lingo diesel
|
 |
« on: October 30, 2013, 10:11:06 AM » |
|
Здравеите,извинявам се ако не е трябвало да правя цяла тема но не знаех къде да си задам въпроса.Имам мъжка каракачанка на 4 месеца,и един познат ми подарява алабай на 2 месеца пак момче.та въпроса ми е дали могат да живеят заедно като пораснат или постоянно ще се опитват да доминират един над друг, гледал съм алабай преди и се разбираше добре с другите ми кучета но в тая ситуация незнам какво да очаквам.Наясно съм че не може да ми дадете точен отговор но със сигурност сте по запознати от мен.
|
|
« Last Edit: October 30, 2013, 10:11:51 AM by lingo diesel »
|
|
|
|
|
einj
Newbie

|
 |
« Reply #1 on: October 30, 2013, 13:24:56 PM » |
|
Здравеите,извинявам се ако не е трябвало да правя цяла тема но не знаех къде да си задам въпроса.Имам мъжка каракачанка на 4 месеца,и един познат ми подарява алабай на 2 месеца пак момче.та въпроса ми е дали могат да живеят заедно като пораснат или постоянно ще се опитват да доминират един над друг, гледал съм алабай преди и се разбираше добре с другите ми кучета но в тая ситуация незнам какво да очаквам.Наясно съм че не може да ми дадете точен отговор но със сигурност сте по запознати от мен.
Така ги гледам от малки в една клетка,чат-пат се сдърпват,но нищо сериозно,а докато са малки нема да има никакви ядове,като пораснат ще разбереш дали ще съжителстват заедно....
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #2 on: October 30, 2013, 13:32:35 PM » |
|
Хубавото е, че от малки ще са заедно и ще свикнат. Като повъзмажеят, ще премерят сили за да се види, кой кой е в йерархията. От там нататък не се знае. Може да станат неразделни, като повечето кучета при стадата, но може и да се намразят за цял живот. Имал съм такъв случай - няма оправяне, въпреки всичките мои и на овчаря усилия в т. ч. и тоягата. Нищо не губиш да пробваш и да ги наблюдаваш. Времето ще покаже. Успех !
|
|
« Last Edit: October 30, 2013, 13:35:40 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #3 on: October 30, 2013, 13:49:27 PM » |
|
Хубавото е, че от малки ще са заедно и ще свикнат. Като повъзмажеят, ще премерят сили за да се види, кой кой е в йерархията. От там нататък не се знае. Може да станат неразделни, като повечето кучета при стадата, но може и да се намразят за цял живот. Имал съм такъв случай - няма оправяне, въпреки всичките мои и на овчаря усилия в т. ч. и тоягата. Нищо не губиш да пробваш и да ги наблюдаваш. Времето ще покаже. Успех ! Опс, повъзмЪжеят, естествено !
|
|
« Last Edit: October 30, 2013, 13:50:34 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
lingo diesel
|
 |
« Reply #4 on: October 31, 2013, 05:29:08 AM » |
|
Благодаря за отговорите
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #5 on: March 30, 2015, 10:15:46 AM » |
|
Малко и аз да разръчкам темата за съжителството, та въпроса ми е следния: Добра идея ли е да пусна 50 дневно мъжко кученце в клетката на 8 месечна женска? Мисълта ми е за дългосрочен план да си живеят заедно?
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #6 on: March 31, 2015, 06:08:01 AM » |
|
Така, малко информация от вчера. Съседа ми си е докарал голямо куче, но се оказва, че моето КК не търпи чужди кучета, непрестанно се спуска към него и го лае. Започвам да се притеснявам, че няма да може да приеме новото ми кученце, а камо ли да живеят заедно  ?
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #7 on: March 31, 2015, 06:13:33 AM » |
|
Така, малко информация от вчера. Съседа ми си е докарал голямо куче, но се оказва, че моето КК не търпи чужди кучета, непрестанно се спуска към него и го лае. Започвам да се притеснявам, че няма да може да приеме новото ми кученце, а камо ли да живеят заедно  ? Не се притеснявай ще го приеме. Но ще е важна и твоята роля. А да живеят в една клетка според мен не е добре.
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #8 on: March 31, 2015, 06:18:59 AM » |
|
Така, малко информация от вчера. Съседа ми си е докарал голямо куче, но се оказва, че моето КК не търпи чужди кучета, непрестанно се спуска към него и го лае. Започвам да се притеснявам, че няма да може да приеме новото ми кученце, а камо ли да живеят заедно  ? Не се притеснявай ще го приеме. Но ще е важна и твоята роля. А да живеят в една клетка според мен не е добре. Сега двете ми кучета са в южната част на двора ми на 10 метра 1 от друго с постоянен визуален контакт. Ако сложа новото в северната част, без да се вижда с другите пак ли не е добре?
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #9 on: March 31, 2015, 06:22:24 AM » |
|
И според мен не е добре да живеят в една клетка. Аз имам мъжко и женско, опитвал съм се да го правя тоя номер с една клетка, но когато дойде време за хранене става страшно - ще се изтрепят. А и доколкото знам, за да се чувства добре кучето, трябва да си има свое място.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #10 on: March 31, 2015, 06:28:53 AM » |
|
Значи ще са отделно, правя едно ново местенце и 1 колиба и така ще е освен..
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: March 31, 2015, 09:48:48 AM » |
|
И аз съм гледал мъжко и женско в една клетка също не съм доволен.Постоянно воюват за надмощие сиреч кой да легне на сянката или кой на слънцето според сезона.Пък като се хранят едното по бързо лапа после отива на другото при храната и става боя.Отделно и всяко да си знае своето място както са написали над мен.
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #12 on: March 31, 2015, 09:51:04 AM » |
|
Мерси, така ще направя. Кажете само лесен начин за колиба, става ли с пале и ламарини?
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #13 on: March 31, 2015, 11:08:44 AM » |
|
На мен също ми предстои колибо-строене  . Аз лично ще ползвам пале и дървени дъски.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #14 on: March 31, 2015, 11:56:02 AM » |
|
Три евро палета - едното под, другите за колибата, няколко дъски за дъното, хидроизолация или балатум за покрива и готово. Хубаво е да около дърво, та отвреме на време да има сянка лятото. Щото в колибата ще е ужас.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|