говедар
|
 |
« Reply #15 on: September 24, 2013, 19:47:22 PM » |
|
Ако е само агресивното поведение към мъжкия , то и такава поговорка има : Нашата кучка на нашето куче не дава . Обаче последвалите симптоми на отпадналост и др . Вероятно е здравословен проблем.
|
|
|
|
|
|
|
Happy dog
Newbie

|
 |
« Reply #16 on: September 24, 2013, 21:34:43 PM » |
|
Скенер не е правен, само рентген и кръвни изследвания кучето след разгонването беше отпаднало, но се хранеше по малко вета каза, че големите кучета търпят на болка проблема е бил от известно време,но те не са го забелязали в нашия случаи дори да я бяха лекували можеше пак да се получи възпаление и нямаше да има малки
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #17 on: September 25, 2013, 15:37:31 PM » |
|
Скенер не е правен, само рентген и кръвни изследвания кучето след разгонването беше отпаднало, но се хранеше по малко вета каза, че големите кучета търпят на болка проблема е бил от известно време,но те не са го забелязали в нашия случаи дори да я бяха лекували можеше пак да се получи възпаление и нямаше да има малки
Благодаря за обстойния отговор. За съжаление, аз не мога да разчитам тук нито на рентген, нито на кръвна проба. И това не се прави. Ще трябва по някакъв начин да си закарам кучето до София...
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
rosita2013
Newbie

|
 |
« Reply #18 on: December 21, 2013, 22:03:45 PM » |
|
Ще трябва по някакъв начин да си закарам кучето до София...
Здравейте,какво става с кучето?Наясно ли сте вече с проблема. Питам защото и при моята се получава нещо подобно.Няма тонус,всичко останало е наред. Сега ще видя дали след втория месец ще се оправи според проследяванията на вашето куче. И ще го споделя с вета след празниците да видим какво ще каже и той.
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #19 on: September 08, 2014, 08:36:53 AM » |
|
На каква възраст е първото разгонване на женското куче? За първи път имам женскко куче на 7 месеца е, то живее с мъжко и се притеснявам да не се заплоди преди желаният от мен период.
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #20 on: September 08, 2014, 09:20:41 AM » |
|
Може да настъпи от 4 до 24 месечна възраст.Желаният от теб период е добре да бъде след тези 2 години, когато животното, особено от породи като къснозреещите КК, завърши окончателното си развитие.
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #21 on: September 08, 2014, 10:25:22 AM » |
|
Обикновено първото разгонване се появява между 6 и 11 м. и често е трудно забележимо, тогава са възможни изненадите. Зависи от това как се гледа кучето, как се чувства самото то, в каква компания живее и т. н. Както е отбелязал и Ариман по-горе, ако си решил да правиш нещо то трябва да е не по-рано от третото разгонване, което е около 18 и 24 м. Ако питаш мене остави кучето да завърши половото си съзряване да оформи характера, нервната система да израсне напълно и тогава, което ще рече след втората година. Поздрави!
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #22 on: September 08, 2014, 12:49:17 PM » |
|
Да именно не искам кучето да забременее преди да е направило 3 години. Затова питам живее с мъжко заедно и са пуснати на свобода та трябва да следя нещата
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #23 on: September 08, 2014, 14:51:29 PM » |
|
Съжалявам, но ако природата е искала кучето да влиза в разплод чак след 3 година, щеше да направи механизми това да е така. Кучки които не влизат в полов контакт след 18 месечна възраст често се държат като стари моми. Не допускат мъжкия, а се случва и трудно да се заплождат. Така че нека не изпадаме в крайности. Нито преждевременното първо заплождане в подрастваща възраст е правилно, нито твърде закъснялото. На 18 месеца кучето вече се е развило като ръст и оформяне. След първото раждане се дооформя, разширява и разцъфва.
|
|
« Last Edit: September 08, 2014, 14:51:58 PM by KaraKitan »
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #24 on: September 08, 2014, 15:16:37 PM » |
|
Напълно съм съгласен с Атила,да не изпадаме в крайности,на 3-то разгонване е редно да се пусне,да роди поне веднъж.Аз лично ако се налага да направя дадена желана връзка,със старо отиващо си куче,не бих пропуснал да я пусна и на 2-то разгонване.Но това си е мойто мислене и не ангажирам никого :smile
|
|
« Last Edit: September 08, 2014, 15:21:43 PM by Zahari »
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #25 on: September 08, 2014, 15:24:29 PM » |
|
EXIIIT, или преглеждай кучката си всеки ден, да не и е дошло или я дръж далеч от мъжкаря, да не стане, както е в природата - както дойде! Както четеш при всяко куче е различно, така че бъди нащрек 
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #26 on: September 08, 2014, 17:27:38 PM » |
|
Аз в момента съм в същото положение и очаквам първото разгонване на 7-месечната ми женска. Когато не съм вкъщи тя е задължително прибрана в клетка, разделена от мъжкаря. Когато съм си в нас я пускам в двора да се пораздвижи, все пак и тя има нужда от движение, но ги наглеждам постоянно. Усеща се промяна в държанието на мъжкаря. Аз по него усещам, че на женската и предстои разгонване, а дори още не е прокървила.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #27 on: September 08, 2014, 17:33:46 PM » |
|
Аз в момента съм в същото положение и очаквам първото разгонване на 7-месечната ми женска. Когато не съм вкъщи тя е задължително прибрана в клетка, разделена от мъжкаря. Когато съм си в нас я пускам в двора да се пораздвижи, все пак и тя има нужда от движение, но ги наглеждам постоянно. Усеща се промяна в държанието на мъжкаря. Аз по него усещам, че на женската и предстои разгонване, а дори още не е прокървила.
При първото разгонване може и въобще да не я хванеш да кърви, гледай дали е поддута, то си личи. А най си личи по поведението на мъжкия 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #28 on: September 08, 2014, 18:25:18 PM » |
|
Аз лично съм доволен, щото мъжкари ми е малък, което ме подсеща да ви питам до каква възраст следва да не се притеснявам и от каква следва да далече от момите?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #29 on: September 08, 2014, 21:00:22 PM » |
|
Има случаи на успешно оплождане между 7 месечни младежи. Зависи от кучлето. Зависи и от мъжкото. Това са изключения, но е хубаво да се имат предвид за да няма изненада.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|