Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:20:44 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133461 times)
0 Members and 159 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1320 on: February 27, 2012, 09:25:18 AM »

Така е Ники, започва да се пооформя вече, но според мен има още да се развива. Радвам се, че ти харесва, а що се отнася до развъдните двойки, то и аз съм на мнение, че добре се получиха нещата, но както казваш, само живот и здраве да има.
Сега нека се насладим на една шестдесет и три годишна "еволюция" в породата и се порадваме на "неподправената красота" на плодовете на "майсторите" на тези "шедьоври".
NAPALM
Hero Member

« Reply #1321 on: February 27, 2012, 09:41:17 AM »

Ако лично аз трябва да опиша какво виждат очите ми на снимката, то е следното: от ляво снимка на кавказки овчарки(за някои те са по-скоро лисици), а от дясно някакви странни причудливи създания, с очакваща ги нерадостна съдба по отношение на здравето.
rex
Hero Member

« Reply #1322 on: February 27, 2012, 11:27:06 AM »

Ами виждаш колко много се говори за продажби, а колко малко за тестове (нямам предвид кучешки боеве). Връзката визия - работни качества съвсем се е изгубила вече ...
В крайна сметка когато никой (почти де) не се интересува какво може кучето, то вече ще да изглежда както (някой) си иска.  smile
Не знам, аз продължавам да поддържам тезата, че за да се спасят много работни породи, чисто екстериорното развъждане трябва да се отграничи в отделни движения.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #1323 on: February 27, 2012, 12:24:18 PM »

Така е Ники, започва да се пооформя вече, но според мен има още да се развива. Радвам се, че ти харесва, а що се отнася до развъдните двойки, то и аз съм на мнение, че добре се получиха нещата, но както казваш, само живот и здраве да има.
Сега нека се насладим на една шестдесет и три годишна "еволюция" в породата и се порадваме на "неподправената красота" на плодовете на "майсторите" на тези "шедьоври".

В началото на 90-те по българските изложби се наблюдаваха предимно кавказки овчарки от типа показан на лявата снимка.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
NAPALM
Hero Member

« Reply #1324 on: February 27, 2012, 14:06:42 PM »

До 90-те години със сигурност е било съвсем нормално. Аз имах женска кавказка овчарка от 1993 г., която живя до 2006г. Заплодих я само веднъж през 1995 г. И мъжкия и тя бяха съвсем нормални кучета. Има много нормални кучета, които са потомци на споменатите от KaraKitan, за беда неродословни обаче. След 2000-та година обаче се внесоха много кучета от модни за времето си развъдници като  "Руски Риск", "Цкаро" и тем подобни, в резултат на което и у нас вече имаме такива звездни пухчовци.
« Last Edit: February 27, 2012, 14:08:24 PM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #1325 on: February 27, 2012, 15:49:37 PM »

Малко снимки на Елбо на четири месеца.
rex
Hero Member

« Reply #1326 on: February 27, 2012, 18:10:50 PM »

Химерчо!  cheers

rex
Hero Member

« Reply #1327 on: February 27, 2012, 18:48:33 PM »

Елибек (дай Боже да е жив и здрав) ще е най-зверската кавказка машина, която е стъпвала на българска почва. Само да сме здрави, ще ми е интересно като стане на 3-4 години, кой лайновоз ще има куража да застане до него! Аз лично ще гледам с голям интерес, как лисица (с 2-3 педи гръб) гони прасета.  biggrin
По излъчване много ми прилича на Довлет Бабур - той имаше подобен бебешки пух и изродски поглед. Който в последствие оправда напълно де(погледа с действия имам предвид). Най-красивият и дивашки алабай, който аз лично съм виждал на живо.

NAPALM
Hero Member

« Reply #1328 on: February 28, 2012, 06:31:17 AM »

Химерчо!  cheers
Така е Ники. Много се радвам, че е взел най-доброто от майка си и баща си, а най ме радва факта, че има изражението и характера на дядо си Дато. Да е жив и здрав само, а останалото е без значение. cheers
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1329 on: February 29, 2012, 19:30:21 PM »

В началото на 90-те по българските изложби се наблюдаваха предимно кавказки овчарки от типа показан на лявата снимка.
Дано да успеем да върнем визията и физиката ,че и психиката на КО от 90-те години(поне),пък нека да вървим назад и да сме 20 години зад останалите.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1330 on: February 29, 2012, 19:34:59 PM »

Елибек (дай Боже да е жив и здрав) ще е най-зверската кавказка машина, която е стъпвала на българска почва. Само да сме здрави, ще ми е интересно като стане на 3-4 години, кой лайновоз ще има куража да застане до него! Аз лично ще гледам с голям интерес, как лисица (с 2-3 педи гръб) гони прасета.  biggrin
По излъчване много ми прилича на Довлет Бабур - той имаше подобен бебешки пух и изродски поглед. Който в последствие оправда напълно де(погледа с действия имам предвид). Най-красивият и дивашки алабай, който аз лично съм виждал на живо.
Лично съм се убедил в характера и увереноста на Елбо  и съм сигурен,че няма да е КАВКАЗЕЦ само по документи.
Ariman
Hero Member

« Reply #1331 on: March 01, 2012, 14:49:45 PM »

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #1332 on: March 01, 2012, 18:37:23 PM »

Мишо, въобще не те виждам като търговец братче ...
Хич не ми е ясно накъде си тръгнал с тия кучета - на едно муцуната му лека, на другото подвеса един такъв, третото пък кълката му като пилешка, а и цвета му един мастиест ... Няма да я прокопсаш, честно.  Wink
Радо, да ти кажа при вас интересни двойки се заформят, аз май чак почвам да се запалвам да си взема куче.  biggrin Специално дивия и дивата ако съчетаете, много ще се замисля дали да не ви потропам на вратата.  cheers

Ariman
Hero Member

« Reply #1333 on: March 01, 2012, 18:53:28 PM »

"Кой разбира, тук се спира!" - това стига, братчето ми! lol
« Last Edit: March 01, 2012, 18:53:57 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #1334 on: March 01, 2012, 19:51:55 PM »

Това лято ако не дойдете на шаран в Русе с Радостин и Божидар, не ви познавам - честно!  smile

Pages: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 197
  Print  

Jump to: