Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:41:03 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131397 times)
0 Members and 101 Guests are viewing this topic.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1035 on: July 17, 2011, 05:38:57 AM »

Аборигените са си друга работа и това е.
И забелязваш ли,че повечето от аборигенните екземпляри са с по-къса и гладка козина,а не са като съвременните мечки confused
Наистина има огромна разлика между културно селектираните кучета и аборигенните. Те направо са две различни вселени. Физиката на аборигенните кучета е повече от впечатляваща(поне за мен)! Що се отнася до дългата козина, си мисля, че в наши дни в не малко случаи служи умело за прикритие на недостатъците на тъй наречените от теб съвременни мечки.
bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #1036 on: July 17, 2011, 10:41:53 AM »

NAPALM
Hero Member

« Reply #1037 on: July 17, 2011, 15:37:56 PM »

Много е хубав! Да ти е жив и здрав! Имам снимка на майка му и баща му. До колкото разбрах от собственика им, у нас има и сестра на твоя Борзик.

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1038 on: July 17, 2011, 15:39:29 PM »

Няма лай, защото всички възрастни кучета от развъдника са със отрязани гласни струни, заради проблеми със шума. Заради лаенето на кучетата съседите два пъти са подавали жалби в съда и след заплащането на солени глоби се е стигнало до предприемането на тази крайна мярка.
Сериозно ли?Ей това е много гадно no

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
NAPALM
Hero Member

« Reply #1039 on: July 17, 2011, 15:49:39 PM »

Сериозно ли?Ей това е много гадно no
Понякога човек просто няма избор, и за да продължи започнатото, трябва да направи някой друг компромис за постигане на поставените цели.
NAPALM
Hero Member

« Reply #1040 on: July 17, 2011, 16:48:21 PM »

Ето малко снимки на моя Ринго. Ще трябва да му направя нови тези дни, защото днес ми се стори някак променен.....в положителен смисъл естествено.

« Last Edit: July 17, 2011, 16:51:25 PM by NAPALM » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1041 on: July 18, 2011, 10:50:42 AM »

Много е хубав cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
NAPALM
Hero Member

« Reply #1042 on: July 18, 2011, 11:23:22 AM »

Много е хубав cheers
Благодаря ти! Все още има да се развива и живот и здраве да има, ще го видим какъв ще стане на 4 години. Пратих негови снимки на Евгения Маныкина, която е собственик на развъдник Гамаюн(http://pitomnikgamaun.ru/), като и писах, че кучето си има и своите недостатъци разбира се, но за разлика от изложбените няма проблем да се движи и 10 часа ако трябва. Ето и нейният коментар за Ринго: "Знаешь, Божо, парень не чемпион, конечно, но хороший добротный оч.хор. по старым меркам. Тогда за титулами не гонялись, а вот эта самая добротность ценилась очень высоко."
rex
Hero Member

« Reply #1043 on: July 18, 2011, 18:02:11 PM »

Божо, Ринго става мъжкар вече!  cheers Само по снимките ми струва, че малко "отваря" предните крака в постановка, но това може да е избирателно впечатление от самите фотоси. Обаче определено е това, което аз си представям като чуя "кавказка овчарка". Особено главата точно така си я представям.  smile Ринго определено е добро куче!  cheers
Много интересно ми стана с тези монголски вълкодави, към чийто сайт си оставил препратка. Доста приличат на тибетския мастиф, а пък като се има предвид докъде е стигнала ордата на Чингиз хан, май не е много чудна приликата. От подстъпите към Виена до Хорезъм в Азия, все някъде трябва да е оставил кучета, въпреки че ако се вярва на "Тайната история на монголите", Чингиз е мразел кучетата и се е страхувал от тях.  smile
ПП По едно стечение на обстоятелствата ще съм на Албена по време на една изложба, за която дочух - ако ще присъстваш, искам да те помоля да обменим телефони на лични и по възможност да се видим. Ще ми е изключително приятно да се запознаем на живо!  cheers

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #1044 on: July 18, 2011, 18:40:33 PM »

Тези снимки са от пролетта, но наистина започва бавно да се оформя. Вчера като го погледнах внимателно, главата му ми се стори доста различна. Лошо е, че наистина "отваря" малко предните крака, но като малък много бързо набра височина и липсата ми на опит може би доведе до това. Иначе Ринго си е пич отвсякъде! И мозъка му си е на мястото! Много уравновесено реагира! За глупости не се хаби никога! Когато бях в Москва, много говорихме с Евгения Маныкина и с Наталия Львова, че една от най-прекрасните забележителности на тези кучета е умението им сами да вземат решения! За беда тази забележителна черта е на път да изчезне по ред причини, които смятам са ни до болка известни. Що се отнася до Бурятите, мога да кажа, че са доста славни псета! По охранителни качества не отстъпват на кавказците ни най-малко.....Все пак при над 50 кавказки овчарки, при това изпънати като струни, не можах да намеря време за Бурятите. Другият път!
Що се отнася до изложбата в Албена, се отказах. Не ми се дават пари на вятъра! За мен титлите не значат нищо така или иначе! Имам много по-важни цели за преследване в заниманието си с тази уникална порода!
bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #1045 on: July 19, 2011, 13:56:18 PM »

NAPALM
Hero Member

« Reply #1046 on: July 19, 2011, 18:16:27 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=GigwLFQnYGc
Сибур и Химера
NAPALM
Hero Member

« Reply #1047 on: July 19, 2011, 18:22:16 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=HxPWyt4OAyc
Дато
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1048 on: July 24, 2011, 12:51:58 PM »

Да представя новите кавказки попълнения в БГ,първо ХГ Алания(Чон-мазар+Ванга)

« Last Edit: July 25, 2011, 23:21:54 PM by KaraKitan » Logged
ASKAR
Sr. Member

« Reply #1049 on: July 24, 2011, 12:55:19 PM »

И ХГ Бархан(Дато+Герда)

« Last Edit: July 25, 2011, 23:22:25 PM by KaraKitan » Logged
Pages: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 197
  Print  

Jump to: