Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Юбилейна изложба на български породи кучета, 24 септември 2022г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 08, 2025, 23:02:19 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 75
  Print  
Author Topic: ТИТО-развъдник за КК  (Read 523964 times)
0 Members and 95 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1050 on: October 22, 2013, 11:38:11 AM »

Не става въпрос за това дали някой е харесвал и съответно хвалел старите костенски кучета, въпросът е че днес наследниците които излизат от тях далеч не са под тяхното ниво. Това се опитвам да кажа. Имам някъде стари снимки на Пчелинския Караман като доста млад, ами ако до него сложите например кучето Рангел, който беше при Росен? В много отношения младото куче беше по добро от своя дядо. Не подценявам старото куче - то е дало много на породата, при правилен подбор на женски за него. Тук чест прави на Рангел Борисов че е успял навремето да произведе толкова много негови потомци. Но разберете - бъдещето е в младите наследници и сега трябва също така умело да се прилага правилен подбор при тяхното съешаване. Само така ще се запази тоя сой.
« Last Edit: October 22, 2013, 11:39:23 AM by kennel Vucho » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1051 on: October 22, 2013, 11:40:44 AM »

Съгласен smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
vano
Guest
« Reply #1052 on: October 22, 2013, 11:51:39 AM »

Не става въпрос за това дали някой е харесвал и съответно хвалел старите костенски кучета, въпросът е че днес наследниците които излизат от тях далеч не са под тяхното ниво. Това се опитвам да кажа. Имам някъде стари снимки на Пчелинския Караман като доста млад, ами ако до него сложите например кучето Рангел, който беше при Росен? В много отношения младото куче беше по добро от своя дядо. Не подценявам старото куче - то е дало много на породата, при правилен подбор на женски за него. Тук чест прави на Рангел Борисов че е успял навремето да произведе толкова много негови потомци. Но разберете - бъдещето е в младите наследници и сега трябва също така умело да се прилага правилен подбор при тяхното съешаване. Само така ще се запази тоя сой.

И мен много ме дразнят подобни клишета - видите ли едно време имаше кучета, сега няма. И най-ме дразни че го казват хора, които не са съхранили и едно от тези едновремешни кучета.

Относно черно-белите кучета, аз пък си мисля, че ще е груба грашка ако започнат да се игнорират заради цвета. Да, болшинство са, но все си мисля, че едно куче е куче, заради други качества, а не заради цвета.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1053 on: October 22, 2013, 11:56:20 AM »

Относно цвета - пак казвам: не е редно да се игнорира нито един от характерните окраски за чистопородното каракачанско куче, било то често, или рядко срещани в популацията като цяло!!!

А що се отнася до това кой какво е съхранил - то то се вижда по това кой какво показва. Факт е че по линии и фамилии развъждани в МАКК, сходството в екстериора и характера на продължителите в значителна степен е запазена в техните потомци. Всичко останало е развиване на фантасмагорични схващания!
Habits
Hero Member

« Reply #1054 on: October 22, 2013, 12:17:24 PM »

Ами пак опираме до противната ми тенденция - тъй като масово се толерира една разцветка,а освен нея и ръст, килограми и т.н. от някои хора и тези, които са се запалили от скоро и не са наясно с много неща им се водят по "мераците" и си мислят, че всяко куче, различно от 80 санта в холка, 70 кг и черно-бял цвят не е читаво....
Чистокръвните наследници на Аспарух са бели на черни петна, големи като магарета и всички други по-дребни сиви, рижи и т.н. са лисици, катерици и каквото още се сетите.
Затова ги подминават, дребни са им, мелези са им и т.н. А пък при тях я виж какви наследници има на основоположника на линията - голям, загладил косъма...абе страхотен...ама там се работи в правилна посока-ръст, кила, голяма глава.....тука пък ги омелезили с улични кучета, дребни, шарени.....никакви....
Та нека ги подминават, по-добре "баш кучкарите" да не ги харесват Wink

П.П. Въжможно е и да са преекспонирани, най-вероятно и тогава си е имало различни предпочитания и е нормално този, на който са били на сърце да ги е хвалил.

В това описание припознавам едни други хора, от една друга организация, с едни странни (не)разбирания  lol

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1055 on: October 22, 2013, 12:59:47 PM »

Относно черно-белите кучета, аз пък си мисля, че ще е груба грашка ако започнат да се игнорират заради цвета.
Никой не казва да се игнорират, казвам, че мен ме е яд, защото другите се игнорират.Иначе цвета е последното, от което би зависело дали кучето ще е КУЧЕ.

В това описание припознавам едни други хора, от една друга организация, с едни странни (не)разбирания
Правилно си припознал Wink

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Nomad
Hero Member

« Reply #1056 on: October 22, 2013, 13:22:21 PM »

Краси,ти какво на цвят куче си взе наскоро?
Пишеше ми за "горанска треска".
Погледни си кучето от какви потомци излиза. Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1057 on: October 22, 2013, 14:06:02 PM »

Това не значи, че ми харесва цвета му.Друго съм видял в него, цвета най-малко ми харесва.
Това за "треската" съм ти го написал с цел не да те обидя, а да те посъветвам като приятел да не се вглеждаш толкова много в кусури, които според мен не са толкова страшни, и да се отказваш заради тях да ползваш хубави твои кучета.
« Last Edit: October 22, 2013, 14:08:30 PM by DonKrasi » Logged

Nomad
Hero Member

« Reply #1058 on: October 22, 2013, 14:15:28 PM »

Не се обиждам,в спора се ражда истината.
И като сме в галерия Тито,да се сетиме за този и да се надяваме,че"цветните" поне малко
ще заприличат на него:
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1059 on: October 22, 2013, 14:20:29 PM »

Прав си, нека се върнем на тема "Тито", дано приличат на Хари но и на този...

Пеньо
Hero Member

« Reply #1060 on: October 22, 2013, 15:53:14 PM »

Относно черно-белите кучета, аз пък си мисля, че ще е груба грашка ако започнат да се игнорират заради цвета.
Никой не казва да се игнорират, казвам, че мен ме е яд, защото другите се игнорират.Иначе цвета е последното, от което би зависело дали кучето ще е КУЧЕ.

Абсолютно съм съгласен, че цвета е последния фактор за класата да дадено куче.
Пеньо
Hero Member

« Reply #1061 on: October 22, 2013, 16:23:18 PM »

Абсолютно съм съгласен, че цвета е последния фактор за класата да дадено куче.
« Last Edit: October 22, 2013, 16:28:37 PM by Пеньо » Logged
NIKE
Newbie
*

« Reply #1062 on: October 23, 2013, 14:23:35 PM »

Здравейте,всички във форума!Искам да попитам нещо,като се извинявам,че може би не е тук мястото за този въпрос.В диалога,който се води по-горе се споменава Пчелинския Караман.Въпросът ми е: Какво означава при правилен избор на женска за него и защо се е налагало да се прави такъв?Ако имате желание мога да се обоснова за въпроса си.

"Когато мъдреца сочи звездите,глупакът гледа пръста му."
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1063 on: October 24, 2013, 05:22:50 AM »

Прехвърлям отговора в темата "Селекция".
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1064 on: January 16, 2014, 16:08:37 PM »

smile

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Pages: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 75
  Print  

Jump to: