Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 20:05:23 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1131912 times)
0 Members and 85 Guests are viewing this topic.
Ariman
Hero Member

« Reply #225 on: April 19, 2010, 09:32:19 AM »

Божа работа  lol

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #226 on: April 19, 2010, 17:05:43 PM »

конечно можно! ШАТО из Светлого Дома - высота в холке 75-76, обхват пясти 15,2-15,5  Промеры Галины Киркицкой и мои (вместе обмеряли с Галей)

това е отговора на ВЕРОНИКА ДОНИЧЕВА за ШАТО из Светлого дома -бях я попитал по-рано днес.кучето беше нейно.така,че няма нужда от гадаене  smile.
miroslav
Full Member

« Reply #227 on: April 19, 2010, 17:44:15 PM »

ima li nekoi kavkzec v Bulgariq pone malko da se doblijava do giganta Taisan kato kilogrami i visochina. confused smile
rex
Hero Member

« Reply #228 on: April 19, 2010, 17:53:03 PM »

Здравейте,
Имам въпрос към титуляра на развъдник "Акбек" - снимат ли се за тазобедрена дисплазия участващите в разплод кучета от породата кавказка овчарка в България? И в частност във вашия развъдник.
Предварително благодаря

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #229 on: April 19, 2010, 18:09:49 PM »

Здравейте,
Имам въпрос към титуляра на развъдник "Акбек" - снимат ли се за тазобедрена дисплазия участващите в разплод кучета от породата кавказка овчарка в България? И в частност във вашия развъдник.
Предварително благодаря

задължително изискване за това няма.мисля,че снимки са необходими най-вече при наличие на двигателни аномалии.в моя развъдник няма куче с подобен проблем.
все пак във връзка с използването на Р.Р ОСКАР и от други развъдници за него специално имам сертификат от Старозагорския университет за липса на дисплазия.
а вие в каква връзка зададохте този въпрос?
rex
Hero Member

« Reply #230 on: April 19, 2010, 18:20:15 PM »

Здравейте,
Предварително благодаря

задължително изискване за това няма.мисля,че снимки са необходими най-вече при наличие на двигателни аномалии.в моя развъдник няма куче с подобен проблем.
все пак във връзка с използването на Р.Р ОСКАР и от други развъдници за него специално имам сертификат от Старозагорския университет за липса на дисплазия.
а вие в каква връзка зададохте този въпрос?

По отношение на дисплазията - липсата на видими двигателни аномалии не е атестат за липса на ТБД - факт, който съм уверен че ви е добре известен. Липсата на видими проблеми не гарантира липсата на такива, както и предаването им в поколенията. Последното - като лично мнение.
Въпросът го зададох най-вече от морална гледна точка и ми беше интересно мнението Ви с оглед на това, че сте председател на националния клуб по породата до колкото знам. И най-вече ми е интересно каква е тенденцията в движението.
В заключение ще добавя, че снимките за ТБД на "родителското тяло" най-малко от морална гледна точка следва да съпътстват покупката на всяко кутре. Като израз на добра воля на всеки развъдчик на кучета от подобна гигантска порода да гарантира добър резултат, както и поради все по-честото присъствие на това заболяване като цяло.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #231 on: April 19, 2010, 18:36:28 PM »

казусът е и морален.разбира се ,че двигателните аномалии са видими при ТБД - иначе каква е разликата между куче с наличие на дисплазия и без дисплазия.
от моя развъдник са произлезли над 100 кучета досега през всичките тези години и досега нямам нито една рекламация за такъв проблем.мисля,че имам щастието да притежавам едни от най-добрите представители на породата не само в национален мащаб.разбира се никой не може да каже,че е застрахован -разбрах,че имате куче с подобен проблем и това явно Ви е направил много чувствителен към казуса.въпрос на морална отговорност е вашия развъдчик от когото сте взели кучето да Ви го подмени.жалко,че се използват кучета с подобни проблеми в развъдна дейност.
затова ,когато се купува кученце се прави проучване на развъдника,на кучетата и дори може да се сключи договор,където се регламентират тези неща.
разбира се всичко е до морала на развъдчика.а в днешно време много често при някои хора търговския интерес е водещ и се получават подобни проблеми.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #232 on: April 19, 2010, 18:42:09 PM »

очакват се малки от връзката АКБАР от АКБЕК и РУСКИЙ РИСК ОСКАР.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #233 on: April 19, 2010, 18:43:26 PM »

ОСКАР
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #234 on: April 19, 2010, 18:44:36 PM »

АКБАР-снимката е от вчера.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #235 on: April 19, 2010, 18:55:00 PM »

на 5 май в Сф ще се проведе парад на руските породи - ще има КО от цял свят.там ще можете да видите и много от нашите кучета.
Ariman
Hero Member

« Reply #236 on: April 19, 2010, 18:57:56 PM »

А уточнено ли е къде в София, ще се проведе самият парад?

« Last Edit: April 19, 2010, 19:01:01 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #237 on: April 19, 2010, 19:02:43 PM »

http://brfk.org/
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #238 on: April 19, 2010, 19:05:09 PM »

всъщност е Балканиада.
развъдник АКБЕК
Jr. Member
**

« Reply #239 on: April 19, 2010, 19:05:45 PM »

мисля,че ще има много кучета не само от тук ,но и от вън.
« Last Edit: April 19, 2010, 19:06:57 PM by развъдник АКБЕК » Logged
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 197
  Print  

Jump to: