Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 17, 2025, 14:40:42 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: Проблеми, свързани с разгонването на женско куче  (Read 76879 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
говедар
Full Member

« Reply #15 on: September 24, 2013, 19:47:22 PM »

Ако е само агресивното поведение към мъжкия , то и такава поговорка има : Нашата кучка на нашето куче не дава . Обаче последвалите симптоми на отпадналост и др . Вероятно е здравословен проблем.
Happy dog
Newbie
*

« Reply #16 on: September 24, 2013, 21:34:43 PM »

Скенер не е правен, само рентген и кръвни изследвания кучето след разгонването беше отпаднало, но се хранеше по малко вета каза, че големите кучета търпят на болка проблема е бил от известно време,но те не са го забелязали в нашия случаи дори да я бяха лекували можеше пак да се получи възпаление и нямаше да има малки
Светла
Sr. Member

« Reply #17 on: September 25, 2013, 15:37:31 PM »

Скенер не е правен, само рентген и кръвни изследвания кучето след разгонването беше отпаднало, но се хранеше по малко вета каза, че големите кучета търпят на болка проблема е бил от известно време,но те не са го забелязали в нашия случаи дори да я бяха лекували можеше пак да се получи възпаление и нямаше да има малки

Благодаря за обстойния отговор. За съжаление, аз не мога да разчитам тук нито на рентген, нито на кръвна проба. И това не се прави. Ще трябва по някакъв начин да си закарам кучето до София...

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
rosita2013
Newbie
*

« Reply #18 on: December 21, 2013, 22:03:45 PM »

Ще трябва по някакъв начин да си закарам кучето до София...

Здравейте,какво става с кучето?Наясно ли сте вече с проблема.
Питам защото и при моята се получава нещо подобно.Няма тонус,всичко останало е наред.
Сега ще видя дали след втория месец ще се оправи според проследяванията на вашето куче.
И ще го споделя с вета след празниците да видим какво ще каже и той.
EXIIIT
Jr. Member
**

« Reply #19 on: September 08, 2014, 08:36:53 AM »

На каква възраст е първото разгонване на женското куче? За първи път имам женскко куче на 7 месеца е, то живее с мъжко и се притеснявам да не се заплоди преди желаният от мен период.
Ariman
Hero Member

« Reply #20 on: September 08, 2014, 09:20:41 AM »

Може да настъпи от 4 до 24 месечна възраст.Желаният от теб период е добре да бъде след тези 2 години, когато животното, особено от породи като къснозреещите КК, завърши окончателното си развитие.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #21 on: September 08, 2014, 10:25:22 AM »

Обикновено първото разгонване се появява между 6 и 11 м. и често е трудно забележимо, тогава са възможни изненадите. Зависи от това как се гледа кучето, как се чувства самото то, в каква компания живее и т. н.  Както е отбелязал и Ариман по-горе, ако си решил да правиш нещо то трябва да е не по-рано от третото разгонване, което е около 18 и 24 м. Ако питаш мене остави кучето да завърши половото си съзряване да оформи характера, нервната система да израсне напълно и тогава, което ще рече след втората година. Поздрави!

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
EXIIIT
Jr. Member
**

« Reply #22 on: September 08, 2014, 12:49:17 PM »

Да именно не искам кучето да забременее преди да е направило 3 години. Затова питам живее с мъжко заедно и са пуснати на свобода та трябва да следя нещата
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #23 on: September 08, 2014, 14:51:29 PM »

Съжалявам, но ако природата е искала кучето да влиза в разплод чак след 3 година, щеше да направи механизми това да е така. Кучки които не влизат в полов контакт след 18 месечна възраст често се държат като стари моми. Не допускат мъжкия, а се случва и трудно да се заплождат. Така че нека не изпадаме в крайности. Нито преждевременното първо заплождане  в подрастваща възраст е правилно, нито твърде закъснялото. На 18 месеца кучето вече се е развило като ръст и оформяне.  След първото раждане се дооформя, разширява и разцъфва.
« Last Edit: September 08, 2014, 14:51:58 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Zahari
Hero Member

« Reply #24 on: September 08, 2014, 15:16:37 PM »

Напълно съм съгласен с Атила,да не изпадаме в крайности,на 3-то разгонване е редно да се пусне,да роди поне веднъж.Аз лично ако се налага да направя дадена желана връзка,със старо отиващо си куче,не бих пропуснал да я пусна и на 2-то разгонване.Но това си е мойто мислене и не ангажирам никого :smile
« Last Edit: September 08, 2014, 15:21:43 PM by Zahari » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #25 on: September 08, 2014, 15:24:29 PM »

EXIIIT, или преглеждай кучката си всеки ден, да не и е дошло или я дръж далеч от мъжкаря, да не стане, както е в природата - както дойде! Както четеш при всяко куче е различно, така че бъди нащрек Wink

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Habits
Hero Member

« Reply #26 on: September 08, 2014, 17:27:38 PM »

Аз в момента съм в същото положение и очаквам първото разгонване на 7-месечната ми женска.
Когато не съм вкъщи тя е задължително прибрана в клетка, разделена от мъжкаря.
Когато съм си в нас я пускам в двора да се пораздвижи, все пак и тя има нужда от движение, но ги наглеждам постоянно.
Усеща се промяна в държанието на мъжкаря. Аз по него усещам, че на женската и предстои разгонване, а дори още не е прокървила.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
vano
Guest
« Reply #27 on: September 08, 2014, 17:33:46 PM »

Аз в момента съм в същото положение и очаквам първото разгонване на 7-месечната ми женска.
Когато не съм вкъщи тя е задължително прибрана в клетка, разделена от мъжкаря.
Когато съм си в нас я пускам в двора да се пораздвижи, все пак и тя има нужда от движение, но ги наглеждам постоянно.
Усеща се промяна в държанието на мъжкаря. Аз по него усещам, че на женската и предстои разгонване, а дори още не е прокървила.

При първото разгонване може и въобще да не я хванеш да кърви, гледай дали е поддута, то си личи. А най си личи по поведението на мъжкия Smiley
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #28 on: September 08, 2014, 18:25:18 PM »

Аз лично съм доволен, щото мъжкари ми е малък, което ме подсеща да ви питам до каква възраст следва да не се притеснявам и от каква следва да далече от момите?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #29 on: September 08, 2014, 21:00:22 PM »

Има случаи на успешно оплождане между 7 месечни младежи. Зависи от кучлето. Зависи и от мъжкото. Това са изключения, но е хубаво да се имат предвид за да няма изненада.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 [2] 3
  Print  

Jump to: