Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 11, 2025, 15:34:46 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28
  Print  
Author Topic: Шампанско и Резил  (Read 214615 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
говедар
Full Member

« Reply #45 on: May 15, 2013, 11:46:33 AM »

Колеги има една приказка :
 Сит на гладен не вярва .
И тя не е народна поговорка както мнозина си мислят , а слова изречени от Пратеника на Бога . Бог да го благослови , мир да го дари . 
Имено за това е препоръчал свещенния месец на пост . Та и най-сития и охолен да разбере какво му е на гладния. Проблема е как да накараме управляващите ни да изкарат поне седмица пост . А другия че ако си изберем такива дето само са постили бързо ще се оядат и ще забравят. Иначе не виждам лошо в богатите политици и друга върхушка , стига да не забогатяват за сметка на избирателите си.
Mad Max
Hero Member

« Reply #46 on: May 15, 2013, 12:09:51 PM »

Аз пък се опасявам, че и сит да е, и гладен да е, и чист да е, и мръсен да е, и свят да е, и грешен да е.. който и да изберем - ще го купят.. колкото и да се опъва  naughty lol

clap

петко
Hero Member

« Reply #47 on: May 15, 2013, 18:54:42 PM »

Тука съм съгласен ,ако не го купят ще го изритат от политиката ,всички са един дол дренки и се редуват да ни .....По принцип политици стават хората които вече са направили пари при нас е обратно стават за да правят пари
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #48 on: May 15, 2013, 23:01:31 PM »

Склонността на един човек да бъде купен не е пропорция на имотното му състояние. Човек или е склонен или не е склонен да бъде купуван. Ако избраният от вас позволи да бъде купен, значи грешно сте избрали.  Wink
Грешна е и битуващата теза, че ако изберете богатия  е по-малко вероятно той да краде. Ако е крадлив ще краде, ако ще да стане и най богатия на света. А въпроса как е станал богат върти ли се някъде из главите на защитаващите тази повърхностна теза? Едно е да спечелиш от своя идея, творба или разработка. Друго - от спекула, политически чадър или откровен бандитизъм.
Склонността за преминаване на морално-етични граници е вродена част от характера на индивида независимо от неговия класов произход или имуществено състояние.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #49 on: May 16, 2013, 11:28:34 AM »

http://www.dw.de/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2/a-16816813
Ariman
Hero Member

« Reply #50 on: May 16, 2013, 13:40:58 PM »

Ще се намери ли някой, да каже, че познава по-нагъл човек от този? Ако да, моля името и кратка информация за въпросния кандидат топ наглец.
http://novanews.bg/news/view/2013/05/16/50309/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%86%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0/

И за следващите избори да се направи от 6 до 20 часа телевизионен маратон на "Дързост и красота". Та пенсионерите да си седят вкъщи.
« Last Edit: May 16, 2013, 13:43:56 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #51 on: May 16, 2013, 16:30:14 PM »

Ще се намери ли някой, да каже, че познава по-нагъл човек от този? Ако да, моля името и кратка информация за въпросния кандидат топ наглец.
http://novanews.bg/news/view/2013/05/16/50309/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%86%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0/

И за следващите избори да се направи от 6 до 20 часа телевизионен маратон на "Дързост и красота". Та пенсионерите да си седят вкъщи.
Това ошамареното пионерче с червени бузки много колоритно обрисува стремежа на неможещите, но искащите, да се докопат до властта. Типично по комунистически. И най-лошото дясно управление е по-добро от най-доброто комунистическо. Исторически факт.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #52 on: May 16, 2013, 19:01:19 PM »

rex, изпадането във футболни емоции тип ЦСКА vs Левски ни е докарало до тук и май очевидно още доста ще ни забулва погледа.
Практиката показва, че най-лошото, независимо от цвета му, не може да е по добро от доброто. Просто търсете и избирайте доброто, вместо да се заблуждавате с някакво по-малко зло или подобни оправдания.
И понеже тук е форум за кучета ще преведа твоята теза в сферата на кучетата.
Смяташ ли, че като работни качества най-лошия Туркм.алабай е по добър от доброто САО?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
петко
Hero Member

« Reply #53 on: May 16, 2013, 19:45:39 PM »

Абе аз много не вдевам пък и не се интересувам от политика ,ама ти маи се ,та кое според теб е наи доброто в момента и защо ?
когато казвах хора с пари имах впредвид друго ,хората правят кариера може и бизнес такава ,изграждат цял живот имидж и по нкое време решат да се впуснат в политиката ,или пък са си наследствено богати
петко
Hero Member

« Reply #54 on: May 16, 2013, 19:49:32 PM »

единственото демократично правителство което сме имали е неговото

България е имала възпитан, умен, честен, почтен, добър, образован, начетен, изискан и уравновесен политик, пълна противоположност на Бойко Борисов. Политик, с който всяка напреднала страна би могла да се гордее. Неговото име е Филип Димитров.
« Last Edit: May 16, 2013, 19:51:42 PM by петко » Logged
петко
Hero Member

« Reply #55 on: May 16, 2013, 20:14:02 PM »

Тука съм съгласен ,ако не го купят ще го изритат от политиката ,
http://www.faktor.bg/poltika/na-vseki-kilometar/3342-kabinetat-na-filip-dimitrov-svalen-sled-sreshta-na-dogan-s-zhivkov.html
петко
Hero Member

« Reply #56 on: May 16, 2013, 20:40:04 PM »

http://www.faktor.bg/poltika/hlyab-i-pasti/8913-ognyan-minchevaa-destabilizirat-balgariya-za-da-ya-preorientirat-kam-rusiya.html
петко
Hero Member

« Reply #57 on: May 16, 2013, 21:22:16 PM »

http://www.faktor.bg/poltika/na-vseki-kilometar/1856-boyanskite-livadi-otprishtiha-besovete-na-mafiotskiya-prehod.html
rex
Hero Member

« Reply #58 on: May 17, 2013, 05:52:15 AM »

Кара, не мисля че поуста ми е плод на някаква емоция.  smile
Относно Станишев – той за мен винаги ще бъде пример за неуспял и неможещ политик, за когото властта е изключителна самоцел, за постигането на  която би жертвал всичко. Както и да е, едва ли заслужава да му се отделя повече време.
   Винаги съм уважавал твоето говорене, защото  е конкретно и подкрепено с факти. Така, че е коректно аз да  направя същото.  Каквото и да си говорим, дълговата криза в Европа дойде „благодарение“ на леви правителства, които изхарчиха много повече пари, отколкото генерираха съответните икономики. Класически пример – Гърция. Точно в момента виждаме какво се случва във Франция, след левия завой на Оланд. А затова по какъв начин се развиват и докъде са стигнали класическите социалистически общества от типа на Северна Корея, едва ли има смисъл да коментираме.
   По отношение на България, честно казано вече започва да ми става смешно от тези повтарящи се сценарии. Всеки път когато решим да се поотделим от големия си брат, започват едни компроматни войни, едни ченгеджийски номера, излизат един варианти на световната конспирация. И всички с един до болка познат привкус на старата милиционерска школа.  Та в този ред на мисли си абсолютно прав, че всеки е редно да се замисли дали иска и прапра-внуците му да плащат една скъпа , опасна и ненужна ядрена централа, чиито произведен ток ще се чудим къде да си го завираме. Както и отработените и отпадъци.  Това е основния зор, не нещо друго. 
Всички останали приказки за амнайсе стотин хиляди работни места, рестарт на системата и  т.н. са безпрецедентни глупости. Щото работните места ги закри най-вече кризата, а не някой друг. И съответно докато има криза, няма как да бъдат открити. И честно казано, сегашното състояние на икономиката е много по-близо до реалността от това, което беше до 2009, когато изкуствено помпаната с кредити световна икономика гръмна. „Бизнесът“, който сега реве, се самоуби до голяма степен, след като голяма част от заплатите се плащаха „на черно“, образува се междуфирмена задлъжнялост без никакво обезпечение, голяма част от кредитния ресурс се превърна в „мъртви пари“ под формата на джипове, вили и джобни.
По отношение на магистралите, за които се продъни небето да се повтаря колко са хубави, лоши, скъпи, безсмислени и т.н.,  аз съм твърдо убеден, че българинът тепърва ще се убеждава колко много е важната инфраструктурата за икономиката на една страна и инвестиционния и климат. Най-задължителното условие бих казал. И друго  - може да прозвучи цинично, но българина трябва да свикне с понятието „лобизъм“. Защото така е по цял свят и докато не се измисли по-фин и безболезнен начин на корпоративно влияние, ще е така.
От всичко казано до тук, твърдото ми убеждение е, че социална политика може да се провежда единствено и само от финансово обезпечен бюджет. А такава средно и дългосрочна политика, нито едно ляво правителство не може да наложи. Най-вече в България и страни като нея. Докато управлявалите страната десни кабинети, въпреки множеството гафове, грешки, съмнения за корупция и т.н., са направили всички значими и важни крачки – въвеждането на Валутния борд, подготовката за влизането ни Европейския съюз и всичко, всичко важно е плод на дясна политика. В тази насока, аз се надявам че в скоро време ще се роди и една истинска дясна партия, при която хубавите неща ще са изразително повече от кусурите и. Твърдо вярвам, че това е единствения правилен път  за развитието на страната в интерес на собствените и граждани.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #59 on: May 17, 2013, 08:41:24 AM »

Единствения кусур на траките /най-многобройната нация за времето си/ е че никога не са били единни.
...

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28
  Print  

Jump to: