Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:31:23 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1130902 times)
0 Members and 40 Guests are viewing this topic.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #405 on: May 31, 2010, 21:56:18 PM »

още по-назад

ШАМХАЛ БАГРАТ

МЕГ БАРДА

ЕПОС

ЧЕЧЕЛИНА

БАСМАЧ

РУСКИЙ МЕДВЕД ЛЮБАВА

ИНГУР

ШЕМАХА ДАХНА

КРИН-ЧАРА

АРЧ

ГВИДОН

ЛЪКИ И ХАБИБА

ДЕМОН

ЖАН-КРИСТ

РИСК

КУНАК

ВАРНА

ТАГОР
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #406 on: May 31, 2010, 21:57:47 PM »

и още веднъж главния "виновник"-РУСКИЙ МЕДВЕД ПАРАМОН.
NAPALM
Hero Member

« Reply #407 on: June 01, 2010, 11:54:09 AM »

По-голямата част от предците на малкия ми харесват много,някои от тях са ми и любими кучета.Една малка част от тях не толкова,но това си е въпрос на вкус.На всеки му се въртят различни мухи в главата,така че това е нормално.Поздравления за новата придобивка още веднъж!
miroslav
Full Member

« Reply #408 on: June 01, 2010, 16:40:29 PM »

главата на Шамхал Ладо е най-хубавa, но това си е моето виждане ...  smile
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #409 on: June 01, 2010, 19:09:58 PM »

На мен най-ми допаднаха тия - според мен изключително автентични мутри! Евала Напалм за снимките!!! Дали все още са останали в питомниците такива недосегнати от "селекционерска ръка" кучета?

развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #410 on: June 01, 2010, 21:04:45 PM »

главата на Шамхал Ладо е най-хубавa, но това си е моето виждане ...  smile
еталон!
rex
Hero Member

« Reply #411 on: June 02, 2010, 07:39:40 AM »

Поне знам,че има един човек тук,дето харесва оригиналите smile.Благодаря Ariman! cheers
В тази връка се сещам за статия от немски изтъкнат съдия и радетел за немското овчарско куче (за жалост не успях да намеря днес статията, нито се сещам за името на човека). Та с думи прости в нея ставаше въпрос за голямото разминаване между екстериор и работни качества при НОК. Човекът обясняваше, че кучетата с най-добрите работни качества се класират в долната половина на изложбите. А приоритет и съответно най-голям достъп до разплод получават шоу-кучета, чиято психика и съответно физика не биха ги класирали никак напред в едно съзтезание за работни качества. И мисля ставаше въпрос, че собствениците на работни кучета не са никак доволни от тази работа и сериозно обмислят въпроса да отделят работните кучета в отделно селекционно движение с отделни изложби и въобще развъждане.
Та може би не е далеч момента, когато не една и две породи ще се "разцепят" на подобни течения - селекция на шоу-кучета и селекция на работни екземпляри. Особено тези, които все по-малко се използват за работата, за която са селектирани столетия наред. Скромното ми мнение е, че и при най-добро желание, съвременната селекция е ограничена във възможностите си, поради простата причина, че кучетата се гледат в питомници от "градски тип" и кучетата не работят нищо. Което несъзнателно (малко или много) изкривява оценката при подбора и той се извършва най-вече фенотипно. Супер показателен факт в тази насока е, че за тези вече комерсиални породи - САО, КО и други, постоянно се коментират мерки и теглилки, а почти никъде не се говори какво могат тези кучета. Пример - за КК никъде тук не съм прочел колко тежи едно куче, но много се говори за кучетата при стадата и това какво правят всеки ден.
ПП Направих малко оф-топик, тъй като тази тема далеч не касае единствено и само КО. Просто тук най-прясно се говори по тези теми, затова реших да поустна тук. Иначе проблемът е актуален за доста широк спектър от кучета, селектирани за работа, далеч не само КО, САО/алабай или НОК.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
NAPALM
Hero Member

« Reply #412 on: June 02, 2010, 10:46:14 AM »

На мен най-ми допаднаха тия - според мен изключително автентични мутри! Евала Напалм за снимките!!! Дали все още са останали в питомниците такива недосегнати от "селекционерска ръка" кучета?

Сигурен съм,че има все още такива кучета,поради простата причина,че има и все още хора,които ги ползват по предназначение,както и такива,на които подобен екстериор е по-близък от колкото на ''съвремено селектираните''.Жалко,че не са преобладаващи,но явно и потребностите на болшинството любители относно визията и работните качества клонят в друга насока,така че......
NAPALM
Hero Member

« Reply #413 on: June 02, 2010, 10:53:15 AM »

постоянно се коментират мерки и теглилки, а почти никъде не се говори какво могат тези кучета.
Много жалко,че е така....уви...
NAPALM
Hero Member

« Reply #414 on: June 02, 2010, 11:46:09 AM »

Евала Напалм за снимките!!!
Благодаря!Извини ме че не го написах в предния си пост(крайно невъзпитано от моя страна бих казал).Отне ми известно време да сваля всички тези снимки и след това пак да кача и след което да публикувам тук,но мисля че си струва.Хората трябва да виждат,че има ''и така,и така'' както се казва.Кавказките овчарки не са само рунтави кучета с големи глави и мощна костна система.Те са били и все още са кучета,които са подвижни и  не дотам тежки.
« Last Edit: June 02, 2010, 14:44:19 PM by NAPALM » Logged
NAPALM
Hero Member

« Reply #415 on: June 02, 2010, 14:42:12 PM »

един кавказец  нетрябва да е краино агресивен каквито са много от съвременно селектираните,тези кучета са с болна психика и незнаят друго освен да лаят и хапят,мозъка им е като на малоумник.кавказката овчарка е уникална с това че сама може да мисли и да преценява кое е опасно и кога, и не и е нужна дресировка-това и е в ДНК-то.

Много рядко в наши дни може да се срещне човек,който да говори(пише) с такова уважение към тази древна порода.Човек ровейки се по форумите може да се натъкне на какви ли не неща,но постове като този на ASKAR са едва ли не частен случай.Поздрави!
« Last Edit: June 02, 2010, 14:42:52 PM by NAPALM » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #416 on: June 02, 2010, 15:49:54 PM »

Евала Напалм за снимките!!!
Благодаря!Извини ме че не го написах в предния си пост(крайно невъзпитано от моя страна бих казал).Отне ми известно време да сваля всички тези снимки и след това пак да кача и след което да публикувам тук,но мисля че си струва.Хората трябва да виждат,че има ''и така,и така'' както се казва.Кавказките овчарки не са само рунтави кучета с големи глави и мощна костна система.Те са били и все още са кучета,които са подвижни и  не дотам тежки.

Сигурен съм че по стадата с овце в Армения и Узбекистан и района все още ще се срещат такива мутри! Като гледам тоя ръст сравнявайки го с човека доста трябва да е дръпнала "съвременната селекция" обаче според мен в грешна посока - изложбени, все-по огромни и тежки, и все по-отдалечени от използването по предназначение! Е това не искаме да става и с нашата порода!
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #417 on: June 02, 2010, 16:40:27 PM »

SIZE AND WEIGHT:
Height at the withers:   Males: Desirable height 72-75 cms;
            Minimum 68 cms;
            Females:  Desirable height 67-70 cms;
            Minimum 64 cm.
Larger stature is accepted, as long as conformation is harmonic.

Weight:          Males:   Minimum: 50 kgs;
            Females:   Minimum: 45 kgs.

това е извлечение от най-последния  стандарт на породата приет доколкото знам преди броени дни-29 май 2010 г. по предложение на НКП-Русия.
имам пълния му FCI вариант изпратен ми лично от Президента на НКП-Г.Киркитская.

Ariman
Hero Member

« Reply #418 on: June 02, 2010, 17:05:24 PM »

Larger stature is accepted, as long as conformation is harmonic.
excl clap thumbup
« Last Edit: June 02, 2010, 17:06:03 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #419 on: June 02, 2010, 18:16:20 PM »

ако някой желае мога да му изпратя пълния вариант на стандарта.
« Last Edit: June 02, 2010, 18:18:40 PM by развъдник АКБЕК » Logged
Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 197
  Print  

Jump to: