todor_govedarci
|
|
« Reply #585 on: February 22, 2011, 21:38:16 PM » |
|
|
|
« Last Edit: February 22, 2011, 21:39:04 PM by todor_govedarci »
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца
|
|
|
todor_govedarci
|
|
« Reply #586 on: February 23, 2011, 16:43:30 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
джони
Newbie
|
|
« Reply #587 on: February 24, 2011, 09:26:19 AM » |
|
Здравейте Тодоре, това сивото кученце дали е каракачанско или е К.О. ? и защо това К.О. го представяте в развъдник за каракачанци Тито ? Поздрави.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
|
« Reply #588 on: February 24, 2011, 09:39:55 AM » |
|
Здравейте Тодоре, това сивото кученце дали е каракачанско или е К.О. ? и защо това К.О. го представяте в развъдник за каракачанци Тито ? Поздрави.
При родители КК дали е КО? И се представя тук,защото е произведено в р-к Тито А и най важното,кучето е жълто а не сиво
|
|
|
|
|
|
|
джони
Newbie
|
|
« Reply #589 on: February 24, 2011, 09:46:09 AM » |
|
цвета никак не ми изглежда жълт а сив и с тази маска на лицето ? нека се изкажат хората които разбират повече но, си мисля за нещо нередно в това кученце и имам съмнения. повече се доближава екстериорно до К.О. със здраве да си го гледаш и му се радваш пък ще го видим като порасне , все пак е още малко
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
|
« Reply #590 on: February 24, 2011, 10:04:01 AM » |
|
цвета никак не ми изглежда жълт а сив и с тази маска на лицето ? нека се изкажат хората които разбират повече но, си мисля за нещо нередно в това кученце и имам съмнения. повече се доближава екстериорно до К.О. със здраве да си го гледаш и му се радваш пък ще го видим като порасне , все пак е още малко Нека се изкажат,но това си е жълт цвят откъдето и да го гледам малкия........ А за нередовното в кутрето............... нека отговори Росен........................
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
|
« Reply #591 on: February 24, 2011, 22:45:43 PM » |
|
повече се доближава екстериорно до К.О. със здраве да си го гледаш и му се радваш пък ще го видим като порасне , все пак е още малко Кое в екстериора го доближава повече до КО от КК?
|
|
« Last Edit: February 24, 2011, 22:46:35 PM by todor_govedarci »
|
|
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #592 on: February 25, 2011, 11:41:10 AM » |
|
Драги ми Джони,, Не е маска по-скоро шлем,и в ТИТОците сивото не идва от КО а директно от вълка..Ние на всеки 10-15 г. вкарваме директо от вълци и мечки кръв затова са ни такива сертаци кучетата и са по-леки на костна система защото не ги храним много и искаме да са по-бързи по този начин..
п.с.Абе що ми се струва ,че си някой анонимник-обижател на ТИТО...Имам чувството че се познаваме .Можеш ли да се представиш тук във форума или ще е проблем това?И възраста ако може също?
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #593 on: February 25, 2011, 11:44:27 AM » |
|
В тази връзка още един въпрос...Всяко куче с по-тъмна оцветка в областа на муцуната и всяко сиво куче кавказци ли са или пък по друг начин казано ...Всичко което хвърчи яде ли се? Айде помъчи се да отговориш на този въпрос Джонка.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #594 on: February 25, 2011, 12:51:19 PM » |
|
Може ли и аз да се намеся? Първо-Джони добре дошъл Второ-не е маска.На пръв поглед може и да ти изглежда,но не е.Предполагам ще питаш "защо"?Ами маската,в тоя смисъл в който се разбира термина,се използва когато цялото лице,очи и муцуна на кучето са покрити(черни).При Тито4 това,което се наблюдава,не съм сигурен как точно се нарича но определено не е маска.Нито обхваща очите нито муцуната,само отстрани на бузите,а доколкото се простират мойте знания това не е маска.Пример:ти немска овчарка с бяла муцуна виждал ли си?Не нали?Ето това е маска в истинския смисъл-цялото лице,очи и муцуна са черни.При кутрето далеч не е така.А и като чели е започнало да избледнява(в сравнение с преди)нищо чудно след време да изчезне напълно.Балабан на Дънди като малък също е имал подобни "капаци" или там каквото са,а я го виж сега-няма и помен от тях. Колкото до това,че приличало на КО:не съм съгласен,физиономията на КО е по друга(според мен)не ми прилича въобще на КО,а и килата не му стигат за КО За цвета Тито ти е разкрил селекционните си практики така че... Поздрави п.п. Тодоре хайванчетата пораснали много бе-бравос добре се развиват-пу,пу да не са им уроки
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #595 on: February 25, 2011, 13:31:18 PM » |
|
DonKrasi , Мерси ,аз нямам нерви ... Само да добавя..Не на мое куче или Дънда или пък този или онзи -ами преди време много от кучетата са изглеждали с подобни/маски/ изражнения. В последно време дали от БОК или подобни младоците видят ли сиво и хоп -кавказче.. А какво да кажим за всички сиви,рижави и т.н. ,щото не са черно бели и не са каракачански ли? п.с На снимката на кучето от аватара ми който се пада брат на прадядото на Тошковото куче ,ако имаше малко по тъмно оцветяване на муцуната до бялото и то пак л ие маска?Тъмното ще изсветлее .Много често срещано е не само при моите костенски дамазлъци.. поздрави,,,
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
|
« Reply #596 on: February 25, 2011, 14:12:59 PM » |
|
И аз да добавя нещо- 1) кучето още е малко,ще го видим след време живи и здрави.... 2)предпочитам така да изглежда,отколкото да е провиснало.... 3)ако ме питате мен и да не изчезне "маската" в това му е чара на малкия........ Мерси DonKrasi за пожеланията И си прав още бая килца му трябват,за да докара КО
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #597 on: February 25, 2011, 14:18:27 PM » |
|
Просто си казах мнението А има ли вероятност и цвета му да се промени-примерно да избият петна?Пак ще дам за пример Балабан,като малък е бил сив по гърба,ако не и целия,а впоследствие избиват петна на бял фон.Може ли и при Тито4 да стане нещо такова или не?
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #598 on: February 25, 2011, 14:22:39 PM » |
|
На тая снимка си "уловил мига",чаровник ще се окаже разбойника
|
|
« Last Edit: February 25, 2011, 14:23:28 PM by DonKrasi »
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
|
« Reply #599 on: February 25, 2011, 14:48:32 PM » |
|
Просто си казах мнението А има ли вероятност и цвета му да се промени-примерно да избият петна?Пак ще дам за пример Балабан,като малък е бил сив по гърба,ако не и целия,а впоследствие избиват петна на бял фон.Може ли и при Тито4 да стане нещо такова или не? Еми незнам дали е възможно,но попринцип си има 2 малки черни петънца на опашката и гърба
|
|
|
|
|
|
|
|