Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 23, 2025, 12:16:22 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Разни и разнообразни чобантии...  (Read 38369 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« on: October 01, 2013, 17:56:28 PM »

Не ми стана ясно точно каква порода са, но ми се струва, че клипа си заслужава да се види Wink

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=u1sW5SWIskk&list=PL2769CEAB5C7A94D1

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
петко
Hero Member

« Reply #1 on: October 01, 2013, 19:48:04 PM »

Ами то си пише маи чобански кучета в планината biggrin ....миоритик и буковина,евентуално карпатин ,или обратното .те на сивите си викат карпатин пък на шарените буковина на черните корб маи беше
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2 on: October 02, 2013, 10:48:47 AM »

Бе то си пише чобански ама ми се видяха доста разнообразни като големина, цвят, космена покривка и т.н. та не разбрах какви са и къде са...може и румънски да са...знам ли biggrin
Но определено красотите в клипа и малките кутрета накрая, които ходят с овцете, си струва да се видят smile

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
петко
Hero Member

« Reply #3 on: October 02, 2013, 15:02:37 PM »

те са си ,тези по дребните и барчести са едната  другите де мясат наще са другата (другите евентуално- щото си ги делнаха на карпатин буковина и корб,пък аз много не ги отлепям ама трябва са им буковина щото карпатина сив а корба черен ) има и едно бордер коли

този ме кефи
http://www.youtube.com/watch?v=4DFo6x9rIlE
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #4 on: October 03, 2013, 14:10:40 PM »

Може и да си прав, въпреки, че на мен барачестите не ми приличат на миоритици, намирал съм доста клипове с все хубави кучета пък тея нещо не ми доподнаха и не ми мязат много на такива....
А тоя дет си показал е хубав пес и между другото Карпатина на мен по ми харесва от Буковината, дали щот са шарени и обикновено са работни кучета и често ми приличат на КК но ми харесват повече smile

петко
Hero Member

« Reply #5 on: October 03, 2013, 15:38:00 PM »

всъщност буковината е шареното сивото е карпатина

....знаеш ли ,от това ме е страх наи много ,даже не съм сто процента сигурен дали са миоритици или не баш ,ама ми се струва че си гледал много лъскарки и сега реалните миоритици онези в стадата не ти харесват
може би на някои чужденец пък няма да му харесат наще за разлика от някои лускав бок с глава като телевизор . и недаи си боже представата на българите да стане такава за каракачанското куче
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6 on: October 03, 2013, 15:53:28 PM »

Възможно е....

Такива съм гледал по клиповете и ми харесват Wink
http://www.youtube.com/watch?list=PL7681D99C2DCD4FF8&feature=player_detailpage&v=AUnG4lgUwbU

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1Au1q1SzLz4

П.П.
 А, може и да се объркат,но мен лично не ме вълнува чужденците какво ще си мислят, за мен е важно да знам, че аз съм на прав път, а другите да мислят каквото искат Wink

П.П.2
 Ха Петко та то и ние,баш майсторите дето сме забъркали тая манджа(по-скоро нещо като гювеч), не сме много наясно в някои моменти кое какво е и дали е читаво, та чужденците ли да знаят........
« Last Edit: October 03, 2013, 15:56:08 PM by DonKrasi » Logged

петко
Hero Member

« Reply #7 on: October 03, 2013, 17:35:54 PM »

бе де да ги знам може и карашмаци да са ,ама обикновенно такива са по -хубавите ,миоритика им е по напред в селекцията и вервам и е пораснал и станал по рунтав ,пък може и бордера да има пръст в тази работа  lol,еми припознавам ги като такива работят си кучетата а за мен това е по важно
vano
Guest
« Reply #8 on: June 27, 2014, 10:27:36 AM »

https://www.youtube.com/watch?v=bZDtyMsKC50#t=60
Habits
Hero Member

« Reply #9 on: June 30, 2014, 07:38:07 AM »

"Македонците" втора порода ще си имат вече, така ли да разбираме  smile ?

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
vano
Guest
« Reply #10 on: June 30, 2014, 08:35:17 AM »

е, та те всичките породи са македонски бре Smiley
Habits
Hero Member

« Reply #11 on: June 30, 2014, 13:47:12 PM »

е, та те всичките породи са македонски бре Smiley

хахах, както се казва: "Луно, луно... земьо македонска..."

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #12 on: July 03, 2014, 14:11:22 PM »

Макетата осъзнаха, че покрай амбициите на Сърбия, Косово и Албания няма да могат да си припишат изцяло шарпланинеца. Поради това се ориентираха към така наречените Карамани. Историята им е доста прясна. Преди няколко години трима ентусиасти събират няколко кучета с черна окраска от овчарниците из Македония. Двама от тях решават и написват и книжка за караманот.  Естествено там пише за най великиот дзвер, за Александър македонски и т.н. Въобще опаковат идеята си със изсмукана история.
Отделни черно оцветени кучета е имало още при признаването на шарпланинеца, но умишлено са изключени от породата. Сред сегашните "карамани" има както кучета с аборигенна кръв, така и миксове. След като румънците тръгнаха да сътворяват черния Корб, макетата бързат гледат да наваксат.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ariman
Hero Member

« Reply #13 on: July 08, 2014, 22:54:35 PM »

https://www.facebook.com/pages/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%85%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8-Macedonian-animals/287748824700705?sk=photos_stream&tab=photos_albums

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #14 on: July 09, 2014, 05:35:43 AM »

Направо съм втрещена  confused
НЯМА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ, за мен това е географско място, на което живеят българи! Трябва държавата ни по-често да им го напомня!
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: