Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:18:53 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133428 times)
0 Members and 134 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #1680 on: May 10, 2013, 16:55:24 PM »

Като всяко едно куче, Бархан трябва да се види наживо, щото снимката излъчване не отразява. Аз понеже съм го виждал ще кажа, че има излъчване на много по-силно животно отколкото изглежда на фотос. И съм напълно убеден, че кучето има голям вътък.
Личното ми мнение е, че ако Радо не беше един трезво и реално мислещ човек, а някое безмозъчно гъзе, Бархан щеше да е стъпкал доста лайновози  досега.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1681 on: May 13, 2013, 11:10:03 AM »

Бархан, Беа и Ариман

Ayvazz
Newbie
*

« Reply #1682 on: May 13, 2013, 17:33:58 PM »

clap
NAPALM
Hero Member

« Reply #1683 on: May 13, 2013, 19:35:58 PM »

clap
Петьо, ще се радваме да видим малкия как е към този момент.
Ivanov
Full Member

« Reply #1684 on: May 13, 2013, 20:12:25 PM »

clap clap clap

Поздрави,

Напалм, това куче бяло-оранжевото Бархан ли е? Какво потекло има? А това бялото куче - това ли е Ариман? Има такава козина малко като шпиц -  също е много красиво, разкажи нещо и за него. От кои вид и регион са такива чобански кучета?

Благородно ви завиждам за хубавата разходка и компания!

NAPALM
Hero Member

« Reply #1685 on: May 14, 2013, 04:29:50 AM »

clap clap clap

Поздрави,

Напалм, това куче бяло-оранжевото Бархан ли е? Какво потекло има? А това бялото куче - това ли е Ариман? Има такава козина малко като шпиц -  също е много красиво, разкажи нещо и за него. От кои вид и регион са такива чобански кучета?

Благородно ви завиждам за хубавата разходка и компания!

Да, бяло-оранжевото куче е Бархан. Ще оставя собственика му да напише за неговото потекло. Бялото куче е Беа. Тя е плод на изцяло културно развъждане и е от развъдник в Иркутск. Има 2-3 кучета по-назад в родословието си, които не ми допадат, но с подходящи партньори резултатите на пръв поглед са добри. Ариман е кутрето сивото кутре, което се мярка тук там на снимките. Той е техен син и много се радвам, че е във Варна, за да може да следим как се развива.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1686 on: May 14, 2013, 04:36:26 AM »

Дивна(Елбо + Ярка)

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1687 on: May 14, 2013, 04:45:32 AM »

Ето го и потеклото на повечето ни кучета Барханhttp://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/hranitel_gor_barhan.html,Бея-http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/dikivinka_baykala.html,Ала-http://security-dog.org/ko/ko_russia/ko/hg_alania.html
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1688 on: May 14, 2013, 04:50:02 AM »

Това е Батурка-маиката на ХГ Вангаhttp://kavkaz-chalo.narod2.ru/dogs/female/BATURKA/,Това е бащата на Батурка-Батурhttp://kavkaz-chalo.narod2.ru/dogs/male/BATUR/,и маиката на Батурка-Аптаркаhttp://kavkaz-chalo.narod2.ru/dogs/female/APTARKA/
Ivanov
Full Member

« Reply #1689 on: May 14, 2013, 11:28:23 AM »

Разкошни животни!  in_love

Благодаря Аскар, изумен съм от излъчването им, силно рустично, вдъхващо респект и в същото време с една особена симпатия. Сигурен съм, че знаете за какво говоря! naughty Силно индивидуално излъчване при всяко от кучетата, така че разбирам страстта да продължите линиите и се радвам, че има хора които се занимават с това във България!

... А тази ХГ Алания, няма такова куче...   notworthy Сигурен ли си че не е плюшена?  lol  lol lol При никоя друга раса не съм виждал такъв косъм, интересно, цвета ли е различен или самият подкосъм е такъв? Освен това при нея цялата костна система е друга и несамо това, "усмивката" и спокойните очи. Куче мечта, поразителни пропорции и каризма in_love Като структура ми изглежда по-квадратна, с отворени ъгли на ставите. Някое видео с нея нямаш ли  biggrin като среща с непознато куче или друга провокация  Wink Кучето предполагам не е използвано за работа, има ли вече в поколението работници?

Моите скромни поздрави за теб и за Напалм, ще чета темата с любопитство, дори любопитство си е меко казано защото - Вече съм фен!  in_love

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1690 on: May 14, 2013, 17:36:09 PM »

Мерси Ivanov ,снимките показват само част от визията на кучетата .Сестра и маиката на Аланиая се използват по предназначение в Италия ,но за съжаление все още наши кучета не са попадали при овчари за да  знаем какво,как и защо.Един ден може и това да стане.
Ivanov
Full Member

« Reply #1691 on: May 15, 2013, 13:43:27 PM »

Момчета, вчера до припадък съм се ровил в снимките и родословията на security-dog.org  и искам да ви питам, вие разбирате ли как технически се е получила тази мутация за която пишете, която се наблюдава, тоест създаването на "месодайните" линии.

Основно въпроса ми е дали е станало чрез фалшифициране и т.н или чрез селекция. Бях останал с впечатлението, че вие сте на мнение, че има някаква лъже-измама в родословията, но ако е така къде точно е тя? Съжалавям, ако темата е предъвкана и ако ви карам да повтаряте, но въпреки четенето тук, пък и къде ли не, аз не можах да систематизирам какво и как е станало. Доколко са идентифицирани животни, линии или цели развъдници които са под съмнение?

Освен това, след сравнения на старите снимки на животните, от преди 10-15 и 20 години с със снимки на животни от модерните линии забелязвам някои екстериорни детайли които лично не одобрявам. Има харизонтални гънки на кожата по лицевата част, от очите надолу, муцуната е по-месеста, устните тежки и на места долната е подгъната. Аз съм склонен да приема, че като не съм експерт, нямам набито око, пък и за мен накрая това е само хоби, но в някои случаи това не са просто детайли, а просто цялата визия на породата е променена. Погледа е различен и кучето има като цяло осанка по-близка до нуфаундленд.
Въпроса е отправен, към всички, които имат желание или време да дискутират, в това число и към рекс. Smiley
Ivanov
Full Member

« Reply #1692 on: May 15, 2013, 15:24:41 PM »

Всъщност, четейки темата

Преди и след 'Красная звезда" - история на руски породи

Разбирам, че всъщност с дейността си Красная Звезда, кръстосвайки КО с други породи, са създали предпоставките да се появят по-късно в поколенията такива екземпляри. Тоест, смесването се е извършило преди доста генерации, но ефекта от него се проявява сега след като се търсят маса и големина.

Това ли е синтезата? Или е по-сложна ситуацията  biggrin
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1693 on: May 16, 2013, 16:20:13 PM »

Момчета, вчера до припадък съм се ровил в снимките и родословията на security-dog.org  и искам да ви питам, вие разбирате ли как технически се е получила тази мутация за която пишете, която се наблюдава, тоест създаването на "месодайните" линии.

Основно въпроса ми е дали е станало чрез фалшифициране и т.н или чрез селекция. Бях останал с впечатлението, че вие сте на мнение, че има някаква лъже-измама в родословията, но ако е така къде точно е тя? Съжалавям, ако темата е предъвкана и ако ви карам да повтаряте, но въпреки четенето тук, пък и къде ли не, аз не можах да систематизирам какво и как е станало. Доколко са идентифицирани животни, линии или цели развъдници които са под съмнение?

Освен това, след сравнения на старите снимки на животните, от преди 10-15 и 20 години с със снимки на животни от модерните линии забелязвам някои екстериорни детайли които лично не одобрявам. Има харизонтални гънки на кожата по лицевата част, от очите надолу, муцуната е по-месеста, устните тежки и на места долната е подгъната. Аз съм склонен да приема, че като не съм експерт, нямам набито око, пък и за мен накрая това е само хоби, но в някои случаи това не са просто детайли, а просто цялата визия на породата е променена. Погледа е различен и кучето има като цяло осанка по-близка до нуфаундленд.
Въпроса е отправен, към всички, които имат желание или време да дискутират, в това число и към рекс. Smiley
Колега,тази тема сме я дъфкали че дъфкали,факти аз лично съм изкарвал за не едно куче в БГ с измислено родословие факти-фаида никаква,руснаците такъв скандал спретнаха за кучета влезли от един от големите им развъдници в БГ ,че и до съд маи се стигна-пак никаква фаида.Фактите се отричат ,гледа се да не се говори за такива измислени родословия и кучетата си влизат в разплод.Дори според мен в Русия работата е много по зле отколкото в БГ,а тук всички са наястно как стоят нещата.Да повечето шампиони днес са поне с 4 колена назад със съвсем редовни родословия,но да погледнем  родоначалниците на линий как  са  откъм произход,защо при инбридинг(и то доста силен) вместо да се получи куче максимално близко до родоначалника се получават такива отклонения.Само че тази тема за поти никои вече не е интерестна и наистина не виждам смисъл пак да я повдигаме-които иска да се прави че не е наястно и няма такова нещо,аз лично не мога да отрека подмяната на кучетата  и затова и неискам мои кучета да се смесват с линий в които нямам вяра.А че наистина тези линий са по ефектни -никога не съм го отричал ,но аз търся в кавказецът съвкупност от няколко неща и визията е на заден план.
« Last Edit: May 16, 2013, 16:23:15 PM by ASKAR » Logged
Ivanov
Full Member

« Reply #1694 on: May 16, 2013, 21:35:32 PM »

Колега мерси, извинявай че попитах.  cheers

Ето го и моичкия абориген да ми е жив и здрав  lol

Pages: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 197
  Print  

Jump to: