Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 19, 2025, 16:10:59 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: каракачанка-прекалено добродушна  (Read 64880 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
perelik
Full Member

« Reply #15 on: April 15, 2013, 20:14:22 PM »

Всъщност извинявам се на "Вано" за това че не изтъкнах факта, че и той се опита да провокира размисъл по някои от въпросите, които поставих.
"Говедар" пък е прав, че има практични методи за назлобяване и обучение за дворен-пазач, но заявил ли е "Мечо111" ясно и категорично, че това иска?!?
И накрая какво накара "Мечо111" да избере каракачанка?
Mecho111
Newbie
*

« Reply #16 on: April 16, 2013, 03:20:24 AM »

eeeeeeeeeeй я се спрете малко! Аз питах за съвет, Вие почвате да ме нападате. Кога съм казал че, ще си убивам кучето? Споменах че е малко и прекалено добродушно. Помолих за съвет какво да очаквам и кво стана? Излязох едва ли не масов убиец. И понеже много въпроси получавам в последния коментар, да взема да отговоря.
"Пак към "Мечо111" – казвате, че кучето е каракачанка - това чие мнение и може ли да се докаже, т.е. вие знаете ли потеклото на кучето от първа и достоверна ръка?"
- не булонка е, с криви крака на дакел и червена козина на пекинез.
И за последно искам да ви кажа нещо на всички тук, Знаете ли  какво се случва във форумите по света?
Американски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.
ИСКРЕНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ДОБРОНАМЕРЕНИ СЪВЕТИ. Но разни разбирачи да ми лазят по нервите, няма да стане. Съжалявам че се регистрирах. Съжалявам че, пуснах тема.
skolev
Sr. Member

« Reply #17 on: April 16, 2013, 06:04:54 AM »

E, mechno, nedei taka..ne se iadosvai  Wink
perelik
Full Member

« Reply #18 on: April 16, 2013, 10:52:24 AM »

eeeeeeeeeeй я се спрете малко! Аз питах за съвет, Вие почвате да ме нападате. Кога съм казал че, ще си убивам кучето? Споменах че е малко и прекалено добродушно. Помолих за съвет какво да очаквам и кво стана? Излязох едва ли не масов убиец. И понеже много въпроси получавам в последния коментар, да взема да отговоря.
"Пак към "Мечо111" – казвате, че кучето е каракачанка - това чие мнение и може ли да се докаже, т.е. вие знаете ли потеклото на кучето от първа и достоверна ръка?"
- не булонка е, с криви крака на дакел и червена козина на пекинез.
И за последно искам да ви кажа нещо на всички тук, Знаете ли  какво се случва във форумите по света?
ИСКРЕНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ДОБРОНАМЕРЕНИ СЪВЕТИ. Но разни разбирачи да ми лазят по нервите, няма да стане. Съжалявам че се регистрирах. Съжалявам че, пуснах тема.

Здравей Мечо,
не те нападам!

1. Опитвам се да си изясня неща, които ти очевидно знаеш много добре за себе си, но пропускаш да представиш пред аудиторията, на която задаваш въпросите си. Никой няма да ти е полезен, ако не задаваш въпросите си ясно и в контекста на пълната информация, с която разполагаш.

2. Съгласен съм - не си казвал, че ще убиваш кучето си и не съм го твърдял, но Иванов те посъветва да направиш точно това, и това е следствие от начина, по който ти представи своя казус - за мен специално неясно и с недомлъвки („вот на доверие” и т.н.)

3. Относно потеклото на кучето - защо се пениш? Не си качвал снимки на кучето, не си разказал откъде е и никой няма кристална топка, за да го види.....

4. За форумите по света си признавам, че не съм толкова в час, но не виждам връзката. Не мога да приема, че може да се отговаря на въпроси, които са неясни и предполагат уточняващи въпроси. Ако това се случва другаде, то отговрите със сигурност са като въпросите.

5. Никой нямаше да ти обърне внимание, ако не бяхме добронамерени. Това, че се палиш и обиждаш не го разбирам и ако те успокоява не съм разбирач, но имам мнение, наблюдения и скромен опит, който бих могъл да споделя, без да съжалявам.

Желая ти хубав ден, както и здраве за теб и кутрака!
M.Petrov
Newbie
*

любител на породата

« Reply #19 on: May 07, 2013, 11:09:24 AM »

При мен пък се случва точно обратното. Подариха ми 5 месечно женско каракачанско куче, което никога не е връзвано. Раждано по дупките в сеновалите. Едвам го изкарах от колата, постоянно ръмжеше и оголваше зъбите и се хвърляше да ме хапе. Що годе го изкарах и го завързах на фермата. Вече 3 седмица вижда само мен, аз го храня, но то пак се зъби и хвърля срещу мен. Искам да попитам дали ще свикне поне с мен да е добродушно или ще си остане такова? Благодаря предварително.
говедар
Full Member

« Reply #20 on: May 07, 2013, 13:49:39 PM »

ЩОм 3 седмици е вече при теб , пусния от синджира . Там до съдовете с водата и храната и докъдето е стигала пак може да е малко по агресивна . Тя само там познава . А иначе из целия район където и е непознато няма да е такава . Естествено ако условията при теб позволяват .
Ivanov
Full Member

« Reply #21 on: May 07, 2013, 15:27:14 PM »

Дръж на синджира вързано на вода без храна. В продължение на ден, два, колкото вземе и правиш следното - през половин час се появяваш при кучето, подхвърляш малко парченце храна, весело му подвикваш без да го плашиш, не се надвесваш над него, не се вторачваш в него и не извършваш прекалено резки и пряки движения. Важно е да го правиш колкото се може по-често и непрекъснато.

Ако след ден-два има подобрение, увеличаваш храната, подхвърляш я по-наблизо и правиш контакт с очите, като даваш храна само след контакт с очите. Ако няма подобрение, намаляваш още храната и пробваш да намериш начин кучето да е близо до теб, да седнеш наоколо или да го вържеш близо до място където те вижда непрестанно.

Ако това не помага, тогава пробвай да му намериш за някой ден другарче, опитомено куче, връзваш другото куче наоколо, храниш го, галиш го, играеш с него, да види малкия че няма страшно да е в близост с теб и да иска да се включи. Ако търпи другото куче ще свикне и с теб. Този метод е много ефикасен ако кучето е живяло с майка си и братчетата и сестричетата си в някой селски двор но пък не е социализирано с хора.

Mecho111
Newbie
*

« Reply #22 on: May 07, 2013, 17:23:42 PM »

Колега гледай и възпитавай кучето както сметнеш ТИ за най-добре. Според мен е малко уплашено от смяна на среда, собственик и т.н. Връзването също не му харесва, но се налага. Чувал ли си че, животното прилича на собственика си. Каквото посееш това ще пожънеш. Всичко зависи от теб. Иначе тук ще намериш всякакви мозъци. Има много добронамерени хора като тези, който са ти писали до момента. Само чакай ча се появят "специалистите". Първо ще ти обяснят че, не си обяснил всичко с подробности за кучето. После ще те питат какъв цвят е купата с която го храниш, в каква кола си го возил, що не му отрежеш ушите и опашката и ред други глупости.
П.П. Нарочно ги провокирам (те си знаят кои са)
говедар
Full Member

« Reply #23 on: May 08, 2013, 18:36:55 PM »

Мечо не се сърди на колегите съфорумци , те най-добронамерено питат КК ли е кучето и от къде е .
 Причината е че напоследък се навъдиха и разпространиха едни БОК ове , специална селекция .
Като го видиш -страх да те хване
Куче -мечка
Ръст -тригодишно магаре
Главата -7л тенжера
Лапите -конски копита
Козината -чуперек дълга
Опашката -къврък
Ама нями . Защото са селикционирани със специални работни качества -изтривалка за обувки . Като ти дойде чужд човек на гости , да ти не внася в къщи кал ,прах и боклуци , а да си изтрие обувките в кучето де лежи пред вратата . Затова козината им толкова дълга , по добър почистващ ефект . И са толкова големи да има по голяма площ на която да си чистиш обувките. Ако си попаднал на животно от тази специална селекция , с никакви съвети неможем да ти помогнем . Работните качества са си работни качества.
Ivanov
Full Member

« Reply #24 on: May 09, 2013, 15:02:46 PM »

Аз имам съвсем недалечен опит с подобно куче, но все пак беше по-малко, не знам да е било 4 месеца, не знаем кога е родено, но смени веднага зъбите. Бягаше от хора панически, хапеше като диво. Зависи от ситуацията, но такова куче си има и преимущества и недостатъци. Недостатъците са, че вероятно няма да свикне с животни, моето гони добитъка и като няма кой да го спре убива и си хапва, добре че чобанското ми куче не му дава да вилнее  no Вържем ли чобанското, трябва и това да е вързано.  Спряма чужди хора кучето е напълно неподкупно и недоверчиво, спрямо чужди животни и кучета е безкомпромисно, оголва зъбите, атакува и хапе на кръв. Привърза се много силно и стана много весело и любвеобвилно.
Mecho111
Newbie
*

« Reply #25 on: May 09, 2013, 15:48:12 PM »

До Говедар:
Здравей, с теб май може да се общува нормално. Затова докато си ми паднал  Wink да взема да те питам 1-2 въпроса. По въпроса за "прекалено добродушната каракачанка" всичко е ОК. Просто кучето е малко (7м), но вече има сериозен напредък. Дели хора, лае когато влезе чужд човек и т.н. Надявам се с времето да развие умерената злоба за породата. Но както казах да те питам нещо. От няколко дни кучето е като болно. Почти не се храни, неиграе, абе много зле. Причини (според мен):
 1.закъснях с месечното ебезпаразитяване. Чак днес вземах лекарството и вече е пълен с кърлежи.
2. Ухапа го змия (смок) по носа. Отиде да я подуши и сбърка. То и тя сбърка после ама като и да е. Няма вече никога да хапе, но стана то каквото стана.
Кажи колега какво да правя! Дават ми съвети да почакам малко, щяло да се оправи кучето. Незнам как да постъпя.

П.П. Моля разни перелици, мерелици и други терлици да неми пишат!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #26 on: May 09, 2013, 18:50:22 PM »

Мecho111,
като "терлик" ще ти напиша, че при омърлушено куче има различни, доста по-вероятни хипотези за причината, отколкото забавеното обезпаразитяване:
1. Пробив в имунитета. Виж кога и как са слагани ваксинациите. Имай предвид че пробив може да се получи и при надлежно изпълнена имунизационна схема. Поинтересувай се в какво състояние са кучетата в района ви.
2. Заразяване с инфекция или паразитоза за която не е ваксинирано/третирано, включително такива пренасяни от инсекти.
3. Изяло е нещо от което организма му реагира. Опциите са от кокали до развалена храна и натравяне/вкл.изк.торове/.

Ухапване от смок не може да има ефекта който описвате. Единствено вдлъбнаточелия смок е отровен, но зъбите впръскващи отровата са малки и разположени назад в челюстта и поради това влизат в действие едва при ухапване на дребна плячка.

Определено трябва да се наблюдава кучето дали се храни, дали повръща и какво изхожда. Също проверка на температура. И... потърси квалифициран ветеринар който да започне адекватно лечение.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
говедар
Full Member

« Reply #27 on: May 09, 2013, 18:50:48 PM »

от кърлежите е . тапилан плюс и силна храна
Mecho111
Newbie
*

« Reply #28 on: May 10, 2013, 05:57:01 AM »

Благодаря за съветите. KaraKitan не се засягай, нямам нищо против хора който, наистина знаят за какво става въпрос.
1.Относно кучетата в района - има 2-3 хайти които, са пълни с кърлежи и др. бацили, а моя любопитко ходи да ги души когато го разхождам.
2..............
3. Може и от храна да е
4 Кучето се храни. Вярно не е вече като прахосмукачка, но не е спряло напълно
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #29 on: May 10, 2013, 19:43:44 PM »

Сигурно от топлото време е намаляло храната.Поне при мен е така.
Pages: 1 [2] 3
  Print  

Jump to: