Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:42:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 109 110 [111] 112 113 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131453 times)
0 Members and 93 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #1650 on: April 26, 2013, 17:31:14 PM »

Разбирам, че определен тип кучетърговци имат официален комплект анцузи и чифт маратонки за опера. Ок съм с факта, че тези креатури обичат да се снимат до лайновозите си в пози от типа "Исус в тъчдаун" и "лайнян вестник на вятъра".
Не мога да си обясня само, защо същите се напъват да говорят по теми като развъждане и цели на развъждането . И въобще теми, които са далеч над обществено-социалния ми мироглед, който е на ниво селска община.
Добре е явно от време на време на подобни Homo erectus-и да се припомня, че кинологията, бидейки по същността си човешко дело, извъобще не е за всеки. Като същевременно е много различна от интензивното свиневъдство.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ivanov
Full Member

« Reply #1651 on: April 27, 2013, 09:36:59 AM »

Породы собак: Кавказец и Среднеазиат
rex
Hero Member

« Reply #1652 on: April 27, 2013, 16:20:40 PM »

Сещам се пак за въпросния нискочел селски бек, който се беше изцепил, че не вижда особен проблем тлъстото му псе да тръшне два-три вълка, ей така за загрявка. Това за пореден път показва колко са в час групата на анцузьорите. И колко  са успели да надраснат мечтата си да станат Винету. Поздравявам ги с чалга-хит по техен избор.

ПП Моля в изречението от предния ми поустинг за социалните мирогледи, думата "ми", да се чете като "им", какъвто е и първоначалния замисъл - техническа грешка, кво да се прави!  biggrin

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ayvazz
Newbie
*

« Reply #1653 on: April 29, 2013, 18:16:32 PM »

Kolegi imam pak 1 vapros.Za6to kato go pusna da se razhojda gledam, 4e qde mng treva kakva  e pri4ina dobre li e ili ne ee hubavo? Bqh 4uval 4e, ako ku4e pase treva ima glisti, no az skoro mu davah za paraziti.Ako nqkoi e zapoznat da kaje? Wink
Ivanov
Full Member

« Reply #1654 on: April 29, 2013, 20:24:42 PM »

Колега, така е защото вързан се нервира и като го пуснеш си изкарва нервите. Разходки, внимание и достатъчно движение и игра - за де не гризе царевичаците. Вземи му компанийка, може да е някой малък барончо - да прави глутница  biggrin

« Last Edit: April 29, 2013, 20:25:24 PM by Ivanov » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #1655 on: April 29, 2013, 22:27:40 PM »

Kolegi imam pak 1 vapros.Za6to kato go pusna da se razhojda gledam, 4e qde mng treva kakva  e pri4ina dobre li e ili ne ee hubavo? Bqh 4uval 4e, ako ku4e pase treva ima glisti, no az skoro mu davah za paraziti.Ako nqkoi e zapoznat da kaje? Wink

Преобладаващото болшинство от кучетата периодично употребява незначително количество растения, дори и пръст.

Та предимно твърда трева, като обикновено след това кучето я повръща. Oтделяната маса е покрита с пенести, слюнчести секрети. Употребява растения от рода на трева, стъбла и листа предимно със цел да намали увеличеното количество стомашен сок. Този сок се натрупва в стомашния тракт на животното обикновено вследствие усещане на глад.

При такъв случай, ако тази привичка прерасне в навик и започне в течение на времето да създава дискомфорт, трябва да промените режима на хранене на кучето.

В случай на редовно ядене на трева и прекалено консумиране на растения или когато повърнатата маса съдържа кървав секрет, е необходимо да се обърнете към ветеринарен лекар.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Ayvazz
Newbie
*

« Reply #1656 on: April 29, 2013, 23:37:08 PM »

Toi prez celiq den e pusnat ne go darja varzan daje e prekaleno spokoen nikak nee nerven po4ti ne lae.1/ 2 uhapvaniq deto ima samo, koeto mislq 4e vse pak e normalno majko ku4e  e ne moje vseki da go gali i i si igrae s nego ne e pekinez.Zna4i nee problem tova, 4e qde treva.Az razbirase nego nasyr4avam da i da go ozlobqvam no mislq, 4e vse pak trqbva i harakter da ima da ne pozvolqva slu4aini hora da se doblijavat.
« Last Edit: April 29, 2013, 23:39:47 PM by Ayvazz » Logged
Ayvazz
Newbie
*

« Reply #1657 on: April 29, 2013, 23:40:22 PM »

Toi prez celiq den e pusnat ne go darja varzan daje e prekaleno spokoen nikak nee nerven po4ti ne lae.1/ 2 uhapvaniq deto ima samo, koeto mislq 4e vse pak e normalno majko ku4e  e ne moje vseki da go gali i i si igrae s nego ne e pekinez.Zna4i nee problem tova, 4e qde treva.Az razbirase nego nasyr4avam  da go ozlobqvam no mislq, 4e vse pak trqbva i harakter da ima da ne pozvolqva slu4aini hora da se doblijavat.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1658 on: May 02, 2013, 13:20:35 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=crGguvloy9U&feature=youtu.be
« Last Edit: May 02, 2013, 13:21:05 PM by NAPALM » Logged
Ivanov
Full Member

« Reply #1659 on: May 02, 2013, 20:45:13 PM »

Напалм, чудесно попадение. Но нещата са даже по-зле според мен - не е просто конструкция. Ставите, еластичността на мускулите, сухужилия, вместимостта на гръдиня кош, метаболизата, разпределението на тежестта, синхрона в движенията, пропорции, тазобедрени дисплазии...

А за характер и темперамент... че то не забеляза куче на 3 метра от него, как ще охранява примерно обект с периметър 500 метра. Върви няколко крачки след стопанката си, разсеяно, слаба възбудимост, без интерес към случващото се наоколо.

Ivanov
Full Member

« Reply #1660 on: May 02, 2013, 20:52:46 PM »

Искам да ви питам, познава ли някой този развъдник?

http://kara-deniz.net/males.php

За мен това е прекалено далеч, но ме интересува примерно дали има кучета във България от Кара Дениз и какви са впечатленията?

NAPALM
Hero Member

« Reply #1661 on: May 03, 2013, 07:59:10 AM »

Искам да ви питам, познава ли някой този развъдник?

http://kara-deniz.net/males.php

За мен това е прекалено далеч, но ме интересува примерно дали има кучета във България от Кара Дениз и какви са впечатленията?

До колкото виждам, кучетата от развъдника са кажи речи с един и същ произход. Преобладават тези с кръв от "Сармовсая Заря", т.е. Жан-Крист, мернаха се 2-3 кучета с направо бодящото очите изражение на Гвидон из Светлого Дома...Лично на мен като произход и визия ми допада Жангиз-Таро Шолом Алейхем 10.10.2003 г. Това е кучето от последната сника.
До колкото ми е известно в България няма кучета от този развъдник. Тук се набляга на по-хващащи окото екземпляри.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1662 on: May 03, 2013, 08:39:21 AM »

Хлапетата на Елбо и Ярка на 44 дни.

Mad Max
Hero Member

« Reply #1663 on: May 04, 2013, 06:55:53 AM »

in_love  cheers
Браво!

Ivanov
Full Member

« Reply #1664 on: May 04, 2013, 15:03:17 PM »

Такива хубавци! Не е възможно да избереш, искам ги всичките!  lol lol lol

Напалм, Жангиз-Таро е наистина хубава, хареса ми и сина и  Дархан Баш Кара Дениз Но няма много кучета като твоите, може ли да напишеш нещо за произхода им, интересно ми е от какви родители са, има ли развъдници които да се занимават с отглеждането на тези линии?

Весел празник на всички колеги които празнуват!

Pages: 1 ... 109 110 [111] 112 113 ... 197
  Print  

Jump to: