Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 20:06:45 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 120 121 [122] 123 124 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131935 times)
0 Members and 78 Guests are viewing this topic.
Ivanov
Full Member

« Reply #1815 on: October 27, 2013, 01:23:43 AM »

Както казах моят чобан ми е подарък, собственика почина и за животните и кучетата за периода докато се продадат - около година - се грижеше едно момче от Македония. То ми го остави и подари, но неговия истински собственик е друг.

Иначе ако забележката ми, основана върху очевиден факт, ви кара да ми ровите историята на мненията, значи сте ме приели насериозно. Значи и други неща, но тях ще ги спестя.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1816 on: October 27, 2013, 06:19:16 AM »

Божо, новото попълнение изглежда добре по книга и на снимка, какви са работните му качества?

Петре, кучето ти Айваз има странна стойка и крака. Няма какво да се лъжем, аз също имам една каракачанка с подобен проблем, но едва ли ласкателства и празно-хвалебствия ще променят нещата. Дали е генетично или неправилно е гледано не е сигурно, но така или иначе това няма смисъл да се развъжда и при подобни резултати у сестри и братя подобна забрана пада върху родителите. За жалост.

Развъдната дейност наистина не е такъв пийс ъф кейк както изглежда отстрани.

Иване,наистина развъждането не е за всеки,но заядливите ти изводи незнам какво целят?Както и да е.Доколкото знам  кучето не е пуснато в  разплод ,а за родителите му съвети не приемаме от никого-ние с Божо преценяваме,на които не му харесват нашите кучета и резултатите-има предостатъчно други  кучета в БГ а и не само в БГ.
Ivanov
Full Member

« Reply #1817 on: October 27, 2013, 10:19:28 AM »

Напротив, зарадвах се да видя новото ви попълнение. Добра възможност да започнете начисто и да забравите за грешките дотук. Новото куче е от работни линии, няма нищо общо със самоделките от Хранител Гор, дано да се получат нещата!

Интересуват ме работните качества на кучето - ще следя с интерес темата!

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1818 on: October 27, 2013, 18:12:08 PM »

Добре де само преди 4-5 месеца и ти искаше да имаш  от тези самоделки.Колкото до работни качества-от всичко влязло в БГ за последните 6-7 години от всички развъдници,само кучета от Хранител Гор се използват за овчарски,ако има други племенни КО използващи се по предназначение ще се радвам да разбера кои и къде,то като се замисля само за още един развъдник се сещам изобщо.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1819 on: October 27, 2013, 18:21:43 PM »

Добре де само преди 4-5 месеца и ти искаше да имаш  от тези самоделки.Колкото до работни качества-от всичко влязло в БГ за последните 6-7 години от всички развъдници,само кучета от Хранител Гор се използват за овчарски,ако има други племенни КО използващи се по предназначение ще се радвам да разбера кои и къде,то като се замисля само за още един развъдник се сещам изобщо,но от там нищо не е влязло в БГ.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1820 on: October 28, 2013, 08:38:39 AM »

WTF no
Какво трябва да се разбира под работни качества, че вече се обърках.....Спортна дресура с цел захапване на ръкав, бой със себеподобни със задължителна победа....Още нещо, изкривяващо психиката на животното?
Направо недоумявам като някой, без да има грам представа, без изобщо да е виждал кучетата ни на живо си позволява да ни съветва от къде и как да започнем на чисто, или според него какви грешки сме направили......или да прави генерални изводи за двигателния апарат на дадено куче, което никога не е виждал на живо само по снимка!
Ти колко кучета от ХРАНИТЕЛ ГОР си виждал на живо? Колко кучета от други развъдници си виждал? Виждал ли си на живо кучетата от любимия ти ЧАРАН ГОРДОЛАН? Защото аз да, и потвърждавам да твърдя, че след Жан, Жак, Жаклин и Жанет не ще има нищо нормално, предвид смесването на нормални кучета с руските мастифоиди!
Вземи си кучета, каквито смяташ, че е правилно и развъждай с тях! Никой не те кара да харесваш кучетата ни! Ние не даваме кучетата си на който и да е, и не се натискаме да ги продаваме само заради едните пари! Не това ни е целта!
Развъдната дейност не е лъжица за всяка уста! Надявам се да го разбереш, в случай, че намериш подходящите за теб кучета и евентуално започнеш да развъждаш с тях.
Между другото единственото "работно" в новото куче е, че е захапвало ръкав и ако щеш вяввай, не може да се опре и на малкия пръст на кучетата от ХРАНИТЕЛ ГОР, които имаме във всяко едно отношение, може би с изключение на дългата си тозина и външна красота......За пореден път се убеждавам колко е важно да не се говори наизуст! Много е важно да не коментираш неща, които не си виждал с очите си, както и осмислил......
Ще завърша с цитат от филм, чието име и сюжет ми убягват в момента: ".....Върви си по пътя добра жено....."
rex
Hero Member

« Reply #1821 on: October 28, 2013, 09:20:41 AM »

Божо, новото попълнение изглежда добре по книга и на снимка, какви са работните му качества?

Петре, кучето ти Айваз има странна стойка и крака. Няма какво да се лъжем, аз също имам една каракачанка с подобен проблем, но едва ли ласкателства и празно-хвалебствия ще променят нещата. Дали е генетично или неправилно е гледано не е сигурно, но така или иначе това няма смисъл да се развъжда и при подобни резултати у сестри и братя подобна забрана пада върху родителите. За жалост.

Развъдната дейност наистина не е такъв пийс ъф кейк както изглежда отстрани.

Иванов, понеже явно за тебе преценката на породност, функционално състояние и допуск до разплод - и то по снимки, са пийс ъф кейк, би ли споделил какво му е на краката и стойката на подрастващото куче Айваз?
С интерес ще следя отговорите и на другите въпроси за работните качества и породността на кучетата от Хранитель Гор, които Божидар ти зададе. Съмнявам се, че имаш някакви аргументи , но все пак ще бъде интересно да ги изложиш.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ivanov
Full Member

« Reply #1822 on: October 28, 2013, 09:35:48 AM »

Божо!  :eek:Аз не съм развъдчик и засега нямам намерение да стана.

Просто коментирах резултатите които съм видял до момента и това е всичко. Пусни снимки на другите кучета от кучилото да видим и тях, да имаме по-пълна представа за какво става въпрос. Какво лошо има в това? Искам да видя снимки на кучетата от цялото кучило - предполагам че не е проблем, нали си ентусиаст!

Относно работни качества, разбирам, че нямаш представа какво се търси и разбира като такива. Нямаш добитък, нямаш стадо, кучетата ти, подобно на тези от Хранител Гор не са помирисвали нито овца, нито чакал. Нямаш и нощни набези от лоши хора, нито пък огромна територия на която истинската кавказка овчарка показва качествата която я правят УНИКАЛНА. Аз за разлика от теб имам не само представа, а пряка нужда от такива работни качества и вече няколко кучета които взех на изпитателен период при мен са обратно при развъдчиците им.

Виждам, че се опитваш да парадираш с това колко си възмутен и разгневен и се опитваш да вмъкнеш в дискусията твоите си теми и твоите си демони и да играеш любимата си роля, но тук никой не говори нито за борби с кучета нито за филмите които гледаш. И с цитати от филми криви крака не се изправят.

rex
Hero Member

« Reply #1823 on: October 28, 2013, 09:42:40 AM »

Иванов, не ми отговори какво му е на краката и стойката на Айваз?

Ivanov
Full Member

« Reply #1824 on: October 28, 2013, 09:54:53 AM »

Крупата на кучето е слаба и задните крака също. Предните лакти са извъртяни навътре и съответно предните лапи са отворени навън (като на пате) и тясно поставени така че не позваляват на кучето да има ловки и повратливи движения.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1825 on: October 28, 2013, 10:02:30 AM »

Първо, ще те помоля да не си позволяваш да ми правиш психо профил без дори да си ме виждал и на снимка. Да знаеш, че е дори по-безумно, отколкото да коментираш, куче, което не си виждал никога на живо, а само по снимка!
Второ, продължавай да взимаш кучета на изпитателен период от други развъдници и им ги връщай обратно. Радвам се, че си вършат работата на пастирски кучета. Ако визираш заводски кавказки овчарки обаче, ми изглежда доста съмнително....
Трето, изясни за себе си какви кучета ти трябват и си ги намери. Нашите явно ни са от тях, така че не виждам смисъл да си губиш времето с тях. Ползвай го пълноценно, ще се убедиш колко по добре ще е за самия теб.
Четвърто, снимки на други братя и сестри има по-назад в темата.
Пето, не плодим, а гледаме да работим грамотно, което изключва връзка между животни с генетични, двигателни и други проблеми.
Шесто, върви си по пътя и не се занимавай с нас.
Успех и сбогом.
rex
Hero Member

« Reply #1826 on: October 28, 2013, 10:05:30 AM »

Да говорим за скъсена или скосена крупа по-ми се връзва, но за слаба крупа на подрастващо куче и то от снимки, на които крупата не се вижда изцяло, е смешно. Тва за задните крака няма да го коментирам, защото е още по-смешно.
Кучето е стъпило  "на пачи крак" само на една снимка. Смело си правиш заключенията от нея, за животно което никога не си виждал. Необходимо ли е да ти казвам, че да коментираш куче в период на растежа му, трябва да познаваш  родословието му и да си виждал как е изглеждал поне баща му на тая възраст и как изглежда като завършено куче?
Ама ти ги бракува вече де, едва ли има значение.

NAPALM
Hero Member

« Reply #1827 on: October 28, 2013, 10:09:16 AM »

Крупата на кучето е слаба и задните крака също. Предните лакти са извъртяни навътре и съответно предните лапи са отворени навън (като на пате) и тясно поставени така че не позваляват на кучето да има ловки и повратливи движения.
Ами какво ще стане, ако видиш кучето на живо? Или пък ако го видиш на живо да речем след 1 година. Какво ли ще кажеш тогава....Всъщност все ми е едно.
Ivanov
Full Member

« Reply #1828 on: October 28, 2013, 10:34:41 AM »

Тези снимки на това куче са ми достатъчни за сега, като пуснете след време други, пак ще коментирам. Не е зле и видео да направите да се виждат движенията му, така ще сте много по-убедителни и аз ще бъда принуден да призная критиката за неоснователна.

първо-второ, пето-шесто, и за работни качества не разбрах нищо  blush Болна тема... кучетата живеят в град... от 5 генерации.

А не съм ви нагости, че да ме изпращате, аз си знам пътя  Wink Божо, какъв чай да си направя само не ми писа, ще пия зелен че успокоявал.  lol да ме посъветваш?

Айде, до скоро!

rex
Hero Member

« Reply #1829 on: October 28, 2013, 10:41:34 AM »

Тези снимки на това куче са ми достатъчни за сега, като пуснете след време други, пак ще коментирам. Не е зле и видео да направите да се виждат движенията му, така ще сте много по-убедителни и аз ще бъда принуден да призная критиката за неоснователна.
Не каза защо кучето е със слаба крупа и слаби задни крака. Преди говореше, че сегашното му състояние му пречи за добри движения, сега започна за видео да говориш, от което да се види. Пак ти казвам - изпадаш в смешни ситуации да говориш неща, за които няма изобщо представа дали са така.

ПП Що си мислиш, че някой ти е длъжен да ти представя снимки или видеа? Още повече когато си очевадно преднамерен и говориш откровени глупости, без грам факти и доказателства да изложиш.

Pages: 1 ... 120 121 [122] 123 124 ... 197
  Print  

Jump to: