Не тълкувай погрешно думите ми за бракуването на хора и не ги пиемай буквоядски!
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1839 on: October 29, 2013, 06:07:09 AM »

Радо, на последната снимка пак се вижда патешкото предно краче, но по-скоро въпроса е дали пречи на движенията, не толкова дали го има защото то се вижда. Разгледах назад и с изключение на Багира 4м. всичките потомци на Бархан го имат този недостатък. Аскар също го има.

Потомците на Елбо обаче нямат такъв дефект, разгледах пак кучетата на Хранител Гор и единствено при Дато се забелязва слаба предница, но не и пачи крак. Все пак някъде си го имат в гените за да излиза в поколенията.

Въпреки че  донякъде мога да се съглася за размет на предните крака при Айваз по тези снимки(но пак с доста въпросителни) далеч не съм съгласен за Аскар и останлите.Но ми прави впечатление че маи си предобеден към ХГ,как иначе да си обясня факта че от кучила чисто по хранител гор не виждаш проблем,от същия баща  също,инбридни на Дато,а от едно кучило където майката няма нищо общо с ХГ виждаш проблем и вече всички от ХГ са виновни и за брак,братя сестри баща,майка-всичко.Точно заради такива разсъжденния ние с Божо не пускаме нашите мъжки извън развъдникът и продаваме само с договор ,защото какъвто и проблем да има все ние и нашите кучета ще сме виновни,а всичко положително ще идва от шампионите.
Ivanov
Full Member

« Reply #1840 on: October 29, 2013, 08:51:04 AM »

Правилни ъгли и движения

Ichker

Слаба предница и лека форма на пачи крак -
NAPALM
Hero Member

« Reply #1841 on: October 29, 2013, 09:37:27 AM »

Виж сега, защо не си вземеш една торба, или кошница и да отидеш да си набереш малко гъби "пачи крак", което би било един чудесен завършек на нелепите ти постове в този форум.
За малко да пропусна.....Не ми отговори дали си виждал през живота си на живо нашите кучета, кучета от други развъдници, включая и тези на любимия ти "Чаран Гордолан" и както разбрахме анатемосания и заклеймен от теб "Хранител Гор".
« Last Edit: October 29, 2013, 09:41:59 AM by NAPALM » Logged
rex
Hero Member

« Reply #1842 on: October 29, 2013, 10:45:32 AM »

Ivanov, поустингите ти ще продължават да бъдат лигаво-несериозни и провокативни, докато не започнеш да се аргументираш за нещата, които твърдиш. И на излаганите факти да ръсиш мозък в стил "ми щото така си мисля".
Всичко останало все така ще е в сферата на виртуалния онанизъм, който явно ти идва отръки.

Ivanov
Full Member

« Reply #1843 on: October 29, 2013, 10:50:09 AM »

Това куче не е от Чарлан, а от Кара Дениз, но има правилни ъгли и пропорции.

Най-важно за КО е как се движи, и по-точно какъв тръс има кучето защото 90% за да се движи КО използва тръс, не галоп и не ходом. Така че ако има свободно движение което да позволява 15-20 км да си ги прави със сутринната закуска без да ги забележи значи всико е напълно правилно и безпроблемно. Движението в тръс трябва да е напълно без никакво усилие от страна на кучето, само опашката да му се клати над гърба  Wink

NAPALM
Hero Member

« Reply #1844 on: October 29, 2013, 11:03:04 AM »

Моля с "да" и "не"! Виждал ли си на живо нашите кучета, кучета от други развъдници, включая тези от "Чаран Гордолан" и "Хранител Гор".
Pages: 1 ... 121 122 [123] 124 125 ... 197
  Print  

Jump to: