Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:28:32 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 114 115 [116] 117 118 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1130770 times)
0 Members and 28 Guests are viewing this topic.
Ivanov
Full Member

« Reply #1725 on: July 07, 2013, 23:09:42 PM »

Мисля, че що се отнася до работните линии КО няма съмнение в способностите на кучетата.

Чаран Гордолан

Тези кучета са тренирани, но смятам че обучението е по-скоро в насока караулна работа, неприемане на храна, овладателност. Инак приемам за очевидно, че кучетата от работните линии в никакъв случай няма да имат проблем да защитят територията си и без специална подготовка. Красная Звезда не е работила напразно, а това че някои развъждат неправилно породата без тестове за годност е друг проблем.

Защита на обект

NAPALM
Hero Member

« Reply #1726 on: July 08, 2013, 04:59:45 AM »

Добро утро, моето мнение е, че "Красная звезда" е работил абсолютно напразно и в ущърб на породата. Отново ще кажа, че за мен руснак и кинология като цяло са две несъвместими неща. Между другото, що се отнася до "Чаран Гордолан", то в този развъдник от кучилото на Жак, Жан, Жаклин и т.н. не се е появявало свястно куче за жарост. И те като 99% от развъдниците в Русия и Украина започнаха работа с нетипичните уроди по "Светлый Дом" и "Русский Риск".
За мен по отношение на ползвателските качества на породата всичко се бърка изначално. Това е овчарска порода и следва да се разглежда като такава! Честно казано намирам за неуместни тестванията с ръкав, безсмислените обиколки в ринг(на безсмислените изложби у нас) с последвалите ги безсмислени титли, а за биткаджиските малоумщини въобще даже не си струва да се отваря и дума.
Mad Max
Hero Member

« Reply #1727 on: July 08, 2013, 05:19:44 AM »

Съгласна съм с написаното от NAPALM.

Кeмо сабе, ако не знаеш нещо по-добре питай - ще ти се отговори. Човек се учи докато е жив. Красно звездните компоти са нищо повече от един неустойчив във времето експеримент. Със същия успех можеш да си обучиш и улично куче, със сигурност ще се отдаде повече на каузата ти.  naughty

NAPALM
Hero Member

« Reply #1728 on: July 08, 2013, 10:33:58 AM »

Нали точно в това е идеята на породата Кавказка овчарка -да се създаде куче, което да изпълнява всякакви охранителни дейности с голяма устойчивост и интелект.
При това без специално обучение - генетично заложено е в породата
Народите на Кавказ са създали заедно с природата(!!!!) тези уникални кучета и те са били непроменени(и все още са в районите на оригиналното им местообитаване) като външен вид и функционалност хиляди години до намесата на болшевишкото неграмотно и неуко в това отношение селячество. Но това е дъвкано, че дъвкано. За има няма 70 години поради невежество, неосмисляне, малоумие и алчност имаме това, което имаме! Една деградирала порода от имбесилни генетично обременени псета и мастифоидни главочи, неспособни да изминат и 500 метра без почивка.....Неспособни да реагират адекватно, да взимат решения сами....Въобще съвсем далеч от всичко, което олицетворява овчарското куче на Кавказ.
rex
Hero Member

« Reply #1729 on: July 08, 2013, 10:56:13 AM »

За мен по отношение на ползвателските качества на породата всичко се бърка изначално. Това е овчарска порода и следва да се разглежда като такава! Честно казано намирам за неуместни тестванията с ръкав, безсмислените обиколки в ринг(на безсмислените изложби у нас) с последвалите ги безсмислени титли, а за биткаджиските малоумщини въобще даже не си струва да се отваря и дума.
Лошото е (както е предъвквано дето викаш 1 000 пъти), че по този начин на породата гледат не само любителите, но и развъдчиците. Единият говореше за лек и неуморен галоп на куче, което се движеше като кираджийски кон, другия беше убеден, че ако кучето му срещне вълци в гората, това ще са най-безшансните вълци на света. Даже нали този втория те беше канил да доведеш Елбо на кучешки битки, пък той щял да доведе кучето на комшията, щото много се деряло ...
В крайна сметка нещата опират до светоусещане, а от тяхното може да получиш световъртеж.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1730 on: July 08, 2013, 11:08:19 AM »

Моля да прощавате за израза(просто в момента не ми идва друго по-точно на ум), но винаги съм стоял на страна от пишкомерието. За всеки влак си има пътници както се казва. Аз си имам ясно поставена цел по отношение на тези кучета и се старая(макар и да ми е трудно) да не обръщам внимание на неадекватните люде, които въдят без капчица идея, освен финансова разбира се.
Ivanov
Full Member

« Reply #1731 on: July 08, 2013, 11:32:02 AM »

Отново ще кажа, че за мен руснак и кинология като цяло са две несъвместими неща.

Подобни ксенофобни изказвания не правят чест на автора им.  no

Една деградирала порода от имбесилни генетично обременени псета и мастифоидни главочи, неспособни да изминат и 500 метра без почивка.....Неспособни да реагират адекватно, да взимат решения сами...

Вложените емоции си остават за твоя сметка.  confused Аз харесвам породата КО, във работният и вид, а за псета, главочи и деградирали индивиди не ми се пише, нито пък чете, просто съм един от многото които се възхищават на тази уникална порода. Толкоз.

В крайна сметка нещата опират до светоусещане
Философски казано...на фона на събитията, които описваш, някакви мелници, великани и други зли светове.

NAPALM
Hero Member

« Reply #1732 on: July 08, 2013, 11:54:48 AM »

Отново ще кажа, че за мен руснак и кинология като цяло са две несъвместими неща.

Подобни ксенофобни изказвания не правят чест на автора им.  no

Една деградирала порода от имбесилни генетично обременени псета и мастифоидни главочи, неспособни да изминат и 500 метра без почивка.....Неспособни да реагират адекватно, да взимат решения сами...

Вложените емоции си остават за твоя сметка.  confused Аз харесвам породата КО, във работният и вид, а за псета, главочи и деградирали индивиди не ми се пише, нито пък чете, просто съм един от многото които се възхищават на тази уникална порода. Толкоз.

Философски казано...на фона на събитията, които описваш, някакви мелници, великани и други зли светове.

Може да се поинтересуваш подробно, доколко през вековете народа на Русия е имал нещо общо с кучета и до колко те са били неразривна част от живота му. След това може да се замислиш колко поразии същия този народ е сторил в по-нови времена с не една и две породи и колко нелепи опити да създаде нови такива е направил. Аз лично съм си говорил с човек, който е работил през последните години от съществуването на "Красная Звезда" и мога да ти разкажа неща, от които ще ти настръхне косата. Първо се поинтересувай и огледай нещата от абсолютно всички страни преди да набеждаваш някой за ксенофоб!

Емоции!! Ти какво предлагаш?!! За мен човек, който не подхожда със жар към това, с което се е захванал, то по-добре да върви да си ляга! И ако толкова много се възхищаваш на тази уникална порода, си направи труда да не почваш от буквата "Щ", а от буквата "А"! Пък тогава може и да ти се променят представите относно що е то уникалност! Толкоз.
Ако искаш бихме могли да придадем и по философски вид на диалога, ако така ще се чувстваш по в свои води Wink
Ivanov
Full Member

« Reply #1733 on: July 08, 2013, 12:10:12 PM »

На мен не ми е приятен такъв диалог. Желая успех в начинанията, имам по-приятни неща за правене като хоби.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1734 on: July 08, 2013, 12:15:03 PM »

Как така, винаги когато се стигне до същината на нещата изведнъж за доста хора диалога става неприятен. Явно и ти не правиш изключение. Сложи си розовите очила и давай нататък. Благодаря ти за пожеланията и успех в твоите хобита.
rex
Hero Member

« Reply #1735 on: July 08, 2013, 12:28:36 PM »

Само дето аз не ти говоря за "Джак и бобеното зърно", а за реални факти и събития от "киноложкия живот" в България. И кавхане, когато човек пише с един и същи ник в различни форуми, по-лесно му се следи тезата. Ай със здраве.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #1736 on: July 08, 2013, 12:57:16 PM »

Кемо Сабе = Погрешният Брат /на езика на команчите/.

Ariman
Hero Member

« Reply #1737 on: July 08, 2013, 13:38:59 PM »

Колеги, колеги, колеги... отклонихме се от първоначално зададеният от мен въпрос, дайте да върнем нещата в релси като споделите вашето собствено мнение, а именно в отговор на - Може ли необучено куче да защити собственик, предмет или обект ефективно?Колко животни, в които се "кълнем", биха го направили - повечето или съвсем малка част? Може ли да разчитаме само на породопринадлежността като вид гарант?

Разбрах Вашата позиция Ivanov, но от поста Ви:
Мисля, че що се отнася до работните линии КО няма съмнение в способностите на кучетата.

Мога да кажа следното - кучета хапещи ръкав не са работна линия, да те ще предават агресията си в поколенията, но нетрнирано тяхно щене няма да прави това, което виждаме на публикуваните от Вас клипове.

Бихме могли да кажем, че няма да има съмнение в способностите на овчарско куче от работна линия, горе в планината при овцете, защото там го наричаме просто инстинкт(въпреки че не от всяко куче става овчар, дори да е от работни родители).
А клиповете показани от Вас са под знака на "Школы охранный собак «Арес»" - една от най - добрите за дресура, така че... не стига като аргумент.

Пак Ви приканвам колеги, точно зададени въпроси, биха следвали конкретни Ваши мнения!
« Last Edit: July 08, 2013, 13:40:32 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Mad Max
Hero Member

« Reply #1738 on: July 08, 2013, 14:00:11 PM »

Дефинирай "защити ефективно", "кълнем в животно", за да продължим дискусията нататък.

Ако обичкаш.  naughty  lol

Ariman
Hero Member

« Reply #1739 on: July 08, 2013, 14:30:09 PM »

Обичкам разбира се, но какво има да се дефинира на "ефективен" не зная, а "кълнем в животно" е проста метафора, олицетворяваща убеденост на собственик на нетествано животното.
Още няколко клипа(абстрахирайте се от породите в случая): http://www.youtube.com/watch?v=4upJPlOurWg , http://www.youtube.com/watch?v=V_TINv4TKhk , http://www.youtube.com/watch?v=hdiZqatfReA .

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pages: 1 ... 114 115 [116] 117 118 ... 197
  Print  

Jump to: