Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 08, 2025, 23:16:01 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 75
  Print  
Author Topic: ТИТО-развъдник за КК  (Read 524074 times)
0 Members and 108 Guests are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #120 on: January 11, 2009, 10:00:47 AM »

vyi tito in az kat bivshite ti priateli ne te obicham..po nasledstvo niakak ,NO evalla .

pyrvo zatva che si vkarak kucheta v stada ,vtoro zatva che si razvujdash kuchetata v chiflika bravo pak ....kak da ne podrajavam na makk ,neka si laiat bokchiite

poneje niama da sum petko ako ne ti dam akul de ne si mi go iskal ,gledam kuchetata gi davate na vyzrast sled tri meseca ,ne  ekusno ,NO ako mislish che niakoe kuche shte hodi vs tado socializirai go prevantivno ,taka mojesh da predotvratish greshkata na sledvashtia saibia ,az sum daval takiva i horata se shashkat kolko bilo rodeno chobansko ,oshte kato go pusnal i otivalo v stadoto,samo deto neznaiat che moite pochti ne sa vijdali hora oshte po malko puk tiah ma za smetka na tva se rajdat pri teletata

za iziadeni vulci pri nalichie na kucheta ne vinagi e vinovno kucheto ,bydi sigyren che tam deto ima vulci i osobeno ako se razchita samo na kucheta za ohrana ,vinagi shte si ima zavisi kolko obache ,ne pravi precenka za rabotata na kuchetata po nalichieto na iziadeni ,inak moje da otpishesh i sobstvenite si kucheta .mnogo e dulga i shiroka temata
az poznavam kolega de nikoga ne e imal kucheta i niama nito edno iziadeno jivotno ,i opbratnoto men ejegodno me reketirat ,vikam si im danuchnite tva e cenata deto plashtash za evtinia furaj i skatanite pari ot chobanin ,ma puk za razlika ot tiah az ne plashtam ludi pari za furaj ,tehnite krantavi shtoto pasut nai mnogo deset chasa ,moite non stop .a prejivnite ne sa praseta pasyt chas dva ,prejiviat ,pak popasut

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
ТИТО
Hero Member

« Reply #121 on: January 11, 2009, 10:57:33 AM »

Робърт,
 Звучиш ми малко смешен с условията които поставяш.Кой си ти и от къде на къде?Не мисля че съм си играл с теб на семки и бонбонки.Имам филми и ще ги показвам на когото трябва и където и когато трябва.Не мисля ,че най-малко на хора ,които не познавам трябва да им се дава информация ,която не им трябва и.Аз имам филми на доста кучета .Защо не искаш и  на другите всичките а на Китан?Темата е изяснена и приключена.Ще дойде времето когато ще ги гледате.Сега ви е още рано.Китан е едно от всичките каракачански кучета.Всичките попадат в една асоциация,един стандарт,един устав -МАКК.По един и същ начин се обследват -ако това имаш впредвид.
Колкото и да се стремя няма да угодя на такива като теб или други.Така ,че подерзай малко.Пред когото трябва съм се доказал и  ще се доказвам занапред.Не ме интересува какво мислиш ти и останалите като теб.

« Last Edit: January 11, 2009, 11:23:48 AM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
ТИТО
Hero Member

« Reply #122 on: January 11, 2009, 11:17:12 AM »

rovshan ,
 ХЕхехех Wink а бе приятел ти си тук във форума за да те обичат или мразят или да говориш за каракачански кучета и всичко което е свързано с тях.Аз съм от вторите в случая.Иначе мерси за Евалата.Ще го принтирам това и ще го закача на някоя стена пред кучетата "че Петко ми дал Евала"..,барем кучетата станат по-каракачански. clap

От друга страна:
 Не съдя по изядените крави или овце за качеството на работа при кучетата.Но в случая те си показаха очевадно.Има един лаф.КАза ми го един много стар овчар:..."кучетата са 2 вида каракачански.Едните са хубави а другите не чак толкова.Хубаво каракачанско куче се учи от хубав овчар.Овчаря води и овце и кучетата".Затова ти и писах за "пишман стокарите".Ако ще и най-хубавия дамазлък да дам на "пишман овчар",когато той не го научи както трябва не можем да очакваме в повечето случаи кучето да стане добър стокар.
 Кучетата Петко не ги даваме всички след 3 месеца.Имало е и на по 30,40,50 дни.Но си е факт ,че родилото се между стоката става най-стокар.Имам едно малко кутре което уча да става коняр.Понеже конете са на ергеле но се наглеждат често ,има кой да храни малкото.Един каракачанин от С.Горно съхране/след КАлофер/мой приятел-Янко,ми каза старата рецепта,а тя е:...Окучи хубава кучка при конете,като стане малкото на 2-3 месеца го вързваш за опашката на кротка кобила и най-добре да е водача.Като стане на 8-9 месеца го пусни и ми се обади ако не е коняр.Естествено вечер го прибираш при малките кончета в "яхъра"/конюшнята/..
   Петко без данък не става.Нали знаеш"кърваво имане".Стадо без овчар и коч е като ергеле без жребец/айгър/.Всяко нещо си иска неговото.

« Last Edit: January 11, 2009, 11:26:18 AM by kennel tito » Logged

petko
Hero Member

« Reply #123 on: January 11, 2009, 11:42:36 AM »

maleee ne mu slushai na toz akula tva sym go vijdal niama da go nauchish da vyrvi poveche ,chestno ti kazvam pone ostavi dve ,da vidish razlikata bojeee  ,kvo she go uchisj da vurvi nared ,ako si se rodi tam i ne mu obryshtash vnimanie she si trygne samo ,poneje stava vypros za kone a te minavat goliamo razstoianie ,kucheto e vuzmojno da trygne oshte ba dva meseca sled tiah ,tova e greshka ,po sredata na denia shte se umori shte vzeme da reve ma te niama da go chakat ili shte se opita da se vyrne v kosharata ako e nablizo koeto pak e greshka ,puskai go sled kato si siguren che moje da izdyrji celia den i to bez da predizvikva nepriatni useshtania kucheto ne se uchi s prinuda ako iskash da dava jivota si za neshto ,s prinuda samo zabranitelni komandi .....toest chiba be

ТИТО
Hero Member

« Reply #124 on: January 11, 2009, 12:10:37 PM »

Спокойно бе кубилата е спъната -естествено.Кутрето добре се справя засега.Аз все пак ще се доверя на приятеля ми.

petko
Hero Member

« Reply #125 on: January 11, 2009, 12:16:25 PM »

Спокойно бе кубилата е спъната -естествено.Кутрето добре се справя засега.Аз все пак ще се доверя на приятеля ми.
sharo znaesh li kvo e stavalo s podobna "socializacia "pri men imashe edin takuv.ednoto mu kuche be smazano(moje i poveche da sa bili) drygoto kato go pusneshe begashe dalech kocha

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #126 on: January 11, 2009, 12:30:48 PM »

В случая ще подкрепя позицията на Петко. Знам не един случай когато кон стъпква кутрак. Често без да е имало умисъл.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member

« Reply #127 on: January 11, 2009, 13:03:34 PM »

По принцип кобилата е свикнала с кучета.Много е внимателна и пази.Абе каракачанска стока.Но ще го имам в предвид.Те по принцип не се оставят сами.Когато правим това го правим с надзор..

petko
Hero Member

« Reply #128 on: January 11, 2009, 13:06:57 PM »

na men sa mi machkali malki v kosharata puk taka li ? nai dobre e da se socializira s malki ,te syhsto sa tolkova "glupavi" li da go kaja ,socialiranite s teleta kucheta sa mnogo po privyrzani zashtoto malkite im obrushtat vnimanie i si igraiat edno s drygo ,da ne govorim che ima mnogo po maluk shans da bude smazano ,izpolzval sum krava deto e mnogo tolerantna kum kucheta ,vse pri neia liagat golemite kogato im e stydeno bukvalno se zalepiat za neia ,niama nishto protiv ,ne vsichki sa takiva niakoi ne dopuskat tova ,daje povecheto nedai si boje da e novotelka,i tochno tazi mi zgazi edno kuchence predpolagam e legnalo do neia a tia se e zavyrtiala ,napravo beshe vadenkla

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #129 on: January 11, 2009, 13:59:12 PM »

Искам да поесня малко относно произхода на Каплан.Майката на Каплан се казва Мурга.До момента тя никога не е оставяла стадото и винаги е учила всичките кучета да работят.В момента е на 15 години и аз се учудвам от здравината на зъбите на тези кучета.Бащата на Каплан се казва Осман,който е син на Гуджо/за него ще помоля Каракитан за снимка /.Каплан а както и майка му са произлезли в следствие на голям инбрединг ,който  най-често  2-1.Публикувам снимки на майката на КАплан-Мурга.

горещи поздрави за велинградската група no

Време е да продължим с поздравите към лъжливите велинградски клюкарки.  Wink

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #130 on: January 11, 2009, 14:01:19 PM »

Ето това е ОСМАН на Алиш от мах.Смолево. Заснет е преди 11 години пред обора ползван от Алиш в местността Куртово под яз.Белмекен.

P.S. Забавих се, но не съм забравил обещаното.  Трябваше ми време за да издиря сред старите ми ленти  кадрите с кучетата на Алиш.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #131 on: January 11, 2009, 14:03:26 PM »

А на тази снимка се виждат МУРГА(майката на Каплан) и ОСМАН как подгонват кучетата от съседния обор.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #132 on: January 11, 2009, 14:24:24 PM »

Това е бабата на Каплан легнала пред обора на Алиш. Сходството в окраска и физиономия е видимо. Зад нея се вижда Осман.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #133 on: January 11, 2009, 14:27:10 PM »

И Каплан за сравнение

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member

« Reply #134 on: January 11, 2009, 14:30:08 PM »

Мерси за снимките...
 ХЕхехех каква стана тя сега.Опаа.С тези снимки за пореден път се потвърждават лъжите на приятелите от Велинград а освен това и коефициента им на разбираемост относно истинските каракачански кучета.
 Значи някой можел преди мен да вземе тези кучета доколкото си спомням.Ама щото някой си там казал нещо което изобщо не е вярно и хоп...не ги взели. lol lol
  Ами sorry,научете се не да слушате този или онзи а да виждате това което трябва и да вярвате на истината а не на някой си там... naughty

ЖАлко момчета,жал ми е за вас./велинградската група no/
А на бай Али мога да съм му само благодарен.Много истински мъж.Честен и откровен.
« Last Edit: January 11, 2009, 14:37:38 PM by kennel tito » Logged

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 75
  Print  

Jump to: