Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 08, 2025, 23:13:45 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 75
  Print  
Author Topic: ТИТО-развъдник за КК  (Read 524057 times)
0 Members and 107 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1035 on: October 12, 2013, 17:52:49 PM »

Гриво Тито

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1036 on: October 20, 2013, 17:43:45 PM »

biggrin

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1037 on: October 22, 2013, 07:00:12 AM »

Това е едно от кучетата чиито лица и физиономии ме кефят. На изложбата в Плевен малко хора обърнаха внимание на това животно, но бъдете сигурни че след две три години много хора ще цъкат покрай него.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1038 on: October 22, 2013, 07:12:58 AM »

Нормално е да не му обърнат внимание, не е черно-бяло, а е по-рядък цвят и отгоре на това и прояви характер, не е възпитано и с маниери naughty
И да не цъкат по него по-добре ако ме питате, който трябва ще му обърне внимание Wink

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1039 on: October 22, 2013, 07:22:19 AM »

Всички кучета по този сой стават кучета след 5 години. Само да има търпение собственика да трае мнения разни и разнообразни. Аз съм сигурен че ако и това прехвалено куче сте го виждали като годинак ще сте разочаровани, но когато вече е над 8 години куче-чудо.

« Last Edit: October 22, 2013, 07:23:07 AM by kennel Vucho » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1040 on: October 22, 2013, 07:26:48 AM »

Гърлатия ли е това или бъркам?

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1041 on: October 22, 2013, 07:31:01 AM »

Същия.
На мен много ще ми е интересен този след 5 тата си зима.

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1042 on: October 22, 2013, 08:41:08 AM »

За търпение,имам и то в изобилие,ако заради разни коментари се отказвах от кучетата си,отдавна да гледам само дакела  lol Незнам в Плевен колко хора са му обърнали внимание,ама и той се държа супер зле за изложба,ще трябва повечко да поработя над ринговото му поведение  biggrin

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Habits
Hero Member

« Reply #1043 on: October 22, 2013, 08:42:10 AM »

Нормално е да не му обърнат внимание, не е черно-бяло, а е по-рядък цвят и отгоре на това и прояви характер, не е възпитано и с маниери naughty
И да не цъкат по него по-добре ако ме питате, който трябва ще му обърне внимание Wink

Аз пък си мисля, че събра доста погледи  smile . На мен също много ми хареса. Не съм забелязал (от скромните си наблюдения) , че кучета които не са черно бели биват игнорирани или не до там оценени.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
vano
Guest
« Reply #1044 on: October 22, 2013, 09:21:12 AM »

Не съм останал с впечатление, че в МАКК толерират черно-белите кучета, но щом казваш Smiley

А иначе аз също мисля, че Гриво в зряла възраст ще е доста интересно куче и съм му го казал на Тошко, въпреки че той скромничи Smiley
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1045 on: October 22, 2013, 10:05:02 AM »

Не казвам, че МАКК го е игнорирала, а публиката и широката общественост naughty като цяло си ги влече черно-бялото Wink
Мен пък ме е много яд на тая тенденция - яд ме е та умирам lol

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1046 on: October 22, 2013, 10:32:00 AM »

Също подкрепям мнението че при оценка на кучето от страна на съдия експерт на МАКК, черно белия цвят никога не е бил водещ. Напротив - винаги се е акцентирало на редките, но характерни разцветки в окраската на Каракачанското куче!!!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1047 on: October 22, 2013, 11:00:58 AM »

Негодуванието ми е насочено изцяло към върлуващата всеобща тенденция и "мода" и към никой друг Wink
Ако МАКК акцентираше на черно-белия цвят нямаше да съм тук и да си правя труда да пиша.От край време съм против залитането по въпросната разцветка и съм адмирирал стремежа на МАКК да се запазват и да не се загубят и другите цветове, гуджуците, по-леката и по-тежката костна система...въобще разнообразието в породата, както го наричате.Та мислех, че тая ми позиция е ясна и не разбрах защо скочихте в защита?Никъде не съм визирал МАКК като съм говорел за толериране на цвят или на каквото и да е друго Wink
« Last Edit: October 22, 2013, 11:02:20 AM by DonKrasi » Logged

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1048 on: October 22, 2013, 11:07:49 AM »

Ок, но акцента на заформилата се дискусия беше върху самият екстериор на тези млади кучета които са с костенски произход. Не искам да се изказвам крайно или така да се възприемат думите ми, но именно онези "легендарни" кучета (които не подценявам) са изглеждали по подобен начин като младежи. Според мен с тези стари кучета малко се прекспонира по отношение на тяхната "безупречност". В същото време техни наследници биват подминавани едва ли не с насмешка.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1049 on: October 22, 2013, 11:28:11 AM »

Ами пак опираме до противната ми тенденция - тъй като масово се толерира една разцветка,а освен нея и ръст, килограми и т.н. от някои хора и тези, които са се запалили от скоро и не са наясно с много неща им се водят по "мераците" и си мислят, че всяко куче, различно от 80 санта в холка, 70 кг и черно-бял цвят не е читаво....
Чистокръвните наследници на Аспарух са бели на черни петна, големи като магарета и всички други по-дребни сиви, рижи и т.н. са лисици, катерици и каквото още се сетите.
Затова ги подминават, дребни са им, мелези са им и т.н. А пък при тях я виж какви наследници има на основоположника на линията - голям, загладил косъма...абе страхотен...ама там се работи в правилна посока-ръст, кила, голяма глава.....тука пък ги омелезили с улични кучета, дребни, шарени.....никакви....
Та нека ги подминават, по-добре "баш кучкарите" да не ги харесват Wink

П.П. Въжможно е и да са преекспонирани, най-вероятно и тогава си е имало различни предпочитания и е нормално този, на който са били на сърце да ги е хвалил.

Pages: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 75
  Print  

Jump to: