Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 15:41:28 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21
  Print  
Author Topic: Развъдник "Страхил" - фотопредставяне.  (Read 233992 times)
0 Members and 33 Guests are viewing this topic.
Пеньо
Hero Member

« Reply #90 on: April 25, 2014, 07:46:44 AM »

Сигурно става въпрос за асеновградския.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #91 on: April 25, 2014, 11:13:04 AM »

Ще рече, че чрез Барон Япе в кръвта на Мечо Каракитан сме добавили и на Шаро Пепеляновия и Китан, ако правилно разбирам?

Според вашите експертни оценки, Гизда Бреста прилича повече на ....?

Кой е Мечо Каракитан?

Нали Мечо на Седефчеви, Мечо Асеноградския, Мечо от Мулдава е Мечо Каракитан или не Каракитан, щото не е роден в развъдника?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #92 on: April 25, 2014, 11:31:24 AM »

Ще рече, че чрез Барон Япе в кръвта на Мечо Каракитан сме добавили и на Шаро Пепеляновия и Китан, ако правилно разбирам?

Кой е Мечо Каракитан?

Нали Мечо на Седефчеви, Мечо Асеноградския, Мечо от Мулдава е Мечо Каракитан или не Каракитан, щото не е роден в развъдника?

Има и Мечо Катакитан, ама той е друго куче Smiley, та затова ми стана чудно.

Иначе този съм го чувал като Мечо на Седефчеви, Мечо Асеновградкия, Мечо от Мулдава и Мечо Габровдолския Smiley

https://www.youtube.com/watch?v=S6wcth1mDVY
rex
Hero Member

« Reply #93 on: April 25, 2014, 13:02:45 PM »

vano, разкажете малко повече за основоположниците на линии, по които се работи в МАКК. В смисъл не адресирам това лично и единствено до теб, но ти попадаш в кюпа на запознатите.  smile
В смисъл става така, че вече има доволно фотопредставяне на линиите, но няма твърде писано за самите родоначалници (макар да има отделна тема с доста техни снимки). Предполагам на много хора ще им е интересно точно с какво са заслужили тези кучета да се прави линия по тях, интересни случки от живота им и т.н.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #94 on: April 25, 2014, 17:27:14 PM »

Кой е Мечо Каракитан?

Има и Мечо Катакитан, ама той е друго куче Smiley, та затова ми стана чудно.

Иначе този съм го чувал като Мечо на Седефчеви, Мечо Асеновградкия, Мечо от Мулдава и Мечо Габровдолския Smiley

https://www.youtube.com/watch?v=S6wcth1mDVY

Извинявай изпуснах Мечо Габровдолския  biggrin !

Между другото, колкото повече гледах това видео и снимките из този и друг форум, толкова повече си мисля,че Котраг Страхил много се доближава, като окраска до Мечо , известен повече, като ..... да не изброявам, ако може!?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #95 on: April 25, 2014, 17:31:56 PM »

vano, разкажете малко повече за основоположниците на линии, по които се работи в МАКК. В смисъл не адресирам това лично и единствено до теб, но ти попадаш в кюпа на запознатите.  smile
В смисъл става така, че вече има доволно фотопредставяне на линиите, но няма твърде писано за самите родоначалници (макар да има отделна тема с доста техни снимки). Предполагам на много хора ще им е интересно точно с какво са заслужили тези кучета да се прави линия по тях, интересни случки от живота им и т.н.
Простете за намесата, ама се си мисля, че не е мястото в тази тема на този въпрос. Но в крайна сметка не ги решавам аз тези неща.

Като цяло е много интересно да се рови човек из линиите, не е никак лесно, ама е супер да проследиш кръвта на един истински каракачанец! Разбира се, защо точно тези кучета, на този въпрос да отговори, някои по грамотен, вероятно защото най-много се доближават до стандарта за породата, което е много важно.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #96 on: April 28, 2014, 07:46:36 AM »

Представителите на развъдника на изложбата в Железница Smiley

Гергана

vano
Guest
« Reply #97 on: April 28, 2014, 07:47:19 AM »

Яна

vano
Guest
« Reply #98 on: April 28, 2014, 07:47:56 AM »

Дарина

vano
Guest
« Reply #99 on: April 28, 2014, 07:49:12 AM »

Шана

vano
Guest
« Reply #100 on: April 28, 2014, 07:49:46 AM »

Ураган

« Last Edit: April 28, 2014, 07:49:56 AM by vano » Logged
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #101 on: April 28, 2014, 07:59:46 AM »

clap Хубави еднотипни кучета с голям потенциал. Браво!  clap

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
Пеньо
Hero Member

« Reply #102 on: April 28, 2014, 09:13:36 AM »

Благодаря, Оги!
Искам да уточня нещо за протокола. Може и аз да съм заблудил Vano, пък и е нормално човек да се обърка в такъв обем информация. Става въпрос за имената на двете сестри Чира и Чара ТОПО.  С тези имена ги взехме от развъдника и така са по родословия, които Тошко беше приготвил. Ние им сложихме партизански имена за всеки ден. Та: Чира е Яна (тази, която стана първа на изложбата), а Чара е Дарина. Другото уточнение е за Гергана Симбен. Да, Огито я беше кръстил Мурка, но понеже родословието го изготвяхме по-късно, я писахме директно Гергана и така е в регистрите на МАКК. Името Мурка отпадна и ако някой го харесва-свободно е (това на шега).
vano
Guest
« Reply #103 on: April 28, 2014, 10:44:12 AM »

Благодаря за уточнението!

Сега погледнах как сме ги писали, когато бяха малки, явно след първата изложба в Плевен съм им обърнал имената и така си ми е останало

Чара

Чира Smiley

Пеньо
Hero Member

« Reply #104 on: May 16, 2014, 17:27:32 PM »

Димана СТРАХИЛ преди 15 дни

и днес. Според мен все повече започва да прилича на баща си.

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21
  Print  

Jump to: