Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 19, 2025, 17:43:53 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: каракачанка-прекалено добродушна  (Read 64883 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Mecho111
Newbie
*

« on: April 15, 2013, 08:44:02 AM »

Здравеите, имам каракачанка на 6 месеца. Кучето е страхотно, стойка, визия всичко е ок. Проблема е, че е прекалено добродушно към всички. Почти неправи разлика от стопанин и външен човек. Интересува се само някой да го храни и да си играе с него. Когато беше на 1-2 месеца лаеше като голямо куче, сега не го чувам. Кучето се отглежда в двор, но не лае нито по преминаващи хора, нито по кучета. Какво да го правя? На мен играчки не ми трябват!
Гроздан
Jr. Member
**

« Reply #1 on: April 15, 2013, 09:12:10 AM »

Много е рано да се каже какво ще стане кучето за в бъдеще. Wink
skolev
Sr. Member

« Reply #2 on: April 15, 2013, 09:32:18 AM »

Ogranichi mu kontaktite s vunshni hora..da ne go galiat ili igraiat s nego..tepurva shte pokazva harakter Wink
Mecho111
Newbie
*

« Reply #3 on: April 15, 2013, 10:06:20 AM »

Дано да се оправи както казвате. Давам му още 6 мес. вот на доверие. После го сменям с немска овчарка.
vano
Guest
« Reply #4 on: April 15, 2013, 11:44:35 AM »

Дано да се оправи както казвате. Давам му още 6 мес. вот на доверие. После го сменям с немска овчарка.

6-месечните немски овчарки хора ядат Smiley Сменяй веднага, няма какво да чакаш.
Светла
Sr. Member

« Reply #5 on: April 15, 2013, 11:45:48 AM »

Та кучето е още бебе! Но дори да решиш да го смениш с немска овчарка, не го изхвърляй. Обади се. Ще се намери кой да го вземе.  smile

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Ivanov
Full Member

« Reply #6 on: April 15, 2013, 12:27:34 PM »

Подари го ня някой, ако не - евтаназирай! И не се връзвай на това, че ще покаже характер, защото това което вече показва си е точно това - характер, а от пумияр куче не става.  no

Ти всъщност сигурен ли си че кучето е чистопородно? Жалко ако е така. А за немска овчарка - ако взимаш трябва да търсиш полицейско работно потекло, иначе вероятността е .... да ти го откраднат.

Сори ако звуча много негативно настроен, но ако търсиш, ще намериш. Аз на твое място евтаназирам и търся друго - след още 6 месеца ще си имаш животно което да те радва.
Светла
Sr. Member

« Reply #7 on: April 15, 2013, 12:40:36 PM »

Подари го ня някой, ако не - евтаназирай! И не се връзвай на това, че ще покаже характер, защото това което вече показва си е точно това - характер, а от пумияр куче не става.  no

Ти всъщност сигурен ли си че кучето е чистопородно? Жалко ако е така. А за немска овчарка - ако взимаш трябва да търсиш полицейско работно потекло, иначе вероятността е .... да ти го откраднат.

Сори ако звуча много негативно настроен, но ако търсиш, ще намериш. Аз на твое място евтаназирам и търся друго - след още 6 месеца ще си имаш животно което да те радва.

Вие, господин Иванов директно говорите за убийство на невинно, здраво животно! Евтаназията няма нищо общо с това.
"Думата “евтаназия” има гръцки произход и означава добра, хубава смърт. Под това понятие се разбира умишлено отнемане на живота или спиране на животоподдържащите грижи с цел прекратяване на страданието при неизлечимо болни и изпитващи силна болка пациенти..." http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Ivanov
Full Member

« Reply #8 on: April 15, 2013, 16:43:52 PM »

Светла, и мен ме е жал, хайванче е, но няма как другояче да стане. Който не работи - те трябва да яде!

А да се подарява помияр каракачан не е правилно също, като подаряваш нещо, нека де е от сърце, де е мераклийско. Какво е това на друг да изсипеш своя проблем. Има много породи които со по-подходящи от КК за целта, така че и това не е правилно решение.

И куче, което не си върши работата не е здраво и невинно. Поне не повече от ялова овца. И как мислиш се постпъпва в случая с овцата?

говедар
Full Member

« Reply #9 on: April 15, 2013, 17:57:07 PM »

През деня го затваряй в някое тъмно помещение , вечерта някъде по двора но на синджир . Като минат около 45 дни намери някой твой познат " не негов " да го дразни . Да го наближава както е вързано наметнат с някое яке , приведен и да си влачи краката . Това да е вечерта . Ако покаже агресия ,продължавате с дразненето . След няколко дни почвате да му тропате пред краката с тояга и да го посрънчосвате с нея , би трябвало да почне да я хапе . Никаква дневна светлина докато не направи година и синджира все на него . Ако още при първата проба не прояви агресия , трепи и взимай друго . Но при 99% от така третираните животни метода дийства .
  КК не са точно дворни пазачи , те са социализирани за пазачи на стада при много обширен район и пресечен релеф . На синджир или в клетка някой стават истински психопати . Дворен пазач може да се получи от почти всякакви кръстоски при целенасочена и постоянна "работа" с тях . Не е нужно точно чистопородно куче.
Mecho111
Newbie
*

« Reply #10 on: April 15, 2013, 18:05:00 PM »

Благодаря за съвета. Само, че кучето се гледа само. Има ежедневни посещения за по няколко часа за хранене и разходка. Така, че съвета колкото и добър да е е неприложим при мен. Благодаря все пак.
vano
Guest
« Reply #11 on: April 15, 2013, 18:09:00 PM »

Е как го диагностицирахте толкова бързо това куче - та то е само на 6 месеца - с какво стадо работи кутрето, че преценихте че не става. Като искате пазач на двор, защо не проучихте първо породата, линиите в породата, кои са злобни на хора, кои на дивеч. Много лесно е да вземеш едно кутре и после да му биеш шута или да му теглиш куршума само защото не върши това, което според теб е трябвало да върши, а не според предназначението на породата.

А оценявате ли в каква среда се развива това куче. Ми нормално е за малко кутре, ако постоянно е сред хора и му се радват да се социализира и да не ги приема за агресори. Защо позволявате на хора да влизат в двора при него и да му се радват от малко? И много защо могат да се кажат, преди да се лепне диагноза на едно куче. Да не говорим, че това е порода, която бавно съзрява и на 6 месеца, тези кучета са си бебета. И ако си мислите че като са малки и вързани и лаят, лаят защото са агресивни - нищо подобно - пуснете ги и ще видите как им се изпарява агресията.

vano
Guest
« Reply #12 on: April 15, 2013, 18:10:56 PM »

Благодаря за съвета. Само, че кучето се гледа само. Има ежедневни посещения за по няколко часа за хранене и разходка. Така, че съвета колкото и добър да е е неприложим при мен. Благодаря все пак.

И как разбрахте, че кучето не си върши работата и че не лае, като е по цял ден само?
говедар
Full Member

« Reply #13 on: April 15, 2013, 18:26:42 PM »

Точно това имах предвид и аз КК работят на много обширен терен , и в повечето случай са по няколко . Младите трупат опит като наблюдават възрастните . Не са точно кучета за синджир . Но вързани , ограничени в контакти се превръщат в "откачалки ".
  Всъщност има доста такива , които поради условията на гледане са напълно психо . Собствениците им ги хранят с куки и пръти и се чудят как да се отървът от тях . Потърси някое такова , даже ще те черпят че ги отърваваш . Пък мъника го дай някъде където ще е с глутница и дано там да стане нещо от него .
perelik
Full Member

« Reply #14 on: April 15, 2013, 20:03:33 PM »

Здравеите, имам каракачанка на 6 месеца. Кучето е страхотно, стойка, визия всичко е ок. Проблема е, че е прекалено добродушно към всички. Почти неправи разлика от стопанин и външен човек. Интересува се само някой да го храни и да си играе с него. Когато беше на 1-2 месеца лаеше като голямо куче, сега не го чувам. Кучето се отглежда в двор, но не лае нито по преминаващи хора, нито по кучета. Какво да го правя? На мен играчки не ми трябват!

Здравейте всички въвлечени в тази дискусия.
Имам няколко въпроса и коментара:

1. Към "Мечо111" - играчки не ви трябват, а какво точно искате не казвате. Защо сте решил да гледате животно, защо е  куче и какво искате от него?

2. Пак към "Мечо111" – казвате, че кучето е каракачанка - това чие мнение и може ли да се докаже, т.е. вие знаете ли потеклото на кучето от първа и достоверна ръка?

3. И пак към „Мечо111” – след като си (ни) изясните какво точно искате от вашето куче - какви грижи, усилия и методика прилагате, за да постигнете целта си? Нали не очаквате нещата да се случат от само сбе си?!?

4. Към „Иванов” и всички, които дават съвети или искат да го направят – знаете ли отговорите на горепоставените въпроси, защото само тогава съветите ви биха били адекватни? ОК „Мечо 111” каза че не иска играчка, ама има играчки за убиване – за какво точно говорим? Може ли с рецепта за бобена чорба да се направи торта и то преди да изясним какво ни се яде?

5. Единствено реакцията на Светла ми се вижда уместна – не е евтанизация, а убийство, това за което съветва „Иванов”. Отговорността за това какво ще излезе от кучето е до голяма степен на стопанина – както за това дали е прекалено добро, както и за това дали е психопат! Нали занете, че няма лоши деца, има лоши родители, какъвто и сисъл да се влага в понятието.
Pages: [1] 2 3
  Print  

Jump to: