Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 14, 2025, 15:23:59 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6
  Print  
Author Topic: Национална изложба за Каракачански кучета, гр. Кресна, 6 април 2013  (Read 75226 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
vano
Guest
« Reply #15 on: April 07, 2013, 13:16:55 PM »

Това е Пирин на Вършилов,нали?

Добре си го хванал на тая снимка Smiley

да
Rumen Kirov
Newbie
*

« Reply #16 on: April 07, 2013, 17:33:49 PM »

коя е тази кучка
rex
Hero Member

« Reply #17 on: April 08, 2013, 07:13:11 AM »

vano, в 12-тия поустинг по темата, всичките шест песа ли са КараКитан-и? Имам предвид поредицата снимки, която започва с Бабаджан и Буйо.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
vano
Guest
« Reply #18 on: April 08, 2013, 07:16:20 AM »

vano, в 12-тия поустинг по темата, всичките шест песа ли са КараКитан-и? Имам предвид поредицата снимки, която започва с Бабаджан и Буйо.

Бабаджан Каракитан
Буйо Каракитан
Синап Каракитан
Шарко на Исмит Мурад
Зико Топо
Калпазан Каракитан
vano
Guest
« Reply #19 on: April 08, 2013, 07:30:46 AM »

Някой, ако може нека даде повече инфо за тези две кучета:

Първото:

доколкото разбрах не е развъждане на МАКК, произведено е от Симеон Янакиев и е по Буян Каракитан (може и да бъркам)

Второто:

Доста дребно, но поне за мен доста типично и видимо на възраст куче, водеше го сина на Георги Вършилов, предполагам е негово.
« Last Edit: April 08, 2013, 07:31:09 AM by vano » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #20 on: April 08, 2013, 13:02:07 PM »

коя е тази кучка

Кучката е произведена от р-к Бреста - б. Барон Япе, м. Кана 2. В ринга я представи д-р Явор Николов.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #21 on: April 08, 2013, 13:08:31 PM »

Някой, ако може нека даде повече инфо за тези две кучета:

Първото:

доколкото разбрах не е развъждане на МАКК, произведено е от Симеон Янакиев и е по Буян Каракитан (може и да бъркам)

Второто:

Доста дребно, но поне за мен доста типично и видимо на възраст куче, водеше го сина на Георги Вършилов, предполагам е негово.

Първото куче беше представено с родословен документ, който е издададен от р-к Караман на С. Янакиев. Баща на кучето е Садам КараКитан който е син на Буян КараКитан и Гизда 2 КараКитан. Много интересно за мен куче с мощна дълбока муцуна. Жалко е че не използвано като разплодник до момента.

Второто куче е Гриво, производител Рангел Борисов. Кучето е син на Пламен Тито, и е пълен брат на Пламена, която е при Росен Михайлов.
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #22 on: April 08, 2013, 17:38:46 PM »

Второто много ми харесва.Дребно - под минималния ръст ли?
vano
Guest
« Reply #23 on: April 08, 2013, 18:38:22 PM »

Второто много ми харесва.Дребно - под минималния ръст ли?

Не знам дали е под минималния ръст, но на фона на другите мъжки в клас открит дребнееше Smiley
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #24 on: April 09, 2013, 04:45:29 AM »

Именно това беше причината съдията да му отсъди оценка "много добра". Действително кучето Гриво е изключително типично животно, и още повече като продължител на една от най-редките линии - Валтер, е много ценно от развъдна гледна точка. Причината да остане доста по-дребно е че от малко е зле гледано. Сега обаче има потомци от него, благодарение на усилията на Гошо Вършилов и Рангел Борисов.
perelik
Full Member

« Reply #25 on: April 09, 2013, 11:51:50 AM »

Една рижа красавица, чието име не разбрах, развъждане на р-к КараКитан - сестра е на Калпазан и Сайда - б. Манчо Япе и м.Тунджа КараКитан. Кучката от малка не е в развъдника и мисля, че изненада много приятно с появата си. Особено ми хареса главата с издължената  муцуна и плавен преход между лицев и мозъчен дял.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #26 on: April 09, 2013, 12:11:30 PM »

Ако трябва да посоча кучето което ми хареса най-много лично на мен от цялата изложба, то това е точно тази кучка - Ерма КараКитан!!! Страхотно животно, за мен без никакви забележки в екстериора!
perelik
Full Member

« Reply #27 on: April 09, 2013, 12:19:32 PM »

Още една женска в клас открит, развъждане и собственост на р-к КараКитан - сестра на Къшла, б.Манчо Япе х м.Къша. Върви по фамилия Янтра на Ишлямо. Едра, здрава кучка с масивна глава и сериозни зъби.

последната снимка е в компанията на Калпазан Каракитан
vano
Guest
« Reply #28 on: April 09, 2013, 12:21:03 PM »

Тази май се казваше Къша (ако съм запомнил добре)
perelik
Full Member

« Reply #29 on: April 09, 2013, 12:33:53 PM »

Калпазан Каракитан - позната мутра, б. Манчо и м. Тунджа, брат на Сайда и Ерма. Развъждане и собственост на р-к Каракитан.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6
  Print  

Jump to: