Habits
|
 |
« on: September 08, 2013, 20:26:55 PM » |
|
Здравейте!
Пиша по една тема, която на много от вас няма да се понрави предполагам. Въпреки всичко, аз реших да се обърна към вас тъй като имам ядове с моя каракачанец.
Кучето ми е на година и 3 месеца, мъжкар. Дворно куче е, не е работно. До сега не съм имал кой знае какви проблеми с него, освен пакостите които прави едно младо куче.
От няколко дни кучето е превъзбудено, вири си носа нагоре и души, дори скимти. Явно е, че надушва наблизо разгонена кучка.
Днес го изведох на една поляна да се разтича. В един момент той просто хукна в една посока, без да реагира на това, че го викам. Догоних го, но в този момент той налетя на 4 улични кучета. Вдигна ги във въздуха, но за щастие се размина без тежки последици. Успях накрая да го хвана, вързах го с повода, при което почнах да го удрям с дръжката на повода (кипна ми). Отнесе няколко удара, той се опитваше да се измъкне, но аз го държах. При последния ми удар, той скочи и ме ръфна за ръката. Въпреки всичко не му се дадох и той сведе глава. Осъзнавам си грешката, че не трябваше да го удрям докато той е вързан, защото чисто инстинктивно реши да се защити.
Това беше момента, в който аз реших да се обърна за помощ към специалист, който да ми помогне в обучението на кучето ми.
Та молбата ми към вас е да ме опътите към такъв специалист (дресьор, учител). Хубаво би било да е някой който се занимава със служебни кучета, опитен човек... все пак това е голямо куче, което набира доста сила и смелост.
Благодаря предварително!
|