Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:11:15 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1133262 times)
0 Members and 14 Guests are viewing this topic.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #270 on: April 25, 2010, 22:13:59 PM »

малката БАХАР от АКБЕК на 6 м и една седмица.видеото е от днес.
http://www.youtube.com/watch?v=5dvWXJlvXb4
http://www.youtube.com/watch?v=OVHydag4yVE
miroslav
Full Member

« Reply #271 on: April 26, 2010, 09:15:07 AM »

bravo .... kuche na svetovno nivo ...  notworthy taka de to oshte e malko no klasata si lichi ....
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #272 on: April 26, 2010, 17:59:24 PM »

преди...

сега...

кажи нещо повече за него.
Ariman
Hero Member

« Reply #273 on: April 26, 2010, 18:53:19 PM »

Кучето е мъжко,на име Олег,производство е на унгарски питомник на име Kelet Rettegett Kánja Kennel.От мой познат научих за този развъдник,също той ми изпрати тези снимки.Може да посетите сайтът им,ще видите хубави екземпляри.
« Last Edit: April 26, 2010, 19:03:07 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #274 on: April 26, 2010, 19:09:43 PM »

помислих,че е твое куче,затова попитах.
Ariman
Hero Member

« Reply #275 on: April 26, 2010, 22:22:30 PM »

Това е кучето ми,един и същи тип окраска,който ми допада smile Wink
« Last Edit: April 26, 2010, 22:28:32 PM by Ariman » Logged

miroslav
Full Member

« Reply #276 on: April 27, 2010, 08:13:54 AM »

te kato okraska se shodni am kato gabariti mi se vijdat dosta razlichni  biggrin
Ariman
Hero Member

« Reply #277 on: April 27, 2010, 09:22:58 AM »

В поста ми да видя някъде да говора за "габарити",вобще да сравнявам двете кучета по нещо друго ,освен  окраската?

miroslav
Full Member

« Reply #278 on: April 27, 2010, 16:38:03 PM »

a puk ti nekude da vide az da pisha che ti si kazal nestho za gabariti  confused prosto  napisah tova koeto se vijda po snimkata ...  Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #279 on: April 27, 2010, 16:49:42 PM »

lol Предвид това, че кучето е женско(полов диморфизъм) едрината му е пре задоволителна,даже често я бъркат с мъжко от далече. lol
   Но по една снимка няма как да ти покажа ,"най - интересно" е гадаенето , знай че едно куче се оценява на живо,размерите на едно куче не са гаранция за породност приятелю,даже по-скоро обратното ,почваш да се питаш - тоя "мутант"  чиста ли му е работата? И виждаш,че съответните "примеси "на гени са си изиграли ролята. Wink

« Last Edit: April 27, 2010, 20:40:02 PM by Ariman » Logged

miroslav
Full Member

« Reply #280 on: April 28, 2010, 09:05:53 AM »

nekude da vide da sm kazval za porodnost che golemoto e po porodno ot tvoeto ili obratno ako sm go napravil nqkade pokaji mi go  biggrin  prosto napisah tova koeto vijdam po snimkata ... i shtom tvoeto go burkat ot daleche za mujko kolko kg e kolko e visoko ... biggrin
NAPALM
Hero Member

« Reply #281 on: April 28, 2010, 12:31:47 PM »

te kato okraska se shodni am kato gabariti mi se vijdat dosta razlichni  biggrin
Много голямо значение има и от фотографа.Има такива ''факири'' дето като видиш снимка на кучето,което са снимали се впечатляваш веднага.Обаче,ако някой като мен направи снимка на същото куче ти гарантирам,че едва ли ще останеш особено впечатлен.В доста голям процент от случаите снимките на кучетата,от болшевишките питомници са правени от точно такива ''факири''.Това си е добре печеливш бизнес и ''стоката'' трябва да има търговски вид,но това е съвсем друга тема.Например един човек на изложбата в Добрич разказа,че е виждал на живо Мономах Цкаро(има публикувани снимки на покойника тук),и че няма нищо,ама нищо общо с кучето от снимките.Каза,че фотошопа е играл както трябва.Това си е мнение на въпросния човек естествено.Лично аз съм склонен да му вярвам.Може да се окаже,че като видиш две кучета на снимки,направени от различни фотографи,кучето от снимка А да превъзхожда това от снимка Б,и като видиш същите две кучета на живо да е тъкмо обратното.
NAPALM
Hero Member

« Reply #282 on: April 28, 2010, 12:34:18 PM »

p.s.Да не би да имаш проблеми с кирилицата на компа?
Ariman
Hero Member

« Reply #283 on: April 28, 2010, 12:39:08 PM »

nekude da vide da sm kazval za porodnost che golemoto e po porodno ot tvoeto ili obratno ako sm go napravil nqkade pokaji mi go  biggrin  prosto napisah tova koeto vijdam po snimkata ... i shtom tvoeto go burkat ot daleche za mujko kolko kg e kolko e visoko ... biggrin

lol miroslav,не вникваш в написаното от мен,старая се да водиме някакъв диалог,а с това "някъде да видя,че съм написал или казал..." не постигаме нищо,не стигаме до желания тон и следователно нищо не се ражда от тези думи.
   След като пишеш тук,предполагам имаш известен интерес към породата КО,предполагам и някакви познания.Изложи някаква теза за възгледите си и ще говорим.
  Не се обиждай,но не мисла,че ти си човека,който правдоподнобно би оценил кучетат ми,така че не виждам смисъла тук да ти обеснявам подробности за тях. Предвид постовете ти виждам,че си проруски орентиран,сиреч допада ти съвремената селекционна работа с КО,а именно за това може би няма да бъдем на едно мнение.
                                                                                                                               Со здраве! cheers

Ariman
Hero Member

« Reply #284 on: April 28, 2010, 12:41:52 PM »

NAPALM  thumbup Разбира се, неправдоподобно е да се правят кардинални оценки по снимки ,меко казано несериозно за любители,каму ли за специалисти.Абсолютно прав си!
« Last Edit: April 28, 2010, 12:43:05 PM by Ariman » Logged

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 197
  Print  

Jump to: