Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 19:40:25 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131377 times)
0 Members and 99 Guests are viewing this topic.
Ariman
Hero Member

« Reply #240 on: April 19, 2010, 19:08:34 PM »

thumbup

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
miroslav
Full Member

« Reply #241 on: April 19, 2010, 19:13:47 PM »

g-n Erjane ... koi e nai edriq kavkazec v Bulgariq i ako moje snimka i razmerite .... mersi predvaritelno .... xax ili pone nekoi ot nai edrite ....  smile cheers
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #242 on: April 19, 2010, 19:15:41 PM »

най-едър в какъв смисъл-най-висок ли?
miroslav
Full Member

« Reply #243 on: April 19, 2010, 20:20:57 PM »

ami kato cqlo masivnost visochina kilogrami ...  smile
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #244 on: April 19, 2010, 20:53:21 PM »

всички хубави кавказци ,които знам са в границите 75-80 см.аз имам два кавказеца-ОСКАР -около 75-76 см и Зиндар около 78-80 см.
като цяло Оскар е много по-висока топка за мен.много обемен,широк и много масивни кости.
предпочитана височина за мъжки кучета е около 77 см.
по принцип кучето трябва да е пропорционално - не се гледа височина само.никога не съм търсил това.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #245 on: April 19, 2010, 20:58:34 PM »

колкото до кг-в момента ОСКАР е около 70 кг.той е на 2 г-може би ще е около 75-80 кг към 3 година.
женските ми-ИПЕК-около 65 кг.
АКБАР-около 70-74 кг.тя е много масивна женска.веднъж я бях претеглил няколко дни преди раждане-точно 87 кг.
« Last Edit: April 19, 2010, 20:59:15 PM by развъдник АКБЕК » Logged
miroslav
Full Member

« Reply #246 on: April 20, 2010, 08:22:11 AM »

mersi za otgovora ...  povecheto kavkazci porodni koito ima iz neta pusnati snimki za v granicite na tvoite kucheta taka de ima ima i po malki...  vaprosa mi e kak  toq kavkazec Taisan  e tolkova po golqm ot drugite 127 kg na 97 santimetra holka do kolkoto znam  smile
miroslav
Full Member

« Reply #247 on: April 20, 2010, 08:22:37 AM »

roditelite mu sushto li sa tolkova edri ...  smile
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #248 on: April 20, 2010, 10:02:35 AM »

бащата е Басмач-по негова линия няма такива кучета.
гледал съм й майка му-тя е много висока кучка-най-вероятно в нея е причината.
Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #249 on: April 20, 2010, 12:56:01 PM »

на 5 май в Сф ще се проведе парад на руските породи - ще има КО от цял свят.там ще можете да видите и много от нашите кучета.
Обявена е "Балканиада на руските породи", но няма да е обща специалка, организирана от клубовете САО, КО и РЧТ, доколкото разбрах. В клуб РЧТ поне със сигурност няма такава инфо и никой не се е допитал до тях.
Както и да е, ще дойдем да ви видим. Успех!

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #250 on: April 20, 2010, 14:59:23 PM »

на 5 ще има специалка за руските породи..това не е клубна изложба.разликата е ,че клубната се организира от клуба.тук организатор е БРФК и е само специалка.нашият клуб мислеше да съчетае клубната със специалката,но после решихме да проведем клубната наесен.
rex
Hero Member

« Reply #251 on: April 20, 2010, 17:42:26 PM »

казусът е и морален.разбира се ,че двигателните аномалии са видими при ТБД - иначе каква е разликата между куче с наличие на дисплазия и без дисплазия.
от моя развъдник са произлезли над 100 кучета досега през всичките тези години и досега нямам нито една рекламация за такъв проблем.мисля,че имам щастието да притежавам едни от най-добрите представители на породата не само в национален мащаб.разбира се никой не може да каже,че е застрахован -разбрах,че имате куче с подобен проблем и това явно Ви е направил много чувствителен към казуса.въпрос на морална отговорност е вашия развъдчик от когото сте взели кучето да Ви го подмени.жалко,че се използват кучета с подобни проблеми в развъдна дейност.
затова ,когато се купува кученце се прави проучване на развъдника,на кучетата и дори може да се сключи договор,където се регламентират тези неща.
разбира се всичко е до морала на развъдчика.а в днешно време много често при някои хора търговския интерес е водещ и се получават подобни проблеми.

Господин Себайтин,
Страхувам се, че не сте разбрали изцяло какво имам предвид, навярно поради факта, че в един поустинг съм искал да кажа повече, отколкото е възможно.
В най-голяма степен за мен бе интересна тенденцията при разведението на КО в България и по-точно факта как се гледа на дисплазията като един "съвременен бич" за гигантските породи кучета. И най-вече Вашето мнение като председател на националния клуб по породата. В каква посока се гледа от хората, така да се каже са "управляващи" породата в България. Като не съм имал за цел да "проверявам" Вашите кучета, тъй като първо не ги познавам изобщо, второ породата КО ми е далечна по принцип.
Мнението ми далеч не е пристрастно или "чувствително", а мисля изцяло обективно.
Изборът ми на куче бе предшестван от 2-годишно проучване на кръвните линии, които са налични на "българска почва", както и съчетанието им в получените кучила. Доволен съм от придобиването на животно, което е носител на определена кръвност (макар и частично), която е много важна за мен. И което респективно дава за мен много добри резултати на ниво психика, въпреки нарушената физика на животното. Родителите на моето куче са без видими дефекти - както в моториката си при движение, така и в постановката на крайниците и тялото в покой. Факти, в които съм се убедил лично при оглед. Както и от информация относно предни кучила от същите родители - поотделно имам предвид.
Точно затова акцентирах върху неприятната възможност от получаване на диспластични приплоди от наглед здрави родители. Както и от необходимостта за задължително снимане на разплодните животни. Което до колкото знам в България единствено Николай Събев извършваше системно и систематично.

Желая успех на Балканиадата!
Поздрави

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ariman
Hero Member

« Reply #252 on: April 21, 2010, 17:12:32 PM »

Овчарски кучета от Грузия

"Старата школа"

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #253 on: April 21, 2010, 20:38:29 PM »

clap clap clap clap clap
NAPALM
Hero Member

« Reply #254 on: April 22, 2010, 06:26:35 AM »

Овчарски кучета от Грузия

Tези кучета не ги е попарила съветската ''селекция'' за щастие.
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 197
  Print  

Jump to: