Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:17:25 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133405 times)
0 Members and 119 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #1635 on: April 19, 2013, 17:30:20 PM »

И Айна е станала много хубава.Цялото кучило се отличава със сухота(вече нетипична за КО),свободни движения ,типични глави,без стопове,чела ,провиснали очи или бърни и т.н. За мен са си кавказци-точно към които се стремим със Божо и за които говорим от няколко години.Само да поотраснат още малко и да им видим характерът как ще се получи,и като цяло психиката тогава вече ще си правим изводите.
Браво Радо, продължавайте в същия дух  cheers
Айна дава заявка за много приятна главица - хем суха, хем с достатъчно запълнена муцунка. Отново май ще е в типа на баща си. Определено това кучило се очертава с много интересни представители. Дали ще са успешни - живот и здраве, ще ги видим след около две години. Но поне до тук - според мен се развиват както трябва. И определено не се нуждаят от някакви допълнителни суперлативи.  smile

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ayvazz
Newbie
*

« Reply #1636 on: April 19, 2013, 18:56:43 PM »

Tozi pak moq kalpazanin nedospuska jenski do nego.Dnes kato go bqh pusnal ima6 eedno mom4e s nemska ov4arka jenska koqto idva da si igrae tozi kalpazanin izbelva zabite opa6kata sviva i nedava da se dobliji daje za malko da me uhape dokato se vartqha okolo men.A malko predi tova sre6tnahme edno majko gon4e bez problem si igraha i onova be6e golqmo onzi den pak s edno golqmo majko si igraha, a na jenskata ramji stranna rabota az nemoga da si go obesnq tova povedenie.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1637 on: April 20, 2013, 02:31:49 AM »

izbelva zabite opa6kata sviva i nedava da se dobliji daje za malko da me uhape dokato se vartqha okolo men.
Страх,това показва.Добре ще е по отдалече да го успокояваш при приближаване на това куче,да види че няма страшно,защото след време този страх може да се превърне в агресия.Кучето трябва да се среща с доста кучета и е хубаво като са 3-4 на брои и си играят да се приближи тази женска.Трябва да свикне с различните кучета и хора и агресията не я поущряваи-нито към хора нито към кучета,дори напротив-знам че сега всеки се радва че 5-6 месечното  куче че напада хора и кучета ,но като порастне и свикне че това му е позволено има предпоставка за проблеми.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1638 on: April 20, 2013, 14:01:18 PM »

Хлапетата на Елбо и Ярка на 32 дни(едно мъжко и едно женско). Природата отреди двамина от кучилото да живеят.....

.....И една снимка на Беа, вече възстановена след раждането.
rex
Hero Member

« Reply #1639 on: April 21, 2013, 13:48:02 PM »

Жалко за тъмното кутре Божо, щеше да е първия късокосмест мъжкар, но това е живота ...
Абе да е живот и здраве, ще има други, и то не един и два.  cheers

rex
Hero Member

« Reply #1640 on: April 22, 2013, 17:15:47 PM »

Интересно ми е, че се сетих покрай последната снимка на Беа, ако на товариш Марков му бяха представени в един ринг тя, Алания, Ярка и някакви други кучета, какво щеше да избере големия експерт.  biggrin
А бяха времена, когато във форума на мартен.бг се говореше за чистокръвни кучета. Дори и за КО - когато Петьо беше модератор на темата. Пускаха се снимки с прилики, отлики и т.н.
За алабая не ми се говори просто. Адаша може  според мен да сбърка в много неща, но поне имаше порядък, и определена нетърпимост от негова страна към мелезацията и хенджобърските подходи към развъждането. За разлика от очевадно лигавите емотикони (и нищо друго), на което сме свидетели в последните 3-4 години. Но никой не може да си надскочи потенциала и дето се вика, кадрова политика му е майката ...

NAPALM
Hero Member

« Reply #1641 on: April 22, 2013, 18:15:17 PM »

Интересно ми е, че се сетих покрай последната снимка на Беа, ако на товариш Марков му бяха представени в един ринг тя, Алания, Ярка и някакви други кучета, какво щеше да избере големия експерт.  biggrin
А бяха времена, когато във форума на мартен.бг се говореше за чистокръвни кучета. Дори и за КО - когато Петьо беше модератор на темата. Пускаха се снимки с прилики, отлики и т.н.
На мен пък не ми е интересно, защото съм сигурен, какъв би бил неговия избор(на товарища де...). А и не се виждам да бъхтя 1000 км., за тоя дето....айде да не казвам какво прави...и да гледам как видимо проблемни и нетипични животни се радват на съдийската благосклонност, къде предварително подплътена, къде и по време на самата изложба....Всичко това може да се каже, че е без значение, защото изложбите в този си вид граничат с абсурдното.
Що се отнася до времето, когато Петьо Графа беше модератор, ще кажа за Н-ти път, че бяха хубави времена....За беда те отминаха и всичко там тръгна стремглаво надолу.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1642 on: April 25, 2013, 11:08:34 AM »

Ариман на почти 6 месеца, да е жив и здрав на стопаните си....

Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #1643 on: April 25, 2013, 15:56:30 PM »

Днес след ровене в руските форими попаднах на интересни коментари за  грузинската легенда Топаш за него се разправя че е удавил око сто, повтарям сто вълка.Но никаде не намерих негова снимка но, в форума уточнияваха,че повечето от вълците са били малки тоес вълчета.Та останах много впечатлен от този Топаш но все пак тази броика сто ми се струва много пресилена.Някои друг да е чел нещо за това грузинско куче??
Ariman
Hero Member

« Reply #1644 on: April 25, 2013, 16:16:56 PM »

Нещо не ми се връзва тази история хем е легендарен, хем няма снимка.
И ако е убил 100 вълка то в Закавказието е трябвало да се случи малка екологична катастрофа!
hunter73, бихте ли публикували линковете, от които сте чели за това митично куче.
« Last Edit: April 25, 2013, 16:17:50 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #1645 on: April 25, 2013, 17:23:21 PM »

ловец73, да не би да имаш предвид Топуш?
То и за Белия Екимен пише разни простотии, че само като изръмжал и лъва в зоопарка паднал по гръб.  lol
Божо, въпреки че е може би в най-грозния си растежен период, Ариман дава заявка за хубава глава. Дано върви все така!  cheers

Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #1646 on: April 25, 2013, 20:51:36 PM »

Значи след както видях че има интерес за това куче.,което писах преди това започна ед :notworthy:но търсене но го намерих този руски форум. Но първо малко съм убъркал името, кучето се е казвало Топуше.Значи РЕХ е прав а форума е Zoologist.Ru има раздел сабака против волка или нищо такова. confused confused confused
Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #1647 on: April 25, 2013, 21:17:37 PM »

lol :cheers:То се оказва че този вълкодав Топуше е живял около 1933г. иди доказваи че е истина разказаното cheers
Ariman
Hero Member

« Reply #1648 on: April 25, 2013, 21:51:24 PM »

Я, каква интересна статия, веднага бързам да внеса уточнение -  hunter73, виждам че явно Ви харесват и обръщате внимание на подобни впечатляващи разкази, в което няма абсолютно нищо лошо, но трябва все пак да отчетете, че те в основната си част са художествена измислица.

Смятам, даже НЕ убеден съм, че това е хиперболизиран разказ тип ала Стефан Попов и прословутия "Янко", и както КараКитан Ви написа обикновено се разминават с действителността и ще останете разочарован, когато видите истинския "герой".

Прословутия Топуш не само е избил 100 вълка през живота си, но е излязъл и сам срещу цели 3... в темата "Хищниците, стадото и КК" много добре мисля сме разтегнали локума за вълко и мечкоубйците  и въобще за работата на овчарските кучета, така че там можете сам за себе си да извадите реалното и да прецените кое, кога и как е възможно. Поздрави!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #1649 on: April 26, 2013, 06:56:08 AM »

Ариман че,ми харесват тези разкази си е твое мнение, но то маи навсякаде само се разтегат едни ГОЛЕМИ локуми и нищо повече.Ма то си е нормално всяка страна с разказ за своя въкодав. lol lol
Pages: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 197
  Print  

Jump to: