Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:27:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 79 80 [81] 82 83 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133608 times)
0 Members and 229 Guests are viewing this topic.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1200 on: October 03, 2011, 14:05:52 PM »

От къде тръгна темата? От това че Светла видяла КО и я нагмечила един вид.... Краси изказа мнение,а се изпотрепахте да му обяснявате,че му е смотано мнението... Сам казваш контрол,мисъл и доверие... Напълно съм съгласен! Но да няма шнявене!

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #1201 on: October 03, 2011, 14:19:30 PM »

"нагмечила", "шнявене" ?! Както и да е! Всъщност прав си, че пост на Светла, раздвижи темата, ние с Ники и Радо си говорим за съвсем други неща, може и да ги разберете, но не е задължително, не е задължително и ние да сме прави! Ничие мнение не е "смотано", не е въпроса да си в опозиция и да браниш твоята си кауза, всички сме тук за да обменяме опит, човек се учи докато е жив, казват хората! Поздрави!
« Last Edit: October 03, 2011, 14:23:42 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1202 on: October 03, 2011, 14:33:47 PM »

Така излиза! Съгласен съм,че трябва да можеш да контролираш кучето,а и то само да преценява кога как да реагира,а не само да ръфа и хапе! Тук си проличава работата с кучето! А може ли по запознатите да ми обяснят,защо КО е известна с неконтрилеруемата си агресия? От мойте срещи с породата съм останал с друго впечатление. 

Ariman
Hero Member

« Reply #1203 on: October 03, 2011, 14:38:19 PM »

Най - просто, заради човека отново, целенасочено възпроизводство на отбрани агресивни екземпляри, има цели линии с умишлено завишавана агресия.

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1204 on: October 03, 2011, 14:48:36 PM »

За какво ти е куче,което незнаеш кога и теб ще захапе? Гледали ли сте предаванията на Сизар Милан,той твърди,че кучето става агресивно заради човека,а не заради кръвта си...

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #1205 on: October 03, 2011, 15:12:50 PM »

Сизар Милан да го обясни това на Бельо Тито и другите подобни на него серсеми. А при тях става дума за генетично унаследена агресивност. Можеш с добро отношение да я омекотиш в процеса на израстване, но не и елиминираш. И рано или късно заложеното в кучето излиза наяве. Обикновено след 3-тата година.
Народа го е казал отдавна, че куче се взема от сой. Защо ли? Wink

Впрочем работата и животът с примитивни породи кучета изисква отношение много сходно  на това при работа с диви животни. Трябва да има отношения на партньорство и взаимно уважение.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ariman
Hero Member

« Reply #1206 on: October 03, 2011, 15:17:15 PM »

Абсолютно прав е KaraKitan, в допълнение само бих казал, че световно признати специалисти по поведение на кучетата, още преди години апелираха Нешънъл Джeографик, да свалят предаването на "танцуващият с вълци", като заблуждаващо с методите си. Както казват хората - "не лежи на тия уши", че Цезар(Milan) е прав, прероръчах Ви руската литература, като качествена( и не само тя)!
« Last Edit: October 03, 2011, 15:19:59 PM by Ariman » Logged

Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #1207 on: October 03, 2011, 15:47:54 PM »

Говорите за овчарски породи,попитайте Росен,Каракитан или Данди дали техните РАБОТНИ КУЧЕТА допускат контакт?
Пипала съм голяма част от кучетата на КараКитан- да, работни кучета, доказали се като такива. Не, не ме изядоха. Имате грешна представа за това какво е то работно куче и някак си представям, че според Вас кучето трябва да скача на всичко живо, което го приближи и това го прави ефективен охранител? Твърдо мога да кажа, че такива кучета не са ценени от овчарите, защото създават много главоболия. Дънди не веднъж е разказвала, че техните кучета са абсолютно контролируеми и не са безпричинно агресивни, иначе при първа среща с туристи или гъбари в гората, белята ще стане.

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1208 on: October 03, 2011, 16:19:15 PM »

Ina къде видя в мой пост да твърдя,че за мен кучето трябва да скача на всичко? Напротив,твърдя,че трябва да мисли и да преценява! Някъде Данди обясняваше,че кучетата не са плюшени играчки!

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1209 on: October 03, 2011, 16:25:58 PM »

А и да попитам: Отидохте и на 5та минута галехте кучетата или?

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1210 on: October 03, 2011, 17:38:37 PM »

А може ли по запознатите да ми обяснят,защо КО е известна с неконтрилеруемата си агресия? От мойте срещи с породата съм останал с друго впечатление. 
Благодарение на психясали линий.Кучетата от тези линий нямат способността да мислят и преценяват,те знаят едно-всичко що се движи е враг.Много труд и работа биха изкарали малко останалияи им ген на мислещ кавказец.Благодарение на такива кучета КО и САО са вече забранени за отглеждани в някои държави.Вижте в темата за Красная звезда (мисля че там е написано)защо са унищожени Московският водолаз и Московският Дог,но само в питомника,кучетата напуснали пределите му са претопени в КО.
Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #1211 on: October 03, 2011, 17:40:30 PM »

Теорията, че кучетата стават "мивки", когато се позволява на чужди хора да ги пипат ми е много любима, затова се включих.  smile Има логика в твърдението, чувала съм го от много хора, обаче практиката на 100% доказва обратното.
Относно вторият въпрос- влизайки в двора със стопанина на кучетата, проблем не е имало те да имат пряк контакт с гостите. Това е нормално поведение и не значи, че в реална ситуация кучетата ще започнат да се радват на крадец, влязъл в дома им. Не говоря теоритично, това са проверени факти. Затова и не мога да се съглася, че не трябва да се пипат от непознати хора, когато се ползуват по предназначение.  smile

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
rex
Hero Member

« Reply #1212 on: October 03, 2011, 18:00:46 PM »

Даваш мнение и се изсипва дъжд от обяснения колко си смотан и колко ти е погрешно мнението! Аз пък съм напълно съгласен с Краси! Не може да имаш куче пазач и да влезе непознат да го шняви! Едно е да мисли кучето когато е само и охранява поверения му район или обект,а друго когато ти си до него,но и в двата случая,според мен не трябва да допуска контакт с непознатия!
Поздрави!

Тодоре, а ще обясниш ли, защо не можеш да имаш куче пазач и да влезе непознат да го "шняви" - ама така, аргументирано? Много ми е интересно какъв проблем възниква при "шнявенето" в присъствието на стопанина? И що да е едно мисленето на кучето когато е само, а друго когато е стопанина до него - кучето няма ли ЕДНА изградена система на реакция и съответно възприятие?
ПП Посочи моля те, къде се е изсипал "дъжда от обяснения колко си смотан".
Предварително ти благодаря,
Поздрави

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
dandi
Hero Member

« Reply #1213 on: October 03, 2011, 18:29:22 PM »

Ina къде видя в мой пост да твърдя,че за мен кучето трябва да скача на всичко? Напротив,твърдя,че трябва да мисли и да преценява! Някъде Данди обясняваше,че кучетата не са плюшени играчки!
Върху рабтните кучета се изисква абсолютен контрол и важното е самите кучета да са наясно кой върти кормилото.Ако е така в присъствието на овчаря(собственика) при появата на непознати в гората кучетата неминуемо ще тръгнат към него,с едно подсвиркване(или както си ги възпитал) са длъжни да спрат и да се върнат при стадото.Обикновено лягат и са привидно спокойни,но не изпускат непознатия от очи.Пак с едно свиркане или знак могат моментално да нападнат.Има кучета които позволяват галене в присъствието на собственика,но има и такива ,които не търпят да бъдат пипани.Собственика е този който познава всяко едно от кучетата си и е длъжен да предупреди кое куче се пипа и кое не е желателно,защото не всеки дошъл гостенин може да прецени по  държанието,ако щете и по начина по който кучето гледа що за стока е и какво мисли да направи.
« Last Edit: October 03, 2011, 18:31:54 PM by dandi » Logged
dandi
Hero Member

« Reply #1214 on: October 03, 2011, 18:48:41 PM »

Напоследък много млади,а и не толкова любители на кучета минават през нас и в много от случаите (90% )от тях не могат да усетят кога едно лежащо(в наше присъствие) куче всеки момент ще скочи.Не могат да разберат,че кучето лежейки и изглеждайки ужасно спокойно,всъщтност ги преценя и само чака"натрапника" да настъпи в обсега на синджира.Аз съм постоянно на тръни и неспирам да повтарям-"Мерете" синджирите и е желателно да не им влизате в обсега,ще стане лошо,както и е ставало не веднъж.Така наскоро за да спра Балабан да не направи беля си разраних яко раката на металната му гривна,човека даже не реагира да се предпази,въпреки че не веднъж му казах,кучето всеки момент ще скочи.
Pages: 1 ... 79 80 [81] 82 83 ... 197
  Print  

Jump to: