Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 20:07:37 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131953 times)
0 Members and 81 Guests are viewing this topic.
pitbul
Sr. Member

« Reply #1425 on: May 26, 2012, 21:31:19 PM »

несъм я виждал на живо(само по снимки)
Ariman
Hero Member

« Reply #1426 on: May 26, 2012, 21:34:07 PM »

Това сериозно ли е? Добре, по друг начин да подходя, с може би по - позната материя за Вас, нека погледнем КК и да Ви попитам, късокосместите и те ли не са КК, ами гуджите, ами чакърестите, а тези със заперци( или съответно тези без), а не черно белите?
Разбирате ли ме какво искам да Ви покажа, при КО нещата стоят сравнително сходно, както при нас с КК и БОК - така и аборигенната КО и шоу КО, твъредйки, че аборигените не са КО, все едно излиза да твърдите, че няма КК, а и двамата знаем, че не е така.
« Last Edit: May 26, 2012, 21:40:02 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
pitbul
Sr. Member

« Reply #1427 on: May 26, 2012, 21:39:39 PM »

Това сериозно ли е? Добре, по друг начин да подходя, с може би по - позната материя за Вас, нека погледнем КК и да Ви попитам, късокосместите и те ли не са КК, ами гуджите, ами чакърестите, а тези със заперци( или съответно тези без), а не черно белите?
казах че не разбирам(вие Ариман нещо се засегнахте)ТОВА Е МОЕТО ВИЖДАНЕ,моля за коментар от разбиращите
Ariman
Hero Member

« Reply #1428 on: May 26, 2012, 21:51:16 PM »

Точно, защото казахте, че не разбирате, реших да Ви разясня, а Вие го приехте, че аз съм се засегнал! Имам твърде ясно изкристализирана представа за същността на КО, ако щете и на КК, и вобще за овчарските кучета от този тип, така че едва ли бих могъл да приема на сериозно един подобен коментар, та чак да ме засегне. Ценя абсолютно всяко мнение(виждане, теза), защитено умно!
Пуснете снимки на кангалчетата Ви, в другата тема! Поздрави!
« Last Edit: May 26, 2012, 21:52:32 PM by Ariman » Logged

pitbul
Sr. Member

« Reply #1429 on: May 26, 2012, 21:55:34 PM »

Точно, защото казахте, че не разбирате, реших да Ви разясня, а Вие го приехте, че аз съм се засегнал! Имам твърде ясно изкристализирана представа за същността на КО, ако щете и на КК, и вобще за овчарските кучета от този тип, така че едва ли бих могъл да приема на сериозно един подобен коментар, та чак да ме засегне. Ценя абсолютно всяко мнение(виждане, теза), защитено умно!
нямам техни снимки(за пресни,пресни,става въпрос)
pitbul
Sr. Member

« Reply #1430 on: May 26, 2012, 22:04:06 PM »

добре Ариман,кажи какво и е КО-то на тази кучка?Huh??
Ariman
Hero Member

« Reply #1431 on: May 26, 2012, 22:11:41 PM »

Ще Ви покажа една схема, с която развъдчиците на аборигени КО(още вълкодави)  обясяват доста просто появата на модерния вариянт на КО.

Кучката, за която говорим спокойно може да поставите в етап II(от схемата) - "крепки собаки, средниь размеров, злобные и недоверчивые" - "здрави кучета, със среден размер, злобни и недоверчиви".

Ето Ви и онагледено типовете.

А ако желаете да продължим нашата малка дискусия, бих Ви препоръчал първо да изчетете изключително внимателно материалите в подтема "Статии" и тогава ако все още има нещо неясно да се върнем отново  тук.

« Last Edit: May 26, 2012, 22:17:29 PM by Ariman » Logged

pitbul
Sr. Member

« Reply #1432 on: May 26, 2012, 22:21:58 PM »

Ще Ви покажа една схема, с която развъдчиците на аборигени КО(още вълкодави)  обясяват доста просто появата на модерния вариянт на КО.

Кучката, за която говорим спокойно може да поставите в етап II(от схемата) - "крепки собаки, средниь размеров, злобные и недоверчивые" - "здрави кучета, със среден размер, злобни и недоверчиви".

Ето Ви и онагледено типовете.

последен въпрос,въпросното куче е късокосместо,и приспада от аборигенните Wink notworthy clap

А ако желаете да продължим нашата малка дискусия, бих Ви препоръчал първо да изчетете изключително внимателно материалите в подтема "Статии" и тогава ако все още има нещо неясно да се върнем отново  тук.

Ariman
Hero Member

« Reply #1433 on: May 26, 2012, 22:28:47 PM »

Точно така, въпросната кучка олицетворява типа кучета, който наричаме аборигенна КО или кавказки вълкодав(така ги наричат в почти целият кавказки регион). М/у другото, ако има интерес мога да ви покажа, че 80 % от снимките на старата популация са именно късокосмести или такива със среден косъм, много рядко дългокосмести като съвременните.
 Надявам се да съм  бил поне малко полезен за разширяване на мирогледа Ви. С удоволствие бих дискутирал с Вас всичко свързано с КО, КК и други нам подобни. Поздрави!
« Last Edit: May 26, 2012, 22:34:37 PM by Ariman » Logged

pitbul
Sr. Member

« Reply #1434 on: May 27, 2012, 07:53:35 AM »

Точно така, въпросната кучка олицетворява типа кучета, който наричаме аборигенна КО или кавказки вълкодав(така ги наричат в почти целият кавказки регион). М/у другото, ако има интерес мога да ви покажа, че 80 % от снимките на старата популация са именно късокосмести или такива със среден косъм, много рядко дългокосмести като съвременните.
 Надявам се да съм  бил поне малко полезен за разширяване на мирогледа Ви. С удоволствие бих дискутирал с Вас всичко свързано с КО, КК и други нам подобни. Поздрави!
благодаря за разяснението Ариман,виждам че сте компетентен по всички породи,да се прехвърлим в Кангал,и Ви моля за компетентен коментар,без да си спестявате нищо,ас не се обиждам
CECI_PL
Jr. Member
**

« Reply #1435 on: May 27, 2012, 09:41:30 AM »

NAPALM
Hero Member

« Reply #1436 on: May 27, 2012, 10:29:24 AM »

Женско куче на 11 месеца, потомък на Белия Хода върху двуметрова ограда.
pitbul
Sr. Member

« Reply #1437 on: May 27, 2012, 10:37:55 AM »

Женско куче на 11 месеца, потомък на Белия Хода върху двуметрова ограда.
не се заяждам но(как ще ме обедите че това е КО а не САО или Алабай)
NAPALM
Hero Member

« Reply #1438 on: May 27, 2012, 10:48:49 AM »

Лично аз никак. Отдавна съм се отказал да убеждавам който и да било в каквото и да било. Има предостатъчно материали в редица специализирани сайтове, плюс тонове снимков материал от първата половина на миналия век, както и хора, от които човек може да научи много.
pitbul
Sr. Member

« Reply #1439 on: May 27, 2012, 10:55:11 AM »

Лично аз никак. Отдавна съм се отказал да убеждавам който и да било в каквото и да било. Има предостатъчно материали в редица специализирани сайтове, плюс тонове снимков материал от първата половина на миналия век, както и хора, от които човек може да научи много.
Благодаря ви за отговора НАПАЛМ.Поздрави cheers
Pages: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 197
  Print  

Jump to: