Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:28:49 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133635 times)
0 Members and 235 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1275 on: January 09, 2012, 11:19:04 AM »

http://www.youtube.com/watch?v=UabSeEOgteU&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=Oj0qO8QxHXg&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=ajkZlcbwA-Y&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=Rw6YBZpbbDU&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=y4ymzZveqIQ&feature=youtu.be
« Last Edit: January 09, 2012, 11:20:34 AM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #1276 on: January 09, 2012, 11:33:45 AM »

NAPALM
Hero Member

« Reply #1277 on: January 09, 2012, 11:35:59 AM »

Малко клипчета и снимки от разходките в събота и неделя. Алания, Беа, Бархан, Елбо и Ринго. smile
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1278 on: January 09, 2012, 18:41:50 PM »

Да,тази събота и неделя беше доста натоварена за кучетата,особено за Елбо-едва 70-на дневен вървя с часове на доста тежък терен без почивка,а да не говорим че през някои участъци доста хора не могат да минат,да не говорим как ръководеше глутницата на няколко пъти.Абе дава заявка за страшен кавказки характер.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1279 on: January 10, 2012, 08:57:52 AM »

Радо, може би този тип кучета не са особено интересни на аудиторията. Предполагам, че този тип(макар според мен и да е по-близък до други породи отколкото до КО) е някак по-близък до вкуса на любителя на породата у нас.
rex
Hero Member

« Reply #1280 on: January 10, 2012, 10:02:48 AM »

Хубави снимки на готини песове.  cheers
Радо, прави ми впечатление, че Бархан започва вече леееко да се оформя и да заприличва на баща си. Макар и с по-дълъг косъм, определено е в същия тип кучето. Алания ми заприличва все повече на майка си и ако наистина я повтори, ще е много добре според мен.
Божо, малкия маймун много жизнен! Определено се вижда разликата между фермерското развъждане и това, дето е близо до аборигенните кучета.
Да са ви живи и здрави!  cheers

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ariman
Hero Member

« Reply #1281 on: January 10, 2012, 13:21:05 PM »

Божо,от както се занимавам с кучета има един въпрос, на който още не мога да си отговоря - след като има различни породи, защо е необходимо кавказката да прилична на санбернар, не може ли просто да си вземеш санбернар, а не да отделиш години в опита си да направиш това от друга порода?! И не разбират, че всъщност "мечтата" се превръща в недъг!
Поздравления за глутницата Ви, живот и здраве да има само!
« Last Edit: January 10, 2012, 13:21:30 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
NAPALM
Hero Member

« Reply #1282 on: January 10, 2012, 14:16:28 PM »

Хубави снимки на готини песове.  cheers
Радо, прави ми впечатление, че Бархан започва вече леееко да се оформя и да заприличва на баща си. Макар и с по-дълъг косъм, определено е в същия тип кучето. Алания ми заприличва все повече на майка си и ако наистина я повтори, ще е много добре според мен.
Божо, малкия маймун много жизнен! Определено се вижда разликата между фермерското развъждане и това, дето е близо до аборигенните кучета.
Да са ви живи и здрави!  cheers
Благодаря от свое име и от името на Радо също Ники! Бархан наистина започва да се оформя вече и да ти кажа честно, с Беа са направо лика-прилика. Живот и здраве да има, от този тандем очакваме да излезе нещо наистина добро! Алания е типична дъщеря на родителите си! За нея просто нямам думи! Надявам се Елбо да израсне като нормално куче, за да се превърне в неин достоен партньор. Той е нещо средно между нея и Бархан като космена покривка, но мисля че като тип е по-близък до нея. Да са живи и здрави, та да може да постигнем заплануваното!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1283 on: January 10, 2012, 14:50:33 PM »

Божо,от както се занимавам с кучета има един въпрос, на който още не мога да си отговоря - след като има различни породи, защо е необходимо кавказката да прилична на санбернар, не може ли просто да си вземеш санбернар, а не да отделиш години в опита си да направиш това от друга порода?! И не разбират, че всъщност "мечтата" се превръща в недъг!
Поздравления за глутницата Ви, живот и здраве да има само!
Уви, не мога да ти отговоря какво е нещото, което е накарало известно количество руски "кинолози" да си въобразят, че с простотията си и невежеството си могат да се бъркат във делата на природата. Направо ми е омръзнало да пиша, как природата, заедно с човека е изваяла тези свои творения с цялото им разнообразие в продължение на хилядолетия, така че да могат да оцелеят за цялото това време и да служат вярно на стопаните си. И така, до сравнително скоро, когато вероятно благодарение на няколко впиянчени болшевишки отрепки тези кучета биват внесени в СССР за нуждите на партията и народа и породата бива обявена за отечествена и......останалото както се казва е история. Много мешавици е имало през годините, както и много грешки в селектирането, благодарение на слабоумие по моему, тъй като за мен руснак и кинология като цяло са две несъвместими неща. Това е народ, който никога не е отглеждал кучета през вековете, а това хич да не е е от голямо значение според мен. В резултат на това имаме една генетично болна и деградирала популация в своято огромна част. Всичко това благодарение на "именити производители" и човешко невежество. В по-нови времена за никой в Русия(надявам се и у нас все повече хора да си отворят очите!!!!) не е тайна, че има вливане на свежа кръв от породата Испански мастиф от водещ руски комерсиален развъдчик. Тук има доста екземпляри от въпросният развъдник, които дори имат и свои поколения вече. Какво повече да пиша не знам......Сан-Бернар, Нюфаундленд, Източно Европейска Овчарка, Леонбергер, Чау-чау, всякакви безразборни междупородни връзки в развъдник "Красная Звезда", плюс години наред нелепо селектиране и ето ти резултата........Направо полудявам!!!! Не искам да чувам никакви дрънканици, че нямало смесване с други породи и тем подобни безсмислици!!!!
.....И още нещо!!!! Кучетата, на които публикувах снимки и видеота(без последната на нюфаундленда) няма да имат нищо общо с тези, които според нас са с нездрав произход, психика и физика!!!!
« Last Edit: January 10, 2012, 14:55:58 PM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #1284 on: January 10, 2012, 15:01:04 PM »

Извинявам се, че пиша и от името на Радо, но за огромно щастие възгледите ни съвпадат, та затова си го позволих....
rex
Hero Member

« Reply #1285 on: January 10, 2012, 18:29:05 PM »

Божо, разведение близко до аборигенните кучета от Кавказ е първо нещо ново за България, второ сигурно стресиращо за голяма част от развъждачите и любителите на заводските кучета. Аз силно ще се радвам (на принципа "око да види, ръка да пипне"), хората на живо да се убедят в "10-те разлики"  дето се вика.
Това до голяма степен ще придаде "плът и кръв" на дъвканото и предъвквано под формата на дискусии, спорове, дебати и т.н.
Личното ми предвиждане е, че част от любителите на породата КО ще си направят изводи кое какво е и нищо няма да предприемат, други ще си направят сметка какви пари са дали за лайновози и нищо няма да предприемат, трети (най-вече) няма да обърнат въобще внимание на отдалата им се уникална възможност за сравнение.
Важното в случая е, че има истинска АЛТЕРНАТИВА на свинарското кучевъдене. И любителите на не-лайновози ще имат уникалната възможност да проучат, огледат и да се убедят що е то не-лайновоз.  smile

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1286 on: January 10, 2012, 18:54:00 PM »

Божо, разведение близко до аборигенните кучета от Кавказ е първо нещо ново за България, второ сигурно стресиращо за голяма част от развъждачите и любителите на заводските кучета. Аз силно ще се радвам (на принципа "око да види, ръка да пипне"), хората на живо да се убедят в "10-те разлики"  дето се вика.
Това до голяма степен ще придаде "плът и кръв" на дъвканото и предъвквано под формата на дискусии, спорове, дебати и т.н.
Личното ми предвиждане е, че част от любителите на породата КО ще си направят изводи кое какво е и нищо няма да предприемат, други ще си направят сметка какви пари са дали за лайновози и нищо няма да предприемат, трети (най-вече) няма да обърнат въобще внимание на отдалата им се уникална възможност за сравнение.
Важното в случая е, че има истинска АЛТЕРНАТИВА на свинарското кучевъдене. И любителите на не-лайновози ще имат уникалната възможност да проучат, огледат и да се убедят що е то не-лайновоз.  smile

Ники, знам, че няма да са много хората, които ще пожелаят да видят, пък било и просто ей така за сравнение нашите кучета. Може би ще се броят на пръстите на едната ми ръка....най-много още два, до три пръста от другата ръка, но това вече е дръзко предположение от моя страна. Дори да е така, мисля, че това е достатъчно! Все пак ще се опитаме да положим някакво начало, а пък след години, живот и здраве ще се видят плодовете на труда на всекиго в тази област.
Мисля, че живот и здраве, когато тези кучета станат на 3-4 години, тогава ще се види съвсем ясно разликата между тях и кучетата, плод на културното развъждане, много от тях генетични развалини за съжаление. По повод наричаните от тебе "лайновози", само мога да кажа, че изобщо не е редно да се присламчват към тази порода. Те са мощни, с масивна костна система, ефектно изглеждащи(за мнозина), но просто трябва да бъдат наричани по друг начин. Лично мнение!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1287 on: January 10, 2012, 19:14:25 PM »

Забравих да вметна, че според мен не е достатъчно едно куче да е просто "не лайновоз". У нас все още не се отдава никакво внимание на генетичните проблеми, връхлетяли продата вече от доста време. Всичко е толкова просто, но не знам защо всички ги е страх да погледнат истината в очите. Научно е доказано, че колкото един вид се отдалечава повече от първоизточника си, толкова повече започват и генетичните увреждания. Но не! Всички са си навили на пръста Жан-Крист, Гвидон из Светлото Дома, Демон(Руски Риск) и толкова! Сигурно в около деветдесет и няколко процента от родословното поголовие в Русия, както и у нас има тези кучета в родословния си документ, че и на всичкото отгоре в много случаи едни и същи кучета ги има по два-три пъти и от страната на бащата и майката на дадено куче. При това кучета с доказани проблеми и неясен произход, незнайно защо превърнали се в гръбнак на съвременото родословно поголовие от буквално първи, втори, трети братовчеди......а бе изобщо близки роднини......И това ако не е деградация и израждане......
« Last Edit: January 10, 2012, 19:15:47 PM by NAPALM » Logged
BARS
Jr. Member
**

« Reply #1288 on: January 11, 2012, 04:57:09 AM »

БРАВО МОМЧЕТА  clap clap clap ПРЕКРАСНИ КУЧЕТА  clap clap :clap:ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1289 on: January 11, 2012, 09:10:51 AM »

БРАВО МОМЧЕТА  clap clap clap ПРЕКРАСНИ КУЧЕТА  clap clap :clap:ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ.

Благодаря(отново и от името на Радо) и дано да успеем да извлечем максимума от работата с тях....живот и здраве.
Pages: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 197
  Print  

Jump to: