Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:47:49 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 100 101 [102] 103 104 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131575 times)
0 Members and 94 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #1515 on: October 03, 2012, 17:01:01 PM »

Съгласен съм с теб - не знам колко пъти човек трябва да гледа една и съща сапунка, за да му стане накрая ясно, че първо хепиенд няма, и второ - добрите не побеждават. Ама те хората са го казали повторението на какво е майка и на какво баща ...
Понеже от известно време следя тенденциите и събитията в няколко сродни породи, оставам с впечатление, че никъде няма такова нещо както при КО. При алабая и САО-то, да не говорим пък при КК, има ПОНЕ група от хора, които знаят за какво става въпрос. И са добре подготвени по материята. Те може би и затова говорят по материята де.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1516 on: October 07, 2012, 15:54:23 PM »

Няколко снимки на Беа от разходката днес.
rex
Hero Member

« Reply #1517 on: October 07, 2012, 19:12:16 PM »

Абе тя Беа е хубава, ама започвам да се съмнявам, че си от маркетинга на някой мобилен оператор. Знаеш ли сега какво въртене на телефони ще настане -  да се убеждава публиката, че си снимал през фотошопа и такова женско куче по принцип не съществува? Недей така - ти като не си с търговска нагласа, хората за едните печалба и влияние живеят, пък и криза е - прояви разбиране! Питаш ли ги как ще спят довечера, а?

NAPALM
Hero Member

« Reply #1518 on: October 07, 2012, 19:24:20 PM »

Абе тя Беа е хубава, ама започвам да се съмнявам, че си от маркетинга на някой мобилен оператор. Знаеш ли сега какво въртене на телефони ще настане -  да се убеждава публиката, че си снимал през фотошопа и такова женско куче по принцип не съществува? Недей така - ти като не си с търговска нагласа, хората за едните печалба и влияние живеят, пък и криза е - прояви разбиране! Питаш ли ги как ще спят довечера, а?
Да му мисли този, който плаща сметката...или по-вероятно Организацията му я плаща. Да ти кажа честно замислил съм ново начинание. Решил съм да я заплодя с кенгуро, за да видя какво ще се получи.....Колко мъка има на този свят..........
« Last Edit: October 07, 2012, 19:25:53 PM by NAPALM » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #1519 on: October 08, 2012, 07:47:22 AM »

Поздравления за Беа! Много типично животно. clap
Нека съдържателите на руски тежковози да си опреснят представите за породност при Кавказката овчарка.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #1520 on: October 08, 2012, 08:31:47 AM »

Божо, ти разбра ли сега защо сумистите се радват на такива успехи в живота и такъв интерес от жените? Аз до вчера си мислех, че е от спортните успехи, пък то виж какво се оказа - работата била в кантара!  biggrin
От друга страна пък световната практика е доказала, че е далеч по-зле да си слаб откъм акъл отколкото на тегло. Абе голяма дилема се постави пред днешната младеж - на килограми ли да се развива или на мозг, труден избор ги очаква ...

rex
Hero Member

« Reply #1521 on: October 08, 2012, 09:46:20 AM »

И сега сериозно – искам да кажа няколко думи за работата на Божидар и Радостин, тъй като в последно време върху техните възгледи и върху тях самите се изсипа невероятен микс от помия , интригантщина, шпионска алхимия и добре дирижирано хорово оплюване. А тя (работата им) трябва да се адмирира и подкрепя по няколко основни причини:
Те са честни. Това автоматично елиминира дори теоретичната възможност да направят компромис със собствените си принципи или принципите на някой друг относно развъждането.
Двамата са достатъчно самокритични и не се самозалъгват. Понеже ги познавам мисля вече добре, те нямат очаквания за безброй звездни кучила с идеални и перфектни потомци. А това да не тръгваш с голяма кошница е за жалост все по-рядко срещана добродетел в днешно време. Дълбоко уважавам такава нагласа за работа, която е фокусирана върху запазване автентичния вид на една древна порода, вместо свободни интерпретации върху нея. А реалистичните очаквания обикновено водят до реални резултати.
Те не подхождат с търговска нагласа спрямо развъдния процес – неоценимо качество, което може да се каже, че практически е изчезнало в днешно време при повечето породи. Работата им е и ще бъде далеч от едно наскорошно чистосърдечно признание, че има и хора, които развъждат това което се продава, а не това което развъдчика вижда и смята за правилно. Защото звучи някак нелогично купувача на автомобили да казва на производителя какви и колко системи за сигурност да бъдат монтирани на бъдещата му кола – като елементарен пример.
Чистоплътността на отношенията е явно едно от качествата им, което силно дразни определени кръгове на интереси. Който следи (особено) последните дискусии във форума на мартен.бг, лесно ще установи че и по това отношение си издържат теста. Въпреки всички провокации, дирижирани клопчици и прочее неуспешни опити за дискредитиране. Колкото  и премерени цитати, чужди думи и подвеждащи тези да им слагат в устата, очевадно е че си държат правилния курс без йота отклонение.
Радвам се, че трезвомислещите хора, които следят темата са наясно, че Радо и Божо имат за цел горните неща, и нищо повече или по-малко. След като си издържаха всички предизвикани или непредизвикани проверки, дано на още повече хора им светне, че на тях може да се разчита. И че на която и да е порода са нужни хора с подобни качества и светоусещане. Без значение дали е заводска или не.
Всичко това го казвам само и единствено, защото много се радвам, че тези хора са ми приятели. Дай Боже всекиму такива приятели!  smile
ПП Убеден съм, че с течение на времето още хора ще се убедят в това, което казах.

NAPALM
Hero Member

« Reply #1522 on: October 08, 2012, 16:03:42 PM »

Поздравления за Беа! Много типично животно. clap
Нека съдържателите на руски тежковози да си опреснят представите за породност при Кавказката овчарка.
Благодаря! Вашето мнение означава много за мен!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1523 on: October 08, 2012, 16:06:39 PM »

И сега сериозно – искам да кажа няколко думи за работата на Божидар и Радостин....
Ники, изключително съм ти признателен за доверието, което ни оказваш и искам да бъдеш сигурен, че няма да останеш разочарован!
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1524 on: October 08, 2012, 18:32:56 PM »

Ники,наистина се надявам да оправдаем вярата ти  в нас.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1525 on: October 11, 2012, 17:41:10 PM »

Една снимка и на Бархан
Happy dog
Newbie
*

« Reply #1526 on: October 24, 2012, 20:43:10 PM »

Здравейте, от известно време чета написаното в сайта и се възхищавам на кучетата Ви. Знам че, тук не е мястото, но ако някои може да ми помогне да си намеря куче от породата Шар-планинец (тъмно със светъл шал). От известно време си търся, но без резултат. Благодаря Ви предварително.
rex
Hero Member

« Reply #1527 on: October 25, 2012, 05:55:19 AM »

Здравей,
Прочети темата за "Шарпланинац" тук, в раздел "Сродни породи" ако не си го направил вече. Там КараКитан беше изложил мисля доста подробно теченията и модните тенденции в тази порода. Мисля, че имаше посочени развъдниците както за модерните набухани шарпланинци, така и тези, които се стремят да запазят оригиналната визия на породата. Даже се беше включил и един развъдчик на кучета от последния тип ако не се лъжа. От там нататък ти си знаеш какъв тип куче те интересува тебе лично.
Поздрави

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1528 on: November 03, 2012, 06:41:03 AM »

Няколко снимки на Бархан на 17 месеца
rex
Hero Member

« Reply #1529 on: November 03, 2012, 17:30:26 PM »

Браво Радо! 
Бархан е започнал да показва мускули. А наистина едва стартира и сигурно ще грубее до четвъртата си година. 
Да е жив и здрав, като го видят на 3, на много зомбита ще им се иска да си скъсат комсомолските книжки.  biggrin

Pages: 1 ... 100 101 [102] 103 104 ... 197
  Print  

Jump to: