Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 08, 2025, 22:47:43 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 75
  Print  
Author Topic: ТИТО-развъдник за КК  (Read 523866 times)
0 Members and 59 Guests are viewing this topic.
vano
Guest
« Reply #90 on: January 07, 2009, 22:34:59 PM »

Но айде качи малко от старите снимки за да имаме база за сравнение и коментар Smiley
ТИТО
Hero Member

« Reply #91 on: January 07, 2009, 22:44:21 PM »

Ах ,ок.И на мен ми харесват те.
 По принцип не  всичките ми кучета за съжаление са такива ,въпреки че имам доста други кучки както и кучета.
  Е няма как да стане от 50 кучета и 50-те да са такива.Аз поне никога не съм чувал някой да го е правил.А нима навремето не са били по същия начин?
  Няма и как да стане.Различни са типовете.Досега което ми каза според твоите предпочитания е ,че харесваш кучета тип -Шабан.При мен имам доста от него но има и костенски ,коите са по-голи,по-сухи,много по люти и в частност оформени като борбени кучета..
ЗА снимки в момента не мога защото са ми в лап-топа .Утре ще се постарая.А между другото погледни снимките на ТИТО3 и Мишо.ТОва са типични костенски кучета.А има и кучета понякога с доста високо поставени уши.

По -лесно е кучетата да се уеднаквят а по-важното е да се запазят линиите..На мен никога целите ми не са да уеднаквявам.Това са цели на други организации или клубове.
« Last Edit: January 07, 2009, 22:56:56 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #92 on: January 08, 2009, 06:45:29 AM »

Подкрепям Росен за становището му че по добре да се използва куче с известни екстерирони недостатъци, но с абсолютно ясен произход особено когато продължителите на линии или фамилии са малко, отколкото идеално изглеждащо куче "фантом" без яснота в произхода му! Това е начина и той го показа - няма никъде съхранена до такава степен костенска кръв както в р-к Тито! Аз лично също бих използвал в развъдна дейност куче с известни недостатъци, но никога не бих правил компромис с произхода!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #93 on: January 08, 2009, 07:12:35 AM »

Между другото тоя Мишо е инбреден по Пайо и лично мен много ми харесва и като кръв и като екстериор, а за характер нема какво да говорим! Не знам дали знаете но Рангел и Петьо си го прибраха след като, беше превъртял и изпонахапал предишния си стопанин - бай Иван Чеперигов, който го взе от тях като пале. Тъкмо го бяха взели и беше овързан с едни въжета в ремарке на кола тогава го видях що за дзвер е - въобще не се притесняваше че е в необичайна обстановка, да се стресне нещо! Хубаво куче!!! Пък за гласа му няма как да е другояче, при положение че баба му по майчина линия беше за мен лично кучето с най-тежък глас който аз съм чувал!
Росене имаш ли някакви планове за него като вариант за заплождане?
vano
Guest
« Reply #94 on: January 08, 2009, 07:15:58 AM »

Ах ,ок.И на мен ми харесват те.
 По принцип не  всичките ми кучета за съжаление са такива ,въпреки че имам доста други кучки както и кучета.
  Е няма как да стане от 50 кучета и 50-те да са такива.Аз поне никога не съм чувал някой да го е правил.А нима навремето не са били по същия начин?
  Няма и как да стане.Различни са типовете.Досега което ми каза според твоите предпочитания е ,че харесваш кучета тип -Шабан.При мен имам доста от него но има и костенски ,коите са по-голи,по-сухи,много по люти и в частност оформени като борбени кучета..
ЗА снимки в момента не мога защото са ми в лап-топа .Утре ще се постарая.А между другото погледни снимките на ТИТО3 и Мишо.ТОва са типични костенски кучета.А има и кучета понякога с доста високо поставени уши.

По -лесно е кучетата да се уеднаквят а по-важното е да се запазят линиите..На мен никога целите ми не са да уеднаквявам.Това са цели на други организации или клубове.

Определено за мен кучета тип Шабан са идеалът ми за породата. Но си прав че няма начин всички да са уеднаквени. Е има, но явно вие в МАКК не работите точно в тази насока. Поне с такова впечетление съм останал.

Относно ушите и аз мисля така и се чудя защо в стандарта ви пише ниско поставени. Да ти кажа за мен на повечето кучета които съм виждал ушите са им на нивото на очите (което май е средно поставени) или малко над него. А както каза и ти има и с доста високо поставени и това смятам че е нормално - все пак овчарите са търсили преди всичко работните качества.
vano
Guest
« Reply #95 on: January 08, 2009, 07:22:16 AM »

Подкрепям Росен за становището му че по добре да се използва куче с известни екстерирони недостатъци, но с абсолютно ясен произход особено когато продължителите на линии или фамилии са малко, отколкото идеално изглеждащо куче "фантом" без яснота в произхода му! Това е начина и той го показа - няма никъде съхранена до такава степен костенска кръв както в р-к Тито! Аз лично също бих използвал в развъдна дейност куче с известни недостатъци, но никога не бих правил компромис с произхода!

За произхода спор няма. Просто така е редно. Но поне според мен това куче Яна предава заострената си муцуна и в поколенията, а като се има предвид че и окраската и се е предала на почти всички кучета които Росен спомена че са дамазлък от нея, явно има силни гени. Но нека все пак да видя тези кучета на живо. Но поне по снимки на мен не ми харесват - с което не задължавам никой - всеки човек си има предпочитания.

С Янко (другото куче на първата снимка) разбрах че нямат нищо онщо, а главите има са като по калъп - така че наистина ще ми е интересно Росен да постне снимки на стари костенски кучета та да ги видя.
ТИТО
Hero Member

« Reply #96 on: January 08, 2009, 17:56:03 PM »

Вано,Яна не придава заострената муцуна,напротив.Поколенията от нея са доста добри за мен.Лошото е ,че незнам защо но няма мъжко куче от нея.Аз опитах всичко да дам от мен си.Взех я при мен с цел да я окуча и го направих 3 пъти до сега.Първия път се окучи и на третия ден малките умряха.Знаейки колко годишна е Яна-над 9,не трябваше да го правя но пусти мерак..
 Втория път окучи 3 и също умряха.
         Сега имам от нея 2 малки.Едно мъжко и едно женско.Да са живи и здрави.НАй-накрая имам дамазлак ,който в породължение на доста години търся.Това е последната мохиканка от кучетата на Спас Тунин.Това е изражението,очите,цветове а пък и на всичко с вродено къса опашка/кърпела-полугуджа/.Пра пра  пра пра дядо и е вземан от Бай Георги-каракачанин/който е имал 3000 овце/ преди доста години от Белмекен-Куртово.Бил  е бяло куче с два сиви капака на очите.Стокар куче ,както го нарече бай Спас..."Едно шиле или овца не даде в най-големите вучарници в Рила"-разказва мераклията овчар.Местностите в които Спас е пасал овце са много сурови от страна на вълци и мечки.Никога не е пасал овце с повече от 3 кучета.НАй -често една майка с двама нейни синове-едноранци.Други по тези местности не са си и помисляли да отидат.Приятел с много каракачани от онези времена,не малко е научил от тях.Това го говори цяло село Костенец.Спас казва:..."Аз Росене за разлика от  много други бях приятел с каракачаните.Вземах кучета които искам от тях а не които ми дадат.Едно хубаво куче или кучка на времето струваше една хубава овца а понякога съм давал и по 3-4.От там иде моя дамазлък"...Само още по-старите от Спас от рода/кехаи/ Змиярови са обикаляли по тези райони засичайки се с каракачани.
     За кучетата на Спас Тунин съм слушал много и от Рамис Осман баща на Суат Рамис.Като се заговори за борбени,люти кучета и стокари доста хора по ония години са козирували на стареца.Но това са други теми.

« Last Edit: January 08, 2009, 18:06:44 PM by kennel tito » Logged

primeval (chokush)
Full Member

« Reply #97 on: January 08, 2009, 17:58:01 PM »

Знаейки колко годишна е Яна-над 9,не трябваше да го правя но пусти мерак за пари

clap

Не плачи майко не тъжи че станах ази каракачанин кракачанин майко предател та тебе оставих за първо чедо да жалиш но кълни маико проклинай таз каракачанска черна прокуда дето наз млади НАМАМИ за пусти гръцки парици
vano
Guest
« Reply #98 on: January 08, 2009, 17:59:21 PM »

Вано,Яна не придава заострената муцуна,напротив.Поколенията от нея са доста добри за мен.Лошото е ,че незнам защо но няма мъжко куче от нея.Аз опитах всичко да дам от мен си.Взех я при мен с цел да я окуча и го направих 3 пъти до сега.Първия път се окучи и на третия ден малките умряха.Знаейки колко годишна е Яна-над 9,не трябваше да го правя но пусти мерак..
 Втория път окучи 3 и също умряха.
         Сега имам от нея 2 малки.Едно мъжко и едно женско.Да са живи и здрави.НАй-накрая имам дамазлак ,който в породължение на доста години търся.Това е последната мохиканка от кучетата на Спас Тунин.Това е изражението,очите,цветове а пък и на всичко с вродено къса опашка/кърпела-полугуджа/.Пра пра  пра пра дядо и е вземан от Бай Георги-каракачанин/който е имал 3000 овце/ преди доста години от Белмекен-Куртово.Бил  е бяло куче с два сиви капака на очите.Стокар куче ,както го нарече бай Спас.Едно шиле или овца не даде в най-големите вучарници в Рила.Местностите в които Спас е пасал овце са много сурови от страна на вълци и мечки.Никога не е пасал овце с повече от 3 кучета.НАй -често една майка с двама нейни синове-едноранци.Други по тези местности не са си и помисляли да отидат.Това го говори цяло село Костенец.Само още по-старите от Спас от рода Змиярови са обикаляли по тези райони засичайки се с каракачани.
     За кучетата на Спас Тунин съм слушал много и от Рамис Осман баща на Суат Рамис.Като се заговори за борбени кучета и стокари доста хора по ония години са козирували на стареца.Но това са други теми.Ще дойде времето да публикувам доста неща за овчарството и по-специално каракачанските кучета.

Явно не съм те рабрал - останах с впечетление, че онези кучета които ми изреди са от нея.
petko
Hero Member

« Reply #99 on: January 08, 2009, 18:01:35 PM »

Знаейки колко годишна е Яна-над 9,не трябваше да го правя но пусти мерак за пари

clap
ako biah moderator zaradi kompilaciata ti s posta na tito bih te OPnal vano tozi tvoi pisar li e? na tia li pravish forum?

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
primeval (chokush)
Full Member

« Reply #100 on: January 08, 2009, 18:04:51 PM »

clap
ako biah moderator zaradi kompilaciata ti s posta na tito bih te OPnal vano tozi tvoi pisar li e? na tia li pravish forum?

Абе се за опъване пишеш да не си нимфоманка lol

Не плачи майко не тъжи че станах ази каракачанин кракачанин майко предател та тебе оставих за първо чедо да жалиш но кълни маико проклинай таз каракачанска черна прокуда дето наз млади НАМАМИ за пусти гръцки парици
ТИТО
Hero Member

« Reply #101 on: January 08, 2009, 18:09:07 PM »

Момчета по спокойно бе.Дайте да си говорим за каракачански кучета.

Михаил Петров ,ако имаш да казваш нещо смислово го направи.Не мисля че постигаш нещо с начина ти на писане.

« Last Edit: January 08, 2009, 18:11:44 PM by kennel tito » Logged

primeval (chokush)
Full Member

« Reply #102 on: January 08, 2009, 18:11:28 PM »

Добре ама на пенчо другото му е по мерак а и знае че "свои ора" не получават бан и може да си прави що си иска biggrin 

petko
Hero Member

« Reply #103 on: January 08, 2009, 18:11:55 PM »

dragi toz te ebava po vsichki paragrafi i si mislish che e doshul da govori zakk ....naprotiv ,gleda che vano nameri "obshte ezik steb" i vednaga da ....precaka razgovora

ppti razbra li kvo e citiral ? sled malko i v doga she go zamukne i v na maina si raina deo dori niama da vlezesh da go oprovergaesh

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
ТИТО
Hero Member

« Reply #104 on: January 08, 2009, 18:12:51 PM »

НЕзнам за какъв Пенчо става въпрос ,но не пренасяйте личните си дразги и тук.НЯма смисъл.

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 75
  Print  

Jump to: