Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 17, 2025, 12:51:06 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3]
  Print  
Author Topic: кожен проблем  (Read 76747 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
skolev
Sr. Member

« Reply #30 on: August 04, 2014, 20:31:06 PM »

За ресането... един ми разказваше как с овцете като ходи кучето само се изресва като минава през шубрака, а на моя му е любимо да се отърква в храсталак, където има..Така по естествен начин кучето сваля старата козина, ама като е на двора малко да му помогнем не е лошо си мисля. Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #31 on: August 04, 2014, 20:53:18 PM »

Докато не се вземе материал от участъка категорично не може да се постави диагноза, но на мен по скоро ми прилича на влажна екзема. Имай предвид че течния гранулин е на спиртна основа и ще дразни допълнително кожата, така че по удачен вариянт е унгвент. Не е страшно след няколко дни ще отшуми.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #32 on: August 05, 2014, 07:39:36 AM »

За мене вече всичко е страшно, като "гърмен" заек съм, парен каша духа no
Ето това ми даде вета, според него е нещо като екзема от топлото, от запарване, каза след 2-3 дни да мина да му кажа има ли резултат.
Ама ме успокои - ако не подейства щял да ми даде друго, ако пък подейства пак щял да ми даде друго, при всички случаи печеля, ще има и друго, няма да мина само с едно лекарство doctor

П.П. То хубаво казвате проби, ама в моето градче ветеринарната медицина далеч не е на високо ниво......да не кажа и, че предния ми ветеринар ми даваше лекарства и без да е погледнал за какво става въпрос, нали носиш пари - ет ти лекарство дай кинтите и жив и здрав..... От сегашния съм доволен до момента, надявам се и сега да не ме подведе.
« Last Edit: August 05, 2014, 07:40:30 AM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #33 on: August 05, 2014, 07:52:47 AM »

Относно бълхите - ако къпеш с този разтвор(най-вероятно с циперметрин), не се постига голям ефект, някой бълхи и кърлежи си остават, а други падат.Вземи капки (Advantix, Frontline), след като я накапеш я връзваш на другия край на двора, и почваш с пръскачката мястото където живее и целия двор.Същото и с другото куче.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #34 on: August 05, 2014, 21:36:06 PM »

Е кво да праиме ние сега, като живееш в тоя сбръкан град?!
Дано ветеринаря, барем ти е читав, че с тия ялови работи си за никъде!
Успех и късмет!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
GTR
Newbie
*

« Reply #35 on: August 05, 2014, 23:55:44 PM »

Кой ти е града?
Като чета някои "оператори на биологични единици" - овчари, оставам с впечатлението, че сте пълни мърльовци и мундари.
Вместо да се чудиш как да ебеш дявола, вземи и купи качествен препарат.
Като не знаеш как се слага, кажи на вета да ти го сложи.
Капе се по кожата, не по козината.
Най-евтиния препарат, който би ти свършил работа е fypryst - на фипронилова основа, напълно съпоставим с фронтлайн,
цена за куче над 40 кг. около 11 лв. пипетата. Всички други добри варианти - адвантих, дуовин, фронтлайн почват от 19 лв. нагоре
за куче над 40 кг. Принципно най-удачната  комбинация е каишка скалибор(активната съставка е като при адвантикс на оснвата на пермитрин и има отблъскващ ефект, но което не значи че няма да се закачат) + капки на фипронилова основа регулярно, в периода на бум на кържаците.
Тази година изрязоха нагоре много цената на скалибора. Ако се разтърсиш из и-нет може да я намериш за около 35 лв.
Иначе най-евтино по клиники 43-44 лв. На някои места стига 60. Цената до миналата година беше 26-31 лв. според зависи надценката на вета.
Това е най-добрата каишка на нашия пазар. И не смърди като килтикс/болфо на байер.
Тази година байер пуснаха нова каишка форесто - цената около 60 лв. нямам отзиви за нея.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #36 on: August 06, 2014, 09:08:43 AM »

Трайко, кои ялови работи имаш предвид? Иначе благодаря за пожеланията smile

GTR, града ми е Бяла Слатина, област Враца.
А относно другото, което сте написал, ако се отнася до мен мога да ви кажа, че нещо сте в грешка. Първо, не знаете как си гледам кучетата за да отправяте подобни обвинения, колкото и нескромно да прозвучи не мисля, че са много кучетата, които разполагат с удобствата с които разполагат моите. Ако видите какви неща съм им направил, а и още продължавам, съвсем няма да говорите така. И съвсем не мисля, че се опитвам да "еба" когото и да било, колко пари съм хвърлил по тия кучета само аз си знам, около мен почти всички ме убеждават, че съм луд да правя такива разходи, ако не съм се грижил и не съм им обръщал внимание отдавна да са заминали тия кучета, буквално. А какво мога да направя аз като вета ми препоръчва и дава определено лекарство? Да знам повече от него та да му опонирам да, ама като не знам каквото ми даде това взимам, не се пазаря. Много добре знам къде се капе, и съм го написал, ама май повечето не вниквате в това, което четете, ами си правите свободни съчинения.
Каишка не ми върши работа, вета ми препоръча една за 35-40 лв., но каза, че е много силна и тъй като кучето ми явно има склонност към екземи, причинени от запарване и т.н. не е удачно да му се слага такава каишка, защото може да му предизвика допърнителни проблеми около врата. Като се оправи от екземата ще му взема капки, препоръча ми едни дето се слагат зад врата, и това е.
« Last Edit: August 06, 2014, 09:12:34 AM by DonKrasi » Logged

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Habits
Hero Member

« Reply #37 on: August 07, 2014, 09:52:58 AM »

Каишките не са лош вариант, във ветеринарна аптека ми ги препоръчаха, като изтъкнаха плюса, че не влияе по никакъв начин на кожата на кучетата. Факт е обаче, че са бая скъпи, аз наскоро взех за едното куче за около 65 лева.

Иначе, като цяло, за хора които не сме кучкари от 100 години, като Пацо примерно  biggrin biggrin biggrin, е трудно, защото малко или много зависим от познанията на вета.

За къпането съм съгласен, но според мен, ресането също е  противоестествено за КК.

Това пък какво трябва да значи?

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #38 on: August 07, 2014, 10:51:56 AM »

Каишките са удачен вариант по принцип, но в моя случай не са, това бяха, дословно, думите на вета, не съм си го измислил аз Wink
Иначе ние с тебе Habits може да не сме овчари но пък и двамата сме "оператори на по две кучешки единици", скромничко но от сърце  biggrin
« Last Edit: August 07, 2014, 10:55:32 AM by DonKrasi » Logged

говедар
Full Member

« Reply #39 on: August 08, 2014, 11:41:44 AM »

Навярно ще ви прозвучи смешно , но с/у бълхи и кърлежи ги ръся с нафталин.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #40 on: August 08, 2014, 12:19:44 PM »

Ако има ефект никак не е смешно  Wink
От молци със сигурност ще ги пази, да не им ядат кожусите biggrin
« Last Edit: August 08, 2014, 12:20:44 PM by DonKrasi » Logged

Pages: 1 2 [3]
  Print  

Jump to: