Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:10:59 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133249 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
ТИТО
Hero Member

« Reply #540 on: June 25, 2010, 11:34:15 AM »

Ами то ако ще е абориген да е  confused.Няма да е полуабориген.Е да де нека хората които се занимават да си определят кои.Просто си казах мнението..
« Last Edit: June 25, 2010, 11:35:45 AM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
vankata
Jr. Member
**

« Reply #541 on: June 27, 2010, 10:05:02 AM »

Baron  на Dogaru Vali

развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #542 on: June 27, 2010, 21:47:24 PM »

една снимка от днес-мъжко на 43 дни-9 кг 200 гр от връзката АКБАР + ОСКАР.

Ariman
Hero Member

« Reply #543 on: June 28, 2010, 07:59:15 AM »

clap Този сладур ли е първенеца в кучилото?!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #544 on: June 28, 2010, 18:48:02 PM »

Уточнявайте каква аборигена визия търсите. Има аборигени и аборигени.  Wink
Ако е като на тия по долу...   мерси...  biggrin
vankata,
Преди година-две един познат предприе екскурзия до Туркмения (даже две) с цел "око да види" местната популация на туркменските овчарски кучета на "местна почва".
След завръщането си публикува доста снимков материал на това, което в момента се въди и развъжда от туркмените. Доста голяма част от отзивите на родна почва бяха - "е няма такива мастии", "на тия и вода няма да им дам да пият" и от този род.
Въпреки, че част от тези кучета бяха в голяма степен наследници на туркменските легендарни чобански песове, които тук се рекламират страшно много. Аз лично съм убеден, че голяма част от гордите собственици на "наследници", не биха дали вода и на бая от оригиналите, ако можеха да ги видят на живо ...
Горното приеми не като някакво заяждане, а като скромното ми мнение за голямото разминаване между мечти и реалност, което на практика тук се материализира в не една и две породи овчарски кучета, особено привнесените.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
ТИТО
Hero Member

« Reply #545 on: June 28, 2010, 19:17:57 PM »

На мен ми е направило впечатление ,че повечето нови собственици гледат на кавказеца  по подобен начин на тези нови собственици на /за съжаление пак трябва да ги дам като пример/БОК. Незнам къде правят връзката и защо с големината.Тоест кучето трябва да е огрооооомно и едва ли не хипер масивно.
 Разглеждал съм много снимки на кавказци от преди и наистина са по-различни и най-вече доста по дребни от тези които се демострират сега.Поне в по-голямата част.Голяма грандомания ейййййй,обсебила е всичко ...

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
vankata
Jr. Member
**

« Reply #546 on: June 28, 2010, 19:32:47 PM »

vankata,
Преди година-две един познат предприе екскурзия до Туркмения (даже две) с цел "око да види" местната популация на туркменските овчарски кучета на "местна почва".
След завръщането си публикува доста снимков материал на това, което в момента се въди и развъжда от туркмените. Доста голяма част от отзивите на родна почва бяха - "е няма такива мастии", "на тия и вода няма да им дам да пият" и от този род.
Въпреки, че част от тези кучета бяха в голяма степен наследници на туркменските легендарни чобански песове, които тук се рекламират страшно много. Аз лично съм убеден, че голяма част от гордите собственици на "наследници", не биха дали вода и на бая от оригиналите, ако можеха да ги видят на живо ...
Горното приеми не като някакво заяждане, а като скромното ми мнение за голямото разминаване между мечти и реалност, което на практика тук се материализира в не една и две породи овчарски кучета, особено привнесените.
Така е прав си. Но всеки си има различен вкус, а с течение на времето вкуса на масите наделява. За добро или лошо всеки гледа парата и кво се търси. На мен също ми харесват много аборигени кучета, но мисълта ми беше, че и при аборигените популаци има щкарт. Това от книгата ако срешнеш някой да го разхожда в парка ще познеш ли,че е КО?

А тия туркменските песове на кво са легенди, на Т.И или на овчаниците?
vankata
Jr. Member
**

« Reply #547 on: June 28, 2010, 19:45:08 PM »

На мен ми е направило впечатление ,че повечето нови собственици гледат на кавказеца  по подобен начин на тези нови собственици на /за съжаление пак трябва да ги дам като пример/БОК. Незнам къде правят връзката и защо с големината.Тоест кучето трябва да е огрооооомно и едва ли не хипер масивно.
 Разглеждал съм много снимки на кавказци от преди и наистина са по-различни и най-вече доста по дребни от тези които се демострират сега.Поне в по-голямата част.Голяма грандомания ейййййй,обсебила е всичко ...

kennel tito с риск Ariman да ми се скара ;)и да вляза в очите на КК подръжниците ми се струва, че "грандоманията" при БОК  само Попов и Барзата и още двама трима тестоваци я подържат. По другите клубове не е така, годжуци, разнообразие от окраски нормални пропорции т нт. Не съм на вътре в нещата, но такива са ми впечатленията от форумите и двама трима познати одглеждачи на БОК.
rex
Hero Member

« Reply #548 on: June 29, 2010, 05:15:52 AM »

А тия туркменските песове на кво са легенди, на Т.И или на овчаниците?
Абе малко е спорен въпроса. Повечето кучета са народна чобанска селекция, поне така са обявени като произход. Но са ползвани за кучешки боеве, с което са се прочули като символ на сила, издръжливост и въобще твърд характер. Обяснението – древна туркменска традиция, превърната между впрочем от ашхабадските кучкари в доста доходен бизнес.
По отношение за брака – ами то няма селекция без такъв, поне не е нормално да има. Въпросът е, че дето каза ти течението се носи доста далеч от извора в момента. И наистина е възможно в обозримо бъдеще един инстински абориген от книгите, да не бъде разпознат от собственик на модерно куче като „съпородник”.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
vankata
Jr. Member
**

« Reply #549 on: June 29, 2010, 08:45:47 AM »

Абе като гледам от снимките тук и по разни арменски, грузински и руски сайтове, бая хора се занимават с аборигени кучета. Друг е въпроса до колко са такива. Почти съм сигурен, че повечето от гампр, нагази, и др. такива, има вкарана  кръв от сао, а може и други породи. И то вкарана в доста по близки години от обявените. Че КО и САО имат общо миналото това е ясно. Просто си мисля че вече не е останало нищо от тези популации. И понеже аборигените станаха модерни в последните години, в цял свят не само у нас, доста находчиви хора се усетиха, омешаха малко крвта да докарат малко по различна визия и хоп абориген. Почнаха да изнасят по света, а и доста ентусиасти само и само да се хвалят и различават , че гледат аборигени кучета, изминават хиляди километри и ходят и на място с пачките. А ония само чакат рибоци...
NAPALM
Hero Member

« Reply #550 on: July 10, 2010, 14:38:18 PM »

Здравейте,отдавна не съм се появявал насам,но смятам да се поправя smile.Преди може би три седмици си купих едно прекрасно момиче чак от далечен Иркутск.По родословие се казва Диковинка Бйкала,а реално се казва Беа.Идва от развъдника на тамошния затвор,който както подразбрах по-късно има традиции в развъждането на САО и КО.Ще пусна някои снимки на малката,нейните родители и пра родители.Нека да започнем с Беа.Първите три снимки са от обявата.

Тук е първия и ден в България.Първата снимка е заедно с Парамон

Тук е седмица след това

NAPALM
Hero Member

« Reply #551 on: July 10, 2010, 14:57:40 PM »

Грешка това е другата снимка от седмица по-късно.Без да искам съм повторил от пристигането едната снимка.
« Last Edit: July 10, 2010, 15:07:43 PM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #552 on: July 10, 2010, 14:59:02 PM »

NAPALM
Hero Member

« Reply #553 on: July 10, 2010, 15:06:59 PM »

Ето и родителите

Това е бащата

Това е майката
NAPALM
Hero Member

« Reply #554 on: July 10, 2010, 15:19:43 PM »

Това е дядото по бащина линия

Това е бабата по бащина линия.
Снимки на родителите на майката не можах да намеря,но ето на дядото по майчина линия

Нета нещо не се представя както трябва и нещо се изнервих да чакам зареждането на снимките.Ще се включа с още снимков материал след известно време отново.
Pages: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 197
  Print  

Jump to: