Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:22:50 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133498 times)
0 Members and 189 Guests are viewing this topic.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1140 on: August 27, 2011, 04:53:49 AM »

Момчета, виждам че разравяте издълбоко и назад, та искам да помоля нещо. Ако ви попадне някой материалец, в едно малко отклонение да пуснете нещо и за другите "отечествени" породи, селектирани в Красная звезда - ако има нещо за дога и водолаза по-специално.
От цялото ми търсене до момента съм намерил една-единствена снимка на овчародога и няколко на водолазо-нюфо-кавказо-овчарката.
Предварително благодарим!  cheers
Ники,за тези породи няма много инфо,защото вече не съществуват.Информацията която имам за тях е от енциклопедията на Динчев и някоя друга малка статиика в нета ,а за Красная звезда от много места ,като най-точно е описано в едно от многото  руски списания ,които Петьо-Графа ни подари(на мен и Божо),като доидеш някои път към Варна ще си ги прочетеш сам.А за разказите на един от гледачите в питомника ще ти обяснява Божо-от първа ръка.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1141 on: August 27, 2011, 04:58:02 AM »

Когато имам повече време,ще напиша и за породата Меделянка,също вече изчезнала благодарение на "СЕЛЕКЦИЯ".и ще преведа някоя статиика за нея.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1142 on: August 27, 2011, 06:34:48 AM »

За "породите" руски дог и водолаз, или както там се казват, не мога да кажа нищо, освен да ви предам разговора си с една жена, която е работила в "Красная Звезда" в миналото. Тя е била жив свидетел на краят на въпросните творения....Жалък завършек на човешката глупост! Всички кучета от въпросните "породи" са изкарани на една от площадките на развъдника-майка и в рамките на няколко часа са били разстреляни до крак, след което натоварени на камион и изхвърлени някъде.....Ето така завършва историята на тези две "породи". Една част от тях била съставена от абсолютно страхливи кучета, стряскащи се даже на сън, а другата била от такива, които притежавали неуправляема агресия и само съдбата предотвратила някои от нападенията на кучета над гледачите им да не завършат с фатален край...Относно "селекцията" също изслушах интересни разкази, но те не бяха нещо, за което не бих се досетил и сам....както навярно и всеки от вас. Много са били случаите на случайни, дори бих ги нарекъл инцидентни връзки да речем между КО и Южноруска овчарка и въобще всичко каквото ви дойде на ум. След раждането на кучетата, тези, които са били със сив цвят са отделяни за КО, а останалите за другата порода, имала възможноста да участва в подобно съчетание. При това на кучетата са издавани родословия. Много от тези кучета са попаднали в частни лица след тъй наречените промени и с тях се е развъждало активно.
Сега малко извън темата. Заел съм се с едно нелеко начинание, но съм твърдо решен да го доведа до край. В началото на идната седмица ще получите подарък от мен....или по-скоро първата му част. За сега няма да издавам повече.
v_kun4eva
Newbie
*

Играта задава въпросите и характерът ти отговаря!

« Reply #1143 on: August 31, 2011, 20:50:34 PM »

Здравейте! Аз също съм голям любител на кавказците и на скоро разбрах за този форум. Определено познанията ми за породата не са толкова задълбочени, колкото вашите и с голям интерес чета публикациите. Надявам се да нямате нищо против от време на време да се включвам в дискусиите Smiley Поздрави, Веселка Кунчева!
Ariman
Hero Member

« Reply #1144 on: September 01, 2011, 11:02:21 AM »

Добре сте ни дошла, Веселка,желая Ви приятно прекарване в средите на феновете на "азиатските драми" - нека превърнем темата в едно интересно и приятно място за общуване, както и разбира се за обмяна на опит! Не се страхувайте да задавате въпроси, дори ако те ви се струват глупави. Споделяйте мнението си и без свян пишете това, което мислите. Все пак- ние всички сме фенове, обединени от любимата ни порода! Поздрави!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
NAPALM
Hero Member

« Reply #1145 on: September 01, 2011, 14:31:26 PM »

Добре дошла и от мен Веси! Не се колебай да изказваш мнението си, каквото и да е то! Включвай се, когато имаш възможност! След доброто приветстване от страна на Мишо, просто няма какво повече да добавя по този повод!
Радо, жалко, че няма повече информация за тази порода Меделянка, но явно съвсем закономерно е изчезнала......
Утре бъдете готови за още една изненада отмен за Вас в раздела за статии cheers
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1146 on: September 01, 2011, 18:57:57 PM »

Веселке,добре дошла.Надявам се че все повече любители на породата ще влизат тук и ще прочетат истини които някои хора така ревностно отричат и сами ще си правят изводите кои прав и кои крив.     За Меделянката аз лично наистина нямам много информация ,но ме заинтригува с това как е променена и унищожена,по същият път е тръгнал и кавказецът,и тъи като руснаците не се учат от грешките си трябва да им се покаже накъде вървят и какво  следва.А ако някои има по подробна информация може и да я сподели.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1147 on: September 07, 2011, 17:27:09 PM »

Отново има няколко изложба в Албена-за първата от седмицата само ще кажа,че по-голяма пародия не бях виждал досега,от 90 записани кучета нямаше нито КО,нито САО и се явиха към 20 кучета от всички породи.Които иска да има титла да отива бързо-няма ама никаква конкуренция и става да се запишеш на място.Ето така се става шампион на БГ на една от стотиците изложби за годината,затова и всички клубни кучета са поне шампиони на БГ и винаги са с конкуренция.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1148 on: September 09, 2011, 09:00:06 AM »

Отново има няколко изложба в Албена-за първата от седмицата само ще кажа,че по-голяма пародия не бях виждал досега,от 90 записани кучета нямаше нито КО,нито САО и се явиха към 20 кучета от всички породи.Които иска да има титла да отива бързо-няма ама никаква конкуренция и става да се запишеш на място.Ето така се става шампион на БГ на една от стотиците изложби за годината,затова и всички клубни кучета са поне шампиони на БГ и винаги са с конкуренция.
Лично аз съм се убедил, че в почти 100% от случаите у нас, шампион=инвалид, или почти сигурно куче с проблеми, непородни черти(във всякакъв аспект) и прочее....Нека хората притежаващи такива "шампиони", да залъгват себе си колкото си искат, но нека не "оплитат в мрежите си" любители, които отскоро се интересуват от тази порода, пробутвайки им "шампионските" си питомци, незнайно защо, наречени кавказки овчарки! Всички много добре знаят как едно куче може да стане шампион у нас и наистина не виждам смисъл да се залъгваме взаимно с подобни простотии!
« Last Edit: September 09, 2011, 09:03:29 AM by NAPALM » Logged
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1149 on: September 18, 2011, 18:34:46 PM »

Ето снимка на едно кученце,което породи такъв смут в някои хора,че се смляха да звънят и да обясняват какъв кангал е кучето,а до вчера неможеха да различат(а можеби и днес)московска от КО и въобще каквто и да е мелес от чисто КО,а сега са компетентни и по всички породи lol
Ariman
Hero Member

« Reply #1150 on: September 18, 2011, 18:54:58 PM »

Радо, Алания е чудесна, много пораснала от последните снимки, на които я видях! Качи някоя и на Бархан!

ASKAR
Sr. Member

« Reply #1151 on: September 18, 2011, 19:14:43 PM »

Аз съм се заканил да не пускам много снимки на кучетата си ,за да не стане като някои други форуми-само реклама на определени кучета и нищо стоиностно за породата,но за да не ги деля двамата ще пусна една и на Бархан 
Ariman
Hero Member

« Reply #1152 on: September 18, 2011, 19:26:41 PM »

Има логика в думите ти, но и сам виждаш, че летния сезон ни мори постовете стабилно, движение в темите нямаше.

rex
Hero Member

« Reply #1153 on: September 19, 2011, 07:41:06 AM »

Ето снимка на едно кученце,което породи такъв смут в някои хора,че се смляха да звънят и да обясняват какъв кангал е кучето,а до вчера неможеха да различат(а можеби и днес)московска от КО и въобще каквто и да е мелес от чисто КО,а сега са компетентни и по всички породи lol

В крайна сметка Радо, за теб е важно кутретата да се развиват добре и да са здрави. А пък дали са кангали и московци – нека разбирачите оценяват когато ги видят на живо. По снимка и без познаване на родословното дърво на кучето, аз мисля че не е възможно да се даде пълна оценка на даден екземпляр, освен ако разминаването не е очевадно. Да не говорим пък за кутре в период на растеж. А най-пък вече от хора, които поне до известна степен не са в материята ...
ПП Аз и преди ти казах – по нашите географски ширини непознаването на дадени факти и събития най-лесно се оборват с отричане. Доказан факт.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1154 on: September 19, 2011, 08:30:21 AM »

Радо, Алания е кангал, колкото аз съм атомен физик, но няма смисъл да се влиза в пререкания с хората, които са и лепнали това определение. Не мислиш ли? Нека времето да покаже кой какво гледа, а и който се смее последен се смее най-добре Wink....Само дето в случая няма никакво значение кой кога ще се смее и работата въобще не е до смях, но живот и здраве, времето е пред нас и за щастие ще видим с очите си изчезването на тези големоглави, дебелокраки и големолапи кучета, според мен съвсем неоправдано наричани КО. 
Pages: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 197
  Print  

Jump to: