Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 20:04:13 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131889 times)
0 Members and 86 Guests are viewing this topic.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #450 on: June 04, 2010, 14:20:05 PM »

И да вметна още нещо както при всяко същество наднормената височина води и здравословните проблеми -уголеменно сърце и кратък живот.Един ирландски вълкодав рядкс надживява 7 години поради проблемът с гигантизма,при хората също великаните рядко остаряват.това огромно сърце не позволява кучето (или всяко жива същество) да е издържливо на натоварвания,колкото и пропорционално да е кучето.

Не мисля, че човек висок 2м  е гигант. Както и 85 сантиметрово куче. Баскетболистите ми се виждат бая атлетични и издражливи. Играят мачове през ден в продължение на деве месца. Пример - Бренд Бари 2.01м и 98кг. имаше 1м отскок и забиваше от фала, при това е бял.

Ами кангалите? Едно от най добрите овчарски кучета, ако не и най доброто. Редовно в стадата се виждат кучета от по 80-90см. Снимки на кучето в работна среда и после снимано измерено до холката от собствениците.

п.с. Не споря, просто това ми минава през главата.
clap clap clap clap clap clap
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #451 on: June 04, 2010, 14:25:48 PM »

Moето куче в момента е около 78-79 см.Почва да се разширява вече и предполагам вследствие на това че си разширява гръдния кош и предните крака започват да се ''отварят'',а и сега след като е вчесан си мисля че може би е по скоро 78 см.То е на година и два месеца.Дано по-малко от тук пишещите са ''интернет кучкари''.Аз от 1988 година насам винаги съм гледал кучета,но разбира се не за развъждане,а за удоволствие.Първата си кавказка овчарка взех 1993 година.Тя беше женска и беше висока 66-67 см.Беше много хубава и беше една от първите във Варна.Хора,които имаха мъжки КО по него време,често ми се обаждаха за ''сватосване''.Роди само веднъж,тъй като не ми се занимаваше нито тогава,нито пък сега с търговия.Поздрави.

мисля ,че Ринго трябва вече да е над 80 см-когато го мерих беше на 10-11  месеца и височината му при холката беше 78-79 см.
надявам се наистина да е започнал да се разширява в тяло и глава.
« Last Edit: June 04, 2010, 14:26:23 PM by развъдник АКБЕК » Logged
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #452 on: June 04, 2010, 14:43:21 PM »

разбира се ,че всеки има право на свое мнение по какъвто и да е бил въпрос ,но зависи каква е "подплатата" на това мнение,защото от това зависи много доколко то има обективна база.надявам се няма да стигнем до идеята да се мерим със съставителите на стандартите ,защото никой от нас няма дори и приближение до тяхната база като опит.затова пак ще кажа-ако личният опит е в рамките на 2-3 кучета и няколко други видени в бързината базата е много бедна.интернет е прекрасно място ,но за надграждане на знанието ,а не за негова база. Wink

« Last Edit: June 04, 2010, 14:44:41 PM by развъдник АКБЕК » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #453 on: June 04, 2010, 14:46:22 PM »

мисля ,че Ринго трябва вече да е над 80 см-когато го мерих беше на 10-11  месеца и височината му при холката беше 78-79 см.
надявам се наистина да е започнал да се разширява в тяло и глава.
До колкото го забелязвам,си мисля,че този процес вече започна.Може и да си въобразявам,но спрямо тогава ми се струва,че е смъкнал малко височината.Възможно е и да се лъжа за височината тъй като го виждам всеки ден,но тиквата му определено се оголеми.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #454 on: June 04, 2010, 14:49:34 PM »

не може да е смъкнал височина (а обратно)-разширил се е и затова така ти се струва.и все повече трябва да се разширява.сега е такъв период.
NAPALM
Hero Member

« Reply #455 on: June 04, 2010, 14:51:22 PM »

интернет е прекрасно място ,но за надграждане на знанието ,а не за негова база. Wink

Тук си абсолютно прав,но аз едва ли ще стигна по-далече,тъй като нито имам условия,нито време и средства да подхвана подобно начинание,или поне не още.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #456 on: June 04, 2010, 14:53:23 PM »

ще стигнеш защото гориш от мерак за породата , но наистина от теб зависи пътя на твоето развитие в тази насока.
NAPALM
Hero Member

« Reply #457 on: June 04, 2010, 14:55:16 PM »

не може да е смъкнал височина (а обратно)-разширил се е и затова така ти се струва.и все повече трябва да се разширява.сега е такъв период.
Трябва да се наканя да го измеря някога,може би наистина се лъжа в преценката си.
Ariman
Hero Member

« Reply #458 on: June 04, 2010, 14:57:22 PM »

Визуална измама е ,поне аз така смятам и съм забелязал,по широки кучета винаги изглеждат по-ниски!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
NAPALM
Hero Member

« Reply #459 on: June 04, 2010, 15:03:48 PM »

ще стигнеш защото гориш от мерак за породата , но наистина от теб зависи пътя на твоето развитие в тази насока.
Благодаря ти за мнението,което имаш за мен,но уви понякога само мерак не е достатъчен.За да се захвана с подобно предизвикателство,трябва да съм сигурен че на любимците нищо никога няма да им липсва.Нито храна,нито разходки,нито обич и внимание,а това изисква и много време.
« Last Edit: June 04, 2010, 15:04:34 PM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #460 on: June 04, 2010, 15:05:31 PM »

Сега отивам  да извърша точно гореупоменатите дейности.
ASKAR
Sr. Member

« Reply #461 on: June 04, 2010, 17:10:03 PM »

И да вметна още нещо както при всяко същество наднормената височина води и здравословните проблеми -уголеменно сърце и кратък живот.Един ирландски вълкодав рядкс надживява 7 години поради проблемът с гигантизма,при хората също великаните рядко остаряват.това огромно сърце не позволява кучето (или всяко жива същество) да е издържливо на натоварвания,колкото и пропорционално да е кучето.

Не мисля, че човек висок 2м  е гигант. Както и 85 сантиметрово куче. Баскетболистите ми се виждат бая атлетични и издражливи. Играят мачове през ден в продължение на деве месца. Пример - Бренд Бари 2.01м и 98кг. имаше 1м отскок и забиваше от фала, при това е бял.

Ами кангалите? Едно от най добрите овчарски кучета, ако не и най доброто. Редовно в стадата се виждат кучета от по 80-90см. Снимки на кучето в работна среда и после снимано измерено до холката от собствениците.

п.с. Не споря, просто това ми минава през главата.
За да говорим за гигантизъм трябва да знаем колко процента над средният ръст е допустим,за два метра човек при среден ръст от неговата раса 1,8 може и да не е гигантизъм а и да правим заключения от едно изключение(доколкото си спомням навремето имаше един баскетболист от NBA висок около1.7м и отскачаше колкото двуметровните си колеги),но дали 85 см при средни 72см са същият процент-лично аз не съм чак до там запознат но за мен куче 85 см е гигант.Научно доказано е че при гигантите  има проблеми със голямо сърце,кръвно налягане и разни костни болести и именно с височината при ирландският вълкодав се оправдава краткият живот.За кангала не съм запознат но ако самата порода е такава и е затвърдено в гените и,както споменах и ирландският вълкодав са над метър и то доста често.
« Last Edit: June 04, 2010, 17:10:57 PM by ASKAR » Logged
vankata
Jr. Member
**

« Reply #462 on: June 04, 2010, 17:47:31 PM »

Ирландсия вълкодав е друга бира - порода много по "цивилизована" и "омекотена" от работните популаци на овчарските кучета от Балканите, Мала Азия и бившите съветски републики. Така, че сравнението с тях не е удачно според мен.
 Макар, че навремето е бил страшилище за вълците. Дори в някои източници го дават и като една от причините за изчезването им в Ирландия. И тогава е било едро куче, не като сегашните еднометрови екземпляри, но около и над 80см.
miroslav
Full Member

« Reply #463 on: June 04, 2010, 20:35:32 PM »

Mного искам да видя  снимка на Ирландски вълкодав висок над 1 метър ... качете ... Лъвовете са по 1 метър  biggrin
ASKAR
Sr. Member

« Reply #464 on: June 05, 2010, 14:53:05 PM »

Специално за Мирослав [/URL][/img][/URL][/img]  и един кавказец 97 см[/URL][/img]  иедин азиатец над 92-93 см[/URL][/img]
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 197
  Print  

Jump to: