Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:16:46 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 99 100 [101] 102 103 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133393 times)
0 Members and 109 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #1500 on: August 24, 2012, 18:05:14 PM »

Та като подхванахме темата. Силно впечатление прави, че НИКОЙ от модерните развъждачи не коментира аборигенните кучета, поставили началото породата. НИКОЙ. Не говорим само за известни такива като ходи-моди, туговци-муговци и прочее. Говорим по принцип и изобщо.
НИКОЙ не коментира и връзката със сродни породи като кангал,, азиат и т.н. С изключение на случаи с криви ракети от сорта на "Баба Митка гледала по телевизията, че турските мастифи (?!?) много приличали на кангалите".
ПП Умирам от смях като чета пълните с правописни грешки словоизнасилвания на новоизлюпени развъждачи, които буквално до преди 2 (две) години наричаха Петьо Графа с благоговейното "Бат Петьо" и обожествяваха земята под краката му. Ненадейно (за година) и след главоломен растеж на работата им, го оплюха.  Между другото съм убеден, че и сега ако го видят очи в очи, ще си опикаят кълките.  biggrin

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #1501 on: August 24, 2012, 18:38:23 PM »

И последно, та да завършим днешния обзор.
По повод снимковата компилация на кучетата от ХГ - Бархан, Алания и Елибек, появила се внезапно във форума на Мартен БГ снощи (не че някой си е направил моралния труд да иска разрешение да ги публикува) да направим малко обзор, понеже сме виждали гадта наживо. При тази конституция Бархан е над 70-те оки, всеки на който това му говори нещо, може лесно да си направи съответния извод. Той и Алания (красивата) са изключително адекватни относно непознати хора на тяхна територия - спрямо желанията на собственика си, поведението на стрейнджъра и так далше. Тук ще трябва да разочаровам любителите на екшън - комедии и трилърни драми, че няма лиги, няма бяс. Сори.
За Елибек драги телезрители не ща да говоря, щото е малък и щото му видяхте една снимка вече. Ако подобно изражение ви стряска на сън, не сменяйте алкохола. Ментата разхлажда.

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1502 on: August 24, 2012, 19:38:00 PM »

Та като подхванахме темата. Силно впечатление прави, че НИКОЙ от модерните развъждачи не коментира аборигенните кучета, поставили началото породата. НИКОЙ. Не говорим само за известни такива като ходи-моди, туговци-муговци и прочее. Говорим по принцип и изобщо.
НИКОЙ не коментира и връзката със сродни породи като кангал,, азиат и т.н. С изключение на случаи с криви ракети от сорта на "Баба Митка гледала по телевизията, че турските мастифи (?!?) много приличали на кангалите".
ПП Умирам от смях като чета пълните с правописни грешки словоизнасилвания на новоизлюпени развъждачи, които буквално до преди 2 (две) години наричаха Петьо Графа с благоговейното "Бат Петьо" и обожествяваха земята под краката му. Ненадейно (за година) и след главоломен растеж на работата им, го оплюха.  Между другото съм убеден, че и сега ако го видят очи в очи, ще си опикаят кълките.  biggrin
О много се коментират т.н. аборигени-мелеси,но нищо конкретно.Нито някои се ангажира да застане с твърда позиция кое как и защо само общи подвеждащи приказки,че са кавказци-ама не съвсем.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1503 on: August 24, 2012, 22:16:09 PM »

И последно, та да завършим днешния обзор.
По повод снимковата компилация на кучетата от ХГ - Бархан, Алания и Елибек, появила се внезапно във форума на Мартен БГ снощи (не че някой си е направил моралния труд да иска разрешение да ги публикува) да направим малко обзор, понеже сме виждали гадта наживо. При тази конституция Бархан е над 70-те оки, всеки на който това му говори нещо, може лесно да си направи съответния извод. Той и Алания (красивата) са изключително адекватни относно непознати хора на тяхна територия - спрямо желанията на собственика си, поведението на стрейнджъра и так далше. Тук ще трябва да разочаровам любителите на екшън - комедии и трилърни драми, че няма лиги, няма бяс. Сори.
За Елибек драги телезрители не ща да говоря, щото е малък и щото му видяхте една снимка вече. Ако подобно изражение ви стряска на сън, не сменяйте алкохола. Ментата разхлажда.
Относно неетичноста и мазнотията на съществото, наречено председател на клуба на КО и неговите подопечни(ЗП,ОРД) би могло да се изговори не малко.........решават да набедят някой и готово.......пичове.....пазете си гърба, защото на следващото събрание ще се наложи да отговорите на много мои въпроси с КОНТКРЕТНИ ОТГОВОРИ!!!Знам, че слухтите в този форум, така че ще прочетете това и си направете съответните изводи. С удоволствие очаквам момента, в който някой от председателската общност или от техните лакеи се включи в в тази тема...за да бъде разчекнат...буквално
Ariman
Hero Member

« Reply #1504 on: August 25, 2012, 13:48:57 PM »

Етиката, Колеги ( "и тук и там, основно там" )  се занимава с изучаването и приложението на вече установените правила за начина на живот в човешкото общество. В хода на човешката история многократно хората променят представите си за нормата в междуличностните отношения и поведението. Всеки човек има свое разбиране за света и на тази основа се гради отношението му спрямо другите хора, а и спрямо себе си и заобикалящата го среда.
Та когато желаете да говорите за аборигенното куче на Кавказ , Ви приканвам да говорите за него тук и само тук , след като не желаете "мартенската Ви идилия" да бъде "опетнявана"! Така както аз и моите колеги(и приятели) не се занимаваме с цитиране, копиране и публикуване на (забележете) ВАШИ авторски снимки и постове, така етиката(не Аз) би изискала същото и от Вас.  Официално Ви приканвам да изразите смело мнението си тук , без да продължавам да чета изрази от типа на "другият форум" във "другия форум". Ако някой желае да се обърне към мен, или към когото и да било от колегите ми , то това трябва да се случи на една "плоскост"  - сиреч в един форум, желая Ви да запазете достойнството си и да излезте очи в очи с човек ! Благодаря  предварително, с интерес очаквам престрашаването Ви за дискусия, тъй като зная, че поста ми ще бъде прочетен!
« Last Edit: August 25, 2012, 13:54:30 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #1505 on: August 27, 2012, 11:52:18 AM »

Искам да кажа, че съм много поласкан тъй като днес разбрах, че съм повишен в професор по кинология.  Тонът за песен е с до болка познат привкус , но нейсе - човек не всеки ден случва на ментори.
А най-жалкото от цялата работа e, че на човек хич не му трябва да е някакъв професор, че да разбере как в дадена порода овчарски кучета нещо не е наред. И да си зададе въпроса откъде аджеба за 20 години се появяват мастифоидни черти, при положение че такъв период е изключително кратък, за да бъде обяснен с целенасочена селекция по наблягане на определени белези. До същият извод би стигнало и 12-годишно дете след посещение на пет изложби, където може да види как куцащо куче печели първо място, да наблюдава кучета със свръхизразен стоп, много увиснали бърни и т.н. Затова не е нужно да си кой знае какъв специалист. Както и за да стане ясно, че дори и нормалната селекция търпи брак, да не говорим за подобна на горната. Това е толкоз просто и логично и не е нужно години да гледаш подобна популация, за да ти стане ясно? Аз лично се радвам, че съм достигнал до този извод по метода на превенцията и са ми спестени усилията. Достатъчно грешни стъпки има в тази посока, та е грехота да не се научи човек от грешките на другите.
В заключение ще подчертая, че не съм търговец на кучешко, няма и да бъда. Както във вижданията си относно породност никога няма да бъда „ветроходка“, която се завърта при първата индикация за бърз кеш, отдръпвайки се от това, което до вчера е продавала . Мойто платно си е опънато в една и съща посока вече над 7 години.  Wink

NAPALM
Hero Member

« Reply #1506 on: August 27, 2012, 12:34:13 PM »

И аз съм изключително поласкан, че председателското тяло си позволява да ме квалифицира като душевно болен, и че имам нужда от лечение и да съобщава подобна информация посредством телефонни разговори на длъж и на шир. Не за първи път, някой бива обявяван за душевно болен, така че съм спокоен, че не съм единствен. Потребител Xayan преди време отнесе доста в тази насока, дори стана дума и за връзка с извънземни.....както и да е....
Наистина ми е много жал, за хората, които си менят мнението като носни кърпички и позволяват да бъдат манипулирани по най-елементарен начин. Разбира се контакт с подобни винаги е избягван и ще бъде избягван от моя страна занапред. Човек или има ясно поставени цели и мислене и ги следва, или.....се лута, следвайки някой збран от него лидер...
NAPALM
Hero Member

« Reply #1507 on: August 29, 2012, 19:04:21 PM »

Интересно, как се оказва, че тук сме като едно прокълнато общество. Човек ще каже, че четирима психари(+ KaraKitan, Kennel Vucho и Don Krasi от време на време) си пишат някакви щуротии, които обаче по някаква причина биват проследявани от не малко хора.....Хем интересно за проследяващите, ама и по някаква причина никой не смее да се включи....Нито хапем, нито убиваме, нито се обаждаме по телефоните да докладваме, агитираме, набеждаваме и заплашваме.....просто дирим истината и явно това поражда някакъв интерес у всички следящи тази тема...къде здрав, къде нездрав....надявам се здрав все пак.... Ако това Ви забавлява, ще си продължим по този начин и занапред. Имаше една поговорка от времето на тъй нареченото османско иго.....Преклонена глава ятаган не я сече...Смятам, че хората, за които тя се отнася, ще се усетят сами.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1508 on: September 12, 2012, 20:16:49 PM »

Малко снимки от Балкана.....От Елбо може би няма да стане изложбен шампион, но пък иначе изглежда, че ще го бива......

« Last Edit: September 12, 2012, 20:18:06 PM by NAPALM » Logged
rex
Hero Member

« Reply #1509 on: September 24, 2012, 17:53:40 PM »

Божо, нали знаеш, че Елбо никога няма да стане изложбен шампион?  smile
Отчасти защото масовката обича смляното и не желае да достига със собствени усилия до извода кое откъде е тръгнало и накъде е завило, пък току виж и пропагандната машина завъртяла телефоните  да обяснява кое кучило не става за нищо. Малко като да си в детската ясла - да си играеш на развален телефон и да се чудиш момченце ли си аджеба или момиченце, ама нейсе.  Да би тез усилия се хвърляха в нещо градивно, ама уви - манталитет и достигната горна граница на капацитета, нищо не мое се напрай - освен телефониста да си плати телефона ...
Това от друга страна си е и много добре, защото ценната кръв трябва да остане при малкото и ценители. Все пак една двойно препечена кайсиева ракия трябва да се попие от производителя и, както и от хората, с които той сметне че е подходящо да я сподели. Пък иначе на пазара - кеф ти джанкова за 6 лв/килото, кеф ти сбирщайн за 5 ...

rex
Hero Member

« Reply #1510 on: September 27, 2012, 17:10:51 PM »

И като стана въпрос за телефонни облъчвания и наставления, се сещам за един стар, но златен виц:

Чула буля Пена, че в съседно село щял да идва лектор от града да проведе политическо ограмотяване. Решила и тя да отиде. Лекцията била на тема "Идеологическа диверсия". Слушала буля Пена, но нищо не разбрала. След като всичко приключило, тя дръпнала лектора и го питала:
- Момче, не може ли това да ми го обясниш с по-прости думи?
- Може, бульо Пено. Минават американците с един самолет и пускат иглички, които се забиват в мозъка. Ей това се нарича идеологическа диверсия.
Тръгнала буля Пена да се прибира през полето, а над нея прелетял селскостопански самолет.
- Бре! - рекла си тя - Американците идват!
И къде да се скрие на сред къра, видяла купа сено и си мушнала главата в нея. През това време минал горския, видял едно дупе и решил да го оправи. Вдигнал полата и започнал да работи, а буля Пена се обадила:
- Мушкаш, мушкаш ама до мозъка не можеш да стигнеш!

rex
Hero Member

« Reply #1511 on: September 28, 2012, 16:41:39 PM »

Само да подчертая, че в някои случаи пропагандата налага ползването на двойни образи (не е Матрицата, не!), в които лектора и горския са един и същ персон - кво да прайш, профит във всякакъв смисъл ...
А като поздрав към всички, които апокрифно снифят тук, а пък ги е страх да си признаят там:
По време на комунизма в СССР. Някакъв баровец си купува вносен телевизор и веднага се захваща с дистанционното.
Щрак - и на екрана се появява XXV конгрес на КПСС.
Щрак - друга програма, пак XXV конгрес на КПСС.
Щрак - и на третата програма XXV конгрес на КПСС.
Човека започва бясно да сменя каналите, но все попада на конгреса. Накрая започва да сменя честотите, за да намери друг канал. И по някое време му изниква нова програма, която до този момент не е виждал. Навъсен говорител с квадратна челюст се навежда към екрана и казва:
- Сменяй каналите, Сидоров, сменяй… Съответните органи вече са на път към вас.

ПП Телевизора може да замените със смяна на кучето. По желание разбира се.  smile

rex
Hero Member

« Reply #1512 on: October 02, 2012, 17:43:19 PM »

Напоследък много познавам обаче! 
Телефонната агитация яко се е задвижала - шайбата пари, пуши, ша литне.  biggrin
Боже, що за ограничена персона трябва да си, за да хабиш толкова време и усилия, за да разправяш на хората глупости по телефона? А в крайна сметка насреща какво - двама матросовци на амбразурата, дето и те не знаят за какво са там. Които утре първи ще заплюят поръчителя си и ще чакат обаждане от новия ...
Колко много негативния енергия е избълвана, вместо да бъде вложена в нещо градивно и позитивно... Абе отвсякъде погледнато не е добре да кръстосаш лайномета с бумеранг ...
В крайна сметка за каквото и да си говорим, хубавите неща се правят от интелигентни хора. Без значение дали имат първи клас или три висши образования. И без значение дали говорим за кучета или нещо друго. Или дето вика баба ми - простото си е просто ...
PP В крайна сметка все някога хората ще разберат, че съществуват  физически здрави и психически устойчиви кучета. Тогава какво ше прави матросмейкъра, направо не знам.

Ariman
Hero Member

« Reply #1513 on: October 02, 2012, 18:54:04 PM »

Така е Ники, но има нещо тъжно за мен в този им отчаян опит на "поезията" да бъде чута, настоявайки върху своята истина за едно време, което вече си е отишло. Събират всички парченца "поезия", вестникарски антрефилета, развихрят в яростни жестове крайностите на пародията и пастиша, огрубява до цинизъм езика, разкъсва остатъците на морала, натрапливо излагат на показ обичайните клишета... питам се кому е нужно?!
Струва ми се, че точно оттук идват и крайностите - опитът да съблазниш с шок публиката в края на една революция представлява отчаян жест да удържиш хода на времето, да поправиш неприемливото развитие на историческата действителност.
Страхът от провал - подклажда нападението. Символично, а защо не и буквално, струва ми се приключва едно десетилетие на "прехода" на една "порода".
« Last Edit: October 02, 2012, 18:55:28 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
NAPALM
Hero Member

« Reply #1514 on: October 03, 2012, 16:44:49 PM »

Водевилно-пародиен спектакъл без край....или поне докато има достатъчен брой странници,неспособни да осмислят това, в което са се забъркали и неусетно(за самите тях) превърнали се в удобна за обработка глина на майстора грънчар....образно казано разбира се. Разбира се, току-току се появява някой, който да каже "гък" и разбира се бива сторено всичко възможно той да се превърне в посмешище, та да може кликата от изкусно моделирани избраници да се позабавлява дружно на чужд гръб, да се успокои(за пореден път), че безметежието и този път е запазено, и спокойни, че правдата за пореден път възтържествува. Само едно не мога да си обясня. Трябва ли целия този фарс да се повтаря и повтаря, и редно ли е да има толкова много безмозъчни хора на, и над средна възраст, които не забелязват че са нищо повече от марионетки?......Тук нещата дори не опират до кучета за беда, ама нейсе. Ще си позволя да цитирам реплика от един филм: - "Politics man, fucking politics....."
Pages: 1 ... 99 100 [101] 102 103 ... 197
  Print  

Jump to: