Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 09:42:00 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7
  Print  
Author Topic: План за изложбите на МАКК за 2014 г.  (Read 76687 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Пеньо
Hero Member

« Reply #75 on: November 12, 2014, 12:41:37 PM »

Изложбите по места се инициират от местните групи и се организират от тях с подкрепата на централата.
Изложби отпадат, когато местната група няма възможност да ги организира.
Това подсказва, че местните групи трябва по-добре да преценят възможностите си преди да заявят изложба в годишния план.
Според мен един балансиран коктейл от изложби и работни срещи и семинари през годината би бил по-полезен и интересен.

Пиша на фона на горния пост, не защото принципно не съм съгласен с него и не за да влизам в спор с Каракитан, а за да внеса яснота защо се провалиха три мероприятия, на които ние от Казанлък трябваше да сме домакини. И за двете насрочени изложби имахме 100% (даже 101%) готова организация, включваща места, където да се проведат, афиши, озвучаване, скара-бира, курбан (в Мъглиж), спонсори и награди. Оставаше от централата да ни съдействат със съдия(и) и водещ, което, мисля, нямаше да е проблем. В Мъглиж изложбата се провали, заради изборите, а за тази в Казанлък да се трансформира в работна среща, решението не беше наше. ОК. Нека да е работна среща. Добра идея.
  Пак пълна организация!!! Заявка за участие, на тази работна среща  обаче направи ЕДИН член на МАКК !!! Питам ви, знаете ли как се обяснява на спонсорите, че на този етап няма да може да се възползваме от услугите им ? Или как се отказва резервация на комплекса, в който трябваше да се проведе работната среща. СЪС СРАМ НА ЧЕЛОТО !!! Това е начина. Е, има ли групата от Казанлък възможности да организира мероприятия или не? Ако искате другия път да организираме виенски бал ?!? Пак ще се справим ! Не знам дали ще успеем да ангажираме симфоничен оркестър, но имаме тук едни цигани, к'вот им кажеш, това свирят. Що пък да не свирят валс ?!? Благодаря за вниманието!!!

ПП. В този ред на мисли, искам (ако е възможно) датата за първата изложба догодина да е наша. Знам, че това се решава на общото събрание, но отсега даваме заявка.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #76 on: November 12, 2014, 12:59:21 PM »

Подкрепям искането на Пеньо, това е най-малкия вид "компенсация", който заслужават за мерака и положените усилия Wink

П.П. Да не се каним отсега но догодина може да си направим една неофициална приятелска среща, да се пораздумаме малко. Ще си я организираме ние, от "простолюдието" naughty ръководните кадри ако искат да заповядат, ако не живи и здрави да са Wink smile
« Last Edit: November 12, 2014, 13:03:21 PM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #77 on: November 12, 2014, 13:26:46 PM »

Хора поуспокойте топката малко. Wink
Никой в случая не упреква групата в Казанлък за каквото и да е. Напротив. Мен лично ме учудва факта че не се проведе работната среща, при положение че в повечето колеги имаше голямо желание за такъв тип мероприятие. Но възможно е хората да нямат финансова възможност, или от друго естество причина да им е попречило да присъстват. За това и разбирам получилата се ситуация. Но факт е и друго - пет национални изложби в годината, повечето през седмица - две, са много! Опита показва че ентусиазма, а и силите на хората се изчерпват бързо. Прибавете и горе долу и еднаквия състав на кучетата в ринговете по класове!?
Както коментирахме с някои колеги по подходящо е две големи национални изложби - по скоро "шоу-тип"- една есенна и една пролетна, съсредоточени в големите градове със стабилно отражение на изложбите в централни медии. А по инициатива на местните групи  по-региони да се направят Селекционни прегледи на местните кучета с подробно измерване и описание на основните разплодници, с помощ разбира се от касата на МАКК.
А за разпивките и раздумките - винаги ще се намерят мераклии Краси!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #78 on: November 12, 2014, 15:37:16 PM »

А за разпивките и раздумките - винаги ще се намерят мераклии Краси!
Мога само да се радвам, ако е така smile
Но държа да поясня, да не остане някой с грешно впечатление, че под раздумки и разпивки аз разбирам спокойно седене на маса, хапване, пийване и основното - говорене на тема кучета, споделяне на опит, истории, планове, обсъждане на това или онова куче, на тоя или оня джинс и т.н. Не щури купони по дискотеки, пиене с галони и гьобеци по масите. Това всеки може да си го прави в края на всяка седмица с местните авери, а в случая става въпрос да се съберем различни хора от различни краища и да се наприказваме на "нашата" си тема, да си начешем крастата и помежду другото да се почерпим. Правя това пояснение не за друго, а защото често се чете между редовете и се правят грешни заключения, с две думи не става въпрос за запой, а за сгряваща душата сладка раздумка. Не подтиквам никой към злоупотреба с алкохол, да е ясно, че вече ме обвиняваха lol lol lol
Ще го мислим догодина smile

Както коментирахме с някои колеги по подходящо е две големи национални изложби - по скоро "шоу-тип"- една есенна и една пролетна, съсредоточени в големите градове със стабилно отражение на изложбите в централни медии. А по инициатива на местните групи  по-региони да се направят Селекционни прегледи на местните кучета с подробно измерване и описание на основните разплодници, с помощ разбира се от касата на МАКК.
А това звучи добре ама нещо не го виждам как ще стане, то за маса не можете да се съберете, та за работа ли biggrin Себе си не се слагам в това число, защото аз така или иначе нямаше да мога да дойда на сбирката, колкото и да ми се искаше.... Иначе и аз съм в клюпа, то е ясно, къде без мен Roll Eyes
Идеята за две големи изложби, и прегледи по райони през другото време, лично на мен ми допада но докато не я видя осъществена не вярвам Wink

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Пеньо
Hero Member

« Reply #79 on: November 12, 2014, 16:19:07 PM »

Между другото си мисля, че въпросната сбирка все още може да се проведе тази година. Само да се уговорим да се съберем повече хора.
Пеньо
Hero Member

« Reply #80 on: November 12, 2014, 16:35:38 PM »

Краси, защо да се делим на простолюдие и ръководство? Нали всички ни обединява една идея? Аз съм готов за всякакви мероприятия, без значение времето и мястото. А пък колкото повече хора има, толкова по-добре. Пределно ми е ясно, че на всеки може да се случи да е възпрепятстван по една или друга причина.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #81 on: November 12, 2014, 17:36:14 PM »

Пак оставам неразбран, за кой ли път biggrin
Не казвам да се делим, а да я организират неофициално някои от членовете или феновете, защото се вижда, че официалните срещи и събития нещо не се получават. Не казвам йок правиме го 5-6 човека и друг не каним и не пускаме - нищо такова! Инициативата да е подета от някой от нас, прави се допитване в кое време ще е удобно на повечето хора, определя се дата и който иска да заповяда. Това за "простолюдието" го използвах в шеговит тон ама явно пак е било разбрано не както трябва smile

Пеньо
Hero Member

« Reply #82 on: November 12, 2014, 17:54:21 PM »

Естествено, разбрах шегата ти. Пак казвам: Навит съм за всякакви инициативи. Айде, да се съберем неофициално - къде и кога...?
« Last Edit: November 12, 2014, 17:56:38 PM by Пеньо » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #83 on: November 12, 2014, 17:57:27 PM »

Лично аз до края на тази година няма да мога никъде, но за 2015-ста може да измислим нещо, ако има навити smile

Пеньо
Hero Member

« Reply #84 on: November 12, 2014, 18:08:23 PM »

ОК. 2015. След онази лавина от именни дни в началото на януари. Става ли?
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #85 on: November 12, 2014, 18:14:21 PM »

Става, ще гледаме да е във време удобно за повечето хора smile
« Last Edit: November 12, 2014, 18:15:29 PM by DonKrasi » Logged

vano
Guest
« Reply #86 on: November 12, 2014, 19:39:28 PM »

И според мен семинара трябва да се проведе. Просто трябва да се обяви дата около месец предварително и да си е семинар. Да започне например в 9-10 часа, за да свърши в ранния следобед. После който иска да си остане на сладка раздумка, който си има работа да си се прибере по живо по здраво. Все пак доста от развъдчиците на МАКК са си стокари хора и може би сбирка с вечерно веселие ги затруднява, знам ли. Като гледам и как са съсредоточени развъдниците на МАКК, а и повечето от членовете, може би най-удобно място за такива семинари е Пловдив.
« Last Edit: November 12, 2014, 19:41:41 PM by vano » Logged
Пеньо
Hero Member

« Reply #87 on: November 12, 2014, 20:05:08 PM »

Аз също си мислех, че ние в казанлъшко, може би сме малко надалеч на повечето хора от МАКК (все пак сме най-източната точка на структурата). Затова, такива срещи е по -добре да се организират другаде. Пловдив е добър вариант. София също.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #88 on: November 12, 2014, 21:12:16 PM »

Може, но все си мисля, че е до желание на всеки един от нас. Защото Смилян не беше много по-близо от колкото е Казанлък. Също подкрепям идеята за семинар. За мен информацията, която ще чуя е изключително важна. Това са години работа сервирани и сдъвкани! Аз съм за!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #89 on: March 11, 2015, 11:57:50 AM »

Темите за дискусия на работната среща ще бъдат както следва:
1. Основи на генетиката и значението и при  развъждането на Каракачанското куче.
2. Стандарта на породата като рамка. Тълкуване на стандарта.
3. Взаимовръзката екстериор-функционалност.
4. Каракачанското куче и сродни нему породи на Балканите.
Темите ще бъдат представени като презентации на мултимедия, а в дискусията могат да се включат всички които имат въпроси и искат да изразят мнение.
...

На това чудо защо не му заделихме един ден от 2015-та Smiley
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7
  Print  

Jump to: