Ефтим Стамболов
Newbie
|
|
« Reply #165 on: January 13, 2009, 08:52:45 AM » |
|
Колега искрено да ти кажа ми се струва ,че търсиш под вола теле.НЯмам снимки на скачката но пък имам на синовете и бащата и майката. Има стандарт на породата.Публикувал съм снимки на кучетата.Инбридинга е доста силен.Хората от които го взех за разлика от тези които наричат кучето "мелез" не лъжат .Съседи на хората има доста /все стокари хора/,живи и здрави са и всичко се знае.. Аз публикувах факти.Нека сега те ме оборят..Щом имат факти нека ги публикуват.Чакам ги с нетърпение и отдавна..И ако се окаже ,че кучето е такова ,което съм сигурен че не е,то тогава ще направя с него както всички мелези които съм имал преди време/така наречените Български овчарски кучета/-кастрат и подаръци на хората а не както БАлчев да ги препродава на лапнишарани. Какво искаш да кажеш с това -Има стандарт- че тея кучета отговарят на него
|
|
|
|
|
|
|
|
CheGevara
Jr. Member
|
|
« Reply #167 on: January 13, 2009, 11:04:19 AM » |
|
Когато започнеш да разбираш от каракачански кучета може и да ти заприличат.Ех къде късмет всичките да бяха такива...
Кога започнах да разбирам ли Вече около 30 години Ти ми кажи, като се занимаваш с тях от там няколко си годиники, кога ще се научиш И в БОК и при МАКК, ти се специализираш по синонимите- на каракачанското куче И ако не си ходил скоро по Родопите, земи се разходи Там уличните по селата са по стойностни от тези, които показват на РАЗВЪДНИК- ТИТО И пари няма да ти търсят
|
|
|
|
|
|
|
Ефтим Стамболов
Newbie
|
|
« Reply #168 on: January 13, 2009, 12:14:00 PM » |
|
Tито раправят че си бил правил некакъв филм за китан че бил мелез я го пусни да видиме за какво иде реч
|
|
« Last Edit: January 13, 2009, 14:25:41 PM by vlahoyanis »
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #169 on: January 13, 2009, 13:37:02 PM » |
|
diamandiev dai snimki na skachkite na chetiri pokolenia ako mojesh
i dai mi snimka na aborigenno kuche etaloon za teb
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
nikigeen
Newbie
|
|
« Reply #170 on: January 13, 2009, 16:20:00 PM » |
|
Колко не на място казано , но на теб ти е простено. Ти да не забрави или въобще не знаеш че идеята за ДНК-теста е на МАКК? На тях им бе нужно някакво доказателство за чистота и видяха в ДНК -теста начина. Така че Велиславе, мисли малко преди да пишеш нещо. Diamandiev пиша това което съм видял.2007г. май беше на изложбата на БКК за БОК в София един мъж доиде при Коце и почна да обяснява че събирал материал от стари кучета за ДНК анализ(ставаше въпрос за Китан които беше при Сашо от Таваличево)да видят кои кучета са най-чисти.И това ми се случва на изложба на БОК не на МАКК .След това доидоха Ати и Вергил когато им каза Коце,Ати се само изсмя.Така че и да ми прощаваш или не не ме интересува Това ,което казва Вельо е вярно ,тогава Орлин ,лека му пръст ,ми се обади ,че ще правят ДНК тест.Малко ми се видя чудничко още повече като ми каза от кои кучета са взели проби (от техните).Дали правиха не знам ,но извадиха резултат ,които също ми се видя чуден .Няма да казвам че.......
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #171 on: January 13, 2009, 18:22:47 PM » |
|
Добра вечер г-жи и г-да,
CheGevara ,
Ти ако се занимаваше от 30 години щеше да говориш по-друг начин.Но явно друже само на писане си 30 год.Хората които разбират са ги оценили моите кучета вече. Аз скромно от няколко години се занимавам с каракачански кучета при което се стремя да ги запазя в вида им в който са ми ги дали -нищо повече.Я приятельо разкажи ти за 30 години какво успя да сътвориш.НЯма да ти се разсърдя ако публикуваш твоите известни 30 годишни резултати в моята страница..Айде ние младите в бранша трябва да се учим от много по старите от нас.Дай да видим нещо...Покажи кучетата на които започна да се учиш.Аз започнах да се уча и практикувам с кучетата на р-к"ТИТО",дай да видим и ти от къде започна.
За Родопите.Когато е трябвало да ходят Рангел и Петьо са го направили.
|
|
« Last Edit: January 13, 2009, 19:08:15 PM by kennel tito »
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
S.Diamandiev
Newbie
|
|
« Reply #172 on: January 13, 2009, 18:36:03 PM » |
|
Колко не на място казано , но на теб ти е простено. Ти да не забрави или въобще не знаеш че идеята за ДНК-теста е на МАКК? На тях им бе нужно някакво доказателство за чистота и видяха в ДНК -теста начина. Така че Велиславе, мисли малко преди да пишеш нещо. Diamandiev пиша това което съм видял.2007г. май беше на изложбата на БКК за БОК в София един мъж доиде при Коце и почна да обяснява че събирал материал от стари кучета за ДНК анализ(ставаше въпрос за Китан които беше при Сашо от Таваличево)да видят кои кучета са най-чисти.И това ми се случва на изложба на БОК не на МАКК .След това доидоха Ати и Вергил когато им каза Коце,Ати се само изсмя.Така че и да ми прощаваш или не не ме интересува :lol:Преди 2007 година, преди БКК за БОк да решат да правят ДНК тест в МАКК бяха решили въпроса, и дори събираха генен матерял от кучетата си. Какво стана с това начинание аз незнам , но е факт. Не говоря за един мъж а за голяма група от хора
|
|
|
|
|
|
|
S.Diamandiev
Newbie
|
|
« Reply #173 on: January 13, 2009, 18:49:29 PM » |
|
diamandiev dai snimki na skachkite na chetiri pokolenia ako mojesh
i dai mi snimka na aborigenno kuche etaloon za teb
Като казах че съм си проследил кучетат поне до 4 пояс , не съм казвал че имам снимки на скачките , имах впредвид че съм виждал кучетата и знам за кои става въпрос. Имаме си племенна книга в която всяка скачка е заснета, ако съм взел пале от нея , то в регистъра е снимката на родителите. А когато съм я правил аз, имам по няколко снимки на една скачка. Това имам впредвид. А за аборигенно куче, има доста които съм харесвал, не се притеснявам да кажа че е хубаво или че ми харесва куче, без значение на кого е собственост, МАКК,МОКК,БОК,БКК БОК и т.н И съм го правил във всеки форум, без да се притеснявам.
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #174 on: January 13, 2009, 18:51:36 PM » |
|
Хм,стана ми интересно за проследяване и как го направи? ;)Попита,те ти казаха и ти записа или?Разкажи малко повече за това.
|
|
« Last Edit: January 13, 2009, 19:05:38 PM by kennel tito »
|
|
|
|
|
S.Diamandiev
Newbie
|
|
« Reply #175 on: January 13, 2009, 18:58:55 PM » |
|
Хм,стана ми интересно за проследяване и как го направи? ;)Попита,те ти казах и ти записа или?Разкажи малко повече за това.
Прочети по внимателно и ще разбереш Знаеш какво пишеше в сайта ти нали. Това изречение никога не съм го казвал и никога не ме е впечатлявало. Ти по добре мисли , кои какво ти е казал и дали е било истина. Защото ти ми каза, че хората били сигурни дето ти казали нещо за някакво куче.
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #176 on: January 13, 2009, 19:04:50 PM » |
|
Амиго,както аз ти отговорих на теб ,опитай се и ти да го направиш а не да отбиваш просто номера. Каквото съм ти казал за хората значи е така. Те ми казаха нещо-инбридинга го потвърждава..А при теб как е? И друго.Защо повечето в БОК сте против инбридинга според теб.Страх ви е да го приложите ли?
|
|
|
|
|
|
|
S.Diamandiev
Newbie
|
|
« Reply #177 on: January 13, 2009, 19:15:49 PM » |
|
Амиго,както аз ти отговорих на теб ,опитай се и ти да го направиш а не да отбиваш просто номера. Каквото съм ти казал за хората значи е така. Те ми казаха нещо-инбридинга го потвърждава..А при теб как е? И друго.Защо повечето в БОК сте против инбридинга според теб.Страх ви е да го приложите ли?
Не другарю, аз не съм против инбридинга, тои е доказан метод. Но всеки ''кучкар'' вече си мисли че това е нещо много лесно и просто. Чул ама какво е разбрал........? И си правят инбриди, кои как си знаи. И нали знаеш че инбридинга трябва да се доказва, ти как го доказваш с ДНК тест или на око? Преди години в Германия на изложба на тяхното Овчарско куче, направиха инбрид/непозволен/, но кучето бе наи хубаво и спечели 1място. След като го обявиха на 1 място му направиха ДНК-тест и доказаха инбреда , след което беше дисквалифицирано. Предполагам можеш сам да си направиш изводите Амиго. И откаде на каде, като ми кажеш някаква случка аз трябва да ти вярвам, а аз да ходя пред теб с ДОСТОВЕРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. Ти си ми бил казъл за хората и значи било така..... ,амсн от такива ДОСТОВЕРНИ ФАКТИ.
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #178 on: January 13, 2009, 19:21:45 PM » |
|
Утре ще направя ДНК-то отзад в градината и ще ти пратя резултатите по SMS.Вие затова ли искате да докажа за Каплан ,защото стана шампион на изложба 2007г?Така ли било .Ооооооу>Ами така кажи бе колега и да ходим да пием по едно.
|
|
|
|
|
|
|
S.Diamandiev
Newbie
|
|
« Reply #179 on: January 13, 2009, 19:31:51 PM » |
|
Утре ще направя ДНК-то отзад в градината и ще ти пратя резултатите по SMS.Вие затова ли искате да докажа за Каплан ,защото стана шампион на изложба 2007г?Така ли било .Ооооооу>Ами така кажи бе колега и да ходим да пием по едно. Аз с Каплан, проблеми нямам. Незнам нищо за това куче и не съм го коментирал. Само го ползвах за пример. Не търси под вола теле.
|
|
|
|
|
|
|
|